Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 535 din 13 noiembrie 2002

pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind conditiile de sanatate care reglementeaza comertul dintre Romania si statele membre ale Uniunii Europene cu carne proaspata

ACT EMIS DE:                MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 891 din 10 decembrie 2002


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 31 alin. 1 din Legea sanitara veterinara nr. 60/1974, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
    in baza prevederilor Hotararii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, cu modificarile si completarile ulterioare,
    vazand Referatul de aprobare nr. 158.925 din 29 august 2002, intocmit de Agentia Nationala Sanitara Veterinara,

    ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Norma sanitara veterinara privind conditiile de sanatate care reglementeaza comertul dintre Romania si statele membre ale Uniunii Europene cu carne proaspata, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Agentia Nationala Sanitara Veterinara, institutele centrale de profil si directiile sanitare veterinare judetene si a municipiului Bucuresti vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
    Art. 3
    Agentia Nationala Sanitara Veterinara va controla modul de aplicare a prevederilor prezentului ordin.
    Art. 4
    La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga orice alta dispozitie contrara.
    Art. 5
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

            Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,
                               Ilie Sarbu

    ANEXA 1

                       NORMA SANITARA VETERINARA
privind conditiile de sanatate care reglementeaza comertul dintre Romania si statele membre ale Uniunii Europene cu carne proaspata

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Prezenta norma sanitara veterinara stabileste conditiile de sanatate care reglementeaza comertul dintre Romania si statele membre ale Uniunii Europene cu carne proaspata provenita de la animale domestice din speciile bovine, porcine, ovine, caprine si solipede.

    CAP. 2
    Definitii

    Art. 2
    In sensul prezentei norme sanitare veterinare se intelege prin:
    a) carne - toate partile provenite de la animalele domestice din speciile bovine, porcine, ovine, caprine si solipede, obtinute dupa sacrificare, proprii si corespunzatoare consumului uman;
    b) carne proaspata - carnea ce nu a fost supusa nici unui proces de conservare, carnea refrigerata si congelata;
    c) medic veterinar oficial - medicul veterinar desemnat de catre autoritatea veterinara competenta a Romaniei;
    d) tara exportatoare - tara din care este expediata carnea proaspata unui stat membru al Uniunii Europene sau Romaniei;
    e) tara de destinatie - Romania sau un stat membru al Uniunii Europene catre care este expediata carnea proaspata.

    CAP. 3
    Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca carnea proaspata destinata comertului dintre Romania si statele membre ale Uniunii Europene

    Art. 3
    Poate face obiectul exportului carnea proaspata care indeplineste urmatoarele conditii:
    a) a fost obtinuta de la ovine, caprine sau solipede domestice, care au stat pe teritoriul Romaniei sau al unui stat membru al Uniunii Europene, ca tara de origine, 21 de zile, inainte de taiere sau de la nastere in cazul animalelor cu varsta mai mica de 21 de zile, fara a aduce atingere prevederilor art. 6;
    b) nu a fost obtinuta de la animale care provin dintr-o exploatatie sau zona care din motive de sanatate este supusa interdictiei prevazute de art. 3 alin. (2) lit. b) din Norma sanitara veterinara privind problemele de sanatate a animalelor, ce afecteaza comertul Romaniei cu statele membre ale Uniunii Europene cu animale din speciile bovine si porcine, aprobata prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 236/2002, ca urmare a unui focar de febra aftoasa, pesta porcina, boala veziculoasa a porcului sau paralizie contagioasa a porcului (boala Teschen);
    c) nu a fost obtinuta in abatoare in care au fost inregistrate cazuri de febra aftoasa, pesta porcina, boala veziculoasa a porcului sau paralizie contagioasa a porcului (boala Teschen). Daca exista un focar al uneia dintre aceste boli, autoritatile competente centrale ale celor doua tari, ca state de origine, trebuie sa se asigure ca aceasta carne, suspecta de a fi contaminata, nu face obiectul comertului dintre ele;
    d) nu a fost supusa masurilor restrictive de sanatate a animalelor conform prevederilor Normei sanitare veterinare privind masurile de supraveghere, profilaxie si combatere pentru pesta porcina clasica;
    e) a fost supusa conformitatii privind ambalarea, transportul, depozitarea, manipularea si prelucrarea carnii, distrugerea ambalajelor si materiilor reziduale rezultate in urma prelucrarii, incat sa fie eliminate riscurile pentru sanatatea publica si sanatatea animalelor.
    Art. 4
    Carnea proaspata provenita de la porcine, ovine si caprine nu poate sa faca obiectul comertului dintre Romania si statele membre ale Uniunii Europene daca provine de la animale dintr-o exploatatie supusa interdictiei in tara exportatoare din motive de sanatate, ca urmare a unui focar de bruceloza porcina, ovina, sau caprina. Durata acestei interdictii este cel putin 6 saptamani dupa inregistrarea oficiala a ultimului caz de boala.
    Art. 5
    (1) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa se asigure ca pentru carnea proaspata obtinuta de la animalele care nu indeplinesc conditiile prevazute de art. 3 si 4 nu se aplica marca de sanatate prevazuta la cap. XI din anexa nr. 1 la Norma sanitara veterinara privind conditiile de sanatate pentru producerea si comercializarea carnii proaspete.
    (2) Tara de destinatie poate interzice introducerea carnii proaspete pe teritoriul sau, daca s-a stabilit ca prevederile art. 3 si 4 nu au fost respectate.
    (3) In acest caz, tara de destinatie trebuie sa autorizeze, la solicitarea expeditorului sau a reprezentantului sau legal, returnarea intregului transport de carne proaspata, cu conditia ca acest lucru sa nu afecteze cerintele de sanatate a animalelor.
    (4) Autoritatea veterinara competenta a tarii de destinatie poate dispune ca transportul sa fie distrus, in concordanta cu alin. (2), atunci cand autoritatea veterinara centrala a tarii exportatoare sau a tarii de tranzit nu autorizeaza returnarea.
    (5) Pentru punerea in aplicare a masurilor la care se face referire la alin. (2), (3) si (4) trebuie sa se aplice prevederile art. 6 din Norma sanitara veterinara privind problemele de sanatate a animalelor, ce afecteaza comertul Romaniei cu statele membre ale Uniunii Europene cu animale din speciile bovine si porcine.
    Art. 6
    (1) Fara a se aduce atingere prevederilor art. 5 alin. (1), in masura in care carnea nu este destinata comertului dintre Romania si statele membre ale Uniunii Europene, carnea la care se face referire la articolul respectiv poate purta marca definita in cap XI din anexa nr. 1 la Norma sanitara veterinara privind conditiile de sanatate pentru producerea si comercializarea carnii proaspete, cu conditia ca marca speciala la care se face referire in anexa la prezenta norma sanitara veterinara sa fie aplicata imediat.
    (2) Prevederile anexei nr. 1 la Norma sanitara veterinara privind conditiile de sanatate pentru producerea si comercializarea carnii proaspete se aplica ca atare in ceea ce priveste detinerea, pastrarea si utilizarea instrumentelor de marcare.
    (3) Aceasta carne trebuie sa fie obtinuta, transata, transportata si depozitata separat fata de carnea destinata comertului dintre Romania si statele membre ale Uniunii Europene cu carne proaspata.
    Art. 7
    (1) Prezenta norma sanitara veterinara nu afecteaza procedurile de apel disponibile aplicabile in Romania si statele membre ale Uniunii Europene, fata de autoritatile veterinare competente la care se face referire in prezenta norma sanitara veterinara.
    (2) In cadrul comertului dintre un stat membru al Uniunii Europene si Romania, ca tari exportatoare din care carnea proaspata nu poate fi introdusa pe teritoriul celeilalte, in concordanta cu art. 5 alin. (2), tara exportatoare are dreptul de a obtine avizul unui expert veterinar. Fiecare tara exportatoare a unui stat membru al Uniunii Europene sau Romania se va asigura ca expertii veterinari pot stabili daca prevederile art. 5 alin. (2) au fost indeplinite, inainte ca autoritatile veterinare centrale ale tarilor in cauza sa ia alte masuri, cum ar fi distrugerea carnii.
    (3) Nationalitatea expertului veterinar nu trebuie sa fie aceeasi cu cea a celor doua parti, a tarii exportatoare sau a tarii de destinatie.
    (4) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei intocmeste si inainteaza lista expertilor veterinari care pot sa acorde astfel de avize si stabileste regulile generale in ceea ce priveste procedura ce trebuie urmata in acordarea unor astfel de avize.
    Art. 8
    (1) Tarile de destinatie pot acorda tarii exportatoare o autorizatie generala sau o autorizatie restransa pentru cazuri specifice, pentru introducerea pe teritoriul lor a carnii proaspete care prin derogare de la art. 3 lit. a) nu provine de la animale care au stat pe teritoriul acestuia cel putin 21 de zile inainte de sacrificare sau de la nastere in cazul animalelor mai tinere de 21 de zile.
    (2) Cand tara de destinatie acorda o autorizatie generala in concordanta cu alin. (1), informeaza imediat despre acest lucru Comisia Europeana.
    (3) Cand tara de destinatie acorda una din autorizatiile prevazute la alin. (1), trebuie obligatoriu obtinuta o astfel de autorizatie si din tarile de tranzit in cauza.
    Art. 9
    (1) Fara a se aduce atingere art. 3, 4 si 7, tara de destinatie, daca exista un pericol de raspandire pe teritoriul sau a vreunei boli, poate sa dispuna urmatoarele masuri:
    a) interzice sau restrictioneaza temporar introducerea carnii din zonele afectate ale tarii exportatoare, in cazul unui focar al unei boli epizootice;
    b) interzice sau restrictioneaza temporar introducerea carnii de pe intreg teritoriul tarii exportatoare, atunci cand o boala epizootica devine larg raspandita sau daca exista un focar al unei boli contagioase majore a animalelor. Atunci cand boala in cauza este pesta porcina africana, se aplica prevederile art. 8.
    (2) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa notifice imediat la Comisia Europeana focarul de pe teritoriul tarii sau al oricarei boli la care se face referire in alin. (1) si masurile pe care le-a intreprins pentru combaterea, precum si stingerea bolii.
    (3) Masurile dispuse de catre tara de destinatie in baza alin. (1), precum si abrogarea acestora se comunica imediat la Comisia Europeana impreuna cu motivele care au condus la luarea acestor masuri.
    (4) Daca apare situatia prevazuta la alin. (1) si se impune ca statele membre ale Uniunii Europene sa aplice masurile intreprinse in baza alin. (1), trebuie adoptate prevederi corespunzatoare in concordanta cu procedura prevazuta la alin. (3) si sa se aplice masuri corespunzatoare in concordanta cu procedura prevazuta in art. 10.
    Art. 10
    (1) In cadrul comertului Romaniei cu statele membre, daca pe teritoriul unui stat s-a inregistrat pesta porcina africana in ultimele 12 luni, acesta nu va exporta carne de porc proaspata catre teritoriul celeilalte tari. In concordanta cu procedura nationala stabilita de autoritatea veterinara centrala a Romaniei se poate hotari ca prevederile acestui alineat sa nu se aplice uneia sau mai multor parti ale teritoriului statului interesat. Aceasta derogare nu exclude aplicarea prevederilor art. 7, daca in partea sau in partile mentionate ale teritoriului reapar unul sau mai multe cazuri de pesta porcina africana.
    (2) Daca in teritoriul unei tari care a fost indemna de pesta porcina africana timp de 12 luni izbucneste un focar al acestei boli, se impune decizia ca prevederile alin. (1) sa se aplice numai la teritoriul interesat. Prin aceasta decizie, fara a se aduce atingere prevederilor art. 9, statul in cauza afectat va opri imediat exportul de carne de porc din zona focarului catre celelalte state destinatare. Cand apar unul sau mai multe cazuri de pesta porcina africana intr-o zona a unui stat care nu este geografic legata de partea principala a statului respectiv, se aplica prevederile alin. (1) partii teritoriului in cauza. Autoritatea veterinara centrala a Romaniei si statele membre ale Uniunii Europene trebuie sa se asigure de interdictia imediata a exportului de carne de porc proaspata din partea teritoriului in care s-a inregistrat boala.
    (3) Conditiile esentiale pentru aplicarea alin. (1) sunt indeplinite daca au fost intrunite urmatoarele:
    a) focarul sau focarele inregistrate de aparitia pestei porcine africane a fost sau au fost eradicate in cel mai scurt timp posibil.
    b) un nou focar care face obiectul unei decizii noi nu este legat din punct de vedere epidemiologic cu focarul sau focarele la care se face referire la lit. a).
    (4) Deciziile de ridicare a masurilor aplicate conform prevederilor alin. (2) vor fi luate conform procedurilor descrise mai sus.
    Art. 11
    (1) Pentru definirea partii din teritoriu, la care se refera art. 10 alin. (1), se vor avea in vedere urmatoarele:
    a) metodele folosite pentru a controla si eradica pesta porcina africana;
    b) absenta bolii timp de cel putin 12 luni, folosind toate metodele de depistare, inclusiv supravegherea serologica;
    c) suprafata zonei din teritoriu, cu precizarea granitelor geografice si administrative;
    d) masurile de protectie luate pentru a preveni contaminarea si recontaminarea efectivelor de porcine;
    e) masurile luate pentru controlul miscarii efectivelor de porcine.
    (2) Pentru definirea partilor teritoriilor, la care se face referire la art. 10 alin. (2), se vor avea in vedere urmatoarele:
    a) metodele folosite pentru combaterea bolii, in special eliminarea porcilor (distrugerea) din fermele infectate, contaminate sau suspecte de contaminare;
    b) zona de suprafata a partilor teritoriului si granitelor lor administrative si geografice;
    c) incidenta bolii si tendinta de extindere, masurile luate pentru a preveni extinderea focarului;
    d) masurile luate pentru a se restrictiona si controla miscarea porcinelor atat in interiorul, cat si in exteriorul zonei interesate.
    Art. 12
    Prevederile nationale cu privire la importul de carne proaspata din tari terte nu pot fi mai favorabile decat cele prevazute in prezenta norma sanitara veterinara.
    Art. 13
    (1) In cadrul comertului Romaniei cu statele membre ale Uniunii Europene, tarile destinatare indemne oficial de pesta porcina nu se pot opune intrarii pe teritoriul lor a carnii de porc proaspete, daca aceasta carne a fost obtinuta de la:
    a) porci care au stat pe teritoriul tarii exportatoare cel putin trei luni inainte de ziua incarcarii carnii;
    b) porci nevaccinati, crescuti in ferme (exploatatii) indemne oficial de pesta porcina, situate intr-o parte a teritoriului din cele doua parti geografice ale statului si care este format dintr-o regiune indemna de pesta porcina sau din mai multe regiuni invecinate, indemne de pesta porcina, iar porcii au fost sacrificati in acea parte a teritoriului, si cand porcii vaccinati in ultimele 12 luni au fost sacrificati in unitati separate sau in partida separata si carnea rezultata a fost depozitata in spatii separate.
    (2) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei elaboreaza lista partilor teritoriului la care se refera alin. (1) lit. b), care sunt indemne de pesta porcina. Fara a aduce atingere posibilitatii de aplicare a prevederilor art. 9, autoritatea veterinara centrala a tarii exportatoare trebuie sa suspende acest statut in momentul in care a aparut un focar de pesta porcina si dupa ce a informat imediat Comisia Europeana.
    (3) Autoritatea veterinara centrala a tarii exportatoare va ridica suspendarea fie la 30 de zile de la eradicarea ultimului focar de boala, daca nu s-a efectuat vaccinarea, fie in 90 de zile de la eradicarea ultimului focar de boala, daca s-a efectuat vaccinarea. Despre ridicarea suspendarii este obligatorie informarea Comisiei Europene si a celorlalte state membre ale Uniunii Europene asupra terminarii perioadei de suspendare. Cand intre depistarea primului si ultimului focar au trecut doua luni, autoritatea veterinara centrala a tarii exportatoare va informa imediat Comisia Europeana si va retrage statutul anterior in concordanta cu legislatia nationala. Statutul poate fi acordat din nou partii teritoriului in cauza, in concordanta cu aceeasi procedura, numai dupa o perioada de cel putin:
    a) 3 luni de la eradicarea ultimului focar de boala, daca nu s-a efectuat vaccinarea;
    b) 6 luni de la eradicarea ultimului focar de boala, daca s-a efectuat vaccinarea.
    Art. 14
    Conditiile stabilite in Norma sanitara veterinara privind controalele veterinare pentru comertul dintre Romania si statele membre ale Uniunii Europene cu produse animaliere si de origine animala se aplica controalelor la origine, organizarii si urmaririi controlului ce trebuie efectuat de catre tara de destinatie si masurilor de protectie ce trebuie aplicate.
    Art. 15
    (1) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei poate adopta acte normative sau prevederi administrative suplimentare prezentei norme sanitare veterinare, pentru a se asigura implementarea si concordanta cu prevederile acesteia.
    (2) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei va lua masurile administrative adecvate pentru a sanctiona orice incalcare a prevederilor prezentei norme sanitare veterinare.
    (3) Autoritatea competenta centrala modifica, completeaza sau abroga total ori partial prevederile prezentei norme sanitare veterinare.
    (4) Cand autoritatea veterinara centrala a Romaniei adopta masurile mentionate la alineatele precedente, va face referire expresa la prezenta norma sanitara veterinara.

    ANEXA 1
    la norma sanitara veterinara

        Marcarea carnii proaspete care nu este destinata comertului
           dintre Romania si statele membre ale Uniunii Europene

    1. Stampilarea trebuie efectuata astfel incat stampila ovala, descrisa la pct. 50 al cap. XI din anexa nr. 1 la Norma sanitara veterinara privind conditiile de sanatate pentru producerea si comercializarea carnii proaspete, sa fie acoperita de o cruce diagonala ce consta in doua linii drepte intretaindu-se in unghiuri drepte cu punctul de intersectie in centrul stampilei, iar informatiile de pe aceasta sa ramana lizibile.
    2. Marcile mentionate la pct. 1 trebuie aplicate, de asemenea, cu o singura stampila care va fi ovala, lunga de 6,5 cm si lata de 4,5 cm; urmatoarele informatii trebuie sa apara pe marca, cu caractere perfect lizibile:
    a) in partea superioara, numele tarii exportatoare, cu majuscule;
    b) in centru, numarul de autorizatie veterinara a abatorului;
    c) in partea inferioara, unul din urmatoarele grupuri de initiale: EEC - CEE - EWG - EEG - EOF - (94/598) CE RESM - (Tratatul de aderare) ETY, iar pana la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, "INSPECTIA GUVERNAMENTALA";
    d) doua linii drepte ce intersecteaza stampila in unghiuri drepte in centrul stampilei, in asa fel incat informatiile sa nu fie acoperite.
    Literele trebuie sa aiba inaltimea de 0,8 cm, iar cifrele de 1 cm.



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 535/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 535 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 535/2002
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu