E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 59/148 din 27 ianuarie 2004

privind stabilirea conditiilor speciale in care se face importul de arahide sau de produse derivate din arahide originare ori expediate din Republica Populara Chineza

ACT EMIS DE: MINISTERUL SANATATII


SmartCity3

              Nr. 59 din 27 ianuarie 2004
              MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI
              Nr. 148 din 25 februarie 2004
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 203 din  9 martie 2004

    Vazand Referatul de aprobare al Directiei generale sanatate publica si inspectia sanitara de stat nr. OB.654/2004,
    avand in vedere prevederile art. 1 alin. (3) din Legea nr. 100/1998 privind asistenta de sanatate publica, cu modificarile si completarile ulterioare, si prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea productiei, circulatiei si comercializarii alimentelor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 57/2002, precum si prevederile Deciziei 79/2002 a CE, amendata prin deciziile 233/2002/CE, 678/2002/CE si 550/2003/CE,
    in temeiul prevederilor Hotararii Guvernului nr. 743/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Hotararii Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, cu modificarile ulterioare,

    ministrul sanatatii si ministrul agriculturii, padurilor, apelor si mediului emit urmatorul ordin:

    Art. 1
    Importul produselor originare sau expediate din Republica Populara Chineza, din categoriile de mai jos, care sunt destinate consumului uman sau utilizarii ca ingrediente in alimente, este permis numai daca transportul este insotit de rezultatele prelevarilor oficiale de probe si analizelor, precum si de certificatul de sanatate elaborat in conformitate cu modelul prezentat in anexa, tradus oficial in limba engleza, completat, semnat si verificat de catre un reprezentant al Administratiei de Stat pentru Inspectia de Intrare-Iesire si Carantina a Republicii Populare Chineze, dupa cum urmeaza:
    a) arahide incadrate in codul CN 1202 10 90 sau 1202 20 00;
    b) arahide incadrate in codul CN 2008 11 94 (in pachete directe cu un continut net ce nu depaseste 1 kg) sau 2008 11 98 (in pachete directe cu un continut net ce nu depaseste 1 kg);
    c) arahide prajite, incadrate in codul CN 2008 11 92 (in pachete directe cu un continut net ce depaseste 1 kg) sau 2008 11 96 (in pachete directe cu un continut net ce nu depaseste 1 kg).
    Art. 2
    Marfurile vor fi importate numai prin unul dintre punctele de trecere a frontierei in care este organizat control fitosanitar vamal.
    Art. 3
    (1) Fiecare import se identifica printr-un cod, care corespunde codului de pe certificatul de sanatate si de pe raportul care il insoteste si care contine rezultatele prelevarilor oficiale de probe si analizelor, mentionate la art. 1.
    (2) Fiecare pachet individual (sau alta forma de ambalare) din cadrul expedierilor de marfuri este identificat prin acest cod.
    Art. 4
    Inspectorii fitosanitari din vama ai Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului asigura prin controlul documentelor ca importul arahidelor originare sau expediate din Republica Populara Chineza respecta cerintele prevazute in certificatul de sanatate, precum si rezultatele prelevarilor de probe, mentionate la art. 1. In absenta acestor documente se interzice intrarea in tara a produselor respective.
    Art. 5
    (1) Inspectorii fitosanitari din vama ai Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului anunta autoritatile de sanatate publica teritoriale pentru a preleva probe prin metoda randomizarii din fiecare import de arahide sau de produse derivate din arahide originare ori expediate din Republica Populara Chineza, pentru analiza de aflatoxina B1 si aflatoxina totala.
    (2) Prelevarile de probe si analizele realizate prin metoda randomizarii, la care se face referire in alin. (1), se realizeaza pentru o cantitate de aproximativ 10% din importuri, pentru fiecare categorie de produse la care se face referire in art. 1.
    Art. 6
    Orice import care este subiectul prelevarii de probe si analize este retinut in punctele vamale interne inainte de punerea produselor pe piata, pentru maximum 15 zile lucratoare. Dupa efectuarea analizelor autoritatea de sanatate publica teritoriala elibereaza un document oficial insotitor ce stabileste faptul ca importul a facut obiectul prelevarii oficiale de probe si analize, anexand rezultatele analizei, respectiv buletinul de analiza.
    Art. 7
    Autoritatile de sanatate publica teritoriale inainteaza Ministerului Sanatatii la fiecare 3 luni un raport cuprinzand rezultatele analitice ale controalelor oficiale ale importurilor de arahide sau de produse derivate din arahide originare ori expediate din Republica Populara Chineza.
    Art. 8
    In cazul in care un import este realizat in mai multe etape, copii ale certificatului de sanatate si ale documentelor insotitoare la care se face referire in art. 1, certificate de Ministerul Sanatatii, trebuie sa insoteasca fiecare etapa a respectivei expedieri de marfa divizate.
    Art. 9
    Prezentul ordin trebuie revizuit permanent in lumina informatiilor si garantiilor oferite de autoritatile competente din Republica Populara Chineza si pe baza rezultatelor testelor efectuate de laboratoarele Ministerului Sanatatii, pentru a se stabili daca conditiile speciale impuse de art. 1 ofera un nivel suficient de protectie a sanatatii publice pe teritoriul Romaniei. Revizuirea trebuie sa stabileasca, de asemenea, daca este nevoie in continuare de aceste conditii speciale.
    Art. 10
    Prevederile prezentului ordin sunt obligatorii pentru toti importatorii si distribuitorii de astfel de produse. Cheltuielile pentru efectuarea analizelor si pentru stationarea in punctele vamale vor fi suportate de importatori.
    Art. 11
    Ministerul Sanatatii si Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, prin Directia generala sanatate publica si inspectia sanitara de stat, directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, respectiv inspectorii fitosanitari ai Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
    Art. 12
    Anexa face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 13
    La intrarea in vigoare a prezentului ordin se abroga orice prevederi contrare.
    Art. 14
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si va intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2005.

                             Ministrul sanatatii,
                               Ovidiu Brinzan

                       Ministrul agriculturii, padurilor,
                             apelor si mediului,
                                 Ilie Sarbu

    ANEXA 1

                           CERTIFICATUL DE SANATATE
pentru importul de arahide si al unor produse derivate din arahide provenite sau importate din Republica Populara Chineza

    Codul expedierii de marfa ......................... Numarul certificatului de sanatate .................................

    Aplicabil arahidelor incadrate in codul CN 1202 10 90 sau 1202 20 00, arahidelor incadrate in codul CN 2008 11 94 (in pachete directe cu un continut net ce nu depaseste 1 kg) sau 2008 11 98 (in pachete directe cu un continut net ce nu depaseste 1 kg) si arahidelor prajite incadrate in codul CN 2008 11 92 (in pachete directe cu un continut net ce depaseste 1 kg) sau 2008 11 96 (in pachete directe cu un continut net ce nu depaseste 1 kg), originare sau expediate din Republica Populara Chineza.
    ...........................................................................
      (Administratia de Stat pentru Inspectia de Intrare-Iesire si Carantina a
                           Republicii Populare Chineze)
    CERTIFICA
    Faptul ca arahidele din prezenta expediere de marfa, cu numarul de cod
...............................................................................,
                                   (numarul de cod)
compusa din ...................................................................,
             (descrierea expedierii de marfa: produs, numar si tip de ambalaj,
                                 greutate bruta sau neta)
imbarcata la ..................................................................,
                                  (locul de imbarcare)
de catre ......................................................................,
                              (identificarea transportatorului)
cu destinatia .................................................................,
                                 (locul si tara de destinatie)
care provine de la ............................................................,
                              (denumirea si adresa intreprinderii)
au fost produse, sortate, manevrate, procesate, ambalate si transportate in conformitate cu practicile igienice.
    Din aceasta expediere de marfa .............................................
                                            (numarul de probe)
probe de arahide au fost preluate la ..........................................,
                                                    (data)
supuse analizei de laborator la ................................................
                                                    (data)
la ............................................................................,
                            (numele laboratorului)
pentru a se determina nivelul de contaminare cu aflatoxina B1 si cu aflatoxina totala. Detaliile prelevarii de probe, ale metodelor de analiza utilizate si toate rezultatele obtinute sunt atasate.

    Realizat la ........................... pe .................................

                                      Reprezentantul Administratiei de Stat
                                      pentru Inspectia de Intrare-Iesire
                                      si Carantina a Republicii Populare Chineze

    Stampila                                      SemnaturaSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 59/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 59 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    BEST WAYS TO GET YOUR EX LOVER BACK AND RESTORED YOUR BROKEN MARRIAGE OR RELATIONSHIP FROM SORROW TO HAPPINESS. Help me thank Dromokpo@gmail.com for helping me get my ex husband back to me and my family. This great powerful spiritual man restored my sorrow to happiness. My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 774 2010
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu