Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

Ordinul Nr.66 din 06.05.2020

pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind avizarea şi autorizarea de securitate la incendiu şi protecţie civilă, aprobate prin Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 129/2016
ACT EMIS DE: Ministerul Afacerilor Interne
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 370 din 08 mai 2020SmartCity1

În temeiul art. 7 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările şi completările ulterioare,ministrul afacerilor interne emite următorul ordin: Articolul INormele metodologice privind avizarea şi autorizarea de securitate la incendiu şi protecţie civilă, aprobate prin Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 129/2016, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 675 din 1 septembrie 2016, se modifică şi se completează după cum urmează: 1. La articolul 5, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(4) Scenariul de securitate la incendiu trebuie să cuprindă toate măsurile de apărare împotriva incendiilor din piesele desenate şi memoriile tehnice. 2. La articolul 6, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 6
(1) Un exemplar din documentaţia care însoţeşte cererea de emitere a avizului sau autorizaţiei se depune în original.
3. La articolul 7, alineatul (3) se abrogă . 4. După articolul 7 se introduce un nou articol, articolul 71, cu următorul cuprins: Articolul 71
(1) În situaţia în care lucrările de modificare şi/sau de schimbare a destinaţiei vizează, în parte sau în întreg, un spaţiu dintr-o construcţie cu funcţiuni mixte sau o construcţie, amenajare ori instalaţie, care nu are autorizaţie de securitate la incendiu, documentaţia de avizare/autorizare trebuie să trateze întregul spaţiu sau întreaga construcţie/amenajare/instalaţie.
(2) Prin excepţie de la alin. (1), avizul/autorizaţia de securitate la incendiu poate fi emis(ă) şi în cazul în care modificările şi/sau schimbarea de destinaţie vizează o parte a spaţiului sau a construcţiei, dacă aceasta se constituie ca un compartiment de incendiu sau este delimitată prin elemente de construcţie similar unui compartiment de incendiu.
(3) În situaţia prevăzută la alin. (2), documentaţia de avizare/autorizare tratează doar partea spaţiului/construcţiei vizate de modificare sau schimbare a destinaţiei.
(4) În scenariul de securitate la incendiu, ca parte a documentaţiei prevăzute la alin. (3), se realizează o analiză a modului în care modificările sau schimbările destinaţiei influenţează cerinţa fundamentală «securitate la incendiu» a întregului spaţiu sau a întregii construcţii.
5. La articolul 13, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(2) Cererea de emitere a avizului sau autorizaţiei poate fi depusă în format electronic însoţită de semnătura electronică a investitorului sau beneficiarului. 6. La articolul 13, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (21), cu următorul cuprins: (21) Documentaţia tehnică care însoţeşte cererea menţionată la alin. (2) poate fi depusă, de asemenea, în format electronic, caz în care trebuie să conţină şi semnătura tuturor factorilor care concură la proiectarea şi verificarea proiectului. 7. La articolul 14, alineatele (1), (2) şi (4) se modifică şi vor avea următorul cuprins: Articolul 14
(1) Termenul de emitere a avizelor este de maximum 15 zile lucrătoare.
(2) Termenul de emitere a autorizaţiilor este de maximum 30 de zile lucrătoare......... ................ ................ ................ ................ ........ ............
(4) În situaţia în care documentaţia este incompletă, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, inspectoratul judeţean comunică solicitantului, în scris, documentele care trebuie depuse spre completare, precum şi faptul că trebuie să ridice documentaţia depusă.
Articolul II Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare în 30 de zile de la publicare. Ministrul afacerilor interne,Marcel Ion VelaSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 66/2020

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 66 din 2020
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
ANONIM a comentat Ordin 67 2017
    Exista vreun template pentru Raport?
ANONIM a comentat Hotărârea 1202 2010
    Nu am gasit niciunde cum se calculeaza tariful pe unitatea de masura (metri cadere/luna) x ore functionare. Cum sa calculez metri cadere / luna???
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 66/2020
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu