Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 67 din 1 februarie 2008

privind nominalizarea agentilor de daunare pentru a caror actiune de combatere Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale aloca fonduri de la buget conform prevederilor art. 7 din Legea nr. 37/2006 privind reorganizarea activitatii de protectie a plantelor si carantina fitosanitara

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 101 din 8 februarie 2008



In temeiul prevederilor art. 7 din Legea nr. 37/2006 privind reorganizarea activităţii de protecţie a plantelor şi carantină fitosanitară, modificată şi completată prin Legea nr. 93/2007,

văzând Referatul de aprobare nr. 126.128 din 29 ianuarie 2008 al Agenţiei Naţionale Fitosanitare din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,

în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,

ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite prezentul ordin.

Art. 1. -Agenţii de dăunare pentru a căror acţiune de combatere Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale alocă fonduri de la buget sunt:

a) agenţii de dăunare la grâu şi orz, cu prioritate pentru culturi semincere (complexul de boli foliare şi ale spicului, ploşniţa cerealelor - Eurygaster spp., gândacul bălos - Lema melanopa, viermele roşu al paiului - Haplodiplosis marginata, după caz);

b) lăcustele (Locusta spp.);

c) omida de stepă (Loxostege sticticalis);

d) dăunătorii Cerapteryx graminis şi Apamea testacea, la pajişti;

e) omida păroasă (Hyphantria cunea) şi fluturele cu abdomen auriu (Euproctis chrysorrhoea), pe aliniamente şi în parcuri;

f) nematozii cu chisturi (Globodera pallida, Globodera rostochiensis) şi nematodul tulpinilor şi tuberculilor de cartof {Ditylenchus destructor), la culturile semincere de cartof;

g) gândacul din Colorado (Leptinotarsa decemlineata), la culturile semincere de cartof, vinete şi tomate;

h) afidele (Aphis spp.), la culturile semincere de cartof, legume, sfeclă şi pepiniere pomicole;

i) păduchele lânos (Eriosoma lanigerum), în pepiniere, inclusiv plantaţii-mamă;

j) păduchele din San Jose (Quadraspidiotus perniciosus), în pomicultură, în perioada de repaus vegetativ;

k) agenţii de dăunare, în pomicultură, în perioada de vegetaţie (păduchele din San Jose - Quadraspidiotus perniciosus, rapănul la măr şi păr- Venturia spp.);

l) focul bacterian al rozaceelor (Erwinia amylovora), în pomicultură;

m) acarieni (Tetranychus spp., Panonychus spp.), în plantaţiile de viţă-de-vie din soiuri nobile;

n) mană (Plasmopara viticola), în plantaţiile de viţă-de-vie din soiuri nobile;

o) rozătoare mici, în culturile agricole, inclusiv plantaţiile pomicole;

p) combaterea biologică şi biotehnologică.

Art. 2. - Acţiunea de combatere a agenţilor de dăunare prevăzuţi la art. 1 se efectuează sub îndrumarea şi controlul direcţiilor pentru agricultură şi dezvoltare rurală, prin unităţile fitosanitare, pentru toţi producătorii agricoli, şi se execută în limita fondurilor alocate anual de la buget pentru achiziţionarea de produse de protecţie a plantelor şi, după caz, a serviciilor.

Art. 3. - Direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală, prin unităţile fitosanitare, trimit propunerile privind Programul unitar pentru acţiunea de combatere a agenţilor de dăunare prevăzută a se finanţa de la buget, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1, în original, în cursul lunii noiembrie pentru anul următor, la Agenţia Naţională Fitosanitară din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Art. 4. -Acţiunea de combatere a agenţilor de dăunare se execută numai pe baza buletinelor de avertizare emise de staţiile de prognoză şi avertizare teritoriale.

Art. 5. - Pentru acţiunea de combatere a agenţilor de dăunare se vor utiliza numai produse de protecţie a plantelor omologate în România de Comisia Naţională de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor, conform reglementărilor în vigoare.

Art. 6. - (1) Achiziţionarea produselor de protecţie a plantelor şi a serviciilor se face conform reglementărilor în vigoare privind achiziţiile publice.

(2) Achiziţionarea produselor de protecţie a plantelor şi a serviciilor (manoperei) se face de către direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală. Achiziţionarea de servicii aviochimice se face cu prioritate pentru agenţii de dăunare prevăzuţi la art. 1 lit. a)-e).

Art. 7. - (1) Produsele de protecţie a plantelor achiziţionate pentru combaterea unui agent de dăunare, ce nu au fost consumate integral din motive bine justificate, vor fi utilizate pentru combaterea altor agenţi de dăunare nominalizaţi în prezentul ordin sau vor fi redistribuite altor unităţi fitosanitare, la solicitarea acestora şi cu aprobarea Agenţiei Naţionale Fitosanitare, ori vor fi utilizate în anul următor, respectând termenul de valabilitate a produselor.

(2) In situaţia în care fondurile alocate pentru achiziţionarea de produse de protecţie a plantelor, de servicii aviochimice sau terestre, după caz, pentru combaterea unui agent de dăunare nu au fost utilizate integral din motive bine justificate, acestea vor fi utilizate pentru combaterea altor agenţi de dăunare nominalizaţi în prezentul ordin, cu aprobarea Agenţiei Naţionale Fitosanitare.

Art. 8. - (1) Recepţia lucrărilor de combatere a agenţilor de dăunare efectuate din fonduri bugetare se face de către o comisie numită de directorul executiv al direcţiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală, al cărei preşedinte este un reprezentant al unităţii fitosanitare, şi se confirmă de către beneficiarul lucrării prin semnarea actului de constatare, conform modelului prezentat în anexa nr. 2.

(2) Documentele centralizatoare întocmite conform modelului prevăzut în anexa nr. 3, precum şi actele de constatare aferente acestuia se depun lunar, până la data de 15 a lunii următoare, la direcţia pentru agricultură şi dezvoltare rurală. Acestea se înregistrează în contabilitate în vederea scăderii din gestiune a produselor de protecţie a plantelor consumate.

Art. 9. - Răspunderea pentru utilizarea fondurilor de la bugetul de stat revine directorului executiv şi directorului economic de la direcţia pentru agricultură şi dezvoltare rurală, precum şi directorului executiv adjunct de la unitatea fitosanitară.

Art. 10. - Compartimentul de audit public intern din cadrul direcţiilor pentru agricultură şi dezvoltare rurală va exercita un control permanent cu privire la legalitatea şi oportunitatea utilizării produselor de protecţie a plantelor şi a fondurilor alocate de la buget pentru achiziţionarea produselor de protecţie a plantelor şi a serviciilor.

Art. 11.-Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 12. - Direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală, prin unităţile fitosanitare, răspund de respectarea întocmai a prevederilor prezentului ordin.

Art. 13. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 14. - La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 911/2004 privind acţiunile fitosanitare de interes naţional şi modul de finanţare a acestora, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.260 din 28 decembrie 2004, cu completările ulterioare.

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,

Dacian Ciolos

ANEXA Nr. 1

MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală............................

Unitatea fitosanitară.....................................................................

Nr...............din..................

PROPUNERE

privind Programul unitar pentru acţiunea de combatere a agenţilor de dăunare prevăzută a se finanţa de la buget

Nr. crt.

Cultura/Agentul de dăunare

Suprafaţa

în cultură

(ha)

Suprafaţa estimată a se trata

Numărul de tratamente

Suprafaţa estimată pe care

urmează să se efectueze

manopera

(ha)

Total (ha)

din care

cu produse din stoc

cu produse noi

1

2

3

4

5

6

7

8

Director executiv,

....................................................

Director executiv adjunct,

....................................................

ANEXA Nr. 2

MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală...........

Unitatea fitosanitară......................................................

Nr...............din..................

ACT DE CONSTATARE

privind executarea acţiunilor de combatere a agenţilor de dăunare efectuate în perioada de la...................... la....................., conform Buletinului de avertizare nr........din......................................

In baza Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 67/2008, subsemnaţii ............................................., întruniţi în comisie, am constatat că la beneficiarul ...................din localitatea/judeţul s-au executat lucrările de combatere a agenţilor de dăunare, după cum urmează:

Cultura

Agentul de dăunare

Suprafaţa tratată (ha/nr.

de tratamente)

Produsul de

protecţie a

plantelor

Cantitatea

utilizată

(kg, l)

Preţul unitar (lei/kg, l)

Valoarea produselor de

protecţie a plantelor (lei)

Manopera (ha)

Preţul

manoperei

(lei/ha)

Valoarea

manoperei

(lei)

Valoarea

totală

(lei)

1

2

3

4

5

6

7(5x6)

8

9

10(8x9)

11(7+10)

Doza la hectar pentru produsul de protecţie a plantelor...........................la cultura.................este de................../ha.

Prezentul act de constatare s-a întocmit în 3 exemplare, respectiv 4 exemplare, dintre care unul rămâne la beneficiar, unul la direcţia pentru agricultură şi dezvoltare rurală, unul la unitatea fitosanitară şi, după caz, un exemplar la unitatea prestatoare.

Preşedintele comisiei,

....................................................

(numele, prenumele şi semnătura)

Beneficiarul,

....................................................

(numele, prenumele şi semnătura)

Membrii comisiei

....................................................

(numele, prenumele şi semnătura)

ANEXA Nr. 3

MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală............................

Unitatea fitosanitară.....................................................................

Nr...............din..................

Se aprobă

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.................

Director executiv,

....................................................

CENTRALIZATOR

privind repartizarea produselor de protecţie a plantelor şi a fondurilor alocate în vederea executării manoperei pentru combaterea..............................................

Nr. crt.

Beneficiarul

Actul de constatare

nr....... /.........

Denumirea produsului de protecţie a plantelor repartizat

Doza

(kg, l/ha)

Cantitatea

utilizată

(kg, 1)

Suprafaţa tratată cu

produsul de protecţie a

plantelor

(ha)

Valoarea

manoperei

(lei)

Suprafaţa pe care s-a efectuat manopera

(ha)

Director executiv adjunct,

....................................................


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 67/2008

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 67 din 2008
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu