Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 406 din 29 noiembrie 2001

privind aprobarea Normei de metrologie legala CEE "NML CEE-71/347 Masurarea masei hectolitrice CEE a cerealelor"

ACT EMIS DE: MINISTERUL INDUSTRIEI SI RESURSELOR

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 33 din 18 ianuarie 2002


SmartCity3


    Ministrul industriei si resurselor,
    avand in vedere prevederile art. 26 din Hotararea Guvernului nr. 1.055/2001 privind conditiile de introducere pe piata a mijloacelor de masurare,
    in baza art. 3 pct. 3 din Hotararea Guvernului nr. 853/1999 privind organizarea si functionarea Biroului Roman de Metrologie Legala,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 19/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Industriei si Resurselor, cu modificarile ulterioare,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Norma de metrologie legala CEE "NML CEE-71/347 Masurarea masei hectolitrice CEE a cerealelor", prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si va intra in vigoare la un an de la publicare.

                      Ministrul industriei si resurselor,
                               Dan Ioan Popescu

    ANEXA 1

                      NORMA DE METROLOGIE LEGALA CEE
          "NML CEE-71/347 Masurarea masei hectolitrice CEE a cerealelor"

    Art. 1
    Prezenta norma de metrologie legala CEE stabileste:
    a) cerintele privind constructia tehnica si utilizarea aparatelor-etalon de referinta folosite pentru determinarea masei hectolitrice CEE a cerealelor, prezentate in anexa nr. 1;
    b) conditiile impuse aparatelor de masura utilizate la masurarea masei hectolitrice CEE a cerealelor, prezentate in anexa nr. 2.
    Art. 2
    (1) In sensul prezentei norme de metrologie legala CEE, masa hectolitrica CEE a cerealelor este raportul dintre masa exprimata in kilograme si volumul exprimat in hectolitri, determinat pentru orice fel de cereale prin efectuarea masurarii cu aparatul care indeplineste cerintele si conditiile la care se refera art. 1 lit. a) sau b) si potrivit metodei de utilizare prezentate in cap. II din anexa nr. 1.
    (2) Masa hectolitrica CEE de referinta este masa hectolitrica CEE obtinuta prin efectuarea masurarii cu un aparat-etalon, comunitar sau national, construit si utilizat conform cap. I si II din anexa nr. 1.
    (3) Masa hectolitrica CEE de referinta se exprima in kilograme pe hectolitru, valoarea fiind exprimata cu doua zecimale.
    Art. 3
    (1) Biroul Roman de Metrologie Legala va lua masuri ca cel putin o data la fiecare 10 ani aparatul-etalon national sa fie verificat si reglat.
    (2) Verificarea si reglarea se fac in conformitate cu prevederile anexei nr. 1, prin comparare cu aparatul-etalon comunitar, care se afla la Serviciul de Metrologie al Germaniei, cu ajutorul unui aparat-etalon transportabil de acelasi tip.
    (3) Aparatul-etalon transportabil este aparatul fara dispozitiv de cantarire, dar care are toate celelalte caracteristici identice cu cele ale aparatelor-etalon comunitare si nationale.
    Art. 4
    (1) Termenul masa hectolitrica CEE a cerealelor este utilizat in comert exclusiv pentru a desemna caracteristica cerealelor care a fost masurata cu aparate care indeplinesc cerintele prezentei norme de metrologie legala CEE.
    (2) In comertul cu cereale dintre Romania si statele membre ale Uniunii Europene caracteristica desemnata sub denumirea "masa hectolitrica a cerealelor" este exclusiv masa hectolitrica CEE a cerealelor, definita la alin. (1).
    Art. 5
    (1) Aparatele de masurat, utilizate in comert pentru determinarea masei hectolitrice CEE a cerealelor, trebuie sa indeplineasca cerintele prevazute in anexa nr. 2.
    (2) Aparatele se supun aprobarii de model CEE si verificarii initiale CEE.
    (3) Aparatele sunt construite si utilizate conform conditiilor prevazute in certificatul aprobarii de model CEE.
    (4) Aparatele sunt intrebuintate cu marcajele si simbolurile CEE.
    Art. 6
    Introducerea pe piata si/sau punerea in functiune a aparatelor de masurat utilizate la determinarea masei hectolitrice CEE a cerealelor nu poate fi impiedicata, interzisa sau restrictionata, daca aceste aparate poarta marcajele CEE, aplicate conform prezentei norme de metrologie legala CEE, sau daca sunt fabricate intr-un stat membru al Uniunii Europene si poarta marcajele CEE corespunzatoare.
    Art. 7
    Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezenta norma de metrologie legala CEE.

    ANEXA 1
    la NML CEE-71/347

                         APARATE-ETALON
utilizate la masurarea masei hectolitrice CEE a cerealelor

    CAP. 1
    Cerinte de constructie

    1. Aparatele-etalon se compun dintr-un recipient de masurare, care este o masura de volum, un dispozitiv de umplere, un dispozitiv de radere, un dispozitiv de cantarire si un recipient de umplere.
    Toate partile componente ale aparatelor trebuie sa fie construite astfel incat toate suprafetele care vin in contact cu cerealele sa fie netede si realizate dintr-un metal rezistent chimic la eroziune (de exemplu: alama, otel inoxidabil) si suficient de gros pentru a-si pastra forma in conditii normale de utilizare.
    2. Recipientul de masurare
    2.1. Recipientul de masurare are forma unui cilindru circular drept, a carui margine superioara este slefuita, urmand un plan perpendicular pe axa sa.
    2.2. In timpul operatiunii de umplere recipientul de masurare se afla intotdeauna in aceeasi pozitie sub dispozitivul de umplere.
    2.3. Deasupra recipientului de masurare, atunci cand este plasat in pozitia de umplere, este fixat un inel de umplere care are aceeasi axa si acelasi diametru interior ca si recipientul de masurare. Cutitul de radere se deplaseaza printr-o fanta mica, intre aceste doua componente.
    3. Dispozitivul de umplere
    3.1. Dispozitivul de umplere se compune dintr-o palnie de umplere, prevazuta cu un obturator si un dispozitiv de reglare.
    3.2. Palnia de umplere are forma unui trunchi de con, la care sunt atasate o parte superioara cilindrica si un ajutaj inferior de golire, cu forma usor tronconica, prevazut cu un obturator.
    3.3. Palnia de umplere este fixata astfel incat, in pozitia de umplere, axa sa verticala sa coincida cu cea a recipientului de masurare.
    3.4. Dispozitivul de reglare are o forma bine determinata. El coboara in ajutajul inferior si pozitia sa este reglabila pe directie verticala. Axul sau coincide cu cel al palniei de umplere.
    4. Dispozitivul de radere
    4.1. Dispozitivul de radere este compus din cutit de radere, dispozitiv de ghidare si greutate de tractiune.
    4.2. Cutitul de radere este plan, orizontal si trebuie sa isi pastreze forma in timpul utilizarii.
    4.3. Dispozitivul de ghidare permite deplasarea cutitului de radere intre marginea inferioara a inelului si marginea superioara a recipientului de masurare.
    4.4. Sub actiunea greutatii de tractiune cutitul de radere se deplaseaza cu o miscare continua, traversand cerealele.
    4.5. Dupa umplerea si cantarirea recipientului de masurare cerealele in exces, aflate deasupra cutitului de radere, in inelul de umplere, sunt colectate intr-un recipient colector.
    5. Dispozitivul de cantarire
    5.1. Recipientul de masurare plin cu cereale este cantarit cu ajutorul unei balante cu brate egale, cu limita maxima de cantarire de 50 kg.
    5.2. Masa talerului pentru greutati al balantei echilibreaza masa recipientului de masurare atunci cand acesta este gol.
    6. Dispozitiv de asamblare
    6.1. Partile componente ale aparatului, cu exceptia recipientului de masurare si de balanta, sunt fixate pe un sasiu rigid, astfel incat marginea superioara a recipientului de masurare, in pozitie de umplere, sa se afle in plan orizontal.
    6.2. Sasiul aparatului este prevazut cu un fir cu plumb de cel putin 500 mm lungime sau cu o nivela sferica. Aceste dispozitive se plaseaza intre reperele de referinta in momentul in care marginea superioara a recipientului de masurare, in pozitie de umplere, se afla in plan orizontal.
    7. Dimensiuni ale diferitelor parti componente

    Recipientul de masurare
    Diametrul interior                                        295 mm +/- 1 mm
    Volum                                                      20 l +/- 0,01 l
    Distanta dintre suprafata interioara a bazei
    recipientului si marginea inferioara a ajutajului
    inferior de golire al palniei de umplere                  500 mm +/- 2 mm
    Distanta dintre cutitul de radere si marginea
    recipientului de masurare                                 0,5 mm +/- 0,2 mm

    Inelul de umplere
    Diametrul interior                                        295 mm +/- 1 mm

    Palnia de umplere
    Inaltimea partii cilindrice superioare                    120 mm +/- 2 mm
    Inaltimea partii conice                                   240 mm +/- 1 mm
    Inaltimea ajutajului inferior de golire                    80 mm +/- 0,5 mm
    Inaltimea totala a palniei                                440 mm +/- 3 mm
    Diametrul interior al partii cilindrice superioare        390 mm +/- 1 mm
    Diametrul interior al ajutajului inferior de golire,
    cu forma usor tronconica:
    - in partea de sus (g')                                  84,5 mm +/- 0,5 mm
    - in partea de jos (g")                                  86,5 mm +/- 0,5 mm
    Diferenta g" - g'                                           2 mm +/- 0,5 mm

    Dispozitiv de reglare
    Diametrul tijei                                            11 mm +/- 0,2 mm
    Raza de racordare                                          16 mm +/- 0,5 mm
    Inaltimea partii cilindrice                                 5 mm +/- 0,5 mm
    Diametrul partii cilindrice                                33 mm +/- 0,2 mm

    Dispozitiv de radere
    Masa greutatii de tractiune                                 5 kg +/- 0,1 kg

    Recipient de umplere
    Volum pana la margine                                        24 l +/- 0,1 l

    CAP. 2
    Metoda de utilizare

    Cerealele supuse masurarilor nu trebuie sa contina impuritati si au o temperatura apropiata de temperatura ambianta. Acestea trebuie sa fie uscate in aer, adica sa se afle in echilibru higroscopic cu aerul locului in care se fac masurarile. In acest scop cerealele se intind in strat subtire si se lasa in aceasta stare in jur de 10 ore, inainte sa fie mutate. Umiditatea relativa a aerului nu trebuie sa depaseasca 60% .
    Masa hectolitrica depinde de cantitatea de cereale intrebuintata si de modul de transferare a cerealelor in palnia de umplere. Din acest motiv se utilizeaza urmatoarea procedura:
    Se plaseaza recipientul de masurare 1 (vezi desenul la prezenta anexa) in pozitia de umplere, in asa fel ca axa sa sa coincida cu cea a inelului de umplere 2 si a palniei de umplere 3, si se manevreaza manerul 15 in scopul fixarii recipientului cu ajutorul vergelei de blocaj 16. Se deplaseaza cutitul de radere 9 in pozitia lui de plecare si se blocheaza in aceasta pozitie cu ajutorul zavorului 12. Se utilizeaza suruburile de calare 19 pentru a regla pozitia sasiului 20, in asa fel incat marginea superioara a recipientului de masurare 1 sa se afle in plan orizontal in timpul umplerii.
    Se introduc 24 l de cereale in recipientul de umplere (nu este reprezentat in desen) si se varsa aceasta cantitate in palnia de umplere 3, dupa ce s-a verificat ca obturatorul 4 al ajutajului inferior de golire 8 este in pozitia inchis. Se trage dupa aceea zavorul 5, pentru a deschide obturatorul 4 (al carui blocaj in pozitia de deschidere este asigurat de opritorul 6), si se permite curgerea cerealelor in recipientul de masurare 1 asezat pe caruciorul 14. Aceasta curgere este protejata impotriva influentelor exterioare de catre colierul 2a. Suportul 14a impiedica deformarea sinelor pe care ruleaza rotile caruciorului 14.
    Surplusul de cereale (de aproximativ 4 l), care a fost introdus in palnia 3 in vederea asigurarii unei umpleri corecte a recipientului de masurare 1, este retinut in inelul de umplere 2 dupa umplerea completa a recipientului. Pentru izolarea acestui surplus de continutul recipientului de masurare 1 se deschide zavorul 12 care pivoteaza in jurul unui ax fixat pe traversa 11, in scopul eliberarii cutitului de radere 9. Cutitul de radere este actionat de greutatea de tractiune 13. Muchia cutitului de radere este suficient de ascutita pentru a taia boabele de cereale care se afla pe marginea recipientului de masurare 1 si care ar putea impiedica regularitatea razuirii. In momentul in care cutitul de radere 9 a ajuns in pozitia finala, se utilizeaza manerul 15 pentru a retrage recipientul de masurare 1 care se gaseste pe caruciorul 14. Recipientul se ridica de pe acest carucior, se plaseaza pe balanta si se cantareste continutul lui cu o incertitudine de +/- 5 g.
    Se retrage cutitul de radere 9 pentru a fi repus in pozitia de plecare, cu scopul ca surplusul de cereale de pe acest cutit sa cada in cutia 17; boabele care sar inapoi sunt ghidate in recipient de catre mantaua 18. Dupa ce se deblocheaza opritorul 6 invartind rotita 4a, se inchide obturatorul 4.
    Daca trebuie efectuata o alta masurare pe acelasi esantion, cerealele din recipientul de masurare trebuie bine amestecate cu cerealele din recipientul colector.
    Pentru a obtine masa hectolitrica in kilograme pe hectolitru se imparte valoarea, indicata in kilograme de dispozitivul de cantarire, la 0,2 hl.

    CAP. 3
    Verificare si reglare

    1. Dimensiuni si volume
    Dimensiunile si volumele prezentate la cap. I pct. 7 sunt verificate cu ajutorul mijloacelor de masurare care asigura exactitatea de masurare adecvata.
    2. Verificarea functionarii
    Aparatul-etalon national trebuie sa fie verificat si reglat conform art. 3 alin. (1) prin comparare cu aparatul-etalon comunitar, prin intermediul unui aparat-etalon transportabil.
    2.1. Pentru aceasta verificare este folosit grau pur de Manitoba, ale carui boabe se apropie de forma sferica. Masa hectolitrica a acestuia trebuie sa fie de cel putin 80 kg/hl si trebuie sa fie in echilibru higroscopic cu aerul inconjurator. Se efectueaza 6 operatiuni de masurare conform instructiunilor de la cap. II. Se noteaza cu P aparatul-etalon care trebuie verificat si cu N aparatul-etalon CEE, masurarile fiind efectuate conform schemei urmatoare:

    Numarul comparatiei n   1   2   3   4   5   6
    ----------------------------------------------
    Ordinea aparatelor      NP  PN  NP  PN  NP  PN

    2.1.1. Diferentele dintre valorile separate date de P si valoarea lor medie nu trebuie sa depaseasca +/- 10 g.
    2.1.2. Eroarea aparatului este diferenta dintre valoarea medie rezultata din cele 6 indicatii date de P si valoarea medie rezultata din cele 6 indicatii date de N. Eroarea tolerata este de +/- 10 g.
    2.1.3. Daca erorile tolerate mentionate la pct. 2.1.1 si/sau 2.1.2 sunt depasite, aceasta poate proveni din faptul ca cerealele folosite nu sunt inca destul de omogene; de aceea cerealele trebuie intinse in strat subtire si lasate in repaus alte 10 ore in locul de masurare, dupa care verificarea prevazuta la pct. 2.1 este repetata.
    2.1.4. Daca numai eroarea tolerata mentionata la pct. 2.1.2 este depasita, aparatul trebuie sa fie reglat.
    Indicatiile furnizate de aparat pot fi modificate deplasand dispozitivul de reglare 7 intr-o pozitie mai sus sau mai jos.
    Dispozitivul de reglare 7 este deplasat si verificarea descrisa la pct. 2.1 este repetata.
    3. Dispozitiv de cantarire
    3.1. Pentru sarcini cuprinse intre 10 si 20 kg erorile balantei nu trebuie sa depaseasca +/- 0,01% din sarcina.
    3.2. Suma erorilor greutatilor utilizate nu trebuie sa depaseasca +/- 0,02% din masa lor nominala.

    Figura 1 - Aparat etalon utilizat la masurarea masei hectolitrice a cerealelor - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 33 din 18 ianuarie 2002, la pagina 7.

    Aparat etalon utilizat la masurarea masei hectolitrice a cerealelor

    ANEXA 2
    la NML CEE-71/347

                          APARATE DE MASURAT
utilizate la determinarea masei hectolitrice CEE a cerealelor

    1. Aparatele de masurat utilizate la determinarea masei hectolitrice CEE a cerealelor au urmatoarele caracteristici:
    a) sunt proiectate si realizate astfel incat sa asigure o repetabilitate si o reproductibilitate corecta a masuratorilor;
    b) eroarea tolerata a masei hectolitrice este de +/- 5 la mie fata de rezultatul dat de un aparat-etalon;
    c) eroarea relativa tolerata a capacitatii recipientului utilizat este de +/- 2 la mie;
    d) eroarea relativa tolerata a aparatului de cantarit pentru cantitatea cantarita este de +/- 1 la mie;
    e) diferenta dintre fiecare rezultat obtinut pentru anumite cereale si valoarea medie a masei hectolitrice, determinata prin 6 masurari consecutive, este de +/- 3 la mie fata de aceasta medie.
    2. Pe fiecare aparat este fixata o placa indicatoare vizibila pe care sunt inscrise intr-o maniera vizibila, cu caractere lizibile si de nesters, urmatoarele informatii:
    a) marcajul de aprobare de model CEE;
    b) marca de identificare a producatorului sau numele acestuia;
    c) descrierea aparatului de catre producator, daca exista;
    d) numarul de identificare si anul fabricarii;
    e) capacitatea nominala a recipientului de masurare si indicarea modului de utilizare a aparatului sau o referinta la instructiunile de utilizare.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 406/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 406 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 734 2018
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Ordin 1164 2018
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Cuantum - 2014
    DO YOU NEED AN AFFORDABLE LOAN TODAY? We have provided over $1 Billion in business loans to over 15,000 business owners just like you. We use our own designated risk technology to provide you with the right business loan so you can grow your business. Our services are fast and reliable, loans are approved within 24 hours of successful application. We offer loans from a minimum range of $10,000 to a maximum of $200 million. Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and don’t know which way to go or where to turn? What about finding a reputable Debt Consolidation firm that can assist you in reducing monthly installment so that you will have affordable repayment options as well as room to breathe when it comes to the end of the month and bills need to get paid? Dr. Jayden Martin Home Loans is the answer. Reduce your payments to ease the strain on your monthly expenses. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 DO YOU NEED 100% FINANCE? we give out loans with an affordable interest rate of 2% JAYDEN MARTIN HOME LOANS, (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) aims is to provide Excellent Professional Financial Services. Our services include the following: *Truck Loans * Personal Loans * Debt consolidation loans * Car Loans * Business Loans * Education Loans * Mortgage *Refinancing Loans * Home Loans We give you loan with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 30 years to pay back the loan (secure and unsecured). Do not keep your financial problems to yourself in order for you not to be debt master or financial stress up, which is why you must contact us quickly for a solution to your financial problems. It will be a great joy to us when you are financially stable. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 NOTE:Bear in mind that it will only take less than 24 Hours to process your file is 100% Guaranteed no matter your Credit Score. Yours Sincerely, Dr. Jayden Martin +1 (929)277-5237 We are certified and your privacy is 100% safe with us. Worry no more about your loans or finances. Get your instant loan approval
ANONIM a comentat Legea 4 1966
    DO YOU NEED AN AFFORDABLE LOAN TODAY? We have provided over $1 Billion in business loans to over 15,000 business owners just like you. We use our own designated risk technology to provide you with the right business loan so you can grow your business. Our services are fast and reliable, loans are approved within 24 hours of successful application. We offer loans from a minimum range of $10,000 to a maximum of $200 million. Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and don’t know which way to go or where to turn? What about finding a reputable Debt Consolidation firm that can assist you in reducing monthly installment so that you will have affordable repayment options as well as room to breathe when it comes to the end of the month and bills need to get paid? Dr. Jayden Martin Home Loans is the answer. Reduce your payments to ease the strain on your monthly expenses. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 DO YOU NEED 100% FINANCE? we give out loans with an affordable interest rate of 2% JAYDEN MARTIN HOME LOANS, (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) aims is to provide Excellent Professional Financial Services. Our services include the following: *Truck Loans * Personal Loans * Debt consolidation loans * Car Loans * Business Loans * Education Loans * Mortgage *Refinancing Loans * Home Loans We give you loan with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 30 years to pay back the loan (secure and unsecured). Do not keep your financial problems to yourself in order for you not to be debt master or financial stress up, which is why you must contact us quickly for a solution to your financial problems. It will be a great joy to us when you are financially stable. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 NOTE:Bear in mind that it will only take less than 24 Hours to process your file is 100% Guaranteed no matter your Credit Score. Yours Sincerely, Dr. Jayden Martin +1 (929)277-5237 We are certified and your privacy is 100% safe with us. Worry no more about your loans or finances. Get your instant loan approval
ANONIM a comentat Legea 40 1997
    Sunt creditor privat și investitor, aveți nevoie de o finanțare legitimă, onestă, de încredere și repede? Te pot ajuta cu un împrumut de garanție 100%, ofer afaceri, finanțări imobiliare și împrumuturi individuale, Mai mult, finanțez tot felul de proiecte. Aplicați astăzi prin e-mail: ruthhuntfinancialservice@gmail.com pentru informații suplimentare.
ANONIM a comentat Legea 4 2015
     We are direct providers of Fresh Cut BG, SBLC and MTN which are specifically for lease, our bank instrument can be engage in PPP Trading, Discounting, signature project (s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication, construction of Dams, Bridges, Real Estate and all kind of projects. We do not have any broker chain in our offer or get involved in chauffer driven offers. We deliver with time and precision as sethforth in the agreement. Our terms and Conditions are reasonable, below is our instrument description. The procedure is very simple; the instrument will be reserved on euro clear to be verified by your bank, after verification an arrangement will be made for necessary bank documents and stock testing expenses, the cost of the Bank Guarantee will be paid after the delivery of the MT760, DESCRIPTION OF INSTRUMENTS: 1. Instrument: Bank Guarantee (BG/SBLC) (Appendix A) 2. Total Face Value: Eur 5M MIN and Eur 10B MAX (Ten Billion USD). 3. Issuing Bank: HSBC Bank London, Credit Suisse and Deutsche Bank Frankfurt. 4. Age: One Year, One Month 5. Leasing Price: 6% of Face Value plus 2% commission fees to brokers. 6. Delivery: Bank to Bank swift. 7. Payment: MT-103 or MT760 8. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days. We are ready to close leasing with any interested client in few banking days, if interested do not hesitate to contact me direct. wrightjames931@gmail.com Regards, Wright Skype; wrightjames931@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 49 1997
    DO YOU NEED AN AFFORDABLE LOAN TODAY? We have provided over $1 Billion in business loans to over 15,000 business owners just like you. We use our own designated risk technology to provide you with the right business loan so you can grow your business. Our services are fast and reliable, loans are approved within 24 hours of successful application. We offer loans from a minimum range of $10,000 to a maximum of $200 million. Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and don’t know which way to go or where to turn? What about finding a reputable Debt Consolidation firm that can assist you in reducing monthly installment so that you will have affordable repayment options as well as room to breathe when it comes to the end of the month and bills need to get paid? Dr. Jayden Martin Home Loans is the answer. Reduce your payments to ease the strain on your monthly expenses. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 DO YOU NEED 100% FINANCE? we give out loans with an affordable interest rate of 2% JAYDEN MARTIN HOME LOANS, (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) aims is to provide Excellent Professional Financial Services. Our services include the following: *Truck Loans * Personal Loans * Debt consolidation loans * Car Loans * Business Loans * Education Loans * Mortgage *Refinancing Loans * Home Loans We give you loan with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 30 years to pay back the loan (secure and unsecured). Do not keep your financial problems to yourself in order for you not to be debt master or financial stress up, which is why you must contact us quickly for a solution to your financial problems. It will be a great joy to us when you are financially stable. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 NOTE:Bear in mind that it will only take less than 24 Hours to process your file is 100% Guaranteed no matter your Credit Score. Yours Sincerely, Dr. Jayden Martin +1 (929)277-5237 We are certified and your privacy is 100% safe with us. Worry no more about your loans or finances. Get your instant loan approval
ANONIM a comentat Decizia 319 2017
    Bună ziua, sunt Ruth Hunt, creditor privat și creditor legal. Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi ipotecare, împrumuturi pentru autoturisme, împrumuturi pentru studenți, credite de consolidare fără garanții, garanții, capital de risc etc ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau o instituție financiară din unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu dobândă redusă și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și securizat. Pentru mai multe informații, trimiteți-ne un e-mail de astăzi Via: ruthhuntfinancialservice@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 371 2019
    Salut, Ai nevoie de un împrumut de urgență? Aveți nevoie de un împrumut pentru a vă începe propria afacere? Aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Considerați că este dificil să obțineți servicii de capital de la bănci locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii de specializare? Aveți nevoie de fonduri pentru a vă achita datoriile și facturile? Aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă ?. Iată o oportunitate pentru a obține astăzi împrumutul la o rată a dobânzii de 2% pentru a vă rezolva toate problemele financiare. Interesat, contactați-mă prin e-mail acum; [helenwilson719@gmail.com] HELEN WILSON
ANONIM a comentat Hotărârea 371 2019
    Căutați un împrumut autentic? vă aflați la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Mariela Loan oferă toate tipurile de împrumuturi de orice sumă companiilor și persoanelor fizice la o rată scăzută și la prețuri accesibile de 3%. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Sunteți interesat să mă contactați prin e-mail acum la (marielagonzalezloan@gmail.com)
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu