Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 672 din 12 mai 2000

pentru modificarea si completarea Ordinului nr. 1.631/1999 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii datoriei publice nr. 81/1999

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 226 din 23 mai 2000


SmartCity3


    Ministrul finantelor,
    in temeiul prevederilor art. 50 din Legea datoriei publice nr. 81/1999,
    in baza prevederilor Hotararii Guvernului nr. 447/1997 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor, cu modificarile si completarile ulterioare,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Normele metodologice de aplicare a Legii datoriei publice nr. 81/1999, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor nr. 1.631/1999, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 61 din 11 februarie 2000, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Alineatul 1 al punctului 5 din capitolul I va avea urmatorul cuprins:
    "5. Imprumuturile externe contractate direct de stat in nume propriu, prin Ministerul Finantelor, cu guvernele altor tari, cu institutii financiare internationale si/sau de pe piata financiara internationala, pe termen mediu si lung, au urmatoarele destinatii principale: (i) sustinerea balantei de plati; (ii) consolidarea rezervei valutare a statului; (iii) realizarea unor proiecte de investitii si finantarea exporturilor, modernizarea si dezvoltarea unor domenii prioritare ale economiei; (iv) realizarea unor reforme sectoriale; (v) realizarea unor importuri stabilite de Guvern; si (vi) finantarea si refinantarea deficitului bugetului de stat."
    2. Alineatul 3 al punctului 5 din capitolul I va avea urmatorul cuprins:
    "Institutiile financiare interne mandatate sa administreze imprumuturi externe ori, dupa caz, persoanele juridice beneficiare de imprumuturi subsidiare de la institutiile financiare interne, precum si beneficiarii finali ai imprumuturilor externe contractate direct de catre stat au obligatia sa asigure integral sursele necesare pentru plata sumelor datorate (rate, dobanzi, alte costuri), ce decurg din imprumuturile externe respective, conform clauzelor stipulate in acordurile de imprumut, precum si in acordurile de imprumut subsidiar."
    3. Alineatul 1 al punctului 6 din capitolul I va avea urmatorul cuprins:
    "6. Imprumuturile externe garantate de stat prin Ministerul Finantelor sunt contractate pe termen mediu si lung de persoane juridice - societati comerciale, regii autonome, companii/societati nationale si autoritati ale administratiei publice centrale si locale -, pentru care Ministerul Finantelor, in conditiile reglementarilor legale in vigoare, a emis o scrisoare de garantie in numele si in contul statului sau a incheiat un acord de garantie, dupa caz."
    4. Alineatul 2 al punctului 7 din capitolul I va avea urmatorul cuprins:
    "In functie de conditiile concrete ale Romaniei, datoria publica interna poate fi angajata si prin alte tipuri de instrumente, cum ar fi: titluri de stat in valuta emise de piata interna, titluri de stat destinate atat persoanelor fizice, cat si celor juridice, rezidente sau nerezidente."
    5. Alineatul 3 al titlului "Angajarea imprumuturilor interne contractate direct de stat" al punctului 1 din capitolul II va avea urmatorul cuprins:
    "In temeiul art. 9 din lege Ministerul Finantelor este autorizat sa emita titluri de stat in lei si in valuta, in forma materializata si/sau dematerializata, atat in mod direct, prin unitatile teritoriale ale trezoreriei statului, cat si prin intermediul institutiilor financiare specializate care dobandesc calitatea de agent al statului."
    6. Liniutele 4 - 11 ale alineatului 3 al titlului "Emiterea garantiilor de stat pentru imprumuturi interne" al punctului 1 din capitolul II se elimina.
    7. Dupa liniuta a 3-a a alineatului 3 al titlului "Emiterea garantiilor de stat pentru imprumuturi interne" al punctului 1 din capitolul II se introduce liniuta a 4-a cu urmatorul cuprins:
    "- ultimul bilant contabil aprobat de organele in drept, ultima balanta de verificare, alte documente care sa ateste situatia economico-financiara a solicitantului garantiei."
    8. Alineatul 2 al literei b) a punctului 5 din capitolul II va avea urmatorul cuprins:
    "Plata dobanzilor si a altor costuri aferente acestor imprumuturi interne de stat se asigura din sumele cu aceasta destinatie prevazute in bugetul de stat si in bugetul trezoreriei statului."
    9. Alineatul 1 al literei c) al punctului 7 din capitolul II va avea urmatorul cuprins:
    "c) Sumele cu destinatia fondul de risc pentru garantiile de stat pentru imprumuturi interne se vireaza in contul <<Disponibil pentru constituirea fondului de risc pentru garantii de stat pentru imprumuturi interne>>, deschis pe numele Ministerului Finantelor la centrala Bancii Nationale a Romaniei."
    10. Alineatul 2 al punctului 1 din capitolul III va avea urmatorul cuprins:
    "La angajarea unor asemenea imprumuturi, cu respectarea incadrarii in plafonul anual de indatorare publica externa aprobat de Parlament si in destinatiile prevazute de lege, Ministerul Finantelor are obligatia sa analizeze si sa urmareasca, dupa caz:"
    11. Litera e) a punctului 1 al alineatului 2 din capitolul III va avea urmatorul cuprins:
    "e) avizul Comitetului Interministerial de Garantii si Credite de Comert Exterior, denumit in continuare C.I.G.C.C.E., pentru: (i) imprumuturile externe contractate direct de stat pentru finantarea investitiilor sau importurilor, potrivit art. 22 alin. (2) din lege, cu exceptia imprumuturilor externe contractate direct de autoritatile administratiei publice locale, care trebuie sa fie aprobate de comisia de autorizare constituita conform prevederilor Hotararii Guvernului nr. 611/1999 privind constituirea si componenta comisiei de autorizare a contractarii de imprumuturi externe de catre autoritatile administratiei publice locale, cu modificarile ulterioare; si (ii) imprumuturile externe garantate de stat, a caror rambursare se va efectua din resurse proprii ale beneficiarilor de imprumuturi, cu exceptia cazurilor in care beneficiarii sunt autoritati ale administratiei publice locale."
    12. La alineatul 2 al punctului 1 din capitolul III se introduce litera f) cu urmatorul cuprins:
    "f) hotararea Guvernului pentru aprobarea contractarii imprumutului extern si emiterea garantiei statului, in cazul in care beneficiarul este o autoritate a administratiei publice centrale sau o persoana juridica ce ramburseaza integral imprumutul din resurse alocate de la bugetul de stat."
    13. Litera e) a punctului 2 din capitolul III va avea urmatorul cuprins:
    "e) Potrivit prevederilor art. 24 alin. (2) din lege, imprumuturile externe de stat contractate pentru proiectele de investitii finantate de la bugetul de stat sunt analizate si administrate direct de Ministerul Finantelor. Autoritatile administratiei publice centrale care propun realizarea de investitii prin imprumuturile externe contractate de stat in nume propriu au obligatia sa prezinte Ministerului Finantelor, o data cu cererea oficiala, documentatiile, fundamentarile si studiile de fezabilitate aprobate de autoritatile competente.
    Transferurile in valuta ce decurg din obligatiile de plata la extern, aferente imprumuturilor externe contractate sau garantate de stat, se efectueaza liber, fara autorizarea Bancii Nationale a Romaniei."
    14. Litera b) a punctului 3 din capitolul III va avea urmatorul cuprins:
    "b) In vederea contractarii unui imprumut extern cu garantia statului, in functie de sursa de rambursare a acestuia, se vor parcurge urmatoarele etape:
    (i) in cazul autoritatilor administratiei publice centrale, precum si al persoanelor juridice care ramburseaza imprumutul integral din resurse alocate de la bugetul de stat, acestea vor transmite Ministerului Finantelor cereri corespunzatoare, insotite de documentatii si fundamentari corecte si relevante, conform legislatiei in vigoare, privind proiectele de investitii si achizitiile publice, copie de pe hotararea Guvernului pentru aprobarea contractarii creditului extern si garantarea acestuia de stat, proiectul acordului de imprumut si al scrisorii de garantie, precum si alte documente ce ar putea fi solicitate de Ministerul Finantelor.
    Dupa analizarea documentatiei primite de la beneficiarii pentru care imprumutul extern garantat de stat se ramburseaza integral de la bugetul de stat, directiile de resort din cadrul Ministerului Finantelor vor intocmi un proiect de conventie de garantie care va fi incheiata intre Ministerul Finantelor, in calitate de garant, si autoritatea administratiei publice centrale sau persoana juridica respectiva, in calitate de garantat, in care vor fi precizate drepturile si obligatiile partilor. Conventia va cuprinde penalitatile aplicabile pentru neonorarea la scadenta, de catre acesti beneficiari, a obligatiilor externe asumate prin contractarea imprumutului extern garantat de stat. Aceasta categorie de beneficiari ai garantiei statului nu plateste comision de risc;
    (ii) in cazul societatilor comerciale, regiilor autonome, companiilor/societatilor nationale, care ramburseaza imprumuturi din venituri proprii, acestea vor transmite, dupa obtinerea avizului de principiu al Ministerului Finantelor, cereri oficiale insotite de documentatii si fundamentari, in stricta concordanta cu cerintele si cu procedurile de analiza pentru astfel de imprumuturi, catre secretariatul tehnic al Comitetului Interministerial de Garantii si Credite de Comert Exterior, urmand ca dupa obtinerea avizului favorabil al acestuia sa prezinte Ministerului Finantelor o copie de pe acest aviz, proiectul acordului de imprumut si al scrisorii de garantie, precum si alte documente ce ar putea fi solicitate de Ministerul Finantelor.
    Pe baza analizei documentatiei primite de la beneficiarii imprumuturilor externe directiile de resort din cadrul Ministerului Finantelor intocmesc si prezinta spre aprobare conducerii departamentului din care fac parte o nota-mandat in care se cuprind limitele si conditiile de negociere a acordului (contractului) de imprumut, scrisorii de garantie si a altor documente aferente.
    Dupa negocierea conditiilor prevazute in nota-mandat directiile de resort din cadrul Ministerului Finantelor intocmesc si prezinta spre aprobare conducerii departamentului din care fac parte o nota, rezultat al negocierilor, care, impreuna cu scrisoarea de garantie si cu alte documente aferente, vor fi supuse aprobarii si semnarii conducerii Ministerului Finantelor.
    De asemenea, in cazul societatilor comerciale, regiilor autonome, companiilor/societatilor nationale beneficiare ale imprumuturilor externe, care ramburseaza imprumutul din venituri proprii, acestea vor incheia, in calitate de garantat, cu Ministerul Finantelor, in calitate de garant, reprezentat de conducerea departamentului de resort, o conventie prin care se vor stabili drepturile si obligatiile partilor semnatare ale conventiei, ce decurg din garantarea de catre stat a imprumutului extern respectiv. Prin conventie se va stabili cota procentuala de constituire a comisionului la fondul de risc si modul de plata a acestuia."
    15. Alineatul 1 al literei c) a punctului 3 din capitolul III va avea urmatorul cuprins:
    "c) In baza Legii nr. 189/1998 Guvernul poate acorda garantii la imprumuturi externe contractate de autoritatile administratiei publice locale. Garantiile se vor acorda in baza hotararii comisiei de autorizare constituite conform Hotararii Guvernului nr. 611/1999, cu modificarile ulterioare, precum si cu respectarea prevederilor normelor si procedurilor anexate la aceasta."
    16. Alineatul 7 al literei b) a punctului 5 din capitolul III va avea urmatorul cuprins:
    "Pentru imprumuturile externe transmise beneficiarilor finali pe baza acordurilor de imprumut subsidiar, incheiate intre Ministerul Finantelor si celelalte ministere sau alte institutii centrale, acestia au obligatia sa cuprinda in bugetele proprii si/sau in bugetele fondurilor speciale pe care le administreaza in conditiile legii, precum si in bugetele unitatilor subordonate ori aflate sub autoritatea lor, conform acordurilor de imprumut subsidiar, prevederi privind cheltuielile necesare in vederea platii integrale in lei a serviciului datoriei publice externe aferente imprumutului extern, specificat in acordul de imprumut subsidiar si/sau in acordul subsidiar de garantie."
    17. Alineatul 1 al literei c) a punctului 5 din capitolul III va avea urmatorul cuprins:
    "c) Rambursarea imprumuturilor externe contractate de autoritati ale administratiei publice centrale si locale si de alte persoane juridice cu garantia statului, precum si plata dobanzilor si a altor costuri aferente acestor imprumuturi externe se asigura de fiecare garantat la termenele si in conditiile cuprinse in acordurile de imprumut si in conventie, acolo unde este cazul."
    18. Prima liniuta a literei a) a punctului 5 din capitolul IV va avea urmatorul cuprins:
    "- angajarea unor astfel de imprumuturi are un caracter de exceptie, iar imprumuturile respective au ca destinatie finantarea si/sau refinantarea datoriei publice."
    19. Liniutele a 2-a, a 3-a si a 4-a ale literei a) a punctului 5 din capitolul IV se elimina.
    20. Liniuta a 12-a a literei a) a punctului 5 din capitolul IV va avea urmatorul cuprins:
    "- valuta obtinuta in urma emisiunii de titluri de stat va fi transferata de Banca Nationala a Romaniei in conturile de depozite in valuta ale trezoreriei statului, deschise la Banca Nationala a Romaniei; utilizarea disponibilitatilor in valuta se va efectua in conformitate cu prevederile Conventiei nr. 19.104/1998, incheiata de Ministerul Finantelor cu Banca Nationala a Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare."
    21. Alineatul 2 al punctului 2 al subtitlului "Registrul datoriei publice a statului si Registrul garantiilor de stat pentru imprumuturi" din capitolul V va avea urmatorul cuprins:
    "In vederea pastrarii caracterului unitar al evidentei datoriei publice interne si, respectiv, a celei externe, pe documentele ce reflecta obligatia directa a statului se vor mentiona doar numerele din Subregistrul datoriei publice interne si, respectiv, din Subregistrul datoriei publice externe."
    22. Alineatul 2 al punctului 3 al subtitlului "Registrul datoriei publice a statului si Registrul garantiilor de stat pentru imprumuturi" din capitolul V va avea urmatorul cuprins:
    "In vederea pastrarii caracterului unitar al evidentei datoriei publice externe, pe documentele ce reflecta obligatia directa a statului se vor mentiona doar numerele din Subregistrul datoriei publice externe."
    23. Alineatul 2 al punctului 4 al subtitlului "Registrul datoriei publice a statului si Registrul garantiilor de stat pentru imprumuturi" din capitolul V va avea urmatorul cuprins:
    "In vederea pastrarii caracterului unitar al evidentei garantiilor interne si, respectiv, externe ale statului, pe documentele ce reprezinta garantia statului se vor mentiona doar numerele din Subregistrul garantiilor interne de stat si, respectiv, din Subregistrul garantiilor externe de stat."
    24. Punctul 5 al subtitlului "Registrul datoriei publice a statului si Registrul garantiilor de stat pentru imprumuturi" din capitolul V va avea urmatorul cuprins:
    "Subregistrul garantiilor externe de stat va evidentia, in ordine cronologica, situatia tuturor obligatiilor externe garantate de stat.
    In vederea pastrarii caracterului unitar al evidentei garantiilor externe, pe documentele ce reprezinta garantia externa a statului se vor mentiona doar numerele din Subregistrul garantiilor externe de stat."
    25. La capitolul V se introduce subtitlul "Tiparirea registrelor datoriei publice" cu urmatorul cuprins:
    "Toate registrele datoriei publice au regim special. Ele se tiparesc in format A3, se leaga in registre de 200 de file, care se snuruiesc si se numeroteaza. Textul cuprins in aceste registre va fi tiparit cu cerneala neagra."
    26. Alineatul 1 al literei c) a punctului 2 din capitolul VI va avea urmatorul cuprins:
    "c) situatia datoriei publice externe contractate de persoanele juridice cu garantia statului la finele perioadei de raportare, comparativ cu cea de la finele anului precedent, cu precizarea noilor angajamente de imprumuturi externe cu garantia statului si a rambursarilor efectuate in perioada de raportare."
    27. Litera a) a alineatului 3 a punctului 3 din capitolul VI va avea urmatorul cuprins:
    "a) contul datoriei publice interne directe a statului cuprinde imprumuturile contractate direct de pe piata financiara interna, inclusiv sumele primite temporar din sursele trezoreriei statului, care se raporteaza in urmatoarea structura:
    - certificate de trezorerie, din care:
      - in lei;
      - in valuta;
    - obligatiuni de stat, din care:
      - in lei;
      - in valuta;
    - alte imprumuturi, din care:
      - imprumuturi din contul general al trezoreriei statului pentru finantarea temporara a deficitului bugetului de stat;
      - alte tipuri de imprumuturi."
    28. Alineatul 7 al punctului 3 din capitolul VI va avea urmatorul cuprins:
    "Situatia garantiilor guvernamentale pentru credite interne si externe, contractate de agentii economici si de autoritati ale administratiei publice se intocmeste in structura prezentata in anexa nr. 13, astfel:
    a) Situatia garantiilor guvernamentale pentru credite interne:
    1. Garantii pentru credite interne contractate in lei:
    - coloana 1 cuprinde numarul garantiei in ordinea acordarii;
    - coloana 2 cuprinde baza legala pentru acordarea garantiei, denumirea beneficiarului garantiei si a bancii creditoare;
    - coloana 3 cuprinde termenul de valabilitate a garantiei;
    - coloana 4 cuprinde valoarea garantiei emise pentru creditul contractat;
    - coloana 5 se completeaza cu soldul creditului la inceputul anului de raportare si trebuie sa corespunda cu cel raportat la finele anului precedent;
    - in coloana 6 se raporteaza tragerile efectiv primite din creditele interne, iar in coloana 7, rambursarile din credite interne efectuate in cursul anului de raportare;
    - coloana 8 se completeaza cu soldul la finele anului de raportare, calculat ca diferenta intre soldul initial (coloana 5) plus intrarile din credit (coloana 6), mai putin rambursarile de rate de capital (coloana 7).
    2. Garantii pentru credite interne contractate in valuta:
    - coloana 1 se completeaza cu numarul garantiei in ordinea acordarii;
    - coloana 2 se completeaza cu baza legala pentru acordarea garantiei, cu denumirea beneficiarului de garantie si a bancii sau institutiei creditoare;
    - coloana 3 se completeaza cu termenul de valabilitate a garantiei;
    - in coloana 4 se inscrie valuta de contract sau a tranzactiei;
    - coloanele 5 si 6 cuprind valoarea garantiei emise in valuta de contract si, respectiv, in lei. Echivalentul in lei se va calcula la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru ultima zi din perioada la care se face raportarea;
    - coloanele 7 - 12 se completeaza cu informatii referitoare la credit;
    - coloanele 7 si 8 cuprind soldul creditului la inceputul anului, in valuta tranzactiilor si, respectiv, in lei. Aceste date trebuie sa corespunda cu cele raportate la finele anului precedent;
    - in coloana 9 se inscriu tragerile efectiv primite in cursul anului de raportare, in valuta tranzactiilor;
    - in coloana 10 se raporteaza rambursarile de rate de capital efectuate in cursul anului de raportare, in valuta tranzactiilor;
    - in coloana 11 se stabileste soldul in valuta tranzactiilor pentru fiecare credit, ca diferenta intre soldul de la inceputul anului (coloana 7) plus tragerile efectuate (coloana 9), mai putin rambursarile de rate de capital (coloana 10);
    - in coloana 12 se inscrie contravaloarea in lei a soldului final al creditului, calculata la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru ultima zi din perioada la care se face raportarea;
    - totalul in valuta se completeaza astfel:
      - in coloanele 5, 7 si 11 se inscrie soldul creditelor, totalizat pe feluri de valute, si anume: dolar S.U.A., DM, JPY, CAD, EURO etc.;
      - in coloanele 6, 8 si 12 se inscrie totalul in lei, rezultat din adunarea datelor respective;
    - totalul in dolari S.U.A. si in lei se completeaza in coloanele 5, 7 si 11 in dolari S.U.A., iar in coloanele 6, 8 si 12, in lei:
      - totalul in dolari SUA se stabileste astfel: valutele cu exceptia dolarilor, se transforma in dolari SUA la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru ultima zi a anului de raportare, reprezentand raporturile de schimb dintre valutele respective si dolarul SUA, exceptie facand creditele pentru care creditorul a comunicat echivalentul in dolari la curs istoric;
      - totalul in lei se va calcula utilizandu-se cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru ultima zi a anului de raportare.
    b) Situatia garantiilor guvernamentale pentru credite externe:
    - se completeaza similar cu Situatia garantiilor guvernamentale pentru credite interne contractate in valuta."
    29. Dupa punctul 5 al capitolului VII se introduce punctul 5^1 cu urmatorul cuprins:
    "5^1. Directiile generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat urmaresc constituirea surselor de rambursare de catre beneficiarii creditelor garantate de stat, urmaresc creantele statului provenite din plata garantiilor acordate si actioneaza pentru recuperarea lor de la debitori.
    Directiile generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat au obligatia de a urmari, pe fiecare agent economic, situatia comisionului de risc datorat Ministerului Finantelor si de a actiona pentru incasarea in termen a acestuia, precum si a eventualelor majorari de intarziere percepute si calculate in conformitate cu prevederile conventiilor de garantare si ale normelor legale in vigoare."
    30. Anexele nr. 12 si 13 se inlocuiesc cu anexele nr. 1 si 2 la prezentul ordin.
    31. In textul normelor metodologice expresiile "utilizator", "subimprumut", "contract de subimprumut" se inlocuiesc cu expresiile "beneficiar final", "imprumut subsidiar" si "acord de imprumut subsidiar".
    Art. 2
    Ordinul ministrului finantelor nr. 1.631/1999, cu modificarile si completarile aduse prin prezentul ordin, va fi republicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                            Ministrul finantelor,
                            Decebal Traian Remes

    ANEXA 1
    - model -

                CONTUL GENERAL AL DATORIEI PUBLICE A STATULUI
                      la data de 31 decembrie .........

    I. Contul datoriei publice interne directe a statului
                                                                  - mii lei -
_______________________________________________________________________________
Nr.  Categoria          Perioada de  Soldul la    Rulajul anului de      Soldul
crt. imprumuturilor     angajare a   inceputul         referinta           la
     de stat            imprumutului anului     _______________________  finele
                                                Angajamente Rambursari/  anului
                                                            refinantari
_______________________________________________________________________________
 0         1                2           3           4           5           6
_______________________________________________________________________________
  TOTAL imprumuturi de
  stat,
  din care:
  1. Certificate de
     trezorerie,
     din care:
     a) in lei
     b) in valuta
  2. Obligatiuni de
     stat,
     din care:
     a) in lei
     b) in valuta
  3. Alte imprumuturi,
     din care:
     a) imprumuturi
     din contul general
     al trezoreriei
     statului pentru
     finantarea
     temporara a
     deficitului
     bugetului de stat
     b) alte tipuri de
     imprumuturi
_______________________________________________________________________________

    II. Contul datoriei publice externe directe a statului

    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    A - Perioada pentru care se angajeaza imprumutul
    B - Valuta tranzactiei
    C - Valuta tranzactiei (milioane)
    D - Suma (in milioane lei)
    E - Trageri
    F - Rambursari
_______________________________________________________________________________
Nr.  Denumirea imprumutului si baza           Soldul la Rulajul     Soldul la
crt. legala; destinatia imprumutului          inceputul anului .... finele
     si denumirea creditorului                anului    in valuta   anului
                                                        tranzactiei
                                        A  B            (milioane)
                                              ---------------------------------
                                               C    D      E    F        C    D
_______________________________________________________________________________
 0         1                            2  3   4    5      6    7     8=4+6-7 9
_______________________________________________________________________________
  A. Imprumuturi externe contractate
     in numele statului de Banca
     Nationala a Romaniei si
     gestionate de aceasta
    - total in valutele tranzactiilor:
      -
      -
    - total in dolari S.U.A. si in lei
    B. Imprumuturi externe derulate
       prin trezoreria centrala a
       statului
    - total in valutele tranzactiilor:
      -
      -
    - total in dolari S.U.A. si in lei
    C. Alte imprumuturi externe
    - total in valutele tranzactiilor:
      -
      -
    - total in dolari S.U.A. si in lei
    D. Totalul datoriei publice externe
       in valutele tranzactiilor:
       -
       -
    E. Totalul datoriei publice externe
       in dolari S.U.A. si in lei
_______________________________________________________________________________

    ANEXA 2
    - model -

                               SITUATIA
garantiilor guvernamentale pentru credite interne si externe, contractate de agentii economici si de autoritati ale administratiei publice, la data de 31 decembrie ....

    I. Garantii pentru credite interne
    1. Garantii pentru credite interne contractate in lei

    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    A - Trageri
    B - Rambursari
_______________________________________________________________________________
Numarul   Baza       Termenul de  Valoarea  Soldul       Rulajul     Soldul
garantiei legala     valabilitate garantiei initial al   creditului  final al
          Beneficiar a garantiei  emise     creditului   in anul ... creditului
          /Creditor               (mii lei) (mii lei)    (mii lei)   (mii lei)
                                                         -----------
                                                          A       B
_______________________________________________________________________________
  1          2            3           4          5        6       7      8
_______________________________________________________________________________






_______________________________________________________________________________
TOTAL GENERAL:
_______________________________________________________________________________

    2. Garantii pentru credite interne contractate in valuta

    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    A - Termenul de valabilitate a garantiei
    B - Valuta de contract sau a tranzactiei
    C - Valuta*) (milioane)
    D - Suma (in milioane lei)
    E - Trageri
    F - Rambursari
_______________________________________________________________________________
Numarul   Baza                   Valoarea  Soldul     Rulajul      Soldul
garantiei legala                 garantiei initial al creditului   final al
          Beneficiar    A     B  emise     creditului in anul ...  creditului
          /Creditor                                   in valuta
                                                      (milioane)
                                 ----------------------------------------------
                                 C      D   C     D    E      F      C        D
_______________________________________________________________________________
  1          2          3     4  5      6   7     8    9     10    11=7+9-10 12
_______________________________________________________________________________






_______________________________________________________________________________
Total in valuta:
_______________________________________________________________________________
Total in dolari
S.U.A. si in lei:
_______________________________________________________________________________
    *) Valuta de contract sau a tranzactiei.

    II. Garantii pentru credite externe

    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    A - Termenul de valabilitate a garantiei
    B - Valuta de contract sau a tranzactiei
    C - Valuta*) (milioane)
    D - Suma (in milioane lei)
    E - Trageri
    F - Rambursari
_______________________________________________________________________________
Numarul   Baza                   Valoarea  Soldul     Rulajul       Soldul
garantiei legala                 garantiei initial al creditului    final al
          Beneficiar    A     B  emise     creditului in anul ...   creditului
          /Creditor                                   in valuta
                                                      (milioane)
                                 ----------------------------------------------
                                 C      D   C     D    E      F        C      D
_______________________________________________________________________________
  1          2          3     4  5      6   7     8    9     10    11=7+9-10 12
_______________________________________________________________________________






_______________________________________________________________________________
Total in valuta:
_______________________________________________________________________________
Total in dolari
S.U.A. si in lei:
_______________________________________________________________________________
    *) Valuta de contract sau a tranzactiei.



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 672/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 672 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu