ORDIN
Nr. 772/68/859/442 din 8 august 2005
pentru aprobarea Normei privind Sistemul rapid de alerta pentru alimente si
furaje
ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII
RURALE
Nr. 772 din 8 august 2005
AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA
ALIMENTELOR
Nr. 68 din 13 iulie 2005
MINISTERUL SANATATII
Nr. 859 din 9 august 2005
AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR
Nr. 442 din 11 august 2005
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 757 din 19 august 2005
Avand in vedere prevederile art. 22 din Legea nr. 150/2004 privind
siguranta alimentelor si a hranei pentru animale, modificata si completata prin
Legea nr. 412/2004,
in temeiul art. 9 alin. (6) din Hotararea Guvernului nr. 155/2005 privind
organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii
Rurale, cu modificarile si completarile ulterioare,
in temeiul art. 4 alin. (2) din Hotararea Guvernului nr. 308/2004 privind
organizarea si functionarea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru
Siguranta Alimentelor si a unitatilor din subordinea acesteia, cu modificarile
si completarile ulterioare,
in temeiul art. 7 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 168/2005 privind
organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si
completarile ulterioare,
in temeiul art. 4 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 755/2003 privind
organizarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, cu
modificarile si completarile ulterioare,
vazand Referatul de aprobare nr. 40.513 din 9 iunie 2005, intocmit de
Directia generala pentru siguranta alimentelor din cadrul Autoritatii Nationale
Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor,
ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, presedintele
Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor,
ministrul sanatatii si presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia
Consumatorilor emit urmatorul ordin:
Art. 1
Se aproba Norma privind Sistemul rapid de alerta pentru alimente si furaje,
prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
Art. 2
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor,
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, Ministerul Sanatatii si
Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, inclusiv structurile
subordonate acestora, vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
Art. 3
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor,
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, Ministerul Sanatatii si
Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale vor controla modul de
aplicare a prevederilor prezentului ordin.
Art. 4
La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul
ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 377/2002 pentru aprobarea
Normei sanitare veterinare privind Sistemul rapid de alerta in domeniul
alimentelor de origine animala si furajelor, publicat in Monitorul Oficial al
Romaniei, Partea I, nr. 737 din 9 octombrie 2002.
Art. 5
Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I,
si va intra in vigoare la 90 de zile de la publicare.
Ministrul agriculturii,
padurilor si dezvoltarii rurale,
Gheorghe Flutur
p. Presedintele Autoritatii Nationale
Sanitare Veterinare si pentru
Siguranta Alimentelor,
Constantin Lupescu
Ministrul sanatatii,
Mircea Cinteza
Presedintele Autoritatii Nationale
pentru Protectia Consumatorilor,
Catalin Florin Teodorescu
ANEXA 1
NORMA
privind Sistemul rapid de alerta pentru alimente si furaje
CAP. 1
Dispozitii generale
Art. 1
(1) Prezenta norma stabileste masurile pentru aplicarea la nivel national a
unui sistem rapid de alerta in domeniul sigurantei alimentelor si furajelor.
Prevederile prezentei norme se aplica in domeniul productiei, depozitarii,
transportului si comercializarii alimentelor si furajelor.
(2) Sistemul rapid de alerta pentru alimente si furaje se stabileste intre
autoritatile competente, asa cum sunt prezentate la art. 22 din Legea nr.
150/2004 privind siguranta alimentelor si a hranei pentru animale, cu
modificarile si completarile ulterioare.
(3) Prezenta norma nu se aplica:
a) produselor farmaceutice veterinare;
b) animalelor;
c) produselor contaminate radioactiv ca urmare a unui accident nuclear.
Art. 2
Sistemul rapid de alerta pentru alimente si furaje, denumit in continuare
Sistemul rapid de alerta, se creeaza in scopul:
a) prevenirii patrunderii pe piata sau asigurarii returnarii de pe piata ori
de la consumatorul final a alimentelor care prezinta un risc pentru sanatatea
publica;
b) prevenirii patrunderii in consumul animalelor a unor furaje care pot
afecta indirect sanatatea publica;
c) prevenirii patrunderii pe piata a oricarui material sau produs care vine
ori poate sa vina in contact cu alimentele si furajele si poate sa prezinte un
risc pentru sanatatea publica;
d) informarii rapide intre autoritatile competente in domeniul sigurantei
alimentelor, la cele trei niveluri, central, judetean si local, asupra
pericolelor sau riscurilor cu privire la alimente si la furajele care nu
indeplinesc cerintele impuse de legislatia privind siguranta alimentelor,
astfel incat acestea pot sa constituie un factor de risc in lantul alimentar pentru
consumatori.
Art. 3
Principalele obiective ale Sistemului rapid de alerta sunt urmatoarele:
a) schimbul rapid de informatii intre Comisia Europeana si Autoritatea
Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, in calitatea sa
de coordonator la nivel national al Sistemului rapid de alerta si de punct de
contact cu Sistemul de alerta pentru alimente si furaje european (Rapid Alert
System for Food and Feed - RASFF);
b) schimbul rapid de informatii intre Autoritatea Nationala Sanitara
Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Ministerul Sanatatii, Ministerul
Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale si Autoritatea Nationala pentru
Protectia Consumatorilor, atat prin structurile centrale, cat si prin cele
judetene si locale;
c) schimbul rapid de informatii intre structurile judetene si locale, ca
integratori locali ai Sistemului rapid de alerta, si cele centrale ale
Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor,
Ministerului Sanatatii, Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii
Rurale si Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor;
d) schimbul rapid de informatii intre laboratoarele de profil si
integratorii locali ai Sistemului rapid de alerta;
e) schimbul rapid de informatii intre punctele de inspectie la frontiera si
structurile centrale si judetene ale Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare
si pentru Siguranta Alimentelor, Ministerului Agriculturii, Padurilor si
Dezvoltarii Rurale, Ministerului Sanatatii si Autoritatii Nationale pentru
Protectia Consumatorilor;
f) schimbul rapid de informatii intre consumatori, producatori si
procesatori, pe de-o parte, si integratorii locali ai Sistemului rapid de
alerta, pe de alta parte.
CAP. 2
Structura si modul de operare ale Sistemului rapid de alerta
Art. 4
(1) Structura Sistemului rapid de alerta se bazeaza pe informatiile
transmise/primite la si/sau de la Comisia Europeana sau alte tari terte de
catre si/sau catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru
Siguranta Alimentelor.
(2) La nivel national Sistemul rapid de alerta se bazeaza pe informatiile
transmise sau primite la nivel central ori local de catre: Autoritatea
Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Ministerul
Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Autoritatea Nationala pentru
Protectia Consumatorilor si Ministerul Sanatatii.
Art. 5
(1) Sistemul rapid de alerta opereaza prin transmiterea de informatii sub
forma de notificare scrisa intr-un formular-tip, denumit formular de notificare
alerta, cuprins in anexa nr. 2. Transmiterea se efectueaza in sistem informatic
cu circuit inchis sau prin fax ori e-mail.
(2) In cazul informatiilor primare transmise/primite intre structurile
locale si cele judetene, comunicarea se poate realiza si telefonic.
(3) Circuitul informatiei notificate in cadrul Sistemului rapid de alerta
se realizeaza intre autoritatile competente, orizontal, pe doua niveluri, si
anume la nivelul structurilor centrale si al structurilor judetene. In cadrul
fiecarei autoritati competente informatia va circula vertical intre structura
judeteana si cea de la nivel central.
CAP. 3
Criterii de baza ale informarii si notificarii
Art. 6
(1) Criteriile de baza pentru notificare sunt cunoasterea sau suspiciunea
ca:
a) un aliment prezinta sau poate prezenta un risc pentru sanatatea publica;
b) un produs furajer prezinta sau poate prezenta un risc pentru sanatatea
publica, in cazul alimentelor obtinute de la animale care au fost hranite cu
astfel de furaje;
c) orice material sau produs care vine ori poate sa vina in contact cu
alimentele si furajele poate sa prezinte astfel un risc pentru sanatatea
publica.
(2) Categoriile de pericole si definitiile acestora, utilizate in Sistemul
rapid de alerta, sunt cuprinse in anexa nr. 1.
Notificarea in cadrul Sistemului rapid de alerta
Art. 7
In cazul in care autoritatile competente obtin informatii care creeaza
suspiciunea referitoare la existenta unui risc cu privire la alimente sau
furaje, acestea trebuie sa tina seama de urmatoarele cerinte:
a) stabilirea destinatiei, conform art. 11 - 13 - informatia va fi
comunicata punctelor oficiale de contact din structurile destinatare; punctele
oficiale de contact sunt stabilite de catre fiecare autoritate competenta si
comunicate celorlalte autoritati pana la data intrarii in vigoare a
prevederilor prezentei norme; orice modificare ulterioara va fi comunicata in
termen de 3 zile;
b) structura mesajului - informatia va fi comunicata sub forma de
notificare oficiala, prin completarea formularului-tip, conform anexei nr. 2;
c) continutul mesajului - informatia trebuie sa fie completa si va trebui
sa se raspunda la toate punctele din formularul pentru notificare, in special
la cele marcate. Atunci cand informatia nu este disponibila, acest lucru
trebuie mentionat;
d) transmiterea mesajului - lipsa unei informatii complete nu trebuie sa
impiedice transmiterea unei notificari urgente. Ulterior, in cel mai scurt timp
posibil, formularul va fi completat integral si retransmis.
Utilizarea formularului pentru notificare
Art. 8
(1) Formularul pentru notificare trebuie completat in format electronic si
transmis prin mijloacele prevazute la art. 5 alin. (1).
(2) Informatiile care vin in completarea notificarii initiale, la o
perioada de timp dupa aceasta, precum certificate, rapoarte de analiza,
facturi, vor fi transmise utilizandu-se formularul oficial de notificare
alerta, prezentat in anexa nr. 4. Toate documentele disponibile in momentul
notificarii originale o vor insoti pe aceasta.
Art. 9
(1) In cazul in care Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru
Siguranta Alimentelor poseda orice informatie legata de existenta unui risc
semnificativ direct ori indirect pentru sanatatea publica cu privire la
alimente si furaje, va notifica imediat Comisiei Europene prin intermediul
sistemului european, utilizand formularele si procedurile europene.
(2) In cazul in care Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru
Siguranta Alimentelor primeste o notificare din partea Comisiei Europene
privind existenta unui risc pentru sanatatea publica cu privire la alimente si
furaje, ia masurile necesare corespunzatoare pentru protectia sanatatii publice
si transmite toate informatiile referitoare la masurile luate si rezultatele
acestora catre Comisia Europeana, prin intermediul sistemului european.
Clasificarea notificarilor
Art. 10
(1) Notificarile se clasifica dupa cum urmeaza:
a) notificare de alerta: notificare originala - notificarea care se
transmite prin Sistemul rapid de alerta pe formularul-tip prezentat in anexa
nr. 2, cu privire la un caz nou in care exista un risc actual sau potential
pentru sanatatea publica;
b) notificare informativa (nonalerta) - acest tip de notificare va fi
transmis prin Sistemul rapid de alerta utilizandu-se formularul prezentat in
anexa nr. 3, la care se ataseaza tabelul cuprins in anexa nr. 2;
c) informatii aditionale - informatiile furnizate dupa notificarea
initiala, de alerta sau informativa, utilizandu-se formularul prezentat in
anexa nr. 4.
(2) Notificarea de alerta se utilizeaza pentru:
1. un produs necorespunzator care poate avea consecinte negative importante
asupra sanatatii sau poate provoca moartea;
2. un produs care poate avea consecinte negative temporare asupra
sanatatii;
3. cazul in care exista posibilitatea ca alimentul sa fie periculos daca
este consumat de grupuri vulnerabile de consumatori - copii, femei gravide,
batrani;
4. cazul in care exista riscul unei contaminari incrucisate cu alte produse
alimentare in timpul depozitarii sau al comercializarii.
(3) Notificarea informativa se utilizeaza pentru:
1. cazul in care produsul a fost respins la granita, pentru ca acesta sa nu
poata intra prin alt punct de frontiera;
2. produsele alimentare periculoase care nu au ajuns pe piata, iar
conditiile existente sau masurile luate garanteaza lipsa oricarui risc pentru
sanatatea publica.
(4) Codificarea alertelor - coordonatorul Sistemului rapid de alerta va
codifica fiecare notificare de alerta sau notificare informativa, dupa
transmiterea ei, in ziua primirii, transmitand tuturor membrilor Sistemului
rapid de alerta aceasta codificare. Orice referire ulterioara la alerta in
cauza va fi facuta utilizandu-se aceasta codificare. Structurile centrale au
obligatia de a transmite aceasta codificare structurilor judetene si locale
proprii.
(5) Notificarile vor fi completate in limba romana si in limba engleza.
CAP. 4
Masuri de reactie pre- si postnotificare care se iau de catre autoritatile
competente
Art. 11
(1) Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta
Alimentelor inregistreaza orice notificare venita din partea Comisiei Europene
si ia masurile necesare corespunzatoare pentru protectia sanatatii publice, in
conformitate cu legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor
in vigoare.
(2) Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta
Alimentelor transmite Ministerului Sanatatii, Autoritatii Nationale pentru
Protectia Consumatorilor, Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii
Rurale si/sau, dupa caz, directiilor sanitar-veterinare si pentru siguranta
alimentelor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, si punctelor de
inspectie la frontiera notificarile de alerta transmise de Comisia Europeana
sau de alte tari terte si se asigura ca acestea au fost primite pentru a fi
luate masurile corespunzatoare.
(3) Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta
Alimentelor transmite notificari Comisiei Europene pentru orice situatie care
poate necesita notificarea alertelor privind alimentele si furajele de catre
Comisia Europeana.
Art. 12
(1) Circumscriptia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor va
transmite directiei sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor
judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, informatii asupra pericolului
pentru sanatatea publica si masurilor intreprinse la nivel local.
(2) Directia sanitar-veterinara si pentru siguranta alimentelor judeteana,
respectiv a municipiului Bucuresti, va dispune, pe baza informatiilor,
inspectia la producator sau la importator/exportator si efectuarea unui raport
complet cu furnizarea de informatii referitoare la distributia catre alti
beneficiari sau distribuitori.
(3) Directia sanitar-veterinara si pentru siguranta alimentelor judeteana,
respectiv a municipiului Bucuresti, dispune, pe baza informatiilor din raportul
de inspectie si a rezultatelor de laborator, extinderea prelevarilor de probe,
oprirea productiei, retragerea autorizatiei sau alte masuri legale in vigoare
care nu au fost luate la nivel local.
(4) Directia sanitar-veterinara si pentru siguranta alimentelor judeteana,
respectiv a municipiului Bucuresti, comunica Institutului de Igiena si Sanatate
Publica Veterinara rezultatele analizelor efectuate asupra probelor recoltate
si trimite probe complementare in vederea confirmarii rezultatelor.
(5) Directia sanitar-veterinara si pentru siguranta alimentelor judeteana,
respectiv a municipiului Bucuresti, informeaza, dupa caz, structurile judetene
ale Ministerului Sanatatii, Autoritatii Nationale pentru Protectia
Consumatorilor, Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale,
prin punctele oficiale de contact, asupra pericolelor pentru sanatatea publica.
(6) Directia sanitar-veterinara si pentru siguranta alimentelor judeteana,
respectiv a municipiului Bucuresti, este obligata sa informeze Autoritatea
Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor despre toate
cazurile care presupun un risc pentru sanatatea publica cu privire la alimente
si furaje, atat in timpul, cat si in afara orelor de program.
(7) Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara efectueaza analize
si comunica Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta
Alimentelor rezultatele analizelor de laborator.
(8) Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta
Alimentelor notifica, dupa caz, Ministerului Sanatatii, Autoritatii Nationale
pentru Protectia Consumatorilor si Ministerului Agriculturii, Padurilor si
Dezvoltarii Rurale alertele privind alimentele si furajele.
(9) Punctele de inspectie la frontiera notifica nonalertele Autoritatii
Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si celorlalte
puncte de inspectie la frontiera.
Art. 13
(1) Structurile judetene ale Ministerului Sanatatii, Autoritatii Nationale
pentru Protectia Consumatorilor si Ministerului Agriculturii, Padurilor si
Dezvoltarii Rurale vor transmite propriilor structuri centrale informatii
privind riscurile pentru sanatatea publica, precum si asupra masurilor
intreprinse.
(2) Structurile judetene ale Ministerului Sanatatii, Autoritatii Nationale
pentru Protectia Consumatorilor si Ministerului Agriculturii, Padurilor si
Dezvoltarii Rurale isi vor transmite reciproc, precum si directiei
sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene, respectiv a
municipiului Bucuresti, informatii privind riscurile pentru sanatatea publica,
precum si asupra masurilor intreprinse.
(3) Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta
Alimentelor, Ministerul Sanatatii, Autoritatea Nationala pentru Protectia
Consumatorilor si Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale isi
notifica reciproc alertele, utilizand formularele-tip prevazute in anexele nr.
2, 3 si 4.
Art. 14
(1) In toate cazurile de urgenta, in functie de gradul de risc, atunci cand
au fost notificate situatii periculoase pentru sanatatea publica cu privire la
alimente si furaje, autoritatile competente, in conformitate cu legislatia in
vigoare, iau masuri pentru:
a) colectarea tuturor informatiilor necesare de la toate partile implicate;
b) organizarea controalelor cu privire la siguranta alimentelor si
furajelor;
c) recoltarea de probe din alimentele si furajele incriminate sau din
fragmentele ramase din aceste produse alimentare suspecte care fac obiectul
controalelor;
d) recoltarea de probe din orice material sau produs care vine ori poate sa
vina in contact cu alimentele si furajele si poate sa prezinte un risc pentru
sanatatea publica;
e) sechestrarea alimentelor si furajelor si atentionarea, dupa caz, a
tuturor celor care le produc, le depoziteaza, le transporta si le valorifica;
f) sechestrarea oricarui material sau produs care vine ori poate sa vina in
contact cu alimentele si furajele si poate sa prezinte un risc pentru sanatatea
publica;
g) informarea, atunci cand este necesar, in timp optim, a tuturor celor
care pot fi expusi pericolului;
h) interzicerea, dupa caz, pentru o perioada determinata, a circulatiei
produselor incriminate si transmiterea de instructiuni precise privind
procedurile de manipulare si depozitare;
i) interzicerea punerii pe piata a produselor incriminate si asigurarea ca
exista indicatii precise asupra pericolului pe care il prezinta, iar acestea
sunt marcate corespunzator;
j) organizarea si luarea unor masuri imediate pentru denaturarea si
distrugerea acestor produse alimentare in conditii de siguranta.
(2) Masurile luate la nivel central, judetean si local de catre
autoritatile competente sunt obligatorii pentru:
a) agentii care produc, proceseaza, depoziteaza, transporta si valorifica
alimente sau furaje pe intregul lant de la materiile prime la produsele finite;
b) agentii care produc, proceseaza, depoziteaza, transporta si valorifica
materiale sau produse care vin ori pot sa vina in contact cu alimentele si furajele
si pot sa prezinte un risc pentru sanatatea publica;
c) orice alte persoane fizice sau juridice care sunt implicate in luarea
masurilor de eliminare a riscurilor cu privire la alimente si furaje.
(3) Masurile luate se bazeaza pe normele legale in vigoare, iar in cazul
pericolelor noi sau al riscurilor emergente, pe analiza de risc.
Reguli de confidentialitate
Art. 15
(1) Atunci cand exista motive suficiente pentru a considera ca un aliment,
furaj, material sau produs care vine ori poate sa vina in contact cu alimentele
si furajele poate implica un risc pentru sanatatea publica, depinzand de
natura, gravitatea si extinderea riscului, autoritatile competente vor lua
masurile necesare pentru a informa publicul larg asupra naturii riscului,
identificand cat mai complet posibil factorul incriminat, riscul asociat si
masurile care sunt luate sau urmeaza a fi luate pentru a preveni, a reduce si a
elimina acel risc. Cand este cazul, publicul va avea acces la informatia
privind datele de identificare a factorului incriminat, natura riscului si
masurile adoptate.
(2) Membrii Sistemului rapid de alerta vor lua masurile necesare pentru a
se asigura ca personalul angajat nu va dezvalui informatiile obtinute pentru
scopurile sistemului, care, prin natura lor, sunt protejate de secretul
profesional, cu exceptia cazului in care informatiile trebuie sa devina
publice, daca circumstantele o cer, pentru a proteja sanatatea publica.
(3) Protejarea secretului profesional nu va impiedica diseminarea de catre
autoritatile competente a informatiilor relevante pentru eficienta
supravegherii pietei si a aplicarii masurilor necesare cu privire la siguranta
alimentelor si furajelor.
CAP. 5
Dispozitii finale
Art. 16
(1) Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta
Alimentelor, Ministerul Sanatatii, Autoritatea Nationala pentru Protectia
Consumatorilor si Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale
adopta acte normative sau prevederi administrative suplimentare prezentei norme
pentru a se asigura implementarea in conformitate cu prevederile acesteia.
(2) Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta
Alimentelor, Ministerul Sanatatii, Autoritatea Nationala pentru Protectia
Consumatorilor si Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale vor
lua masurile administrative adecvate pentru a sanctiona orice incalcare a
prevederilor prezentei norme.
Art. 17
Anexele nr. 1 - 4 fac parte integranta din prezenta norma.
ANEXA 1
la norma
CATEGORIILE
pericolelor notificate prin Sistemul rapid de alerta
1. Biologice
Microbiologic si parazitologic - sursa contaminarii are o origine
microbiologica sau parazitara.
2. Chimice
Chimic - sursa contaminarii este rezultatul unui proces chimic intrinsec,
al unei contaminari chimice directe sau acumularea unor contaminanti proveniti
din agricultura, mediu, industrie.
3. Fizice
Corpuri straine - produsul contine corpuri straine care pot periclita
sanatatea publica.
4. Modificari organoleptice
Aspectul, mirosul, consistenta sau alte caracteristici organoleptice ale
produsului sunt modificate, indicand astfel modificarea starii de inocuitate a
produsului.
5. Etichetare
De pe eticheta lipsesc informatii importante, ceea ce poate duce la un
posibil risc pentru sanatatea publica.
6. Falsificare
Produsul a fost falsificat si prin aceasta reprezinta un risc pentru
sanatatea publica.
7. Ambalaj
Ambalajul unui produs este intr-o stare care presupune un risc de
contaminare a produsului sau este un ambalaj confectionat din materiale care nu
sunt permise in contact cu alimentele. Contaminarea este datorata altor
materiale care vin sau pot sa vina in contact cu alimentele.
8. Radiatii
Produsul este contaminat radioactiv peste nivelurile de radioactivitate
fixate pentru produsul in cauza.
9. Altele
Natura pericolului este de alta natura decat cele mentionate mai sus.
ANEXA 2*1)
la norma
*1) Anexa nr. 2 este reprodusa in facsimil.
________________
/ ______________ \
/ / \ \
/ / SISTEM RAPID \ \
| | DE ALERTA PENTRU | |
| |ALIMENTE SI FURAJE| |
\ \ / /
\ \______________/ /
\________________/
FORMULAR OFICIAL DE NOTIFICARE ALERTA
AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
______________________________________________________________________________
| ALIMENTE/FURAJE |
|
|
| ALERTA
|
| FOARTE URGENT
|
|
|
| NOTIFICARE DE ALERTA NR.:
|
| NOTIFICARE ORIGINALA
|
| SUBIECT: |
|______________________________________________________________________________|
NUMAR DE PAGINI:
______________________________________________________________________________
| __________________________________________________________________________
|
| | NUMAR DE FAX: |
|
| | E-MAIL: |
|
| |__________________________________________________________________________|
|
|______________________________________________________________________________|
______________________________________________________________________________
| MASURI DISPUSE: |
| PRODUCATOR:
|
| DISTRIBUTOR:
|
| DISTRIBUTIE: |
|______________________________________________________________________________|
NOTIFICAREA A FOST TRIMISA DE:
NUME:
______________________________________________________________________________
| TEL: FAX: e-mail:
|
|______________________________________________________________________________|
PUNCTUL DE CONTACT DIN ...................................................
FURNIZEAZA ANSVSA URMATOARELE INFORMATII
Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje
INFORMATII GENERALE
______________________________________________________________________________
| 1. TIP DE NOTIFICARE | |
| -- |
|
|_______________________________________|______________________________________|
| 2. TIPUL CONTROLULUI |
|
| -- |
|
|_______________________________________|______________________________________|
| 3. CINE NOTIFICA/AUTORITATE |
|
| -- |
|
|_______________________________________|______________________________________|
| 4. DATA NOTIFICARII |
|
| -- |
|
|_______________________________________|______________________________________|
PERICOL
______________________________________________________________________________
| 5. NATURA PERICOLULUI |
|
| -- |
|
|____________________________________________|_________________________________|
| 6. REZULTATELE TESTELOR DE LABORATOR |
|
| -- |
|
|____________________________________________|_________________________________|
| 7.* CONTRA-ANALIZE | |
|____________________________________________|_________________________________|
| 8.* PRELEVAREA | DATA/DATELE |
|
| PROBELOR | RECOLTARII | |
|_______________________|____________________|_________________________________|
| | NR. DE PROBE |
|
|_______________________|____________________|_________________________________|
| | METODA |
|
|_______________________|____________________|_________________________________|
| | LOCUL |
|
|_______________________|____________________|_________________________________|
| 9.* LABORATORUL |
|
|____________________________________________|_________________________________|
| 10.* ANALIZA | TRATAREA |
|
| | PROBEI/ANALIZA |
|
| | MATRICEI |
|
|_______________________|____________________|_________________________________|
| | METODA DE ANALIZA |
|
|_______________________|____________________|_________________________________|
| 11.* PERSOANE AFECTATE | |
|____________________________________________|_________________________________|
| 12.* TIPUL MALADIEI/SIMPTOM |
|
|____________________________________________|_________________________________|
PRODUS
______________________________________________________________________________
| 13. CATEGORIA PRODUSULUI |
|
| --- | |
|_______________________________________|______________________________________|
| 14. NUMELE PRODUSULUI |
|
| --- | |
|_______________________________________|______________________________________|
| 15.* DESCRIEREA | MARCA/NUME DE |
|
| PRODUSULUI | FIRMA |
|
| |________________|______________________________________|
| | ASPECTUL |
|
| | PRODUSULUI |
|
| | (ex. ambalaj) |
|
|
|________________|______________________________________|
| | GREUTATEA |
|
| | UNITATII DE |
|
| | AMBALARE |
|
|______________________|________________|______________________________________|
REZULTATELE ANCHETEI SI MASURILE ADOPTATE
______________________________________________________________________________
| 16. SITUATIA DISTRIBUTIEI |
|
| --- |
|
|____________________________________________|_________________________________|
| 17.* MASURI VOLUNTARE |
|
|____________________________________________|_________________________________|
| 18.* MASURI IMPUSE |
|
|____________________________________________|_________________________________|
| | DATA INTRARII IN VIGOARE |
|
|______|_____________________________________|_________________________________|
| | DURATA |
|
|______|_____________________________________|_________________________________|
| | RETRAGERE DE LA CONSUMATORI | |
|______|_____________________________________|_________________________________|
| 19. JUSTIFICARE - LEGISLATIE |
|
| --- | |
|____________________________________________|_________________________________|
| SCOP |
|
|____________________________________________|_________________________________|
| NIVEL MAXIM ADMIS |
|
|____________________________________________|_________________________________|
IDENTIFICAREA LOTULUI
______________________________________________________________________________
| 20.* TRANSPORT/NUMARUL LOTULUI |
|
|_______________________________________________|______________________________|
| 21.* CERTIFICAT DE SANATATE | NUMAR | |
|
|_______________|______________________________|
| BULETIN DE ANALIZA | DATA |
|
|
|_______________|______________________________|
| | DVCI NR. |
|
|_______________________________|_______________|______________________________|
| 22. TERMEN DE VALABILITATE | A SE CONSUMA |
|
| | INAINTE DE* |
|
|
|_______________|______________________________|
| | CONSUMATI DE |
|
| | PREFERINTA |
|
| | INAINTE DE* |
|
|
|_______________|______________________________|
| | EXPIRA LA DATA|
|
|_______________________________|_______________|______________________________|
| 23. DESCRIEREA PRODUSULUI | NUMARUL DE |
|
| | BUCATI* | |
|
|_______________|______________________________|
| | GREUTATEA NETA|
|
| | TOTALA A | |
| | LOTULUI* |
|
|_______________________________|_______________|______________________________|
ORIGINEA
______________________________________________________________________________
| 24. TARA DE ORIGINE |
|
| --- |
|
|__________________________________|___________________________________________|
| 25. PRODUCATOR | NUME |
|
| ---
|_________________|_________________________|
| | ADRESA COMPLETA |
|
| |_________________|_________________________|
| | NUMAR DE AGREERE|
|
| | VETERINARA |
|
|__________________________________|_________________|_________________________|
| 26.* EXPEDITOR/EXPORTATOR | NUME |
|
|
|_________________|_________________________|
| | ADRESA |
|
|__________________________________|_________________|_________________________|
DISTRIBUTIE
______________________________________________________________________________
| 27.* DISTRIBUITOR | IMPORTATOR |
|
|
|_________________|_________________________|
| | ENGROSIST |
|
| |_________________|_________________________|
| | DETAILIST |
|
|__________________________________|_________________|_________________________|
| 28.* DISTRIBUTIA CATRE STATELE | |
| MEMBRE |
|
|
|___________________________________________|
| ATASATI LISTA DE DISTRIBUTIE| |
|__________________________________|___________________________________________|
| 29.* EXPORTAT CATRE TARI TERTE |
|
|
|___________________________________________|
| ATASATI LISTA DE DISTRIBUTIE|
|
|__________________________________|___________________________________________|
| 30.* DISTRIBUTIA IN TERITORIU |
|
|__________________________________|___________________________________________|
IN CAZUL RESPINGERII LA FRONTIERA
______________________________________________________________________________
| 31.* PUNCTUL DE FRONTIERA | |
| (INTRARE/IESIRE) |
|
|___________________________________________|__________________________________|
| 32.* TIPUL CONTROLULUI |
|
|___________________________________________|__________________________________|
| 33.* TARA EXPEDITOARE |
|
|___________________________________________|__________________________________|
| 34.* TARA DE DESTINATIE |
|
|___________________________________________|__________________________________|
| 35.* DESTINATAR | NUME |
|
| |_____________|__________________________________|
| | ADRESA |
|
|_____________________________|_____________|__________________________________|
| 36.* NUMARUL CONTAINERULUI | |
|___________________________________________|__________________________________|
| 37.* MIJLOCUL DE TRANSPORT |
|
|___________________________________________|__________________________________|
ALTE INFORMATII
______________________________________________________________________________
| 38. ORGANIZATIE/MINISTER |
|
| --- | |
|_______________________________________|______________________________________|
| 39. PERSOANA DE CONTACT |
|
| --- | |
|_______________________________________|______________________________________|
| 40. ALTE INFORMATII |
|
|_______________________________________|______________________________________|
| 41.* CONFIDENTIAL |
|
|_______________________________________|______________________________________|
| 42. DACA DA, CARE PUNCTE (NUMERE) |
|
|_______________________________________|______________________________________|
| 43.* DACA DA, MOTIVUL |
|
|_______________________________________|______________________________________|
numere subliniate: informatie ceruta
numere cu *: informatie ceruta, daca se aplica
ANEXA 3*)
la norma
*) Anexa nr. 3 este reprodusa in facsimil.
________________________
\ __________________ /
\ \ SISTEM RAPID DE/ /
\ \ ALERTA PENTRU/ /
\ \ ALIMENTE SI/ /
\ \ FURAJE / /
\ \ / /
\ \ / /
\ \ / /
\ \ / /
\ \/ /
\ /
\/
FORMULAR OFICIAL DE NOTIFICARE INFORMATIVA
AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
______________________________________________________________________________
| ALIMENTE/FURAJE
|
| |
| INFORMARE
|
|
|
| NOTIFICARE INFORMATIVA NR.:
|
| NOTIFICARE ORIGINALA
|
| SUBIECT:
|
|______________________________________________________________________________|
NUMAR DE PAGINI:
______________________________________________________________________________
| __________________________________________________________________________
|
| | NUMAR DE FAX: |
|
| | E-MAIL: |
|
| |__________________________________________________________________________|
|
|______________________________________________________________________________|
______________________________________________________________________________
| MASURI DISPUSE:
|
| PRODUCATOR: |
| DISTRIBUTOR:
|
| DISTRIBUTIE:
|
|______________________________________________________________________________|
NOTIFICAREA A FOST TRIMISA DE:
NUME:
______________________________________________________________________________
| TEL: FAX: e-mail:
|
|______________________________________________________________________________|
PUNCTUL DE CONTACT DIN ...................................................
FURNIZEAZA ANSVSA URMATOARELE INFORMATII
ANEXA 4*)
la norma
*) Anexa nr. 4 este reprodusa in facsimil.
________________
/ ______________ \
/ / \ \
/ / SISTEM RAPID \ \
| | DE ALERTA PENTRU | |
| |ALIMENTE SI FURAJE| |
\ \ / /
\ \______________/ /
\________________/
FORMULAR OFICIAL DE NOTIFICARE ALERTA
AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
______________________________________________________________________________
| ALIMENTE
|
| |
| ALERTA
|
| FOARTE URGENT
|
| |
| NOTIFICARE DE ALERTA NR.:
|
| INFORMATII ADITIONALE
|
| SUBIECT: |
|______________________________________________________________________________|
NUMAR DE PAGINI:
______________________________________________________________________________
| __________________________________________________________________________
|
| | NUMAR DE FAX: |
|
| | E-MAIL: |
|
| |__________________________________________________________________________|
|
|______________________________________________________________________________|
______________________________________________________________________________
| MASURI DISPUSE:
|
| PRODUCATOR:
|
| DISTRIBUTOR:
|
| DISTRIBUTIE:
|
|______________________________________________________________________________|
NOTIFICAREA A FOST TRIMISA DE:
NUME:
______________________________________________________________________________
| TEL: FAX: e-mail: |
|______________________________________________________________________________|
PUNCTUL DE CONTACT DIN ...................................................
FURNIZEAZA ANSVSA URMATOARELE INFORMATII
INFORMATII ADITIONALE
______________________________________________________________________________
| AUTORITATEA |
|
|___________________________________________|__________________________________|
| | Datele punctului de contact |
|
|_____________|_____________________________|__________________________________|
| REZULTATELE TESTELOR DE LABORATOR |
|
|___________________________________________|__________________________________|
| DATA ACTIUNII |
|
|___________________________________________|__________________________________|
| MASURI VOLUNTARE | |
|___________________________________________|__________________________________|
| MASURI IMPUSE | DATA IMPUNERII |
|
|__________________________|________________|__________________________________|
| | DURATA |
|
|__________________________|________________|__________________________________|
| | RETRAGERE |
|
|__________________________|________________|__________________________________|
| DISTRIBUTIA |
|
|___________________________________________|__________________________________|
| DISTRIBUTIA CATRE STATE MEMBRE |
|
|___________________________________________|__________________________________|
| DISTRIBUTIA CATRE TARI TERTE |
|
|___________________________________________|__________________________________|
| LISTA DE DISTRIBUTIE ATASATA |
|
|___________________________________________|__________________________________|
| ALTE INFORMATII |
|
|___________________________________________|__________________________________|
| PERSOANA DE CONTACT |
|
|___________________________________________|__________________________________|
| DOCUMENTE ATASATE |
|
| ex. certificat de sanatate, document comun|
|
| de intrare veterinar, certificat | |
| fito-sanitar, buletin de analiza, facturi,|
|
| comunicat de presa |
|
|___________________________________________|__________________________________|