E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
A fost modificat de:
Ordonanţa 8 1998 in legatura cu Legea 61 2003
Articolul 3 din actul Ordonanţa 8 1998 modificat de articolul 40 din actul Legea 345 2002
Articolul 4 din actul Ordonanţa 8 1998 abrogat de articolul 40 din actul Legea 345 2002
Articolul 5 din actul Ordonanţa 8 1998 modificat de articolul 40 din actul Legea 345 2002
Ordonanţa 8 1998 in legatura cu Ordin 1491 2001
Articolul 3 din actul Ordonanţa 8 1998 in legatura cu articolul 4 din actul OUG 32 2001
Ordonanţa 8 1998 aprobat de Legea 23 2000
Articolul 2 din actul Ordonanţa 8 1998 modificat de Legea 23 2000
Articolul 3 din actul Ordonanţa 8 1998 modificat de Legea 23 2000
Articolul 5 din actul Ordonanţa 8 1998 modificat de Legea 23 2000
Articolul 7 din actul Ordonanţa 8 1998 modificat de Legea 23 2000
Articolul 8 din actul Ordonanţa 8 1998 modificat de Legea 23 2000
Articolul 9 din actul Ordonanţa 8 1998 modificat de Legea 23 2000
Articolul 3 din actul Ordonanţa 8 1998 modificat de articolul 6 din actul OUG 127 1999
Articolul 6 din actul Ordonanţa 8 1998 in legatura cu Hotărârea 294 1999
Ordonanţa 8 1998 modificat de articolul 1 din actul Ordonanţa 43 1998
Ordonanţa 8 1998 in legatura cu articolul 42 din actul Legea 109 1998
Ordonanţa 8 1998 in legatura cu Hotărârea 166 1998
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 8 din 27 ianuarie 1998

privind constituirea Fondului special pentru promovarea si dezvoltarea turismului

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 40 din 30 ianuarie 1998


SmartCity3


    In temeiul art. 107 alin. (1) si (3) din Constitutia Romaniei si al art. 1 lit. k) din Legea nr. 221/1997 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta:

    Art. 1
    Pentru realizarea politicii de dezvoltare si promovare a turismului prin valorificarea si protejarea potentialului turistic din Romania, se constituite Fondul special pentru promovarea si dezvoltarea turismului.
    Bugetul Fondului special pentru promovarea si dezvoltarea turismului se aproba ca anexa la legea bugetului de stat.
    Art. 2
    Din Fondul special pentru promovarea si dezvoltarea turismului se finanteaza, total sau partial, programele si activitatile de dezvoltare si promovare a produselor turistice din Romania, respectiv programele si activitatile de marketing si de promovare turistica, reprezentare si informare turistica in tara si in strainatate, creare si dezvoltare de produse turistice, alte activitati de dezvoltare si promovare a turismului, in conformitate cu politica nationala in domeniul turismului.
    Art. 3
    Fondul pentru promovarea si dezvoltarea turismului se constituie din urmatoarele surse:
    a) din contributia pentru turism, stabilita la 3%, platita de:
    - agentii economici detinatori de capacitati de cazare, indiferent de forma de proprietate, calculata asupra veniturilor incasate pentru serviciile turistice, inclusiv cele de alimentatie publica, oferite in pachet, pe baza de bilet;
    - agentiile de turism, indiferent de forma de proprietate, calculata asupra veniturilor proprii, incasate sub forma de comision, din activitatea turistica.
    Platitorii mentionati mai sus, care si-au achitat contributia la Fondul special pentru promovarea si dezvoltarea turismului, beneficiaza de cota redusa a taxei pe valoarea adaugata pentru serviciile turistice, inclusiv de alimentatie publica, oferite in pachet, pe baza de bilet. De cota redusa a taxei pe valoarea adaugata beneficiaza si agentiile de turism pentru comisionul incasat.
    Agentii economici din statiunile balneoclimaterice nu datoreaza contributia anuala la Fondul special pentru promovarea si dezvoltarea turismului, pentru serviciile de cazare, masa si tratament prestate cumulat, a caror contravaloare se deconteaza pe baza de bilete de tratament.
    b) veniturile incasate de Oficiul de Autorizare si Control in Turism si de Oficiul de Promovare a Turismului, stabilite prin hotarare a Guvernului;
    c) o parte din venitul net al Institutului National de Formare si Management pentru Turism, stabilita de Ministerul Turismului o data cu aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli;
    d) sponsorizari, in conditiile legii.
    Art. 4
    Obligatia calcularii si varsarii sumelor rezultate din aplicarea prevederilor art. 3 lit. a) revine agentilor economici respectivi.
    Suma datorata se stabileste la data incasarii contravalorii prestatiilor, fiind mentionata in mod expres pe documentul de plata.
    Art. 5
    Sumele datorate conform art. 3 lit. a) se varsa lunar in contul Fondului special pentru promovarea si dezvoltarea turismului pana la data de 25 a lunii urmatoare celei pentru care au fost stabilite.
    Pentru neplata in termen a sumelor datorate de catre agentii economici se vor aplica prevederile Ordonantei Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creantelor bugetare, aprobata si modificata prin Legea nr. 108/1996, cu modificarile ulterioare. In acest sens, controlul constituirii Fondului special pentru promovarea si dezvoltarea turismului se face de catre Oficiul de Autorizare si Control in Turism si de alte persoane imputernicite de ministrul turismului.
    Art. 6
    Finantarea si realizarea programelor si actiunilor din Fondul special pentru promovarea si dezvoltarea turismului se fac pe baza Programului anual de marketing si promovare si a Programului anual de dezvoltare a produselor turistice.
    Programul anual de dezvoltare a produselor turistice se elaboreaza de catre Ministerul Turismului si se aproba de catre Guvern, impreuna cu Programul anual de marketing si promovare.
    Art. 7
    Fondul special pentru promovarea si dezvoltarea turismului se repartizeaza astfel:
    a) 70% pentru actiunile de marketing si promovare;
    b) 30% pentru actiunile de dezvoltare si creare de produse turistice.
    Art. 8
    Finantarea din Fondul special pentru promovarea si dezvoltarea turismului se face cu prioritate pentru:
    a) acoperirea cheltuielilor curente si de capital ale Oficiului de Autorizare si Control in Turism si ale Oficiului de Promovare a Turismului;
    b) activitati de promovare, reprezentare si informare turistica, in tara si in strainatate;
    c) activitati de cercetare a pietei turistice interne si internationale;
    d) programe si activitati de creare si dezvoltare de produse turistice;
    e) acordarea de credite pe termen mediu, cu dobanda preferentiala egala cu rata inflatiei, pentru proiecte de investitii in turism. Acordarea acestor credite se va face prin intermediul societatilor bancare, pe baza de conventie;
    f) actiuni de constientizare, educare si formare a turistilor si a populatiei cu privire la turism, la protejarea si conservarea mediului inconjurator;
    g) programe de dezvoltare a sistemelor de informare turistica interna si internationala;
    h) programe si actiuni de instruire si formare profesionala;
    i) alte cheltuieli si programe aprobate de Guvern.
    Art. 9
    Criteriile pe baza carora se vor aloca sumele din Fondul special pentru promovarea si dezvoltarea turismului, precum si metodologia de programare, de calcul si de raportare referitoare la acesta se stabilesc prin norme metodologice elaborate de Ministerul Turismului, cu avizul Ministerului Finantelor, aprobate de Guvern, in termen de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a prezentei ordonante.
    Art. 10
    Constituirea si gestionarea Fondului special pentru promovarea si dezvoltarea turismului se efectueaza de catre Ministerul Turismului, ca ordonator principal de credite.
    Art. 11
    Sumele constituite ca venituri la Fondul special pentru promovarea si dezvoltarea turismului vor fi cheltuite in exclusivitate in scopul pentru care a fost constituit.
    Art. 12
    Controlul utilizarii Fondului special pentru promovarea si dezvoltarea turismului se face conform legislatiei in vigoare.
    Art. 13
    Disponibilul existent la finele anului in contul Fondului special pentru promovarea si dezvoltarea turismului se reporteaza cu aceeasi destinatie pentru anul urmator.
    Art. 14
    Prezenta ordonanta intra in vigoare la data de 1 februarie 1998. La aceasta data se abroga orice alte dispozitii contrare.

                     PRIM-MINISTRU
                    VICTOR CIORBEA

                           Contrasemneaza:
                           Ministrul turismului,
                           Akos Birtalan

                           Ministrul finantelor,
                           Daniel DaianuSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 8/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 8 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 2 2020
    Be careful about love spell comments here I got scammed by three of them,I lost over $1570 until a friend direct me to DR HUNTERS ALVIN who help me get back the father of my two kids after he left me for over 2 years.and now my ex is fully back and he love me and my kids like never before.if you need help with love spell then DR HUNTERS ALVIN is the solution to your problem he charge me only $390 and his love spell work like magic.He can be reach at:huntersalvinsolution@yahoo.com OR huntersalvinsolution@gmail.com .... YOU CAN USE ANY OF THE EMAILS...YOU CAN ALSO ADD HIM UP ON WHATSAPP USING THIS MOBILE NUMBER:+2347059232579
ANONIM a comentat Hotărârea 2 2020
    Be careful about love spell comments here I got scammed by three of them,I lost over $1570 until a friend direct me to DR HUNTERS ALVIN who help me get back the father of my two kids after he left me for over 2 years.and now my ex is fully back and he love me and my kids like never before.if you need help with love spell then DR HUNTERS ALVIN is the solution to your problem he charge me only $390 and his love spell work like magic.He can be reach at:huntersalvinsolution@yahoo.com OR huntersalvinsolution@gmail.com .... YOU CAN USE ANY OF THE EMAILS...YOU CAN ALSO ADD HIM UP ON WHATSAPP USING THIS MOBILE NUMBER:+2347059232579
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Dobrý den, abychom vám pomohli překonat různé finanční starosti, nabízíme finanční pomoc všem, kteří mají dluhy nebo chtějí začít podnikat a mnoho dalších projektů, pro důchodce, podnikatele IT nabízí spolehlivé půjčky. Vaše potřeby, půjčka na účet za pár minut. Kontaktujte mě pro více informací na mém e-mailovém účtu: martinbures517@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Dobrý den, abychom vám pomohli překonat různé finanční starosti, nabízíme finanční pomoc všem, kteří mají dluhy nebo chtějí začít podnikat a mnoho dalších projektů, pro důchodce, podnikatele IT nabízí spolehlivé půjčky. Vaše potřeby, půjčka na účet za pár minut. Kontaktujte mě pro více informací na mém e-mailovém účtu: martinbures517@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Ai nevoie de un împrumut urgent? Oferim împrumuturi personale? Credite pentru afaceri? Imprumut pentru casa? Credite agricole? Credite pentru educație? Credite de consolidare de debit? Împrumuturi pentru camioane? Credite auto? împrumuturi hoteliere? Refinanțați împrumuturile? și mai multe împrumuturi școlare? Credite pentru startup? .Oferim la dobanda 2%! Contactați-ne prin: (richardcosmos5@gmail.com) oferta de imprumut
ANONIM a comentat Hotărârea 207 1991
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Vrei să iei un împrumut și nu știi de unde să obții un împrumut real? Vrei sa incepi o afacere dar nu ai capital? Trebuie să solicitați un împrumut din orice motiv? Ai nevoie de un împrumut de Crăciun? Speranța a sosit în sfârșit pentru că Elena Nino oferă împrumuturi rapide și de încredere, serviciul lor este 100% autentic și vă garantează că veți primi împrumutul atunci când aplicați. Vă rugăm să trimiteți un e-mail și să aprobați astăzi la elenanino0007@gmail.com Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Ingrid
homelend sumiti sumiti a comentat Raport 1937 2021
    I am a private money lender that give out fast cash no collateral required. all cash amounts and currencies, if interested TO started no matter your location http://sumitilendinghome.in (WhatsApp) number +918131851434 sumitihomelend@gmail.com Mr. Damian Sumiti
homelend sumiti sumiti a comentat Raport 19296 2021
    I am a private money lender that give out fast cash no collateral required. all cash amounts and currencies, if interested TO started no matter your location http://sumitilendinghome.in (WhatsApp) number +918131851434 sumitihomelend@gmail.com Mr. Damian Sumiti
ANONIM a comentat Decretul 243 1992
    I am a private money lender that give out fast cash no collateral required. all cash amounts and currencies, if interested TO started no matter your location http://sumitilendinghome.in (WhatsApp) number +918131851434 sumitihomelend@gmail.com Mr. Damian Sumiti
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordonanţa 8/1998
Legea 61 2003
privind respingerea Ordonantei Guvernului nr. 43/1998 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 8/1998 privind constituirea Fondului special pentru promovarea si dezvoltarea turismului
Legea 345 2002
privind taxa pe valoarea adaugata
Ordin 1491 2001
pentru aprobarea modelului si continutului Declaratiei privind obligatiile de plata la bugetul de stat, prevazute la art. I - VII din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 32/2001 pentru reglementarea unor probleme financiare
OUG 32 2001
pentru reglementarea unor probleme financiare
Legea 23 2000
pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 8/1998 privind constituirea Fondului special pentru promovarea si dezvoltarea turismului
OUG 127 1999
privind instituirea unor masuri cu caracter fiscal si imbunatatirea realizarii si colectarii veniturilor statului
Hotărârea 294 1999
pentru aprobarea Programului de marketing si promovare turistica si a Programului de dezvoltare a produselor turistice pentru anul 1999
Ordonanţa 43 1998
pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 8/1998 privind constituirea Fondului special pentru promovarea si dezvoltarea turismului
Legea 109 1998
Legea bugetului de stat pe anul 1998
Hotărârea 166 1998
pentru aprobarea Normelor metodologice privind constituirea si utilizarea Fondului special pentru promovarea si dezvoltarea turismului
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu