Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 846 din 21 noiembrie 2001

privind aprobarea Regulamentului de organizare si efectuare a stagiaturii de catre absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, stomatologie si farmacie

ACT EMIS DE: MINISTERUL SANATATII SI FAMILIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 835 din 27 decembrie 2001


SmartCity3


    Ministrul sanatatii si familiei,
    vazand Referatul Directiei generale resurse umane, formare profesionala, concursuri si examene si al Directiei management, salarizare si structuri unitati sanitare nr. DB 10.730,
    in temeiul dispozitiilor Hotararii Guvernului nr. 22/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii si Familiei, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 58/2001 privind organizarea si functionarea rezidentiatului, stagiaturii si activitatii de cercetare medicala in sectorul sanitar,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Regulamentul de organizare si efectuare a stagiaturii de catre absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, stomatologie si farmacie, prevazut in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    La data intrarii in vigoare a regulamentului mentionat la art. 1 se abroga Ordinul ministrului sanatatii nr. 986/2000.
    Art. 3
    Directia generala resurse umane, formare profesionala, concursuri si examene, Directia management, salarizare si structuri unitati sanitare, directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, precum si cabinetele medicale individuale si unitatile sanitare de profil din sectorul privat, care incadreaza stagiari, vor aduce la indeplinire dispozitiile prezentului ordin.
    Art. 4
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                       Ministrul sanatatii si familiei,
                               Daniela Bartos

    ANEXA 1

                              REGULAMENT
de organizare si efectuare a stagiaturii de catre absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, stomatologie si farmacie

    Art. 1
    Stagiatura este pregatirea practica de un an, efectuata de absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, stomatologie si farmacie, in vederea obtinerii dreptului de libera practica in profesiile de medic, stomatolog si farmacist.
    Art. 2
    Dupa promovarea examenului de licenta absolventii facultatilor de medicina, stomatologie si farmacie sunt repartizati in unitati sanitare acreditate (spitale si institute clinice), stabilite de Ministerul Sanatatii si Familiei, dupa cum urmeaza:
    (i) Absolventii facultatilor de medicina vor efectua pregatirea de stagiu in unitatile (compartimentele) de primire urgente (camera de garda) din spitale, ambulatorii de specialitate, cabinete medicale scolare.
    (ii) Absolventii facultatilor de stomatologie vor efectua pregatirea in spitale de stomatologie, compartimente (sectii) de chirurgie maxilo-faciala din spitale, ambulatorii de specialitate, cabinete scolare din structura spitalelor.
    (iii) Absolventii facultatilor de farmacie vor efectua pregatirea in farmaciile din structura spitalelor.
    Art. 3
    Unitatile sanitare nominalizate incheie cu absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, stomatologie si farmacie contracte individuale de munca, pe durata determinata de un an, conform prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 58/2001.
    Art. 4
    Stagiatura cu durata de un an constituie vechime in munca sanitara. Pe aceasta perioada stagiarii de medicina generala, stomatologie si farmacie beneficiaza de drepturile si obligatiile prevazute de dispozitiile legale pentru salariatii unitatilor din sectorul bugetar, care se aplica in mod corespunzator acestora.
    Art. 5
    Stagiatura se poate efectua, la cerere si cu aprobarea Ministerului Sanatatii si Familiei, in cabinete medicale individuale, respectiv in cabinete individuale de stomatologie si in unitati medicale, stomatologice si farmaceutice private.
    Repartitia stagiarilor in aceste unitati se face cu consimtamantul titularului de cabinet sau al unitatii sanitare din sectorul privat.
    Art. 6
    Pregatirea stagiarilor de medicina generala in cabinetele medicale individuale si in unitatile medicale private va fi asigurata de medici primari de familie avizati de Colegiul Medicilor din Romania.
    Pregatirea stagiarilor de stomatologie in cabinetele individuale de stomatologie si in unitatile stomatologice private va fi asigurata de medici primari sau specialisti de stomatologie generala avizati de Colegiul Medicilor din Romania.
    Pregatirea farmacistilor stagiari in unitatile farmaceutice private este asigurata de farmacisti primari sau specialisti avizati de Colegiul Farmacistilor din Romania.
    Art. 7
    Responsabilitatea actului medical/farmaceutic prestat de stagiari revine indrumatorului de stagiu.
    Art. 8
    Salarizarea stagiarilor care efectueaza pregatirea in conditiile prevazute la art. 5 si 6 se face de catre unitatea medicala, stomatologica sau farmaceutica din sectorul privat, respectiv de titularii cabinetelor individuale cu care acestia incheie contract de munca pe durata determinata de un an.
    Art. 9
    Situatia stagiarilor repartizati in unitatile medicale stomatologice si farmaceutice publice sau private va fi raportata Ministerului Sanatatii si Familiei de catre directiile de sanatate publica, nominalizand unitatea de incadrare si indrumatorii avizati sa pregateasca stagiari.
    Art. 10
    Pregatirea prin stagiu a absolventilor licentiati ai facultatilor de medicina, stomatologie si farmacie este structurata pe module corespunzatoare profilului de absolvire, dupa cum urmeaza:
    - pentru profilul medicina generala:
       - urgente medicale                         - 6 luni;
       - urgente chirurgicale                     - 6 luni;
    - pentru profilul stomatologie:
       - urgente stomatologice si chirurgie orala - 4 luni;
       - protetica dentara                        - 4 luni;
       - parodontologie                           - 4 luni;
    - pentru profilul farmacie:
       - farmacie de spital (respectiv farmacie
         publica, pentru stagiarii repartizati in
         sectorul privat)                         - 9 luni;
       - laborator farmaceutic sau depozit de
         medicamente (optional)                   - 3 luni.
    Art. 11
    Absolventii facultatilor de medicina, stomatologie si farmacie care au promovat examenul de licenta incepand cu sesiunea septembrie 1997 si care au intrerupt sau nu au efectuat anul de stagiu isi pot completa pregatirea pana la efectuarea unui an de stagiu sau, dupa caz, pot efectua anul de stagiu cu aprobarea Ministerului Sanatatii si Familiei.
    Art. 12
    Absolventii licentiati ai facultatilor de medicina si farmacie pot efectua pregatirea de stagiu in afara normei de baza, cu aprobarea Ministerului Sanatatii si Familiei. Acestia se vor adresa directiei de sanatate publica in raza teritoriala a careia se afla unitatea cu care au incheiat contract de munca in alta calitate decat cea de stagiar, pentru a fi luati in evidenta si indrumati catre unitatea sanitara de pregatire. Cei aflati in aceasta situatie nu vor fi salarizati ca stagiari.
    Art. 13
    Absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, stomatologie si farmacie care nu au efectuat anul de stagiu sau au intrerupt stagiatura pentru a beneficia de pregatire in unitati sanitare din strainatate se pot adresa Ministerului Sanatatii si Familiei in vederea recunoasterii acesteia ca pregatire de stagiu. In aceasta situatie recunoasterea se va face cu avizul Colegiului Medicilor din Romania, respectiv al Colegiului Farmacistilor din Romania.
    Art. 14
    Medicii cu drept de libera practica si care sunt si absolventi licentiati ai facultatilor de farmacie pot efectua stagiatura in calitate de farmacisti stagiari, in cazul in care pe durata de pregatire acestia nu exercita profesia de medic. In acest caz stagiatura se efectueaza pe baza acordului Colegiului Farmacistilor din Romania, a angajamentului asumat de solicitant si cu aprobarea Ministerului Sanatatii si Familiei.
    Art. 15
    Dupa efectuarea unui an de stagiatura medicii, stomatologii si farmacistii vor obtine dreptul de libera practica a profesiei, conform legii.
    Art. 16
    Medicii, stomatologii si farmacistii care au incheiat pregatirea de stagiu si care nu promoveaza concursurile de rezidentiat au statutul de medic de medicina generala, stomatolog, respectiv de farmacist. Acestia pot exercita profesia in unitati sanitare de profil din sectorul public sau privat, in conditiile legislatiei in vigoare.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 846/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 846 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 221 2000
    Locuiesc în SUA Florida și sunt azi o femeie fericită? Mi-am spus sinelui că orice creditor împrumutat care mi-ar putea schimba Viața și familia, mă voi referi la orice persoană care le caută împrumut. Dacă aveți nevoie de împrumut și sunteți 100% sigur că veți plăti împrumutul, contactați-le și vă rugăm să le spuneți că doamna Sandra v-a trimis la ei. sabinhelps@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 37 2016
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Însă MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat OUG 1 2013
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul exclusiv de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat OUG 1 2013
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul exclusiv de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Ordin 17 2019
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Însă MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Ordin 5049 2019
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul exclusiv de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 224 2017
    Hi everyone. My name is Wanetta Zabrina Yedda i am from Brașov i saw people testified about this company called Patricia Kingsman loan company and it is a good thing i was also a victim of scam 3 times until i found this company called Patricia Kingsman loan company God bear me witness this company is real and legit i am a single mother of 3 kids and i work in 2 places to earn more money for me and my kids this company helped me after in explained to them the company told me not to worry that i was going to receive my loan safely i was afraid cause i was cheated before i thought the same thing was also going to happen to me but i said to my self God knows best. The company told me it was 8 hours to receive loan and i thought about it 8 hours to quick i said okay the loan amount i was looking for was 350,000.00 Euro and after i did all the company asked me to do and i sent my required information i received my loan in 8 hours time as stated. When i received my loan i said to my self God is the one who made me found this company and i have already introduced this company to 1 of my friend who also needs help so anyone here or anywhere you see this post if you need a real loan this is the only company that can help without any doubt of fail i am happy everyday because of this company and God i pray God make Mrs Patricia Kingsman last in this world so she can continue to help people in need. I contacted this company via mail which is patriciakingsman.loans2016@gmail.com. Thanks to anyone who reads my message and post.
ANONIM a comentat Legea 224 2017
    Salut tuturor sau oricui mă numesc Vlad Toma. Sunt din București România am auzit despre această companie numită Patricia Kingsman că ajută oameni cu împrumuturi din întreaga lume. Am fost căutat cândva un împrumut online și am fost înșelat de 2 companii care a fost fals și după acel moment nu am crezut niciodată că o companie de împrumut bună ar putea veni de pe internet, am crezut că toate sunt o fraudă până când am găsit această companie numită compania de împrumut Patricia Kingsman am găsit oameni care au depus mărturie despre această companie și am fost surprins de ce am făcut nu găsiți această companie la timp. Nu am crezut niciodată ce au spus oamenii despre companie până când nu am depus cererea și i-am încercat suma pe care o căutam era mare și era pentru o proprietate imobiliară suma împrumutului a fost de 10,5 milioane de euro și așa am aplicat și doamna Patricia Kingsman a vorbit pentru mine, dar având în vedere că împrumutul meu a fost mare, a fost nevoie de doar 15 ore pentru a primi creditul meu, mi-au spus că serviciul de împrumut este de 8 ore pentru a primi împrumut. Singurul lucru pe care mi-a spus să-l fac a fost să depun taxa de transfer bancar pe care banca urma să o folosească pentru a-mi transfera împrumutul în contul meu bancar atunci când mi-a spus că odată mi-a fost teamă că este o înșelătorie, dar am spus să mă dau o încercare am depus taxa de transfer, care a fost declarată și asta a fost depus în total în mai puțin de 15 ore am primit un mesaj de la banca mea că suma de bani care a fost de 10,5 milioane de euro a fost creditată în contul meu bancar și totul despre banii detaliile și de la cine a venit au fost, iată, a fost Patricia Kingsman care m-a ajutat când am văzut-o prima dată, am fost surprinsă, nu am crezut niciodată ochii, dar era adevărat. Așa că mi-am spus mie, de la alți oameni că compania a ajutat să depună mărturie despre faptele bune, mă las să fac din cauza mea că nu este ușor să văd o companie de împrumut legitim online în zilele noastre, astfel încât oricine de oriunde are nevoie de un împrumut online fără să fie înșelat să solicite de la această companie pentru că numai asta te pot ajuta, am confirmat-o și este adevărat că sunt atât de fericit și știu că această companie va face și mai mulți oameni mai fericiți decât mine. Puteți contacta această companie prin e-mail sau Whatsapp, dar am folosit Whatsapp pentru că a fost mai rapid adresa de mail a companiei este patriciakingsman.loans2016@gmail.com, iar Whatsapp este +1 (575) 655-0066. Mulțumesc tuturor salutărilor lui Vlad Toma din București România.
ANONIM a comentat Legea 224 2017
    Mulțumesc lui Patricia Kingsman că m-a ajutat cu împrumutul meu, după ce au fost escrocați de 6 ori de oameni falsi care clamează să fie creditori de împrumuturi. Numele meu este Viorica Waleis Viviana, sunt din România și locuiesc în orașul Constanța. În urmă cu o lună am căutat un împrumut online și am văzut diferite credite pe internet și cu câteva mărturii false și am aplicat de la ele și tot ce am primit a fost escroci am aplicat mai mult de 6 companii și am fost înșelat până la capăt. Așa că am renunțat la speranță până când am decis să verific din nou dacă voi găsi ajutor în timp ce căutam și m-am stabilit să caut o companie de împrumuturi legitime. Am găsit această companie numită compania de împrumut Patricia Kingsman. Am văzut o mulțime de mărturii despre care oamenii comentează. ea, dar pentru că am fost înșelată în mai multe rânduri, am crezut că este o înșelătorie, dar am făcut ceea ce mi s-a cerut să fac și am așteptat împrumutul meu, iar doamna Patricia Kingsman mi-a spus în mai puțin de 8 ore când sunteți cu împrumutul meu în siguranță, nu am crezut pentru că am crezut că este și o înșelătorie, așa că în acea zi era ora nopții în România și m-am culcat dimineața din cuib în timp ce m-am trezit am primit o alertă de la banca mea că există bani pe contul meu și imediat am sunat la banca pentru a confirma iar directorul bancar mi-a spus să vin imediat la bancă și m-am dus imediat banca s-a deschis în timp ce managerul bancar mi-a verificat contul, am văzut o sumă de 135.000,00 Euro și i-am explicat managerului meu că am solicitat un împrumut online și banca managerul a fost șocat dacă există st sunt o companie de împrumut real și legitim online, sunt atât de fericită, mulțumesc lui Patricia Kingsman, am decis să scriu pe internet pentru că am văzut alte persoane care o fac și mărturisesc despre această companie, de aceea postez acest mesaj online tuturor celor care au nevoie de împrumut, chiar dacă ați fost înșelat înainte de a aplica de la această companie și fiți sigur că această companie nu vă va da jos. Salutări pentru oricine care îmi citește mesajul și puteți contacta această companie prin e-mail patriciakingsman.loans2016@gmail.com, de asemenea, folosesc Whatsapp, numărul care este +1 (575) 655-0066. Din nou, mulțumesc tuturor celor care îmi citesc mesajul și vă rog să fiți fericiți, deoarece sunt astăzi cu această companie, deoarece aduc mai mulți oameni în această companie pentru a vă ajuta.
ANONIM a comentat Legea 224 2017
    Cu respect tuturor, numele meu este Kojonka Moe și sunt din România am auzit despre oameni care mărturisesc despre această companie numită Patricia Kingsman și aceasta este prima dată când solicit un împrumut online, mi-a fost teamă să solicit un împrumut online din cauza escrocheriei pe care o văd pe internet, dar după ce am citit atât de multe mărturii despre această companie, am decis să încerc și să solicit un împrumut de la această companie numită compania de împrumut Patricia Kingsman, aveam nevoie de bani și aveam nevoie de un împrumut de 5.000,00 Euro. Așa că am aplicat și mi s-a spus ce să fac mi-a fost teamă, dar am oferit companiei o șansă să mă ajute și m-au asigurat că în mai puțin de 8 ore îmi voi primi împrumutul în cont. Nu am crezut niciodată, dar așteptam în mai puțin de 8 ore când am primit un apel de la banca mea că o sumă de 5.000,00 Euro era în contul meu și imediat banca m-a sunat am contactat compania și le-am anunțat că am primit împrumutul meu iar astăzi sunt fericit. Așadar, dacă ați dat mesajul meu și l-ați citit și aveți nevoie de un împrumut legitim să aplicați de la această companie și să fiți siguri că veți fi mulțumiți de această companie, cred că această companie este trimisă de Dumnezeu și vă rog să dureze și să continue să ajute oamenii . Contactati aceasta companie prin adresa de mail patriciakingsman.loans2016@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu