E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 13 din 29 ianuarie 1998

privind modificarea si completarea Codului de procedura civila

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 40 din 30 ianuarie 1998


SmartCity3


    In temeiul art. 107 alin. (1) si (3) din Constitutia Romaniei si al art. 1 lit. t) din. Legea nr. 221/1997 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta:

    ARTICOL UNIC
    Codul de procedura civila se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Articolul 261 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 261
    Hotararea se da, in numele legii si va cuprinde:
    1. aratarea instantei care a pronuntat-o si numele judecatorilor care au luat parte la judecata;
    2. numele, domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, denumirea si sediul partilor, calitatea in care s-au judecat; numele mandatarilor sau al reprezentantilor legali si al avocatilor;
    3. obiectul cererii;
    4. dispozitivul;
    5. calea de atac si termenul in care se poate exercita;
    6. aratarea ca pronuntarea s-a facut in sedinta publica, precum si semnaturile judecatorilor si ale grefierului. Lipsa semnaturilor poate fi complinita oricand.
    Parerea judecatorilor ramasi in minoritate se va consemna in josul hotararii.
    Hotararea se va comunica partilor, in copie, in cazul in care aceasta este necesar pentru curgerea termenului de exercitare a unei cai ordinare de atac. Comunicarea se va face in termen de 7 zile de la pronuntarea hotararii.
    In cazul in care impotriva hotararii se declara una dintre caile de atac prevazute de lege, se vor redacta, sub semnatura judecatorilor, motivele de fapt si de drept care au format convingerea instantei, precum si motivele pentru care s-au inlaturat cererile partilor, care vor face corp comun cu hotararea. Parerea motivata a judecatorilor ramasi in minoritate va trebui redactata in acelasi timp cu motivarea hotararii.
    Hotararile pronuntate de instanta de recurs vor cuprinde, in toate cazurile atat mentiunile prevazute la alin. 1, cat si motivarea instantei. Redactarea hotararii se va face in termen de 20 de zile de la pronuntare.
    Daca instanta a fost alcatuita din mai multi judecatori, presedintele va putea insarcina pe unul dintre ei cu redactarea hotararii si, daca este cazul, a motivarii.
    In cazul in care, dupa pronuntare, unul dintre judecatori este in imposibilitate de a semna hotararea sau motivarea, presedintele instantei o va semna in locul sau, iar daca cel in imposibilitate sa semneze este grefierul, hotararea va fi semnata de grefierul-sef, facandu-se mentiune despre cauza care l-a impiedicat pe judecator sau pe grefier sa semneze hotararea ori, daca este cazul, motivarea.
    Daca partea prezenta la pronuntarea hotararii in sedinta publica solicita motivarea acesteia, dispozitiile alin. 5 se aplica in mod corespunzator. Despre toate acestea se va lua act prin incheiere."
    2. Articolul 264 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 264
    In cazul in care motivarea hotararii este necesara potrivit art. 261 alin. 4, ea se va face in termen de cel mult 20 de zile de la data inregistrarii la instanta a caii de atac sau a cererii Ministerului Justitiei ori a Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie de a le fi trimis dosarul spre examinare in vederea declararii recursului in anulare sau in interesul legii."
    3. Dupa alineatul 1 al articolului 266 se introduce un nou alineat, care devine alineatul 2, cu urmatorul cuprins:
    "In cazul in care isi gasesc aplicare dispozitiile art. 261 alin. 4, motivarea se ataseaza hotararii atat la dosarul cauzei, cat si la dosarul de hotarari al instantei."
    4. Alineatul 3 al articolului 266 se abroga.
    5. Alineatul 1 al articolului 284 va avea urmatorul cuprins:
    "Termenul de apel este de 15 zile de la comunicarea hotararii redactate, dupa caz, potrivit art. 261 alin. 1 si 2 sau alineatul ultim al aceluiasi articol, daca legea nu dispune altfel."
    6. Articolul 287 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 287
    Cererea de apel va cuprinde:
    1. numele, domiciliul sau resedinta partilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea si sediul lor, precum si, dupa caz, numarul de inmatriculare in Registrul comertului, codul fiscal, contul bancar, numarul de telefon si numarul de fax;
    2. aratarea hotararii care se ataca;
    3. semnatura.
    Cerintele de la alin. 1 pct. 2 si 3 sunt prevazute sub sanctiunea nulitatii. Lipsa semnaturii poate fi implinita in conditiile art. 133 alin. 2."
    7. Articolul 288 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 288
    La cererea de apel se vor alatura atatea copii cati intimati sunt.
    Apelul se depune la instanta a carei hotarare se ataca, sub sanctiunea nulitatii.
    Primind cererea de apel, presedintele instantei va dispune inregistrarea ei, redactarea motivarii potrivit art. 261 alin. 4 si comunicarea acesteia tuturor partilor si procurorului, daca acesta a participat la judecarea cauzei."
    8. Dupa articolul 288 se introduce articolul 288^1, cu urmatorul cuprins:
    "Art. 288^1
    Dupa comunicarea motivarii hotararii potrivit art. 288, partile vor motiva apelul in fapt si in drept, prezentand si dovezile invocate in sustinerea apelului, intr-un termen de 15 zile de la comunicare. In cazul prevazut de art. 261 alineatul ultim, termenul pentru motivarea apelului se socoteste de la comunicarea hotararii.
    Cand dovezile propuse sunt martori sau inscrisuri nearatate la prima instanta, se vor aplica in mod corespunzator dispozitiile art. 112 pct. 5.
    Presedintele va inainta instantei de apel dosarul, impreuna cu apelurile facute, numai dupa implinirea termenului de motivare a apelului pentru toate partile.
    Cu toate acestea, apelul va fi trimis de indata, daca s-a facut cerere pentru suspendarea executarii hotararii primei instante."
    9. Articolul 301 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 301
    Termenul de recurs este de 15 zile de la comunicarea hotararii ce se ataca, redactata, dupa caz, potrivit art. 261 alin. 1 si 2 sau alineatului ultim al aceluiasi articol, daca legea nu dispune altfel. Dispozitiile art. 284 alin. 2-4 si ale art. 288 alin. 3 se aplica in mod corespunzator."
    10. Articolul 303 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 303
    Recursul se va motiva in termen de 15 zile de la comunicarea motivarii hotararii. Dispozitiile art. 288^1 alin. 1 sunt aplicabile.
    Fiecare motiv de recurs va fi aratat si dezvoltat separat.
    In cazurile in care Ministerul Public a participat in proces, se va depune o copie de pe motivele de recurs pentru procuror.
    Presedintele instantei care primeste cererea si motivele de recurs va putea sa le inapoieze partii prezente, daca nu indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru a fi refacute, prelungind termenul de recurs sau, dupa caz, de motivare a recursului cu 5 zile.
    Dupa implinirea termenului de motivare a recursului pentru toate partile, instanta, a carei hotarare este recurata va inainta instantei de recurs dosarul, impreuna cu dovezile de indeplinire a procedurii de comunicare a hotararii."

                     PRIM-MINISTRU
                    VICTOR CIORBEA

                           Contrasemneaza:
                           p. Ministru de stat,
                           ministrul justitiei,
                           Dinu Ianculescu,
                           secretar de statSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 13/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 13 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    BEST WAYS TO GET YOUR EX LOVER BACK AND RESTORED YOUR BROKEN MARRIAGE OR RELATIONSHIP FROM SORROW TO HAPPINESS. Help me thank Dromokpo@gmail.com for helping me get my ex husband back to me and my family. This great powerful spiritual man restored my sorrow to happiness. My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 774 2010
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
ANONIM a comentat Ordin 104 2003
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
ANONIM a comentat Legea 166 2014
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER BACK MY TRUE LIFE STORY HOW I GOT MY EX LOVER BACK.I  want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband  treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: dromokpo@gmail.com that he will help me bring my husband back to being a good man.Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and i forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or  broken marriage situation  and you want your Ex lover,  Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife you can reach him via: dromokpo@gmail.com 
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu