E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 59/148 din 27 ianuarie 2004

privind stabilirea conditiilor speciale in care se face importul de arahide sau de produse derivate din arahide originare ori expediate din Republica Populara Chineza

ACT EMIS DE: MINISTERUL SANATATII


SmartCity3

              Nr. 59 din 27 ianuarie 2004
              MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI
              Nr. 148 din 25 februarie 2004
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 203 din  9 martie 2004

    Vazand Referatul de aprobare al Directiei generale sanatate publica si inspectia sanitara de stat nr. OB.654/2004,
    avand in vedere prevederile art. 1 alin. (3) din Legea nr. 100/1998 privind asistenta de sanatate publica, cu modificarile si completarile ulterioare, si prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea productiei, circulatiei si comercializarii alimentelor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 57/2002, precum si prevederile Deciziei 79/2002 a CE, amendata prin deciziile 233/2002/CE, 678/2002/CE si 550/2003/CE,
    in temeiul prevederilor Hotararii Guvernului nr. 743/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Hotararii Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, cu modificarile ulterioare,

    ministrul sanatatii si ministrul agriculturii, padurilor, apelor si mediului emit urmatorul ordin:

    Art. 1
    Importul produselor originare sau expediate din Republica Populara Chineza, din categoriile de mai jos, care sunt destinate consumului uman sau utilizarii ca ingrediente in alimente, este permis numai daca transportul este insotit de rezultatele prelevarilor oficiale de probe si analizelor, precum si de certificatul de sanatate elaborat in conformitate cu modelul prezentat in anexa, tradus oficial in limba engleza, completat, semnat si verificat de catre un reprezentant al Administratiei de Stat pentru Inspectia de Intrare-Iesire si Carantina a Republicii Populare Chineze, dupa cum urmeaza:
    a) arahide incadrate in codul CN 1202 10 90 sau 1202 20 00;
    b) arahide incadrate in codul CN 2008 11 94 (in pachete directe cu un continut net ce nu depaseste 1 kg) sau 2008 11 98 (in pachete directe cu un continut net ce nu depaseste 1 kg);
    c) arahide prajite, incadrate in codul CN 2008 11 92 (in pachete directe cu un continut net ce depaseste 1 kg) sau 2008 11 96 (in pachete directe cu un continut net ce nu depaseste 1 kg).
    Art. 2
    Marfurile vor fi importate numai prin unul dintre punctele de trecere a frontierei in care este organizat control fitosanitar vamal.
    Art. 3
    (1) Fiecare import se identifica printr-un cod, care corespunde codului de pe certificatul de sanatate si de pe raportul care il insoteste si care contine rezultatele prelevarilor oficiale de probe si analizelor, mentionate la art. 1.
    (2) Fiecare pachet individual (sau alta forma de ambalare) din cadrul expedierilor de marfuri este identificat prin acest cod.
    Art. 4
    Inspectorii fitosanitari din vama ai Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului asigura prin controlul documentelor ca importul arahidelor originare sau expediate din Republica Populara Chineza respecta cerintele prevazute in certificatul de sanatate, precum si rezultatele prelevarilor de probe, mentionate la art. 1. In absenta acestor documente se interzice intrarea in tara a produselor respective.
    Art. 5
    (1) Inspectorii fitosanitari din vama ai Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului anunta autoritatile de sanatate publica teritoriale pentru a preleva probe prin metoda randomizarii din fiecare import de arahide sau de produse derivate din arahide originare ori expediate din Republica Populara Chineza, pentru analiza de aflatoxina B1 si aflatoxina totala.
    (2) Prelevarile de probe si analizele realizate prin metoda randomizarii, la care se face referire in alin. (1), se realizeaza pentru o cantitate de aproximativ 10% din importuri, pentru fiecare categorie de produse la care se face referire in art. 1.
    Art. 6
    Orice import care este subiectul prelevarii de probe si analize este retinut in punctele vamale interne inainte de punerea produselor pe piata, pentru maximum 15 zile lucratoare. Dupa efectuarea analizelor autoritatea de sanatate publica teritoriala elibereaza un document oficial insotitor ce stabileste faptul ca importul a facut obiectul prelevarii oficiale de probe si analize, anexand rezultatele analizei, respectiv buletinul de analiza.
    Art. 7
    Autoritatile de sanatate publica teritoriale inainteaza Ministerului Sanatatii la fiecare 3 luni un raport cuprinzand rezultatele analitice ale controalelor oficiale ale importurilor de arahide sau de produse derivate din arahide originare ori expediate din Republica Populara Chineza.
    Art. 8
    In cazul in care un import este realizat in mai multe etape, copii ale certificatului de sanatate si ale documentelor insotitoare la care se face referire in art. 1, certificate de Ministerul Sanatatii, trebuie sa insoteasca fiecare etapa a respectivei expedieri de marfa divizate.
    Art. 9
    Prezentul ordin trebuie revizuit permanent in lumina informatiilor si garantiilor oferite de autoritatile competente din Republica Populara Chineza si pe baza rezultatelor testelor efectuate de laboratoarele Ministerului Sanatatii, pentru a se stabili daca conditiile speciale impuse de art. 1 ofera un nivel suficient de protectie a sanatatii publice pe teritoriul Romaniei. Revizuirea trebuie sa stabileasca, de asemenea, daca este nevoie in continuare de aceste conditii speciale.
    Art. 10
    Prevederile prezentului ordin sunt obligatorii pentru toti importatorii si distribuitorii de astfel de produse. Cheltuielile pentru efectuarea analizelor si pentru stationarea in punctele vamale vor fi suportate de importatori.
    Art. 11
    Ministerul Sanatatii si Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, prin Directia generala sanatate publica si inspectia sanitara de stat, directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, respectiv inspectorii fitosanitari ai Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
    Art. 12
    Anexa face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 13
    La intrarea in vigoare a prezentului ordin se abroga orice prevederi contrare.
    Art. 14
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si va intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2005.

                             Ministrul sanatatii,
                               Ovidiu Brinzan

                       Ministrul agriculturii, padurilor,
                             apelor si mediului,
                                 Ilie Sarbu

    ANEXA 1

                           CERTIFICATUL DE SANATATE
pentru importul de arahide si al unor produse derivate din arahide provenite sau importate din Republica Populara Chineza

    Codul expedierii de marfa ......................... Numarul certificatului de sanatate .................................

    Aplicabil arahidelor incadrate in codul CN 1202 10 90 sau 1202 20 00, arahidelor incadrate in codul CN 2008 11 94 (in pachete directe cu un continut net ce nu depaseste 1 kg) sau 2008 11 98 (in pachete directe cu un continut net ce nu depaseste 1 kg) si arahidelor prajite incadrate in codul CN 2008 11 92 (in pachete directe cu un continut net ce depaseste 1 kg) sau 2008 11 96 (in pachete directe cu un continut net ce nu depaseste 1 kg), originare sau expediate din Republica Populara Chineza.
    ...........................................................................
      (Administratia de Stat pentru Inspectia de Intrare-Iesire si Carantina a
                           Republicii Populare Chineze)
    CERTIFICA
    Faptul ca arahidele din prezenta expediere de marfa, cu numarul de cod
...............................................................................,
                                   (numarul de cod)
compusa din ...................................................................,
             (descrierea expedierii de marfa: produs, numar si tip de ambalaj,
                                 greutate bruta sau neta)
imbarcata la ..................................................................,
                                  (locul de imbarcare)
de catre ......................................................................,
                              (identificarea transportatorului)
cu destinatia .................................................................,
                                 (locul si tara de destinatie)
care provine de la ............................................................,
                              (denumirea si adresa intreprinderii)
au fost produse, sortate, manevrate, procesate, ambalate si transportate in conformitate cu practicile igienice.
    Din aceasta expediere de marfa .............................................
                                            (numarul de probe)
probe de arahide au fost preluate la ..........................................,
                                                    (data)
supuse analizei de laborator la ................................................
                                                    (data)
la ............................................................................,
                            (numele laboratorului)
pentru a se determina nivelul de contaminare cu aflatoxina B1 si cu aflatoxina totala. Detaliile prelevarii de probe, ale metodelor de analiza utilizate si toate rezultatele obtinute sunt atasate.

    Realizat la ........................... pe .................................

                                      Reprezentantul Administratiei de Stat
                                      pentru Inspectia de Intrare-Iesire
                                      si Carantina a Republicii Populare Chineze

    Stampila                                      SemnaturaSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 59/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 59 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    GET YOUR EX LOVER BACK NOW OR GET YOUR BROKEN RELATIONSHIP, MARRIAGE RESTORED. I’m just upset that I have been in pain and crying for so long and many times. Thank you dromokpo@gmail.com I wished I would have found you earlier, you would have saved me from a lot of pain for the past five years my ex lover left me for another woman in just 2 days i contacted you Dr Omokpo you brought my broken relationship back I spent a small fortune enough to take my dream trip to South Carolina but what’s the point in taking a dream trip without the love of my life. Dr Omokpo has given me hope and his honesty is a breath of fresh air, I feel so good and heavy happiness in my heart to get my ex lover back. Who I thought he was gone forever. We are married now as I share my testimony with you. If you have broken relationship or broken marriage or you want to get your ex lover back kindly contact: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 1134 2016
    My Dear friends online, My name is Annisa Agung, And I live in Illinois USA, I have to give this miraculous testimony which is so unbelievable until now. I had a problem with my Ex husband 2 years ago, which led to our break up. I was not myself again, I felt so empty inside me, my love and financial situation became worse, until a close friend of mine told me about a spell caster who helped her in the same problem too. His name is Doctor OGEDEGBE. I whatsapp the spell caster and I told him my problem and I did what he asked of me, to cut the long story short. Before I knew what was happening, less than two days ago my husband gave me a call and told me that he was coming back to me. I was so happy to have him back. The most interesting part of the story is that I am pregnant. Thanks to Doctor OGEDEGBE  for saving my marriage and for also saving others' marriage too. Continue your good work, If you are interested to contact the great spell caster email address: dr.ogedegbe6@gmail.com or contact him on whatsapp +2348109374702
ANONIM a comentat Legea 141 2018
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent cu o dobândă relativ scăzută, de până la 3%? Oferim împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor etc. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care vă va schimba viața.
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    I'm Rowe Lyndia from USA, i had a nice family; i was married for 11 years to my husband and all of a sudden, another woman came into the picture, the man that used to love me before started picking quarrels with me he was so abusive that when i try to tell him the truth about how i feel and what he is doing is not right for the family, he gets very angry and hits me with any thing he sees around him. but i still loved him with all my heart despite all he has done to me and i wanted him back at all cost. Then he filed for a divorce, my whole life was tearing apart and I didn't know what to do ...... he moved out of the house and abandoned me and the kids. So a very close friend of mine told me about trying a love spell to get my husband back. She also uses Priest Uduebor love spell to get back her divorce husband and told me they are very much happy with their relationship. So she introduced me to the spell caster, at first i was surprised and scared so i decided to give it a try reluctantly.......although i didn't believe in all those things, then when he did the special spells, i was so surprised, after four days my husband came back and was pleading for my forgiveness, he had realized his mistakes, i just couldn't believe it, anyway we are back together now and we are now one big happy family we use to be. I want to tell everyone who is looking for any solution to his or her problem, I advise you to kindly consult this spell caster, he is real, he is powerful and whatever the spell caster tells is what will happen, because all that the spell caster told me came to pass. You can kindly contact him on: his For an immediate response please contact me by. Email ifagbemileke236@gmail.com WhatsApp number (+2349030638317). He also cures all kinds of sickness and such as 1 LOVE SPELL 2 WIN EX BACK 3 FRUIT OF THE WOMB 4 PROMOTION SPELL 5 PROTECTION SPELL 6 BUSINESS SPELL 7 GOOD JOB SPELL 8 HIV AIDS 9 LOTTERY SPELL and COURT CASE SPELL. 10 CANCER 11 STROKE 12 Erectile Dysfunction
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    Hello everyone, my name is Elisa Keily I am so overwhelmed with joy all thanks to Dr Raypower spell. my husband left me for another woman few years back and I was very devastated cause I never did anything wrong to him, I was left with my two kid and a job that pays little.i was almost giving up until I saw a testimony online about Dr Raypower and I decided to contact him.i explained my problem to him and he assured me I'll see a positive result after 24hurs, surprisingly my husband came back the day after the spell begging me to forgive him and promised to never leave. My husband has been back for 6 months now and we've never had any issues, am glad I didn't doubt Dr Raypower cause he sure can solve any problems with fast relief you can also contact him for help now Email: Urgentspellcast@gmail.com or Urgentspellcast@yahoo.com Website: https://urgentspellcast.wordpress.com/  WhatsApp: +14243308109
ANONIM a comentat OUG 96 2021
     I want to use this opportunity to thank Dr Ilekhojie who help me to win a large sum. I have been playing the lottery for the past 5 years now and i have never won. Ever since then i have not been able to win and i was so upset and i needed help to win the lottery. so i decided to go online and search for help, there i saw so many good testimony about this man called Great Dr Ilekhojie of how he have cast lucky spell lotto for people to win the lottery. I contacted him also and tell him i want to win a lottery, he cast a spell for me which i use and i play and won a large amount in dollars. I am so grateful to this man. Just in-case you also need him to help you win, you can contact him through his email: gethelp05@gmail.com and send him a direct message on +2348147400259
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    Hello everyone, I want to let the whole world know how Dr. Wale has restored my broken relationship with Wayne. We have been together for 3 years and he told me that he doesn’t love me like he used to. Things have not been good for about 4 months and he ended this about 2 weeks ago. I was miserable and just didn't want to go on anymore. I did text him right after this but he didn’t even respond to me. One day I was searching for a way to get him back on the Internet when I saw a post of a lady testifying of how a love spell caster called Dr. Wale helped her to get back her ex, I was so desperate to get mine back so I messaged him and explained my situation to him and he instructed me to do somethings which I did and 24 hours later my boyfriend Wayne came back kneeling and begging for my forgiveness and I forgive him and our relationship was back to normal again, if your Ex broke up with you or you have any problem then you problem has come to an end because Dr. Wale can solve all marriage and relationship problems. If you need his urgent help WhatsApp/Text him: +1(978) 406-9575 or Email: everlastingspellcast@gmail.com or view his website: https://everlastingspellcaster.website2.me/contact
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    GET YOUR EX LOVER BACK.VIA: dromokpo@gmail.com This is my testimony of life that I will tell everyone. I have been married for 25 years Another woman had a spell to get me away from my lover, My husband left me and the children and we suffered for 2 years until I saw post about where this man Dr Omokpo has helped so many people recover their broken marriages and relationships   to get their ex lovers back. I decided to send him a message about my broken marriage and family  about how my husband left me and  for him to help me bring back my loving husband home, This great man told me what to do and I followed him as he instructed. After 48 hours, as he told me, I saw a car enter the compound. I was shocked when I saw my husband. As I share my testimony with you my husband came back to me and the kids and that's why I'm happy to put all of you to meet this man for solutions to your problem and bring your lover back to you and mend your broken marriage or your relationship restored back to happiness as you wished. Contact this great man via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    GET YOUR EX LOVER BACK.VIA: dromokpo@gmail.com This is my testimony of life that I will tell everyone. I have been married for 25 years Another woman had a spell to get me away from my lover, My husband left me and the children and we suffered for 2 years until I saw post about where this man Dr Omokpo has helped so many people recover their broken marriages and relationships   to get their ex lovers back. I decided to send him a message about my broken marriage and family  about how my husband left me and  for him to help me bring back my loving husband home, This great man told me what to do and I followed him as he instructed. After 48 hours, as he told me, I saw a car enter the compound. I was shocked when I saw my husband. As I share my testimony with you my husband came back to me and the kids and that's why I'm happy to put all of you to meet this man for solutions to your problem and bring your lover back to you and mend your broken marriage or your relationship restored back to happiness as you wished. Contact this great man via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 158 2004
     Ai nevoie de împrumut ?? Oferim împrumuturi cu 3%, oferim împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumut de afaceri, împrumut privat, împrumuturi auto, împrumuturi hoteliere, împrumut studențesc, împrumut personal Împrumuturi de refinanțare a locuințelor, pentru mai multe detalii Email: (tinvestor53@gmail.com) WhatsApp “: + 16892107004
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu