E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 59 din 29 iulie 2004

privind masuri de intarire a disciplinei financiar-economice in sistemul sanitar

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 715 din  6 august 2004


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutie, republicata, si al art. 1 pct. IV.1 din Legea nr. 291/2004 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

    Art. 1
    (1) Sinteza cheltuielilor aferente spitalelor si celorlalte unitati sanitare publice cu paturi, denumite in continuare institutii sanitare publice, finantate pe baza de contracte incheiate cu casele de asigurari de sanatate, se aproba prin legea bugetului de stat ca anexa la bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.
    (2) Numarul de posturi, structura acestora si cheltuielile cu salariile se aproba ca anexe la bugetul de venituri si cheltuieli al fiecarei institutii sanitare publice, cu incadrarea in limitele maxime aprobate potrivit legii.
    (3) Numarul de posturi aprobat fiecarei institutii sanitare publice nu poate fi depasit.
    Art. 2
    (1) Repartizarea fondurilor aprobate pentru servicii medicale si medicamente pe casele de asigurari de sanatate se face in conditiile legislatiei privind finantele publice de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si dupa retinerea la dispozitia sa a unei sume suplimentare reprezentand 3% din fondurile prevazute cu aceasta destinatie. Aceasta suma se utilizeaza in situatii deosebite si justificate, stabilite prin normele de aplicare a contractului-cadru, si se repartizeaza pana la data de 30 noiembrie a fiecarui an.
    (2) In limita sumelor repartizate potrivit alin. (1), casele de asigurari de sanatate incheie contracte de furnizare de servicii medicale si medicamente.
    Art. 3
    (1) Veniturile proprii, altele decat cele realizate pe baza de contracte de furnizare de servicii medicale incheiate cu casele de asigurari de sanatate, se utilizeaza de institutiile sanitare publice pentru finantarea cheltuielilor curente si de capital.
    (2) Institutiile sanitare publice, in limita veniturilor proprii prevazute la alin. (1), pot sa-si prevada in bugetul de venituri si cheltuieli sume pentru acordarea tichetelor de masa. Acordarea tichetelor de masa se face in limita sumelor aprobate cu aceasta destinatie si cu respectarea prevederilor Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa.
    (3) Institutiile sanitare publice care inregistreaza datorii catre furnizori si obligatii bugetare neachitate la scadenta nu pot acorda tichete de masa.
    Art. 4
    Eventualele economii inregistrate de institutiile sanitare publice, in cursul exercitiului bugetar, la cheltuielile de personal si cheltuielile materiale si servicii, cu exceptia medicamentelor si materialelor sanitare, in conditiile realizarii indicatorilor specifici, se pot utiliza pentru finantarea cheltuielilor de capital, cu modificarea corespunzatoare a bugetului de venituri si cheltuieli, in conditiile legii, cu aprobarea caselor de asigurari de sanatate si a directiilor de sanatate publica sau, dupa caz, a Ministerului Sanatatii, in functie de subordonare.
    Art. 5
    (1) Casele de asigurari de sanatate sunt autorizate ca in contractele de furnizare de servicii medicale incheiate cu institutiile sanitare publice sa cuprinda, dupa caz, si sumele necesare pentru reabilitarea si modernizarea aparatelor radiologice tip ELTEX 400 si a instalatiilor de sterilizare tip ISM.
    (2) In bugetul Ministerului Sanatatii se pot cuprinde sume pentru inlocuirea pieselor de schimb la aparatura medicala de inalta performanta din dotarea institutiilor sanitare publice.
    Art. 6
    (1) Disponibilitatile din venituri proprii inregistrate la finele anului de institutiile sanitare publice se reporteaza in anul urmator, avandu-se in vedere la stabilirea nivelului cheltuielilor finantate din venituri proprii pentru anul respectiv.
    (2) Trimestrial, institutiile sanitare publice transmit, pe propria raspundere, ordonatorilor de credite de la care au primit finantarea, monitorizarea privind obiectivele de investitii finantate din fonduri publice.
    (3) Dupa verificare, aceste situatii vor fi transmise ordonatorilor principali de credite in vederea intocmirii raportului trimestrial de monitorizare privind procesul investitional.
    Art. 7
    (1) In bugetul Ministerului Sanatatii se prevad anual sume reprezentand transferuri de la bugetul de stat catre bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, pentru finantarea programului privind compensarea in proportie de 90% a pretului la medicamentele acordate pensionarilor in tratamentul ambulatoriu.
    (2) Casa Nationala de Asigurari de Sanatate va derula si va finanta programul prevazut la alin. (1). Conditiile in care pensionarii pot beneficia de compensare in proportie de 90% a pretului la medicamente acordate in ambulatoriu se stabilesc prin hotarare a Guvernului in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante.
    Art. 8
    Ministerul Sanatatii este abilitat sa organizeze licitatii la nivel national pentru achizitia de bunuri si servicii cu caracter medical si nemedical, precum si lucrari pentru institutiile publice din sectorul sanitar, in limita prevederilor bugetare aprobate acestora cu aceasta destinatie, in conformitate cu prevederile legale privind achizitiile publice.
    Art. 9
    Prevederile prezentei ordonante se aplica institutiilor publice din sectorul sanitar, inclusiv celor apartinand ministerelor si institutiilor centrale cu retea sanitara proprie, cu exceptia art. 8, care se aplica unitatilor sanitare publice din reteaua Ministerului Sanatatii.
    Art. 10
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante se abroga prevederile art. I din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 48/2003 privind unele masuri in vederea intaririi disciplinei financiare si a cresterii eficientei utilizarii fondurilor in sistemul sanitar, precum si modificarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 435 din 19 iunie 2004, cu modificarile ulterioare.
    Art. 11
    Prezenta ordonanta intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul sanatatii,
                         Cristian Celea,
                         secretar de stat

                         p. Ministrul de stat,
                         ministrul administratiei si internelor,
                         Toma Zaharia,
                         secretar de stat

                         Ministrul delegat
                         pentru administratia publica,
                         Gheorghe Emacu

                         p. Ministrul transporturilor,
                         constructiilor si turismului,
                         Ileana Tureanu,
                         secretar de stat

                         p. Ministrul apararii nationale,
                         George Cristian Maior,
                         secretar de stat

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae TanasescuSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 59/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 59 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordonanţa 59/2004
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu