Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 905 din 25 iulie 2006

privind aprobarea Principiilor si liniilor directoare de buna practica de fabricatie pentru medicamentele de uz uman, inclusiv cele pentru investigatie clinica

ACT EMIS DE: MINISTERUL SANATATII

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 671 din 4 august 2006



Având în vedere prevederile titlului XVII „Medicamentul" din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi ale Ordonanţei Guvernului nr. 125/1998 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale a Medicamentului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 594/2002, cu modificările şi completările ulterioare,

văzând Referatul de aprobare al Direcţiei farmaceutice nr. E.N. 2.398 din 25 iulie 2006,

în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 862/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii Publice,

ministrul sănătăţii publice emite următorul ordin:

Art. 1. - Se aprobă Principiile şi liniile directoare de bună practică de fabricaţie pentru medicamentele de uz uman, inclusiv cele pentru investigaţie clinică, potrivit anexei care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. - Prezentul ordin intră în vigoare la data de 28 iulie 2006, dată la care se abrogă orice dispoziţie contrară.

Art. 3. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României,Partea I.

*

Prezentul ordin transpune Directiva Comisiei Europene 2003/94/CE privind Principiile şi liniile directoare de bună practică de fabricaţie pentru medicamentele de uz uman, inclusiv cele pentru investigaţie clinică, publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene nr. L 262 din 14 octombrie 2003.

Ministrul sănătăţii publice,

Gheorghe Eugen Nicolăescu

ANEXA

PRINCIPIILE   Şl   LINIILE   DIRECTOARE

de bună practică de fabricaţie pentru medicamentele de uz uman, inclusiv cele pentru investigaţie clinică

CAPITOLUL I

Introducere

Art. 1. - Prezentul document transpune Directiva Comisiei Europene 2003/94/CE privind Principiile şi liniile directoare de bună practică de fabricaţie pentru medicamentele de uz uman, inclusiv cele pentru investigaţie clinică1).

CAPITOLUL II

Domeniu de aplicare

Art. 2. - Prezentul document stabileşte principiile şi liniile directoare de bună practică de fabricaţie pentru medicamentele de uz uman, a căror fabricaţie necesită autorizaţia la care se face referire în art. 748 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi de bună practică de fabricaţie pentru medicamentele de uz uman pentru investigaţie clinică, a căror fabricaţie necesită autorizaţia la care se face referire în art. 48 alin. (1) din anexa la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 904/2006 pentru aprobarea Normelor referitoare la implementarea regulilor de bună practică în desfăşurarea studiilor clinice efectuate cu medicamente de uz uman.

CAPITOLUL III

Definiţii

Art. 3. - In înţelesul prezentului document, termenii şi noţiunile folosite au următoarele semnificaţii:

1.  medicament - orice produs definit în art. 695 pct. 1 din Legea nr. 95/2006;

2.   medicament pentru investigaţie clinică - orice produs definit în art. 21 lit. d) din Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 904/2006;

3.   fabricant - orice persoană angajată în activităţi pentru care este necesară autorizaţia de fabricaţie la care se face referire în art. 748 alin. (1) şi (3) din Legea nr. 95/2006 sau pentru care este necesară autorizaţia de fabricaţie la care face referire art. 48 alin. (1) din anexa la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 904/2006;

1) JO L 262, 14.10.2003, p. 22

4.   persoană calificată - persoana la care se face referire în art. 757 din Legea nr. 95/2006 sau în art. 49 din anexa la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 904/2006;

5.   asigurarea calităţii farmaceutice - suma totală a acţiunilor realizate în scopul asigurării faptului că medicamentele de uz uman, inclusiv cele pentru investigaţie clinică, au calitatea impusă de scopul utilizării lor;

6.    buna practică de fabricaţie - acea parte din asigurarea calităţii care garantează că produsele sunt, în mod consecvent, realizate şi controlate în acord cu standardele de calitate corespunzătoare pentru scopul utilizării lor;

7.   procedeul orb - ascunderea, în mod deliberat, a identităţii unui medicament pentru investigaţie clinică, în acord cu instrucţiunile sponsorului;

8.  decodificarea - dezvăluirea identităţii ascunse a unui produs.

CAPITOLUL IV

Inspecţii

Art. 4. - Prin inspecţiile repetate la care se face referire în art. 823 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 şi prin intermediul inspecţiilor la care se face referire în art. 55 din anexa la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 904/2006, Agenţia Naţională a Medicamentului se asigură că fabricanţii respectă principiile şi liniile directoare de bună practică de fabricaţie stabilite în prezentul document. Agenţia Naţională a Medicamentului trebuie, de asemenea, să ţină seama de procedurile privind inspecţiile şi schimbul de informaţii, publicate de Comisia Europeană şi transpuse în România prin hotărâri ale Consiliului ştiinţific al Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

Art. 5. - Pentru interpretarea acestor principii şi linii directoare de bună practică de fabricaţie, fabricanţii şi Agenţia Naţională a Medicamentului aplică prevederile ghidurilor detaliate la care se face referire în art. 756 din Legea nr. 95/2006, aprobate prin ordin al ministrului sănătăţii publice, precum şi prevederile Ghidului de bună practica de fabricaţie pentru medicamente şi medicamentele pentru investigaţie clinică, aprobat prin hotărâre a Consiliului ştiinţific al Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

CAPITOLUL V

Respectarea bunei practici de fabricaţie

Art. 6. - Fabricantul trebuie să se asigure că operaţiile de fabricaţie sunt realizate în acord cu buna practică de fabricaţie şi cu autorizaţia de fabricaţie. Această prevedere se aplică şi medicamentelor destinate exclusiv exportului.

Art. 7. - (1) Pentru medicamentele importate din ţări terţe, inclusiv cele pentru investigaţie clinică, importatorul trebuie să se asigure că au fost fabricate în acord cu standarde care sunt cel puţin echivalente cu standardele de bună practică de fabricaţie stabilite în România şi în Comunitatea Europeană.

(2) Suplimentar, un importator de medicamente trebuie să se asigure că aceste produse au fost realizate de fabricanţi autorizaţi pentru această activitate; un importator de medicamente pentru investigaţie clinică trebuie să se asigure că aceste produse au fost realizate de un fabricant declarat la Agenţia Naţională a Medicamentului şi acceptat de aceasta pentru scopul menţionat.

CAPITOLUL VI

Respectarea autorizaţiei de punere pe piaţă

Art. 8. - (1) Fabricantul trebuie să se asigure că toate operaţiile de fabricaţie efectuate pentru un medicament autorizat de punere pe piaţă sunt realizate în acord cu informaţiile furnizate în dosarul de autorizare de punere pe piaţă care a fost acceptat de Agenţia Naţională a Medicamentului.

(2) In cazul medicamentelor pentru investigaţie clinică, fabricantul trebuie să se asigure că toate operaţiile de fabricaţie sunt realizate în acord cu informaţiile furnizate de sponsor conform art. 37 din anexa la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 904/2006, care au fost acceptate de Agenţia Naţională a Medicamentului.

Art. 9. - (1) Fabricantul trebuie să-şi revizuiască în mod regulat procesele de fabricaţie, din perspectiva progreselor ştiinţifice şi tehnice şi a dezvoltării medicamentului pentru investigaţie clinică.

(2) Atunci când apare o variaţie la dosarul pentru autorizarea de punere pe piaţă sau un amendament la cererea la care se face referire în art. 37 din anexa la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 904/2006, cererea de modificare va fi înaintată Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

CAPITOLUL VII

Sistemul de asigurare a calităţii

Art. 10. - Fabricantul trebuie să stabilească si să implementeze un sistem eficient de asigurare a calităţii în domeniul farmaceutic, care să implice participarea activă a conducerii şi a personalului din diferitele departamente.

CAPITOLUL VIII

Personal

Art. 11. - La fiecare loc de fabricaţie, fabricantul trebuie să aibă la dispoziţia sa personal competent şi calificat corespunzător, în număr suficient pentru a îndeplini obiectivul de asigurare a calităţii în domeniul farmaceutic.

Art. 12. - (1) Sarcinile personalului de conducere şi de supraveghere, inclusiv ale persoanei/persoanelor calificate, responsabili pentru implementarea şi aplicarea bunei practici de fabricaţie, trebuie să fie definite în fişele postului.

(2)  Relaţiile ierarhice ale acestor persoane trebuie să fie definite într-o organigramă.

(3)   Organigramele şi fişele postului trebuie să fie aprobate în acord cu procedurile interne ale fabricantului.

Art. 13. - Personalului menţionat în art. 12 alin. (1) trebuie să i se acorde autoritate suficientă pentru a-şi îndeplini sarcinile în mod corect.

Art. 14. - Personalul trebuie să beneficieze de instruire iniţială şi continuă, a cărei eficienţă trebuie să fie verificată şi care să includă teoria şi aplicaţiile conceptului de asigurare a calităţii şi de bună practică de fabricaţie şi, când este cazul, cerinţe speciale pentru fabricaţia medicamentelor pentru investigaţie clinică.

Art. 15. - Trebuie stabilite şi respectate programe de igienă adaptate activităţilor ce urmează să se desfăşoare; aceste programe trebuie să includă, în special, proceduri referitoare la sănătatea, practicile de igienă şi echiparea personalului.

CAPITOLUL IX

Localuri şi echipamente

Art. 16. - Localurile şi echipamentele de fabricaţie trebuie să fie poziţionate, proiectate, construite, adaptate şi întreţinute într-un mod adecvat operaţiilor cărora le sunt destinate.

Art. 17. - Poziţionarea, proiectarea şi funcţionarea localurilor si echipamentelor de fabricaţie trebuie să se facă astfel încât să reducă la minimum riscul erorilor şi să permită curăţarea şi întreţinerea eficientă în scopul evitării contaminării, contaminării încrucişate şi, în general, a oricărui efect advers asupra calităţii medicamentului.

Art. 18. - Localurile şi echipamentele destinate operaţiilor de fabricaţie care sunt inadecvate pentru calitatea produselor trebuie să facă obiectul unor calificări şi validări corespunzătoare.

CAPITOLUL X

Documentaţie

Art. 19. - (1) Fabricantul trebuie să stabilească şi să menţină un sistem de documentaţie bazat pe specificaţii, formule de fabricaţie şi instrucţiuni de procesare şi ambalare, proceduri şi înregistrări care să acopere diversele operaţii de fabricaţie care sunt realizate; documentele trebuie să fie clare, lipsite de erori şi păstrate la zi.

(2) Procedurile prestabilite pentru operaţiile şi condiţiile de fabricaţie generale trebuie să fie disponibilei împreună cu documentele specifice de fabricaţie ale fiecărei serii; acest set de documente trebuie să facă posibilă urmărirea istoricului fabricaţiei fiecărei serii şi a modificărilor introduse în timpul dezvoltării unui medicament pentru investigaţie clinică.

Art. 20. - Documentaţia seriei unui medicament trebuie să fie păstrată cel puţin un an după data de expirare a seriei respective sau cel puţin 5 ani de la certificarea la care se face referire în art. 760 alin. (3) din Legea nr. 95/2006, alegându-se cea mai lungă perioadă.

Art. 21. - Documentaţia seriei unui medicament pentru investigaţie clinică trebuie să fie păstrată cel puţin 5 ani după încheierea sau oprirea oficială a ultimului studiu clinic în care a fost utilizată seria respectivă; sponsorul sau deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă, dacă este diferit, este responsabil de asigurarea faptului că înregistrările sunt păstrate conform cerinţelor pentru autorizarea de punere pe piaţă, în acord cu Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 906/2006 pentru aprobarea Normelor şi protocoalelor analitice, farmaco-toxicologice şi clinice referitoare la testarea medicamentelor, dacă este necesar pentru o autorizaţie de punere pe piaţă ulterioară.

Art. 22. - (1) In cazul în care în locul documentelor scrise se utilizează sisteme electronice, fotografice sau alte sisteme de procesare a datelor, fabricantul trebuie mai întâi să valideze aceste sisteme, demonstrând că datele vor fi păstrate în mod corespunzător pe tot parcursul perioadei de păstrare anticipate; datele păstrate de aceste sisteme trebuie puse cu uşurinţă la dispoziţia Agenţiei Naţionale a Medicamentului, in formă lizibilă, şi furnizate acesteia la cerere.

(2) Datele păstrate pe suport electronic trebuie să fie protejate împotriva pierderii sau distrugerii, prin metode precum duplicarea sau „back-up" şi transfer în alt sistem de arhivare; trebuie să existe înregistrări ale tuturor intrărilor si modificărilor operate în sistemul computerizat („audit trails").

CAPITOLUL XI

Fabricaţia

Art. 23. - (1) Diversele operaţii de fabricaţie trebuie realizate în acord cu instrucţiunile şi procedurile prestabilite şi cu buna practică de fabricaţie.

(2)    Pentru controalele în proces trebuie să fie disponibile resurse adecvate şi suficiente.

(3)   Toate deviaţiile de proces şi neconformităţile produsului trebuie să fie documentate şi investigate minuţios.

Art. 24. - (1) Trebuie luate măsuri tehnice sau orga­nizatorice adecvate pentru a se evita contaminarea încrucişată şi amestecările.

(2) In cazul medicamentelor pentru investigaţie clinică, o atenţie deosebită trebuie să se acorde manipulării produselor în timpul şi după orice operaţiune de codificare.

Art. 25. - (1) Pentru medicamente, orice fabricaţie nouă sau modificare importantă a procesului de fabricaţie trebuie să fie validată.

(2) Etapele critice ale procesului de fabricaţie trebuie să fie revalidate în mod regulat.

Art. 26. - (1) In cazul medicamentelor pentru investigaţie clinică, procesul de fabricaţie trebuie să fie validat în întregime, în măsura în care este necesar, avându-se în vedere etapa din dezvoltarea produsului.

(2)   Trebuie validate cel puţin etapele critice ale procesului de fabricaţie, cum este sterilizarea.

(3)  Toate etapele proiectării şi dezvoltării procesului de fabricaţie trebuie să fie documentate complet.

CAPITOLUL XII

Controlul calităţii

Art. 27. - (1) Fabricantul trebuie să stabilească şi să menţină un sistem de control al calităţii, condus de o persoană care are calificările necesare şi care este independentă faţă de producţie.

(2) Această persoană trebuie să aibă la dispoziţie ori să aibă acces la unul sau mai multe laboratoare de control cu personal suficient şi dotate corespunzător, pentru a efectua examinările şi testările necesare pentru materii prime, materiale de ambalare şi testările necesare pentru produse intermediare şi finite.

Art. 28. - (1) In cazul medicamentelor, inclusiv al celor importate din ţări terţe, se pot folosi laboratoare pe bază de contract, dacă acestea sunt autorizate/recunoscute în acord cu prevederile prezentului document si cu cele ale art. 725 lit. b) din Legea nr. 95/2006.

(2) In cazul medicamentelor pentru investigaţie clinică, sponsorul trebuie să se asigure că laboratorul contractat respectă conţinutul cererii la care se face referire în art. 37 din anexa ' la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 904/2006, care a fost acceptată de Agenţia Naţională a Medicamentului; când produsele sunt importate din ţări terţe, controlul analitic nu este obligatoriu.

Art. 29. - In timpul controlului final al produsului finit, înainte de eliberarea lui pentru distribuţie, sistemul de control al calităţii trebuie să ia în considerare, în plus faţă de rezultatele analitice, informaţii esenţiale, cum ar fi: condiţiile de producţie, rezultatele controalelor interfazice, examinarea documentelor de fabricaţie şi conformitatea produsului cu specificaţiile sale, inclusiv cu ale ambalajului final.

Art. 30. - Trebuie păstrate probe din fiecare serie de produs finit timp de cel puţin un an după data de expirare.

Art. 31. - In cazul medicamentelor pentru investigaţie clinică, trebuie păstrate probe suficiente din fiecare serie de produs vrac şi din materialele de ambalare cheie utilizate pentru fiecare serie de produs finit, timp de cel puţin 2 ani de la încheierea sau oprirea oficială a ultimului studiu clinic în care a fost utilizată seria, alegându-se perioada cea mai lungă.

Art. 32. - (1) Probe din materiile prime utilizate (altele decât solvenţii, gazele şi apa) trebuie păstrate timp de cel puţin 2 ani după eliberarea produsului.

(2)  Această perioadă poate fi redusă dacă, aşa cum se menţionează în specificaţiile relevante, stabilitatea materialului este mai redusă.

(3)   Toate aceste probe trebuie să fie menţinute la dispoziţia Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

Art. 33. - In acord cu Agenţia Naţională a Medicamentului, pot fi definite alte condiţii de prelevare şi păstrare a materiilor prime şi anumitor produse fabricate individual sau în cantităţi mici ori în cazul în care stocarea lor poate ridica probleme speciale.

CAPITOLUL XIII

Activităţi contractate în exterior

Art. 34. - Orice operaţie de fabricaţie sau legată de fabricaţie, care se desfăşoară sub contract, trebuie să facă obiectul unui contract scris între furnizorul şi beneficiarul de contract.

Art. 35. - Contractul trebuie să definească clar responsabilităţile fiecărei părţi şi în special respectarea bunei practici de fabricaţie de către beneficiarul de contract, precum şi modalitatea în care persoana calificată responsabilă pentru eliberarea fiecărei serii îşi asumă întreaga responsabilitate.

Art. 36. - Beneficiarul de contract nu subcontractează nicio activitate încredinţată lui de către furnizorul de contract fără autorizaţia scrisă a acestuia.

Art. 37. - Beneficiarul de contract trebuie să respecte principiile şi liniile directoare de bună practică de fabricaţie si trebuie să se supună inspecţiilor efectuate de Agenţia Naţională a Medicamentului, asa cum este prevăzut în art.' 823 din Legea nr. 95/2006 şi în art. 55, 56 şi 57 din anexa la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 904/2006.

CAPITOLUL XIV

Reclamaţii, retragerea produsului şi decodificarea de urgenţă

Art. 38. - (1) In cazul medicamentelor, fabricantul trebuie să implementeze un sistem pentru înregistrarea şi examinarea reclamaţiilor şi un sistem eficient pentru retragerea promptă şi în orice moment a medicamentelor din reţeaua de distribuţie.

(2)   Orice reclamaţie referitoare la o neconformitate trebuie înregistrată şi investigată de către fabricant.

(3)   Agenţia Naţională a Medicamentului trebuie să fie informată de către fabricant despre orice neconformitate care ar putea conduce la o retragere totală sau limitată a stocului indicând, pe cât posibil, ţările de destinaţie.

(4)   Orice retragere trebuie făcută în acord cu cerinţele art. 840 din Legea nr. 95/2006.

Art. 39. - (1) In cazul medicamentelor pentru investigaţie clinică, fabricantul trebuie, în colaborare cu sponsorul, să implementeze un sistem pentru înregistrarea şi examinarea reclamaţiilor şi un sistem eficient pentru retragerea promptă şi în orice moment a medicamentelor pentru investigaţie clinică, care au intrat deja într-un program de studiu.

(2) Fabricantul trebuie să înregistreze şi să investigheze orice reclamaţie referitoare la o neconformitate si trebuie să informeze Agenţia Naţională a Medicamentului despre orice neconformitate care ar putea conduce la o retragere totală sau limitată a stocului.

(3)  In cazul medicamentelor pentru investigaţie clinică, toate unităţile implicate în efectuarea studiilor clinice trebuie să fie identificate indicându-se, pe cât posibil, ţările de destinaţie.

(4)  In cazul unui medicament pentru investigaţie clinică pentru care s-a emis o autorizaţie de punere pe piaţă, fabricantul acestuia trebuie, în colaborare cu sponsorul, să informeze deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă despre orice neconformitate care ar putea avea legătură cu medicamentul autorizat.

Art. 40. - (1) Sponsorul trebuie să implementeze o procedură pentru decodificarea de urgenţă a produselor oarbe (codificate), care este necesară pentru retragerea promptă menţionată în art. 39 alin. (1).

(2) Sponsorul trebuie să se asigure că procedura dezvăluie identitatea produsului orb (codificat) numai când este necesar.

CAPITOLUL XV

Autoinspecţie

Art. 41. - Fabricantul trebuie să efectueze autoinspecţii repetate, ca parte a sistemului de asigurare a calităţii, pentru a monitoriza implementarea şi respectarea bunei practici de fabricaţie şi pentru a propune măsurile corective necesare; trebuie păstrate înregistrări ale acestor autoinspecţii şi ale oricăror acţiuni corective ulterioare.

CAPITOLUL XVI

Etichetare

Art. 42. - In cazul unui medicament pentru investigaţie clinică, etichetarea trebuie să se facă astfel încât să asigure protecţia subiectului şi trasabilitatea, să permită identificarea produsului şi a studiului şi să faciliteze utilizarea adecvată a medicamentului pentru investigaţie clinică.


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 905/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 905 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 905/2006
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu