Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 34 din 14 iulie 2005

pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 80/2000 privind certificarea sau omologarea echipamentelor, pieselor de schimb si materialelor de exploatare utilizate la vehicule rutiere, precum si conditiile de comercializare si utilizare a acestora

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 662 din 26 iulie 2005


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 1 pct. III.9 din Legea nr. 209/2005 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

    Art. 1
    Ordonanta Guvernului nr. 80/2000 privind certificarea sau omologarea echipamentelor, pieselor de schimb si materialelor de exploatare utilizate la vehicule rutiere, precum si conditiile de comercializare si utilizare a acestora, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 413 din 30 august 2000, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 671/2002, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Titlul ordonantei va avea urmatorul cuprins:
    "ORDONANTA
privind omologarea si certificarea produselor si materialelor de exploatare utilizate la vehiculele rutiere, precum si conditiile de introducere pe piata a acestora"
    2. Articolul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 1
    (1) Produsele si materialele de exploatare noi, destinate utilizarii la vehicule rutiere, pot fi introduse pe piata numai daca respecta conditiile prevazute de prezenta ordonanta.
    (2) Produsele si materialele de exploatare noi din categoria celor care privesc siguranta circulatiei, protectia mediului, eficienta energetica si protectia impotriva furturilor vehiculelor rutiere pot fi introduse pe piata numai daca sunt omologate sau certificate.
    (3) Lista produselor si materialelor de exploatare care necesita omologare sau certificare in vederea introducerii pe piata se stabileste prin ordin al ministrului transporturilor, constructiilor si turismului.
    (4) Omologarea produselor prevazute la alin. (2) se efectueaza de catre Regia Autonoma <<Registrul Auto Roman>>, organism tehnic specializat aflat sub autoritatea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, denumit in continuare R.A.R., pe baza rezultatelor incercarilor efectuate de laboratoare recunoscute de catre R.A.R., in cazul omologarii nationale, respectiv de laboratoare notificate, in cazul omologarii comunitare (CE) de tip si al omologarii internationale (CEE-ONU) de tip.
    (5) Certificarea produselor si materialelor de exploatare prevazute in lista mentionata la alin. (3) se efectueaza de catre R.A.R. sau de catre alte organisme de certificare a produselor, desemnate conform legislatiei in vigoare de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, pe baza rezultatelor incercarilor efectuate de laboratoare recunoscute de catre R.A.R. sau de laboratoare acreditate.
    (6) Se excepteaza de la prevederile alin. (4) si (5):
    a) produsele omologate de autoritatile competente ale partilor contractante in baza acordurilor de la Geneva;
    b) produsele omologate de autoritatile competente ale statelor membre conform directivelor/regulamentelor Uniunii Europene;
    c) produsele de origine sau produsele de schimb de origine.
    (7) De la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, obligativitatea omologarii sau a certificarii in vederea introducerii pe piata a produselor prevazute la alin. (2) si care sunt fabricate si comercializate legal in state membre ale Uniunii Europene, altele decat Romania, se aplica numai pentru produsele care fac parte dintr-un sistem sau echipament care este reglementat printr-o directiva/printr-un regulament a/al Uniunii Europene sau printr-un regulament CEE-ONU aplicat de Uniunea Europeana.
    (8) De la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, produsele prevazute la alin. (2), care sunt fabricate si comercializate legal in state membre ale Uniunii Europene, altele decat Romania, si care nu fac parte dintr-un sistem sau echipament care este reglementat printr-o directiva/printr-un regulament a/al Uniunii Europene sau printr-un regulament CEE-ONU aplicat de Uniunea Europeana, sunt exceptate de la obligativitatea omologarii sau a certificarii in vederea introducerii pe piata, daca acestea furnizeaza un nivel echivalent de protectie a sigurantei rutiere sau de protectie a mediului in raport cu cerintele nationale de introducere pe piata, nivel demonstrabil pe baza unor documente oficiale.
    (9) De la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, sunt exceptati de la obligativitatea certificarii in vederea introducerii pe piata carburantii auto fabricati si comercializati legal in state membre ale Uniunii Europene, altele decat Romania, daca acestia furnizeaza un nivel echivalent de protectie a mediului in raport cu cerintele nationale de introducere pe piata, nivel demonstrabil pe baza unor documente oficiale.
    (10) Produsele si materialele de exploatare noi, altele decat cele prevazute in lista mentionata la alin. (3), pot fi introduse pe piata numai daca respecta prevederile art. 3 si 4.
    (11) Introducerea pe piata a produselor si materialelor de exploatare este admisa pe toata durata termenului de garantie/valabilitate a produselor si materialelor de exploatare certificate/omologate, indiferent de termenul de expirare a certificarii/omologarii, cu conditia ca certificarea/omologarea sa nu fie suspendata sau retrasa.
    (12) Producatorul unui vehicul sau reprezentantul acestuia este obligat sa comunice R.A.R. situatia abilitarilor retrase pentru fabricarea de piese de origine, in termen de 7 zile de la data retragerii acestora."
    3. Dupa articolul 1 se introduc trei noi articole, articolele 1^1, 1^2 si 1^3, cu urmatorul cuprins:
    "Art. 1^1
    Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului reprezinta autoritatea competenta pentru omologarea, certificarea si supravegherea introducerii pe piata a produselor si materialelor de exploatare.
    Art. 1^2
    Pentru aplicarea prezentei ordonante, termenii si expresiile de mai jos semnifica dupa cum urmeaza:
    1. produs - un sistem, un echipament, o piesa, o componenta sau o entitate tehnica utilizata la fabricarea unui vehicul sau pentru inlocuirea celui existent pe un vehicul. Poate fi:
    1.1. produs de origine - produs utilizat la fabricarea unui vehicul si care a echipat vehiculul la omologarea de tip a acestui vehicul;
    1.2. produs de schimb - produs destinat sa fie utilizat la un vehicul pentru a inlocui un produs montat pe acest vehicul;
    2. material de exploatare - substante necesare la utilizarea unui vehicul rutier, care se consuma sau se uzeaza in timpul utilizarii unui vehicul rutier si care se completeaza ori se inlocuiesc in timpul exploatarii acestuia. Include carburantii auto, lubrifiantii auto, aditivii pentru carburantii auto, lichidele pentru frana, lichidele de racire, uleiurile hidraulice;
    3. omologarea unui produs - procedura administrativa prin care R.A.R. certifica faptul ca un produs indeplineste conditiile tehnice si/sau administrative aplicabile conform legislatiei in vigoare;
    4. certificarea unui produs sau a unui material de exploatare - procedura administrativa prin care R.A.R. sau un alt organism de certificare a produselor, desemnat conform legislatiei in vigoare de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, certifica faptul ca un produs sau un material de exploatare indeplineste conditiile tehnice esentiale pentru siguranta circulatiei, protectia mediului si eficienta energetica, precizate prin standardele nationale sau standardele internationale aplicabile ori prin specificatiile tehnice declarate de catre fabricant;
    5. certificarea unui carburant auto - procedura administrativa prin care R.A.R. certifica faptul ca un carburant auto indeplineste conditiile tehnice si administrative aplicabile in vederea introducerii pe piata;
    6. acordurile de la Geneva - Acordul privind adoptarea de prescriptii tehnice uniforme aplicabile vehiculelor cu roti, echipamentelor si pieselor ce pot fi montate sau utilizate pe vehicule cu roti si conditiile de recunoastere reciproca a omologarilor eliberate pe baza acestor prescriptii, incheiat la Geneva la 20 martie 1958, la care Romania a aderat prin Decretul nr. 371/1976, si Acordul privind adoptarea de reglementari tehnice mondiale aplicabile autovehiculelor, precum si echipamentelor si componentelor ce pot fi montate si/sau utilizate pe autovehicule, incheiat la Geneva la 25 iunie 1998, la care Romania a aderat prin Legea nr. 97/2002.
    Art. 1^3
    (1) Pentru fiecare tip de produs omologat de tip, R.A.R. elibereaza fabricantului produsului, reprezentantului acestuia sau importatorului, dupa caz:
    a) certificatul de omologare nationala a unui tip de produs;
    b) certificatul de omologare CE a unui tip de produs, de la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana;
    c) certificatul de omologare CEE-ONU a unui tip de produs.
    (2) Pentru fiecare produs sau material de exploatare certificat, R.A.R. sau organismul de certificare a produselor, desemnat conform legislatiei in vigoare de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, elibereaza fabricantului produsului sau reprezentantului acestuia un certificat de conformitate."
    4. Articolul 2 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 2
    (1) Omologarea nationala de tip a produselor se acorda de catre R.A.R., la cererea fabricantului sau a reprezentantului acestuia, persoana juridica.
    (2) Omologarea comunitara (CE) de tip a sistemelor, componentelor si entitatilor tehnice se acorda de catre R.A.R., la cererea fabricantului sau a reprezentantului acestuia, de la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.
    (3) Omologarea internationala (CEE-ONU) de tip a echipamentelor, pieselor si componentelor se acorda de catre R.A.R., la cererea fabricantului sau a reprezentantului acestuia.
    (4) Certificarea produselor si materialelor de exploatare se acorda de catre R.A.R. sau de organismul de certificare a produselor, desemnat conform legislatiei in vigoare de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, la cererea fabricantului sau a reprezentantului acestuia, persoana juridica.
    (5) Operatorii economici care nu dispun de imputerniciri de reprezentare din partea producatorilor pot obtine dreptul de introducere pe piata numai prin certificarea loturilor de produse respective.
    (6) In cazul in care un material de exploatare in vrac, prevazut in lista mentionata la art. 1 alin. (3), este partitionat si/sau ambalat de catre operatori economici, altii decat producatorul, serviciul de partitionare si ambalare al acestuia trebuie sa fie autorizat de catre R.A.R."
    5. Dupa articolul 2 se introduce un nou articol, articolul 2^1, cu urmatorul cuprins:
    "Art. 2^1
    (1) Eliberarea certificatelor de omologare internationala (CEE-ONU) pentru echipamente, piese si componente se face in conformitate cu acordurile de la Geneva. Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, prin R.A.R., si, respectiv, R.A.R. sunt desemnate de Guvernul Romaniei, parte contractanta la acordurile de la Geneva, ca departament administrativ si, respectiv, serviciu tehnic, in conformitate cu acordurile de la Geneva.
    (2) R.A.R. indeplineste in numele Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului procedurile administrative referitoare la aplicarea acordurilor de la Geneva."
    6. Articolul 3 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 3
    (1) In vederea introducerii pe piata, produsele si materialele de exploatare trebuie inscriptionate cu toate informatiile stabilite de reglementarile in vigoare. In cazul in care dimensiunile sau natura produsului nu permit inscriptionarea direct pe produs, informatiile se inscriu pe ambalajul individual. Pentru materialele de exploatare livrate in vrac, informatiile se inscriu in certificatul de garantie.
    (2) In vederea introducerii pe piata, produsele omologate sau certificate conform prezentei ordonante trebuie sa aiba aplicate, dupa caz, marci de certificare a conformitatii, marci/marcaje de omologare sau numarul certificatului de conformitate/omologare, marcaje de securizare, cu precizarea organismului care a efectuat certificarea.
    (3) Obligatia aplicarii marcilor/marcajelor sau a numarului certificatului de conformitate/omologare revine exclusiv titularilor certificatelor de conformitate/omologare.
    (4) Pana la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, produsele si materialele de exploatare introduse pe piata, cuprinse in lista mentionata la art. 1 alin. (3), cu exceptia produselor prevazute la art. 1 alin. (6) si a materialelor de exploatare livrate in vrac, trebuie sa aiba aplicat suplimentar un marcaj special de securizare care atesta ca produsul sau materialul de exploatare poate fi introdus pe piata legal si care trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
    a) marcajul trebuie sa contina cel putin un element de siguranta si de protectie impotriva falsificarii acestuia;
    b) macheta marcajului special de securizare este unica si este aprobata de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului. In cazul in care dimensiunile sau natura produsului ori a materialului de exploatare nu permit aplicarea directa, marcajul special de securizare se aplica pe ambalajul individual sau colectiv;
    c) productia si distributia marcajului special de securizare se desfasoara sub autoritatea si controlul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului;
    d) obligatia aplicarii marcajului special de securizare revine exclusiv detinatorului omologarii sau al certificarii;
    e) aplicarea marcajului special de securizare este facultativa pentru produsele si materialele de exploatare omologate sau certificate, altele decat cele prevazute in lista mentionata la art. 1 alin. (3)."
    7. Articolul 4 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 4
    (1) In vederea introducerii pe piata, produsele si materialele de exploatare trebuie sa aiba marca fabricantului aplicata pe produs sau pe ambalaj, dupa caz, si sa fie insotite de un certificat de garantie si de o declaratie de conformitate, intocmite de producatori sau de reprezentantii acestora potrivit legislatiei in vigoare.
    (2) Declaratia de conformitate reprezinta asumarea raspunderii de catre fabricant sau de reprezentantul acestuia in privinta conformitatii produselor ori materialelor de exploatare introduse pe piata cu cele omologate sau certificate. Forma si continutul declaratiei de conformitate trebuie sa corespunda cu modelul declaratiei de conformitate aprobat prin legislatia in vigoare.
    (3) Dreptul de introducere pe piata inceteaza in urmatoarele cazuri:
    a) operatorul economic care a emis declaratia de conformitate nu face dovada ca a trimis documentatia tehnica a produsului sau materialului de exploatare in termen de 30 de zile de la solicitarea R.A.R.;
    b) R.A.R. constata ca declaratia de conformitate nu corespunde cu documentatia tehnica de referinta a produsului sau materialului de exploatare;
    c) documentatia tehnica de referinta precizata in declaratia de conformitate nu cuprinde caracteristicile tehnice esentiale ale produsului sau materialului de exploatare, care sa asigure interschimbabilitatea produsului sau materialului de exploatare utilizat de producatorul vehiculului rutier;
    d) produsul sau materialul de exploatare este neconform cu documentatia tehnica de referinta, caz in care operatorul economic sau reprezentantii legali ai acestuia, care au emis declaratia de conformitate, suporta cheltuielile aferente verificarilor.
    (4) In cazul in care atat producatorul, cat si reprezentantul acestuia au sediul in afara Romaniei, revine importatorului responsabilitatea pentru detinerea si prezentarea documentatiei tehnice organismelor de control.
    (5) Documentele prevazute la alin. (1), autentificate prin stampilare, trebuie sa contina toate datele cerute de legislatia in vigoare, inscrise lizibil, explicit si fara ambiguitati, si vor fi semnate de persoana care angajeaza juridic emitentul.
    (6) Lista produselor si materialelor de exploatare neconforme carora li s-a interzis introducerea pe piata conform alin. (3) va fi facuta publica de catre R.A.R."
    8. Articolul 5^1 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 5^1
    Producatorii de vehicule rutiere sau, dupa caz, reprezentantii autorizati ai acestora au obligatia de a asigura echipamentele, piesele de schimb si materialele de exploatare aferente, precum si service-ul necesar, atat pe durata comercializarii vehiculelor noi, cat si dupa incetarea acesteia, pentru o perioada de cel putin 8 ani, calculata de la data vanzarii ultimului lot de vehicule, direct sau prin terti abilitati."
    9. Articolul 5^2 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 5^2
    Este interzisa introducerea pe piata a urmatoarelor categorii de produse si materiale de exploatare:
    a) produsele sau materialele de exploatare prevazute in lista mentionata la art. 1 alin. (3), necertificate sau neomologate;
    b) produsele sau materialele de exploatare nemarcate corespunzator, dupa caz, cu marca fabricantului, marca de certificare a conformitatii, marca/marcajul de omologare, numarul certificatului de conformitate/omologare sau, pana la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, cu marcajul special de securizare;
    c) produsele sau materialele de exploatare pe care au fost aplicate inscriptionari si/sau marcaje falsificate ori neautorizate;
    d) produsele sau materialele de exploatare neinscriptionate cu informatiile stabilite prin reglementari legale;
    e) produsele sau materialele de exploatare neinsotite de declaratia de conformitate si de certificatul de garantie;
    f) produsele sau materialele de exploatare avand marcaje si inscriptionari cu denumiri care pot crea confuzii;
    g) produsele pirat sau contrafacute."
    10. Articolul 6 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 6
    (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
    a) nerespectarea prevederilor art. 1 alin. (2), ale art. 2 alin. (5) si (6), ale art. 3 alin. (4), ale art. 4 alin. (3), ale art. 5^2 lit. a) si f) si ale art. 6^2 alin. (4), cu amenda de la 1.000 lei (RON) la 5.000 lei (RON);
    b) nerespectarea prevederilor art. 3 alin. (1) si (2), ale art. 4 alin. (1) si ale art. 5^2 lit. b), c), d) si e), cu amenda de la 500 lei (RON) la 2.000 lei (RON);
    c) nerespectarea prevederilor art. 1 alin. (12) si ale art. 5^2 lit. g), cu amenda de la 5.000 lei (RON) la 10.000 lei (RON);
    d) nerespectarea prevederilor art. 5^1, cu amenda de la 25.000 lei (RON) la 50.000 lei (RON).
    (2) Constatarea si aplicarea sanctiunilor prevazute la alin. (1) se fac de catre personalul imputernicit in acest scop de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului.
    (3) Nivelul amenzilor prevazute la alin. (1) se actualizeaza prin hotarare a Guvernului, in functie de rata inflatiei.
    (4) Dispozitiile referitoare la contraventii, prevazute la alin. (1) si (2), se completeaza cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare."
    11. Dupa articolul 6 se introduc doua noi articole, articolele 6^1 si 6^2, cu urmatorul cuprins:
    "Art. 6^1
    Resursele necesare pentru exercitarea activitatii de supraveghere si control al pietei in vederea aplicarii prezentei ordonante se suporta de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, in limitele fondurilor alocate anual de la bugetul de stat.
    Art. 6^2
    (1) R.A.R., organism tehnic specializat al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, indeplineste urmatoarele atributii in conformitate cu prevederile prezentei ordonante:
    a) acorda omologarea sau certificarea pentru produsele sau materialele de exploatare prevazute in lista mentionata la art. 1 alin. (3);
    b) acorda omologarea comunitara (CE) de tip pentru componente si entitati tehnice, conform directivelor/regulamentelor Uniunii Europene, de la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana;
    c) acorda omologarea internationala (CEE-ONU) de tip pentru echipamente, piese si componente, conform regulamentelor CEE-ONU;
    d) efectueaza incercari necesare pentru verificarea indeplinirii conditiilor tehnice impuse in vederea acordarii omologarii ori certificarii pentru produsele sau materialele de exploatare prevazute la art. 1 alin. (2);
    e) efectueaza incercari necesare pentru verificarea indeplinirii conditiilor tehnice impuse in vederea acordarii omologarii comunitare (CE) de tip pentru componente si entitati tehnice, conform directivelor/regulamentelor Uniunii Europene, de la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana;
    f) efectueaza incercari necesare pentru verificarea indeplinirii conditiilor tehnice impuse in vederea acordarii omologarii internationale (CEE-ONU) pentru echipamente, piese si componente, conform regulamentelor CEE-ONU;
    g) recunoaste laboratoare de incercari in vederea efectuarii incercarilor necesare pentru verificarea indeplinirii conditiilor tehnice impuse in vederea acordarii omologarii sau certificarii pentru produsele sau materialele de exploatare mentionate in lista prevazuta la art. 1 alin. (3);
    h) verifica la detinatorul omologarii sau al certificarii conformitatea productiei si ia masurile necesare pentru mentinerea acesteia pe toata durata de fabricatie a tipului respectiv de produse sau materiale de exploatare;
    i) impune detinatorului omologarii sau al certificarii prevazut la lit. h) remedierea defectiunilor de fabricatie constatate la produsele sau materialele de exploatare care pun ori pot pune in pericol siguranta circulatiei sau protectia mediului;
    j) supravegheaza pe piata conformitatea cu tipul omologat/certificat a produselor introduse pe piata;
    k) supravegheaza pe piata conformitatea materialelor de exploatare introduse pe piata;
    l) autorizeaza serviciile de partitionare si ambalare a materialelor de exploatare in vrac.
    (2) In functie de neconformitatile constatate, R.A.R. poate impune detinatorilor omologarii sau ai certificarii masuri privind sistarea introducerii pe piata si/sau retragerea lotului de produse si materiale de exploatare neconforme, cu interdictia introducerii pe piata sau a folosirii pana la remediere.
    (3) In functie de gravitatea faptei, personalul imputernicit in acest scop de catre Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului poate dispune confiscarea si/sau distrugerea, oprirea definitiva sau temporara a fabricarii ori a introducerii pe piata de produse necertificate sau neomologate, a celor neinscriptionate ori nemarcate corespunzator, a celor neinsotite de certificate de garantie si declaratii de conformitate, a celor falsificate, precum si a celor care se dovedesc neconforme, in conditiile prezentei ordonante.
    (4) Operatorii economici au obligatia ca in termen de 30 de zile sa faca dovada ca au predat pentru reciclare catre operatori economici autorizati, potrivit legislatiei in vigoare, materialele rezultate din procesul de distrugere precizat la alin. (3).
    (5) Cheltuielile datorate retragerii din circulatie, remedierii neconformitatilor si repunerii in circulatie a produselor si materialelor de exploatare se suporta de catre detinatorul omologarii sau al certificarii."
    Art. 2
    In cuprinsul Ordonantei Guvernului nr. 80/2000 privind certificarea sau omologarea echipamentelor, pieselor de schimb si materialelor de exploatare utilizate la vehicule rutiere, precum si conditiile de comercializare si utilizare a acestora, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 671/2002, sintagma "Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei" se inlocuieste cu sintagma "Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului".
    Art. 3
    In termen de 90 de zile de la data publicarii prezentei ordonante in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului va actualiza Reglementarile privind certificarea si/sau omologarea echipamentelor, pieselor de schimb si materialelor de exploatare utilizate la vehicule rutiere, precum si autorizarea agentilor economici care desfasoara activitati de reparatii, de reglare, de modificari constructive, de reconstructie a vehiculelor rutiere, precum si de dezmembrare a vehiculelor uzate - RNTR 4, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor nr. 536/1997, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 348 din 9 decembrie 1997, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 4
    Ordonanta Guvernului nr. 80/2000 privind certificarea sau omologarea echipamentelor, pieselor de schimb si materialelor de exploatare utilizate la vehicule rutiere, precum si conditiile de comercializare si utilizare a acestora, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 413 din 30 august 2000, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 671/2002, precum si cu modificarile si completarile aduse prin prezenta ordonanta, dupa aprobarea acesteia prin lege, se va republica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dandu-se textelor o noua numerotare.
    Art. 5
    Prezenta ordonanta intra in vigoare la 90 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                  PRIM-MINISTRU
             CALIN POPESCU-TARICEANU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul transporturilor,
                       constructiilor si turismului,
                       Gheorghe Dobre

                       Ministrul finantelor publice,
                       Ionel Popescu



SmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 34/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 34 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordonanţa 34/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu