E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 79 din 24 august 2000

privind regimul navigatiei pe Canalul Dunare - Marea Neagra si Canalul Poarta Alba - Midia - Navodari

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 413 din 30 august 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei si ale art. 1 lit. F pct. 1 din Legea nr. 125/2000 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

    Art. 1
    (1) Canalul Dunare - Marea Neagra si Canalul Poarta Alba - Midia - Navodari, denumite in continuare canale navigabile, sunt ape nationale ale Romaniei si se afla sub suveranitatea si jurisdictia exclusiva a statului roman.
    (2) Navigatia pe canalele navigabile este deschisa tuturor navelor de transport de marfuri si calatori, indiferent de pavilionul acestora.
    Art. 2
    (1) Canalul Dunare - Marea Neagra are o lungime de 64,410 km si este situat intre Portul Constanta-Sud - Agigea, km 0 al canalului si confluenta cu fluviul Dunarea, in dreptul localitatii Cernavoda, km 64+410 al canalului, respectiv km 299,300 al Dunarii.
    (2) Canalul Poarta Alba - Midia - Navodari are o lungime de 27,500 km si este situat intre Portul Midia, km 0 al canalului, si confluenta cu Canalul Dunare - Marea Neagra la km 29+41 al acestuia, in dreptul localitatii Poarta Alba, respectiv km 27+500 al Canalului Poarta Alba - Midia - Navodari.
    (3) La km 3 al Canalului Poarta Alba - Midia - Navodari se afla bifurcatia ce face legatura cu Portul Luminita printr-un canal cu o lungime de 5,5 km, parte integranta a Canalului Poarta Alba - Midia - Navodari.
    Art. 3
    Porturile Medgidia si Basarabi situate pe Canalul Dunare - Marea Neagra si porturile Ovidiu si Luminita situate pe Canalul Poarta Alba - Midia - Navodari fac parte integranta din canalele navigabile.
    Art. 4
    (1) La trecerea prin canalele navigabile navele romanesti si straine sunt obligate sa respecte reglementarile de navigatie, sanitare vamale, de folosire a bazinelor si instalatiilor portuare, de prevenire si combatere a poluarii, precum si celelalte reguli privind exploatarea si intretinerea canalelor navigabile, prevazute de legislatia romana in vigoare.
    (2) Controlul navelor se efectueaza de autoritatile publice competente, potrivit legii.
    Art. 5
    In scopul asigurarii stabilitatii sectiunii transversale realizate - proiectate si a conditiilor normale de exploatare si intretinere a cailor navigabile interioare se instituie zona de siguranta si de protectie a canalelor navigabile.
    Art. 6
    (1) Zona de siguranta a canalelor navigabile cuprinde fasia de teren de 10 m latime, situata de o parte si de alta a amprizei canalelor, masurata de la muchia superioara a taluzului realizat in debleu (in sapatura), respectiv 1 m latime de la muchia exterioara a santului de desecare in zonele cu diguri.
    (2) Zonele de siguranta constituie domeniu public al statului.
    Art. 7
    (1) Zona de protectie cuprinde terenurile limitrofe, situate de o parte si de alta a amprizei canalelor, pe o latime de 100 m, indiferent de forma de proprietate a acestora.
    (2) Zona de protectie este destinata:
    a) instalarii semnelor si semnalizatoarelor de navigatie necesare pentru asigurarea conditiilor de navigatie in siguranta;
    b) accesului pentru supraveghere si interventii vizand siguranta navigatiei si pentru asigurarea vizibilitatii in scopul desfasurarii navigatiei in conditii de siguranta;
    c) interventiilor in cazul producerii unor accidente navale sau de poluare a apei din canal;
    d) efectuarii lucrarilor de reparatii, intretinere, consolidari si protectii la canalele navigabile si la constructiile hidrotehnice aferente.
    Art. 8
    In zona de protectie a canalelor navigabile se pot executa lucrari numai cu avizul Companiei Nationale "Administratia Canalelor Navigabile" - S.A. Constanta si cu aprobarea Ministerului Transporturilor.
    Art. 9
    Se interzice detinatorilor de terenuri situate in zonele de protectie efectuarea oricaror lucrari, amenajari, consolidari si constructii care, prin natura lor, ar afecta siguranta constructiilor si instalatiilor aferente canalelor navigabile, calitatea apei din aceste canale sau ar putea impiedica vizibilitatea si deteriora semnalele de navigatie.
    Art. 10
    Prevederile art. 8 si 9 se aplica si in cazul in care zona de protectie a canalelor navigabile se interfereaza cu alte zone de protectie instituite conform reglementarilor in vigoare.
    Art. 11
    Pentru trecerea navelor prin canalele navigabile, pentru punerea la dispozitie a infrastructurii si pentru asigurarea facilitatilor portuare administratorul prevazut la art. 13 percepe tarife stabilite in conformitate cu reglementarile legale in vigoare.
    Art. 12
    Utilizarea apei tranzitate pentru navigatia prin canale navigabile, inclusiv pentru ecluzari, este scutita de plata oricaror tarife, conform prevederilor legale in vigoare.
    Art. 13
    Canalele navigabile se atribuie direct, prin contract de concesiune, Companiei Nationale "Administratia Canalelor Navigabile" - S.A. Constanta, in vederea administrarii si exploatarii, in conditiile legii.
    Art. 14
    (1) Regulile de navigatie pe canalele navigabile se stabilesc prin ordin al ministrului transporturilor, in conformitate cu reglementarile interne si cu acordurile si conventiile internationale la care Romania este parte.
    (2) Ministerul Transporturilor va emite regulile de navigatie prevazute la alin. (1), in termen de 30 de zile de la data publicarii prezentei ordonante in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    Art. 15
    (1) Prezenta ordonanta intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    (2) Pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante se abroga Legea nr. 1/1984 cu privire la regimul de navigatie pe Canalul Dunare - Marea Neagra, publicata in Buletinul Oficial, Partea I, nr. 27 din 27 martie 1984, Decretul nr. 384/1984 privind aprobarea Regulilor de navigatie pe Canalul Dunare - Marea Neagra, publicat in Buletinul Oficial, Partea I, nr. 82 din 29 octombrie 1984, precum si orice alte dispozitii contrare.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul transporturilor,
                       Anca BoagiuSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 79/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 79 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 106 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunt Alexander Magnus, un împrumutat privat și legitim. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut de Crăciun, împrumuturi personale, credite ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare negarantate, garanție, capital de risc etc. ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și garantat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail astăzi Via: alexandermagnus.loan@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu