Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 846 din 21 noiembrie 2001

privind aprobarea Regulamentului de organizare si efectuare a stagiaturii de catre absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, stomatologie si farmacie

ACT EMIS DE: MINISTERUL SANATATII SI FAMILIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 835 din 27 decembrie 2001


SmartCity3


    Ministrul sanatatii si familiei,
    vazand Referatul Directiei generale resurse umane, formare profesionala, concursuri si examene si al Directiei management, salarizare si structuri unitati sanitare nr. DB 10.730,
    in temeiul dispozitiilor Hotararii Guvernului nr. 22/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii si Familiei, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 58/2001 privind organizarea si functionarea rezidentiatului, stagiaturii si activitatii de cercetare medicala in sectorul sanitar,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Regulamentul de organizare si efectuare a stagiaturii de catre absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, stomatologie si farmacie, prevazut in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    La data intrarii in vigoare a regulamentului mentionat la art. 1 se abroga Ordinul ministrului sanatatii nr. 986/2000.
    Art. 3
    Directia generala resurse umane, formare profesionala, concursuri si examene, Directia management, salarizare si structuri unitati sanitare, directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, precum si cabinetele medicale individuale si unitatile sanitare de profil din sectorul privat, care incadreaza stagiari, vor aduce la indeplinire dispozitiile prezentului ordin.
    Art. 4
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                       Ministrul sanatatii si familiei,
                               Daniela Bartos

    ANEXA 1

                              REGULAMENT
de organizare si efectuare a stagiaturii de catre absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, stomatologie si farmacie

    Art. 1
    Stagiatura este pregatirea practica de un an, efectuata de absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, stomatologie si farmacie, in vederea obtinerii dreptului de libera practica in profesiile de medic, stomatolog si farmacist.
    Art. 2
    Dupa promovarea examenului de licenta absolventii facultatilor de medicina, stomatologie si farmacie sunt repartizati in unitati sanitare acreditate (spitale si institute clinice), stabilite de Ministerul Sanatatii si Familiei, dupa cum urmeaza:
    (i) Absolventii facultatilor de medicina vor efectua pregatirea de stagiu in unitatile (compartimentele) de primire urgente (camera de garda) din spitale, ambulatorii de specialitate, cabinete medicale scolare.
    (ii) Absolventii facultatilor de stomatologie vor efectua pregatirea in spitale de stomatologie, compartimente (sectii) de chirurgie maxilo-faciala din spitale, ambulatorii de specialitate, cabinete scolare din structura spitalelor.
    (iii) Absolventii facultatilor de farmacie vor efectua pregatirea in farmaciile din structura spitalelor.
    Art. 3
    Unitatile sanitare nominalizate incheie cu absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, stomatologie si farmacie contracte individuale de munca, pe durata determinata de un an, conform prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 58/2001.
    Art. 4
    Stagiatura cu durata de un an constituie vechime in munca sanitara. Pe aceasta perioada stagiarii de medicina generala, stomatologie si farmacie beneficiaza de drepturile si obligatiile prevazute de dispozitiile legale pentru salariatii unitatilor din sectorul bugetar, care se aplica in mod corespunzator acestora.
    Art. 5
    Stagiatura se poate efectua, la cerere si cu aprobarea Ministerului Sanatatii si Familiei, in cabinete medicale individuale, respectiv in cabinete individuale de stomatologie si in unitati medicale, stomatologice si farmaceutice private.
    Repartitia stagiarilor in aceste unitati se face cu consimtamantul titularului de cabinet sau al unitatii sanitare din sectorul privat.
    Art. 6
    Pregatirea stagiarilor de medicina generala in cabinetele medicale individuale si in unitatile medicale private va fi asigurata de medici primari de familie avizati de Colegiul Medicilor din Romania.
    Pregatirea stagiarilor de stomatologie in cabinetele individuale de stomatologie si in unitatile stomatologice private va fi asigurata de medici primari sau specialisti de stomatologie generala avizati de Colegiul Medicilor din Romania.
    Pregatirea farmacistilor stagiari in unitatile farmaceutice private este asigurata de farmacisti primari sau specialisti avizati de Colegiul Farmacistilor din Romania.
    Art. 7
    Responsabilitatea actului medical/farmaceutic prestat de stagiari revine indrumatorului de stagiu.
    Art. 8
    Salarizarea stagiarilor care efectueaza pregatirea in conditiile prevazute la art. 5 si 6 se face de catre unitatea medicala, stomatologica sau farmaceutica din sectorul privat, respectiv de titularii cabinetelor individuale cu care acestia incheie contract de munca pe durata determinata de un an.
    Art. 9
    Situatia stagiarilor repartizati in unitatile medicale stomatologice si farmaceutice publice sau private va fi raportata Ministerului Sanatatii si Familiei de catre directiile de sanatate publica, nominalizand unitatea de incadrare si indrumatorii avizati sa pregateasca stagiari.
    Art. 10
    Pregatirea prin stagiu a absolventilor licentiati ai facultatilor de medicina, stomatologie si farmacie este structurata pe module corespunzatoare profilului de absolvire, dupa cum urmeaza:
    - pentru profilul medicina generala:
       - urgente medicale                         - 6 luni;
       - urgente chirurgicale                     - 6 luni;
    - pentru profilul stomatologie:
       - urgente stomatologice si chirurgie orala - 4 luni;
       - protetica dentara                        - 4 luni;
       - parodontologie                           - 4 luni;
    - pentru profilul farmacie:
       - farmacie de spital (respectiv farmacie
         publica, pentru stagiarii repartizati in
         sectorul privat)                         - 9 luni;
       - laborator farmaceutic sau depozit de
         medicamente (optional)                   - 3 luni.
    Art. 11
    Absolventii facultatilor de medicina, stomatologie si farmacie care au promovat examenul de licenta incepand cu sesiunea septembrie 1997 si care au intrerupt sau nu au efectuat anul de stagiu isi pot completa pregatirea pana la efectuarea unui an de stagiu sau, dupa caz, pot efectua anul de stagiu cu aprobarea Ministerului Sanatatii si Familiei.
    Art. 12
    Absolventii licentiati ai facultatilor de medicina si farmacie pot efectua pregatirea de stagiu in afara normei de baza, cu aprobarea Ministerului Sanatatii si Familiei. Acestia se vor adresa directiei de sanatate publica in raza teritoriala a careia se afla unitatea cu care au incheiat contract de munca in alta calitate decat cea de stagiar, pentru a fi luati in evidenta si indrumati catre unitatea sanitara de pregatire. Cei aflati in aceasta situatie nu vor fi salarizati ca stagiari.
    Art. 13
    Absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, stomatologie si farmacie care nu au efectuat anul de stagiu sau au intrerupt stagiatura pentru a beneficia de pregatire in unitati sanitare din strainatate se pot adresa Ministerului Sanatatii si Familiei in vederea recunoasterii acesteia ca pregatire de stagiu. In aceasta situatie recunoasterea se va face cu avizul Colegiului Medicilor din Romania, respectiv al Colegiului Farmacistilor din Romania.
    Art. 14
    Medicii cu drept de libera practica si care sunt si absolventi licentiati ai facultatilor de farmacie pot efectua stagiatura in calitate de farmacisti stagiari, in cazul in care pe durata de pregatire acestia nu exercita profesia de medic. In acest caz stagiatura se efectueaza pe baza acordului Colegiului Farmacistilor din Romania, a angajamentului asumat de solicitant si cu aprobarea Ministerului Sanatatii si Familiei.
    Art. 15
    Dupa efectuarea unui an de stagiatura medicii, stomatologii si farmacistii vor obtine dreptul de libera practica a profesiei, conform legii.
    Art. 16
    Medicii, stomatologii si farmacistii care au incheiat pregatirea de stagiu si care nu promoveaza concursurile de rezidentiat au statutul de medic de medicina generala, stomatolog, respectiv de farmacist. Acestia pot exercita profesia in unitati sanitare de profil din sectorul public sau privat, in conditiile legislatiei in vigoare.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 846/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 846 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 1094 2010
    Atenţie! Sunt doamna Ruth Hunt, o împrumutată a împrumutului privat, care acordă împrumuturi cu o rată a dobânzii foarte mică de 3%. Acordăm tot felul de împrumuturi precum împrumut educațional, împrumut de afaceri, împrumut la domiciliu, împrumut agricol, împrumut personal, împrumut auto și alte motive bune, acordăm și împrumuturi de la 5.000 USD USD- 100.000.000.00 USD la o dobândă de 3% . Durata de 1- 15 ani în funcție de suma de care aveți nevoie ca împrumut. Reveniți la noi pentru mai multe informații prin: ruthhuntfinancialservice@gmail.com Contact pentru mai multe informații: Toate cele bune Dna Ruth Hunt CEO / Președinte E-mail: ruthhuntfinancialservice@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 458 2019
    Atenţie! Sunt doamna Ruth Hunt, o împrumutată a împrumutului privat, care acordă împrumuturi cu o rată a dobânzii foarte mică de 3%. Acordăm tot felul de împrumuturi precum împrumut educațional, împrumut de afaceri, împrumut la domiciliu, împrumut agricol, împrumut personal, împrumut auto și alte motive bune, acordăm și împrumuturi de la 5.000 USD USD- 100.000.000.00 USD la o dobândă de 3% . Durata de 1- 15 ani în funcție de suma de care aveți nevoie ca împrumut. Reveniți la noi pentru mai multe informații prin: ruthhuntfinancialservice@gmail.com Contact pentru mai multe informații: Toate cele bune Dna Ruth Hunt CEO / Președinte E-mail: ruthhuntfinancialservice@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 110 2007
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Ordin 545 2004
    Sunt creditor privat și investitor, aveți nevoie de o finanțare legitimă, onestă, de încredere și repede? Te pot ajuta cu un împrumut de garanție 100%, ofer afaceri, finanțări imobiliare și împrumuturi individuale, Mai mult, finanțez tot felul de proiecte. Aplicați azi prin e-mail: ruthhuntfinancialservice@gmail.com pentru informații suplimentare
ANONIM a comentat Legea 12 2018
    mesajul tauSunt investitor. Scriu pentru a vă informa despre oferta de credit oferită de compania noastră pentru a ajuta persoanele fizice și organizațiile, inclusiv proprietarii de afaceri mici. oferta noastră este de până la 3% rata dobânzii timp de 1 până la 10 ani. Interesul dvs. va răspunde urgent de către agenții noștri online. răspundeți cu următoarele detalii, toate cerințele vă vor fi prezentate de agentul nostru online atunci când contactați agentul: ivanmarko110@gmail.com Număr WhatsApp: +1(504)603-3666
ANONIM a comentat Decizia 292 2018
    Sunt Saara Kemi un creditor privat care acordă împrumuturi diferite tipurilor de împrumuturi către companii / companii de pe întregul glob de urgență, cu 3% rata dobânzii, dacă sunteți interesat, contactați-mă prin e-mail: saara.kemi@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 458 2019
    Sunt Saara Kemi un creditor privat care acordă împrumuturi diferite tipurilor de împrumuturi către companii / companii de pe întregul glob de urgență, cu 3% rata dobânzii, dacă sunteți interesat, contactați-mă prin e-mail: saara.kemi@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 458 2019
    Sunt Saara Kemi un creditor privat care acordă împrumuturi diferite tipurilor de împrumuturi către companii / companii de pe întregul glob de urgență, cu 3% rata dobânzii, dacă sunteți interesat, contactați-mă prin e-mail: saara.kemi@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 129 2016
    Dear Sir/Ma, We are project funder as well as financial lender. We have BG/SBLC specifically for BUY/LEASE at a leasing price of 4%+2% of face value Issuance by HSBC London and many other 25 top AA rated Bank in Europe, Middle East or USA. We also secure funding. Also We are into the provision of short term and long term business/personal loans for both small and large scale business funds. * FOR LEASING OF BG/SBLC MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M LEASING FEE = 4%+2% * FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC PRICE = 32%+2% MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved. ENNIE OWEN E-mail : evergrowthfinancialltd@gmail.com Skype id : evergrowthfinancialltd@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 3 2018
    Oferim toate tipurile de împrumuturi * Împrumut comercial * Împrumut personal * Împrumut comercial * Rambursare împrumut * Împrumut studențesc * Împrumut ipotecar * Împrumut auto * Împrumut de credit Bad Credit credit * Credit ipotecar * Împrumut / Contract de proiect * Tipuri de împrumuturi pe datorie Consolidarea este disponibilă și Împrumut momentan - 2.000 euro - 5.000 euro (1 până la 2 ore) Împrumuturi - 3.000 euro - 10.000 euro (2 până la 24 ore) Împrumuturi personale - 5.000 - 500.000 euro Oferim o rată minimă foarte scăzut de 3%. Anii de la 1 la 25 de ani, programul de rambursare maximă pentru toate regiunile lumii. Ne acordă împrumuturi de la 1.000.000 la 100.000.000 de euro. împrumuturile noastre sunt bine garantate, deoarece securitatea maximă este prioritatea noastră. Intrebare: dancilatania@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu