Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 9250 din 18 decembrie 2006

pentru aprobarea Normelor privind functionarea Laboratorului vamal central si modalitatea de efectuare a analizelor

ACT EMIS DE: AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 1035 din 28 decembrie 2006



In baza prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1.552/2006 privind reorganizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale a Vămilor,

având în vedere angajamentele asumate de România în cadrul cap. 25 „Uniune vamală" de negociere cu Uniunea Europeană,

luând în considerare prevederile art. 68 şi 69 din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.913/1992 de instituire a Codului vamal comunitar, cu modificările ulterioare, şi prevederile art. 242-246 din Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2.454/1993 de stabilire a unor dispoziţii de aplicare a Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 2.913/1992 de instituire a Codului vamal comunitar, cu modificările ulterioare,

pentru îmbunătăţirea activităţii de control fizic al mărfurilor supuse reglementărilor vamale,

în temeiul art. 659 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 707/2006,

vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală emite următorul ordin:

Art. 1. - Se aprobă Normele privind funcţionarea Laboratorului vamal central şi modalitatea de efectuare a analizelor, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare la 1 ianuarie 2007.

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală,

Gelu Ştefan Diaconu

ANEXĂ

NORME

privind funcţionarea Laboratorului vamal central şi modalitatea de efectuare a analizelor

CAPITOLUL I

Dispoziţii generale

Art. 1. - (1) Laboratorul vamal central funcţionează în cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor.

(2) Sediul Laboratorului vamal central este în municipiul Bucureşti, Str. Vulturilor nr. 2, sectorul 3.

Art. 2. - Laboratorul vamal central efectuează analiza probelor:

a)  prelevate, în condiţiile legii, de autoritatea vamală, din mărfurile supuse reglementărilor vamale, în vederea clasificării acestora în Tariful vamal integrat;

b)   din categoria mărfurilor care fac obiectul Politicii agricole comune, prelevate, în condiţiile legii, de autoritatea vamală sau de alte autorităţi, în scopul stabilirii drepturilor de import şi al asigurării controlului mărfurilor pentru care sunt solicitate restituţii la export;

c)  pentru care există suspiciunea de a conţine droguri, astfel cum sunt acestea definite de Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu modificările şi completările ulterioare, prelevate, în condiţiile legii, de autoritatea vamală sau de alte autorităţi;

d)   din categoria mărfurilor accizabile, prelevate, în condiţiile legii, de autoritatea vamală sau de alte autorităţi, pentru identificarea corespunzătoare a produselor în raport cu prevederile titlului VII „Accize" din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare;

e)   prelevate, în condiţiile legii, de alte autorităţi, în vederea identificării mărfurilor şi aplicării reglementarilor legale specifice.

CAPITOLUL II

Prelevarea probelor

Art. 3. - (1) Pentru fiecare partidă de marfă pentru care autoritatea vamală solicită analize de laborator, se prelevă 3 probe identice, cu următoarele destinaţii:

a)  proba 1 - pentru efectuarea analizelor în Laboratorul vamal central;

b)  proba 2 - pentru efectuarea unei a doua analize, tot în cadrul Laboratorului vamal central, în situaţia în care declarantul sau reprezentantul acestuia solicită acest lucru. Această probă se depozitează în condiţii corespunzătoare în Laboratorul vamal central. Termenul de păstrare a probei 2 este de 3 luni de la data expirării termenului legal pentru solicitarea unei a doua analize;

c)  proba 3 - pentru eliberare la eventuala solicitare a instanţelor de judecată. Această probă se depozitează în condiţii corespunzătoare la biroul vamal care efectuează controlul. Termenul de păstrare a probei 3 este de 3 luni de la data la care declarantul ia cunoştinţă despre decizia luată de biroul vamal, pe baza rezultatelor probei 1, dacă declarantul sau reprezentantul său nu contestă această decizie sau nu solicită efectuarea unei a doua analize. In cazul în care declarantul sau reprezentantul său solicită efectuarea unei a doua analize, proba 3 se păstrează 3 luni de la comunicarea către declarant a rezultatului analizei probei 2 sau, după caz, a refuzului de a efectua această analiză. Dacă se depune o contestaţie împotriva deciziei autorităţii vamale, luată pe baza rezultatelor analizelor, acest termen se prelungeşte până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei.

(2) In toate cazurile termenul de păstrare nu va depăşi termenul de valabilitate a produsului. Termenul de valabilitate se menţionează în rubrica „Observaţiile biroului vamal" din cererea de analiză.

Art. 4. - (1) Solicitarea efectuării analizelor de laborator pentru probele prelevate se face pe baza unei cereri de analiză. Modelul cererii de analiză este prevăzut în anexa nr. 1.

(2) Prin semnarea cererii de analiză, declarantul sau reprezentantul său recunoaşte reprezentativitatea pentru întreaga partidă de marfă a probelor prelevate.

Art. 5. - (1) Prelevarea probelor care urmează să fie analizate în Laboratorul vamal central se efectuează de către biroul vamal care efectuează controlul, în prezenţa declarantului sau a reprezentantului său.

(2) In situaţia în care biroul vamal decide să procedeze la prelevarea de probe, în cadrul procedurii normale de declarare a mărfurilor prezentate la biroul vamal şi după acceptarea declaraţiei vamale, are obligaţia de a notifica în scris această decizie declarantului, precizând data şi ora la care urmează să se efectueze operaţiunea de prelevare. In cazul în care declarantul sau reprezentantul său nu se prezintă pentru efectuarea operaţiunii, biroul vamal poate proceda direct la prelevare.

Art. 6. - (1) In cazul mărfurilor a căror prelevare necesită utilizarea unor dispozitive speciale, biroul vamal va colabora cu echipajele mobile în desfăşurarea activităţilor de prelevare de probe.

(2)   Direcţiile regionale vamale asigură necesarul de dispozitive, materiale şi recipiente de prelevare pentru birourile vamale şi echipajele mobile din subordine.

(3)  In cazul mărfurilor periculoase sau când autoritatea vamală nu dispune de personal special instruit ori de dispozitive, materiale sau recipiente necesare prelevării, prelevarea probelor se poate face, sub supravegherea autorităţii vamale, direct de către declarant, de reprezentantul său ori de o altă persoană împuternicită în acest sens.

Art. 7. - (1) Probele prelevate se sigilează şi se etichetează. Pentru etichetare se folosesc etichete conform modelului prevăzut în anexa nr. 2.

(2) Prelevarea se efectuează conform prevederilor legale în vigoare.

CAPITOLUL III

Trimiterea probelor

Art. 8. - (1) Probele 1 si 2 se trimit la Laboratorul vamal central însoţite de următoarele documente:

a)  cererea de analiză;

b)  copia declaraţiei vamale, dacă aceasta a fost depusă;

c)  copia facturii, pentru partida de marfă din care s-au prelevat probele;

d)  copiile buletinelor de analiză emise de producător sau ale oricăror alte documente care conţin informaţii referitoare la caracteristicile, compoziţia şi utilizarea mărfurilor.

(2) Probele şi documentele însoţitoare, conform alin. (1), se trimit la Laboratorul vamal central prin grija şefului biroului vamal unde s-a făcut prelevarea sau a persoanelor împuternicite de acesta prin ordin de serviciu. Cererea de analiză se transmite şi prin mijloace electronice în aceeaşi zi în care a fost completată şi înregistrată la biroul vamal.

Art. 9. - (1) Probele se transportă la Laboratorul vamal central prin grija direcţiilor regionale vamale, cu respectarea prevederilor legale pentru transportul anumitor categorii de mărfuri, cum ar fi cele periculoase, inflamabile, precursori şi altele asemenea, precum şi cu asigurarea integrităţii probelor, a sigiliilor aplicate si a documentelor însoţitoare. In acest sens, în situaţiile in care se impune, direcţiile regionale vamale vor asigura achiziţia de servicii de transport conform prevederilor legale.

(2) Documentele care însoţesc probele se introduc în plicuri etichetate, iar pe timpul transportului se depozitează separat de acestea.

Art. 10. - Pentru fiecare transport de probe trimise Laboratorului vamal central birourile vamale întocmesc o listă de expediţie a probelor, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3.

CAPITOLUL IV

Gestionarea probelor, efectuarea analizelor în Laboratorul vamal central şi emiterea certificatelor de analiză

Art. 11. - (1) Probele şi documentele însoţitoare se recepţionează la Laboratorul vamal central în ordinea sosirii lor şi se înregistrează în registrul de evidenţă a probelor.

(2) Dacă la recepţie se constată lipsa unor probe sau a unor documente, documente deteriorate, probe neetichetate sau cu etichete deteriorate, probe fără sigilii sau cu sigilii rupte, probe cu ambalaje deteriorate sau probe într-o stare alterată, aceste neconformităţi se menţionează în rubrica „Observaţii" din lista de expediţie a probelor. In aceste cazuri Laboratorul vamal central trimite o copie a acestui document biroului vamal emitent.

Art. 12. - Pentru probele pentru care documentele însoţitoare sunt lipsă sau sunt deteriorate, şeful Laboratorului vamal central poate cere biroului vamal care a solicitat analiza transmiterea unui alt set de copii ale acestor documente.

Art. 13. - (1) Laboratorul vamal central efectuează analiza probei 1 în cel mai scurt timp, în ordinea înregistrării în registrul de evidenţă a probelor.

(2)   Probele pentru care se solicită analizarea în regim de urgenţă au prioritate în raport cu cele care au regim normal.

(3)   Probele neetichetate sau cu etichete deteriorate, probele fără sigilii sau cu sigilii rupte, probele care se prezintă într-o stare alterată şi probele cu ambalaje deteriorate, pentru care există suspiciunea violării integrităţii conţinutului, nu se analizează.

Art. 14. - (1) Atunci când doar una dintre probele 1 sau 2 se află în situaţia prevăzută la art. 13 alin. (3) şi cantitatea de probă este suficientă, Laboratorul vamal central poate proceda la divizarea probei corespunzătoare pentru obţinerea probelor 1 şi 2. Această operaţiune se face în prezenţa declarantului sau a reprezentantului său, cu acceptarea reprezentativităţii probelor astfel obţinute prin semnarea unui proces-verbal încheiat în acest sens.

(2)   Când intenţionează să efectueze o operaţiune de divizare a unei probe, Laboratorul vamal central are obligaţia de a notifica acest lucru în scris declarantului, cu cel puţin 48 de ore înainte. In cazul în care declarantul sau reprezentantul acestuia nu se prezintă pentru efectuarea operaţiunii de divizare, Laboratorul vamal central poate proceda direct la divizarea probei.

(3)  Cele două probe obţinute prin divizare se sigilează, se etichetează şi se gestionează conform dispoziţiilor prezentelor norme.

(4)  In cazul în care probele aflate în condiţiile prevăzute la art. 13 alin. (3) sunt prelevate din partide de marfă pentru care se aşteaptă rezultatul analizelor de laborator pentru acordarea liberului de vamă, se procedează la prelevarea altor probe care să le înlocuiască pe cele neconforme, cu respectarea dispoziţiilor prezentelor norme.

Art. 15. - Pentru analizarea probelor Laboratorul vamal central utilizează metodele de analiză menţionate în reglementările vamale, metodele de analiză prevăzute în reglementările comunitare sau, după caz, în reglementările naţionale specifice, metodele de analiză standardizate internaţionale sau naţionale şi metodele de analiză dezvoltate la nivelul laboratoarelor vamale europene ori la nivel propriu.

Art. 16. - (1) In urma efectuării analizelor, Laboratorul vamal central emite un certificat de analiză conform modelului prevăzut în anexa nr. 4.

(2)   Certificatul de analiză se emite în 3 exemplare, având următoarele destinaţii:

a)  exemplarul 1 - pentru biroul vamal care a solicitat analiza;

b)  exemplarul 2 - pentru declarant;

c)  exemplarul 3 - pentru arhiva laboratorului.

(3)   Exemplarele 1 şi 2 se trimit prin poştă biroului vamal care a solicitat analiza. Exemplarul 1 se transmite şi pe cale electronică.

Art. 17. - (1) Pe baza informaţiilor din certificatul de analiză, biroul vamal ia deciziile privind măsurile tarifare, netarifare şi/sau fiscale pentru partida de marfă din care s-au prelevat probele şi va trimite prin poştă declarantului exemplarul 2 al certificatului de analiză, cu confirmare de primire. Biroul vamal comunică de îndată Laboratorului vamal central copia confirmării de primire a certificatului de analiză de către declarant.

(2)  In luarea deciziilor prevăzute la alin. (1), rezultatele şi concluziile cuprinse în certificatul de analiză emis de Laboratorul vamal central prevalează în faţa informaţiilor sau datelor cuprinse în documentele de analiză emise de alte laboratoare, precum şi în alte documente care conţin informaţii privind caracteristicile fizico-chimice ale mărfii atunci când acestea sunt contradictorii.

(3)  In situaţia în care certificatul de analiză nu conţine toate informaţiile necesare, biroul vamal poate solicita completarea certificatului cu datele lipsă.

Art. 18. - (1) Atunci când Laboratorul vamal central nu poate efectua un anumit tip de analiză, acesta va solicita, cu aprobarea conducerii Autorităţii Naţionale a Vămilor, efectuarea acestor analize în laboratoare acreditate.

(2)  In acest sens, Autoritatea Naţională a Vămilor va achiziţiona, în condiţiile prevăzute de lege, servicii de analiza fizico-chimică a mărfurilor.

(3)  In situaţiile în care analizele sunt efectuate în alte laboratoare, Laboratorul vamal central formulează concluzii şi emite certificate de analiză pe baza rezultatelor obţinute de laboratorul care a efectuat analiza.

CAPITOLUL V

Contestaţii

Art. 19. - (1) In cazul în care declarantul nu este de acord cu rezultatele analizei probei 1 şi cu concluziile formulate în certificatul de analiză emis pentru această probă, acesta are dreptul de a solicita motivat efectuarea analizei probei 2.

(2) Solicitarea se face prin depunerea unei cereri scrise la Autoritatea Naţională a Vămilor în termen de 30 de zile de la data primirii certificatului de analiză pentru proba 1.

Art. 20. - (1) In cazul în care Autoritatea Naţională a Vămilor aprobă efectuarea analizei probei 2, Laboratorul vamal central notifică în scris declarantului şi biroului vamal data la care se va efectua această analiză, cu cel puţin 48 de ore înainte.

(2) Declarantul sau reprezentantul său poate asista la efectuarea analizei probei 2.

Art. 21. - Dacă Autoritatea Naţională a Vămilor nu aprobă efectuarea analizei probei 2, comunică în scris declarantului motivele refuzului.

Art. 22. - (1) Dacă concluziile analizei probei 2 nu sunt diferite de cele din certificatul de analiză emis pentru proba 1, Laboratorul vamal central notifică acest fapt, în scris, solicitantului şi biroului vamal.

(2) Dacă concluziile analizei probei 2 sunt diferite de cele exprimate în certificatul de analiză emis pentru proba 1, Laboratorul vamal central emite un nou certificat de analiză care va conţine şi menţiunea că îl anulează pe primul.

(3)   Concluziile celei de-a doua analize sunt definitive.

(4)   Pentru comunicarea certificatului de analiză pentru proba 2 se aplică în mod corespunzător prevederile art. 16 alin. (3) şi ale art. 17 alin. (1).

CAPITOLUL VI

Probe pentru care există suspiciunea de a conţine droguri

Art. 23. - (1) Pentru probele prelevate de autoritatea vamală pentru care există suspiciunea de a conţine droguri, se prelevă o singură probă.

(2) Aceste probe se supun prevederilor legale specifice şi dispoziţiilor cuprinse în Metodologia comună privind evidenţierea statistică a drogurilor confiscate, aprobată de Agenţia Naţională Antidrog, Autoritatea Naţională a Vămilor, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontiera.

Art. 24. - (1) Laboratorul vamal central analizează în regim de urgenţă probele pentru care există suspiciunea de a conţine droguri şi emite buletine de analiză.

(2) Buletinele de analiză emise ca urmare a analizei probelor pentru care există suspiciunea de a conţine droguri sunt transmise de Laboratorul vamal central, în regim de urgenţă, biroului vamal care a solicitat analiza.

CAPITOLUL VII

Returnarea probelor

Art. 25. - (1) Cu excepţia cazului în care probele sunt distruse în procesul de analiză sau examinare amănunţită, acestea se restituie declarantului, la cererea şi pe cheltuiala sa, imediat ce se constată că ele nu mai trebuie păstrate de autorităţile vamale, în special după ce declarantul a epuizat toate mijloacele de contestare împotriva deciziei luate de autorităţile vamale pe baza rezultatelor analizei sau a examinării amănunţite.

(2)   In cazul în care declarantul solicită returnarea probelor după efectuarea analizei probei 1, autoritatea vamală va proceda la eliberarea acestora numai în baza unei declaraţii scrise a declarantului prin care acesta declară că este de acord cu rezultatele şi concluziile cuprinse în certificatul de analiză emis pentru proba 1. Declaraţia se depune la biroul vamal unde se efectuează controlul, care va trimite o copie a acesteia şi Laboratorului vamal central.

(3)  In cazul în care declarantul nu solicită restituirea probelor, acestea pot fi distruse sau păstrate de către autorităţile vamale. Cu toate acestea, în anumite cazuri, autorităţile vamale pot cere declarantului să ridice probele rămase!

CAPITOLUL VIII

Dispoziţii finale

Art. 26. - Certificatele de analiză emise de Laboratorul vamal central au caracter tehnic, iar declarantul poate contesta deciziile autorităţii vamale, luate pe baza concluziilor formulate în certificatele de analiză, potrivit dispoziţiilor legale care reglementează contestarea acestor decizii.'

Art. 27. - Dispoziţiile prezentelor norme se aplică în mod corespunzător şi pentru probele prelevate de structurile autorităţii vamale împuternicite cu controlul respectării prevederilor legale în domeniul accizelor, precum şi de orice structură a autorităţii vamale împuternicită să efectueze controlul fizic al bunurilor.

Art. 28. - Anexele nr. 1 -4*) fac parte integrantă din prezentele norme.

*) Anexele nr. 1 -4 sunt reproduse în facsimil.

Anexa nr.1 la norme

Cerere de analiză nr. 1

                                                                                                                                            Pag 1/2

Informaţii referitoare la biroul vamal:

Direcţia Regională Vamală:

Birou vamal:

Adresa:

Persoană de contact:

Cod birou:

Tel:

Fax:

e-mail:

Informaţii referitoare la mărfuri/produse:

Import                Export                Introducere                  Expediţie                    Altele

Agent economic:

Document administrativ:

Denumirea comercială:

Descriere declarată de agentul economic:

Cod tarifar susceptibil:

Cod adiţional susceptibil:

Cod tarifar declarat de agentul economic:

Cod adiţional declarat:

Ţară de origine:             Ţară de expediţie:         Destinaţie:

Observaţiile agentului economic2:

Greutate totală sau număr de unităţi:

Valoarea declarată a mărfii controlate: Valoarea eşantioanelor prelevate:

Documente anexate:

Număr de probe transmise:

Nr. sigilii vamale:

Declarantul a solicitat:

|_| returnarea părţii de probă rămasă

după analiză

|_| distrugerea imediată după analiză

Obiectul cererii:

Observaţiile biroului vamal2:

|_| identificare

|_| cod Tarif vamal integrat

|_| altele (precizaţi)

Referinţă legală:

URGENŢE

|_| marfă reţinută la vamă

|_| control solicitat de alte autorităţi (precizaţi data limită)

|_| altele (precizaţi)

Data:

Nume în clar şi semnătură agent economic

Data:

Nume, semnătură şi ştampilă birou vamal

Recepţia şi înregistrarea în laborator

Data recepţiei:

Număr eşantioane primit:

Mod transport:

Repartizare la secţia:

Referinţa analizei (nr. înregistrare în laborator):

1Numărul cererii de analiză este de forma an8zzllaaxxxx, unde: an8: codul din NCTS al biroului vamal care face prelevarea, zzllaa: data prelevării, xxxx: numărul curent al probei pentru anul în curs la biroul vamal care face prelevarea

2Dacă spaţiul nu permite se utilizează pagina 2.

                                                                                                                                 pag 2/2

Observaţiile agentului economic (continuare):

Observaţiile biroului vamal (continuare):

Anexa nr.2 la norme

Etichete pentru probele prelevate

Biroul vamal/instituţia:                                                             Cod birou vamal:

Număr cerere de analiză:

Număr sigiliu vamal:

Agent economic:

Document administrativ:

Denumirea comercială a mărfii:

Conţinutul probei:

Observaţii:

Data:

Declarant/reprezentant legal:

Nume în clar şi semnătură

Prelevator:

Nume în clar şi semnătură

Lucrător vamal:

Nume în clar şi semnătura

Anexa nr. 3 la norme

Biroul vamal................................

Listă de expediţie a probelor

Nr......................... Data................

Nr. crt.

Nr. Cerere analiză

Descrirea mărfii

Nr. Document administrativ

Nr. Sigiliu proba 1

Nr. Sigiliu proba 2

Nr. ANV *

Nr. registru* laborator

* Observaţii

Şef Birou vamal                                                                                                   Şef Laborator vamal central

*se completează de către Laboratorul vamal central la recepţia probelor

Anexa nr. 4 la norme

Autoritatea Naţională a Vămilor

Laboratorul Vamal Central

Bucureşti, str. Vulturilor nr. 2, sector 3

Tel: 021 326 03 86, 021 326 03 88

Fax: 021 326 03 87

CERTIFICAT DE ANALIZA nr.

data:

Exemplarul 1 si 3

Cerere de analiză nr.

Document administrativ nr.

Denumirea comercială a produsului/natura produsului

Descrierea probei

Descrierea integrităţii sigiliului

Rezultate analitice:

Concluzii:

Avizul laboratorului privind clasificarea:

Referinţă laborator:

Sef laborator:

Semnătură şi ştampilă

Autoritatea Naţională a Vămilor

Laboratorul Vamal Central

Bucureşti, str. Vulturilor nr. 2, sector 3

Tel: 021 326 03 86, 021 326 03 88

Fax: 021 326 03 87

CERTIFICAT DE ANALIZA nr.

data:

Exemplarul 2

Cerere de analiză nr.

Document administrativ nr.

Denumirea comercială a produsului/natura produsului

Descrierea probei

Descrierea integrităţii sigiliului

Rezultate analitice

Concluzii

Referinţă laborator:

Sef laborator:

Semnătură şi ştampilă


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 9250/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 9250 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu