Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 406 din 29 noiembrie 2001

privind aprobarea Normei de metrologie legala CEE "NML CEE-71/347 Masurarea masei hectolitrice CEE a cerealelor"

ACT EMIS DE: MINISTERUL INDUSTRIEI SI RESURSELOR

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 33 din 18 ianuarie 2002


SmartCity3


    Ministrul industriei si resurselor,
    avand in vedere prevederile art. 26 din Hotararea Guvernului nr. 1.055/2001 privind conditiile de introducere pe piata a mijloacelor de masurare,
    in baza art. 3 pct. 3 din Hotararea Guvernului nr. 853/1999 privind organizarea si functionarea Biroului Roman de Metrologie Legala,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 19/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Industriei si Resurselor, cu modificarile ulterioare,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Norma de metrologie legala CEE "NML CEE-71/347 Masurarea masei hectolitrice CEE a cerealelor", prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si va intra in vigoare la un an de la publicare.

                      Ministrul industriei si resurselor,
                               Dan Ioan Popescu

    ANEXA 1

                      NORMA DE METROLOGIE LEGALA CEE
          "NML CEE-71/347 Masurarea masei hectolitrice CEE a cerealelor"

    Art. 1
    Prezenta norma de metrologie legala CEE stabileste:
    a) cerintele privind constructia tehnica si utilizarea aparatelor-etalon de referinta folosite pentru determinarea masei hectolitrice CEE a cerealelor, prezentate in anexa nr. 1;
    b) conditiile impuse aparatelor de masura utilizate la masurarea masei hectolitrice CEE a cerealelor, prezentate in anexa nr. 2.
    Art. 2
    (1) In sensul prezentei norme de metrologie legala CEE, masa hectolitrica CEE a cerealelor este raportul dintre masa exprimata in kilograme si volumul exprimat in hectolitri, determinat pentru orice fel de cereale prin efectuarea masurarii cu aparatul care indeplineste cerintele si conditiile la care se refera art. 1 lit. a) sau b) si potrivit metodei de utilizare prezentate in cap. II din anexa nr. 1.
    (2) Masa hectolitrica CEE de referinta este masa hectolitrica CEE obtinuta prin efectuarea masurarii cu un aparat-etalon, comunitar sau national, construit si utilizat conform cap. I si II din anexa nr. 1.
    (3) Masa hectolitrica CEE de referinta se exprima in kilograme pe hectolitru, valoarea fiind exprimata cu doua zecimale.
    Art. 3
    (1) Biroul Roman de Metrologie Legala va lua masuri ca cel putin o data la fiecare 10 ani aparatul-etalon national sa fie verificat si reglat.
    (2) Verificarea si reglarea se fac in conformitate cu prevederile anexei nr. 1, prin comparare cu aparatul-etalon comunitar, care se afla la Serviciul de Metrologie al Germaniei, cu ajutorul unui aparat-etalon transportabil de acelasi tip.
    (3) Aparatul-etalon transportabil este aparatul fara dispozitiv de cantarire, dar care are toate celelalte caracteristici identice cu cele ale aparatelor-etalon comunitare si nationale.
    Art. 4
    (1) Termenul masa hectolitrica CEE a cerealelor este utilizat in comert exclusiv pentru a desemna caracteristica cerealelor care a fost masurata cu aparate care indeplinesc cerintele prezentei norme de metrologie legala CEE.
    (2) In comertul cu cereale dintre Romania si statele membre ale Uniunii Europene caracteristica desemnata sub denumirea "masa hectolitrica a cerealelor" este exclusiv masa hectolitrica CEE a cerealelor, definita la alin. (1).
    Art. 5
    (1) Aparatele de masurat, utilizate in comert pentru determinarea masei hectolitrice CEE a cerealelor, trebuie sa indeplineasca cerintele prevazute in anexa nr. 2.
    (2) Aparatele se supun aprobarii de model CEE si verificarii initiale CEE.
    (3) Aparatele sunt construite si utilizate conform conditiilor prevazute in certificatul aprobarii de model CEE.
    (4) Aparatele sunt intrebuintate cu marcajele si simbolurile CEE.
    Art. 6
    Introducerea pe piata si/sau punerea in functiune a aparatelor de masurat utilizate la determinarea masei hectolitrice CEE a cerealelor nu poate fi impiedicata, interzisa sau restrictionata, daca aceste aparate poarta marcajele CEE, aplicate conform prezentei norme de metrologie legala CEE, sau daca sunt fabricate intr-un stat membru al Uniunii Europene si poarta marcajele CEE corespunzatoare.
    Art. 7
    Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezenta norma de metrologie legala CEE.

    ANEXA 1
    la NML CEE-71/347

                         APARATE-ETALON
utilizate la masurarea masei hectolitrice CEE a cerealelor

    CAP. 1
    Cerinte de constructie

    1. Aparatele-etalon se compun dintr-un recipient de masurare, care este o masura de volum, un dispozitiv de umplere, un dispozitiv de radere, un dispozitiv de cantarire si un recipient de umplere.
    Toate partile componente ale aparatelor trebuie sa fie construite astfel incat toate suprafetele care vin in contact cu cerealele sa fie netede si realizate dintr-un metal rezistent chimic la eroziune (de exemplu: alama, otel inoxidabil) si suficient de gros pentru a-si pastra forma in conditii normale de utilizare.
    2. Recipientul de masurare
    2.1. Recipientul de masurare are forma unui cilindru circular drept, a carui margine superioara este slefuita, urmand un plan perpendicular pe axa sa.
    2.2. In timpul operatiunii de umplere recipientul de masurare se afla intotdeauna in aceeasi pozitie sub dispozitivul de umplere.
    2.3. Deasupra recipientului de masurare, atunci cand este plasat in pozitia de umplere, este fixat un inel de umplere care are aceeasi axa si acelasi diametru interior ca si recipientul de masurare. Cutitul de radere se deplaseaza printr-o fanta mica, intre aceste doua componente.
    3. Dispozitivul de umplere
    3.1. Dispozitivul de umplere se compune dintr-o palnie de umplere, prevazuta cu un obturator si un dispozitiv de reglare.
    3.2. Palnia de umplere are forma unui trunchi de con, la care sunt atasate o parte superioara cilindrica si un ajutaj inferior de golire, cu forma usor tronconica, prevazut cu un obturator.
    3.3. Palnia de umplere este fixata astfel incat, in pozitia de umplere, axa sa verticala sa coincida cu cea a recipientului de masurare.
    3.4. Dispozitivul de reglare are o forma bine determinata. El coboara in ajutajul inferior si pozitia sa este reglabila pe directie verticala. Axul sau coincide cu cel al palniei de umplere.
    4. Dispozitivul de radere
    4.1. Dispozitivul de radere este compus din cutit de radere, dispozitiv de ghidare si greutate de tractiune.
    4.2. Cutitul de radere este plan, orizontal si trebuie sa isi pastreze forma in timpul utilizarii.
    4.3. Dispozitivul de ghidare permite deplasarea cutitului de radere intre marginea inferioara a inelului si marginea superioara a recipientului de masurare.
    4.4. Sub actiunea greutatii de tractiune cutitul de radere se deplaseaza cu o miscare continua, traversand cerealele.
    4.5. Dupa umplerea si cantarirea recipientului de masurare cerealele in exces, aflate deasupra cutitului de radere, in inelul de umplere, sunt colectate intr-un recipient colector.
    5. Dispozitivul de cantarire
    5.1. Recipientul de masurare plin cu cereale este cantarit cu ajutorul unei balante cu brate egale, cu limita maxima de cantarire de 50 kg.
    5.2. Masa talerului pentru greutati al balantei echilibreaza masa recipientului de masurare atunci cand acesta este gol.
    6. Dispozitiv de asamblare
    6.1. Partile componente ale aparatului, cu exceptia recipientului de masurare si de balanta, sunt fixate pe un sasiu rigid, astfel incat marginea superioara a recipientului de masurare, in pozitie de umplere, sa se afle in plan orizontal.
    6.2. Sasiul aparatului este prevazut cu un fir cu plumb de cel putin 500 mm lungime sau cu o nivela sferica. Aceste dispozitive se plaseaza intre reperele de referinta in momentul in care marginea superioara a recipientului de masurare, in pozitie de umplere, se afla in plan orizontal.
    7. Dimensiuni ale diferitelor parti componente

    Recipientul de masurare
    Diametrul interior                                        295 mm +/- 1 mm
    Volum                                                      20 l +/- 0,01 l
    Distanta dintre suprafata interioara a bazei
    recipientului si marginea inferioara a ajutajului
    inferior de golire al palniei de umplere                  500 mm +/- 2 mm
    Distanta dintre cutitul de radere si marginea
    recipientului de masurare                                 0,5 mm +/- 0,2 mm

    Inelul de umplere
    Diametrul interior                                        295 mm +/- 1 mm

    Palnia de umplere
    Inaltimea partii cilindrice superioare                    120 mm +/- 2 mm
    Inaltimea partii conice                                   240 mm +/- 1 mm
    Inaltimea ajutajului inferior de golire                    80 mm +/- 0,5 mm
    Inaltimea totala a palniei                                440 mm +/- 3 mm
    Diametrul interior al partii cilindrice superioare        390 mm +/- 1 mm
    Diametrul interior al ajutajului inferior de golire,
    cu forma usor tronconica:
    - in partea de sus (g')                                  84,5 mm +/- 0,5 mm
    - in partea de jos (g")                                  86,5 mm +/- 0,5 mm
    Diferenta g" - g'                                           2 mm +/- 0,5 mm

    Dispozitiv de reglare
    Diametrul tijei                                            11 mm +/- 0,2 mm
    Raza de racordare                                          16 mm +/- 0,5 mm
    Inaltimea partii cilindrice                                 5 mm +/- 0,5 mm
    Diametrul partii cilindrice                                33 mm +/- 0,2 mm

    Dispozitiv de radere
    Masa greutatii de tractiune                                 5 kg +/- 0,1 kg

    Recipient de umplere
    Volum pana la margine                                        24 l +/- 0,1 l

    CAP. 2
    Metoda de utilizare

    Cerealele supuse masurarilor nu trebuie sa contina impuritati si au o temperatura apropiata de temperatura ambianta. Acestea trebuie sa fie uscate in aer, adica sa se afle in echilibru higroscopic cu aerul locului in care se fac masurarile. In acest scop cerealele se intind in strat subtire si se lasa in aceasta stare in jur de 10 ore, inainte sa fie mutate. Umiditatea relativa a aerului nu trebuie sa depaseasca 60% .
    Masa hectolitrica depinde de cantitatea de cereale intrebuintata si de modul de transferare a cerealelor in palnia de umplere. Din acest motiv se utilizeaza urmatoarea procedura:
    Se plaseaza recipientul de masurare 1 (vezi desenul la prezenta anexa) in pozitia de umplere, in asa fel ca axa sa sa coincida cu cea a inelului de umplere 2 si a palniei de umplere 3, si se manevreaza manerul 15 in scopul fixarii recipientului cu ajutorul vergelei de blocaj 16. Se deplaseaza cutitul de radere 9 in pozitia lui de plecare si se blocheaza in aceasta pozitie cu ajutorul zavorului 12. Se utilizeaza suruburile de calare 19 pentru a regla pozitia sasiului 20, in asa fel incat marginea superioara a recipientului de masurare 1 sa se afle in plan orizontal in timpul umplerii.
    Se introduc 24 l de cereale in recipientul de umplere (nu este reprezentat in desen) si se varsa aceasta cantitate in palnia de umplere 3, dupa ce s-a verificat ca obturatorul 4 al ajutajului inferior de golire 8 este in pozitia inchis. Se trage dupa aceea zavorul 5, pentru a deschide obturatorul 4 (al carui blocaj in pozitia de deschidere este asigurat de opritorul 6), si se permite curgerea cerealelor in recipientul de masurare 1 asezat pe caruciorul 14. Aceasta curgere este protejata impotriva influentelor exterioare de catre colierul 2a. Suportul 14a impiedica deformarea sinelor pe care ruleaza rotile caruciorului 14.
    Surplusul de cereale (de aproximativ 4 l), care a fost introdus in palnia 3 in vederea asigurarii unei umpleri corecte a recipientului de masurare 1, este retinut in inelul de umplere 2 dupa umplerea completa a recipientului. Pentru izolarea acestui surplus de continutul recipientului de masurare 1 se deschide zavorul 12 care pivoteaza in jurul unui ax fixat pe traversa 11, in scopul eliberarii cutitului de radere 9. Cutitul de radere este actionat de greutatea de tractiune 13. Muchia cutitului de radere este suficient de ascutita pentru a taia boabele de cereale care se afla pe marginea recipientului de masurare 1 si care ar putea impiedica regularitatea razuirii. In momentul in care cutitul de radere 9 a ajuns in pozitia finala, se utilizeaza manerul 15 pentru a retrage recipientul de masurare 1 care se gaseste pe caruciorul 14. Recipientul se ridica de pe acest carucior, se plaseaza pe balanta si se cantareste continutul lui cu o incertitudine de +/- 5 g.
    Se retrage cutitul de radere 9 pentru a fi repus in pozitia de plecare, cu scopul ca surplusul de cereale de pe acest cutit sa cada in cutia 17; boabele care sar inapoi sunt ghidate in recipient de catre mantaua 18. Dupa ce se deblocheaza opritorul 6 invartind rotita 4a, se inchide obturatorul 4.
    Daca trebuie efectuata o alta masurare pe acelasi esantion, cerealele din recipientul de masurare trebuie bine amestecate cu cerealele din recipientul colector.
    Pentru a obtine masa hectolitrica in kilograme pe hectolitru se imparte valoarea, indicata in kilograme de dispozitivul de cantarire, la 0,2 hl.

    CAP. 3
    Verificare si reglare

    1. Dimensiuni si volume
    Dimensiunile si volumele prezentate la cap. I pct. 7 sunt verificate cu ajutorul mijloacelor de masurare care asigura exactitatea de masurare adecvata.
    2. Verificarea functionarii
    Aparatul-etalon national trebuie sa fie verificat si reglat conform art. 3 alin. (1) prin comparare cu aparatul-etalon comunitar, prin intermediul unui aparat-etalon transportabil.
    2.1. Pentru aceasta verificare este folosit grau pur de Manitoba, ale carui boabe se apropie de forma sferica. Masa hectolitrica a acestuia trebuie sa fie de cel putin 80 kg/hl si trebuie sa fie in echilibru higroscopic cu aerul inconjurator. Se efectueaza 6 operatiuni de masurare conform instructiunilor de la cap. II. Se noteaza cu P aparatul-etalon care trebuie verificat si cu N aparatul-etalon CEE, masurarile fiind efectuate conform schemei urmatoare:

    Numarul comparatiei n   1   2   3   4   5   6
    ----------------------------------------------
    Ordinea aparatelor      NP  PN  NP  PN  NP  PN

    2.1.1. Diferentele dintre valorile separate date de P si valoarea lor medie nu trebuie sa depaseasca +/- 10 g.
    2.1.2. Eroarea aparatului este diferenta dintre valoarea medie rezultata din cele 6 indicatii date de P si valoarea medie rezultata din cele 6 indicatii date de N. Eroarea tolerata este de +/- 10 g.
    2.1.3. Daca erorile tolerate mentionate la pct. 2.1.1 si/sau 2.1.2 sunt depasite, aceasta poate proveni din faptul ca cerealele folosite nu sunt inca destul de omogene; de aceea cerealele trebuie intinse in strat subtire si lasate in repaus alte 10 ore in locul de masurare, dupa care verificarea prevazuta la pct. 2.1 este repetata.
    2.1.4. Daca numai eroarea tolerata mentionata la pct. 2.1.2 este depasita, aparatul trebuie sa fie reglat.
    Indicatiile furnizate de aparat pot fi modificate deplasand dispozitivul de reglare 7 intr-o pozitie mai sus sau mai jos.
    Dispozitivul de reglare 7 este deplasat si verificarea descrisa la pct. 2.1 este repetata.
    3. Dispozitiv de cantarire
    3.1. Pentru sarcini cuprinse intre 10 si 20 kg erorile balantei nu trebuie sa depaseasca +/- 0,01% din sarcina.
    3.2. Suma erorilor greutatilor utilizate nu trebuie sa depaseasca +/- 0,02% din masa lor nominala.

    Figura 1 - Aparat etalon utilizat la masurarea masei hectolitrice a cerealelor - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 33 din 18 ianuarie 2002, la pagina 7.

    Aparat etalon utilizat la masurarea masei hectolitrice a cerealelor

    ANEXA 2
    la NML CEE-71/347

                          APARATE DE MASURAT
utilizate la determinarea masei hectolitrice CEE a cerealelor

    1. Aparatele de masurat utilizate la determinarea masei hectolitrice CEE a cerealelor au urmatoarele caracteristici:
    a) sunt proiectate si realizate astfel incat sa asigure o repetabilitate si o reproductibilitate corecta a masuratorilor;
    b) eroarea tolerata a masei hectolitrice este de +/- 5 la mie fata de rezultatul dat de un aparat-etalon;
    c) eroarea relativa tolerata a capacitatii recipientului utilizat este de +/- 2 la mie;
    d) eroarea relativa tolerata a aparatului de cantarit pentru cantitatea cantarita este de +/- 1 la mie;
    e) diferenta dintre fiecare rezultat obtinut pentru anumite cereale si valoarea medie a masei hectolitrice, determinata prin 6 masurari consecutive, este de +/- 3 la mie fata de aceasta medie.
    2. Pe fiecare aparat este fixata o placa indicatoare vizibila pe care sunt inscrise intr-o maniera vizibila, cu caractere lizibile si de nesters, urmatoarele informatii:
    a) marcajul de aprobare de model CEE;
    b) marca de identificare a producatorului sau numele acestuia;
    c) descrierea aparatului de catre producator, daca exista;
    d) numarul de identificare si anul fabricarii;
    e) capacitatea nominala a recipientului de masurare si indicarea modului de utilizare a aparatului sau o referinta la instructiunile de utilizare.



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 406/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 406 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 110 2007
    Sunteți interesat de un împrumut? oferim tot felul de asistență financiară tuturor persoanelor. "Imprumut de afaceri, împrumut personal, împrumut de investiții, consolidare acasă Împrumut, împrumut de împrumut și împrumut de companie la nivel mondial.Rata noastră de dobândă este de 3% pe an.importăm, de asemenea, consultanță financiară clienților noștri.if aveți un proiect bun sau doriți să începeți o afacere și aveți nevoie de împrumut pentru al finanța, contactați-ne imediat, pentru a putea discuta, a semna acordul și apoi a vă finanța proiectul sau afacerea pentru dvs. Vă rugăm să ne contactați astăzi pentru toate nevoile dvs. financiare Contactați-ne prin e-mail: midland.credit2@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 257 2006
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) We Offers Financial Consulting To Client, ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com )
ANONIM a comentat Decretul 531 2017
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) We Offers Financial Consulting To Client, ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com )
ANONIM a comentat Decretul 716 1965
     We Offers Financial Consulting To Client, SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Offers Financial Consulting To Client, SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Ordin 2019 2005
    Dragi solicitanți de împrumut. Sunteți în orice dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această societate de împrumut a fost înființată în întreaga lume cu scopul de a ajuta săracii și oamenii cu dificultăți financiare de viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos pe e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma imprumutata necesara: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și Dumnezeu să binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Decretul 716 1965
     Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Offers Financial Consulting To Client, SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Decretul 716 1965
     We Offers Financial Consulting To Client, SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Decretul 660 2012
    Are you looking for financing source such as Bank Guarantee (BG) and Standby Letter Of Credit (SBLC)? I am a direct mandate to a Financial Institution who is also known as private lender specialized in the Lease of Bank / Financial Instruments in the form of Bank Guarantees (BG), Standby Letter of Credit (SBLC), Documentary Letter of Credit (DLC), Letter of Credit (LC), Performance Bonds (PB); Whether you are new starting up, medium or large establishment that needs a financial solution to fund/get your project started or an established business looking for extra CAPITAL to expand your operations, our company renders all the credible and trusted bank guarantee providers who are willing to fund and give financing solutions that suits your specific business needs. We help/assist you secure SBLC and bank guarantee (BG) for your trade and investment from world ranked Banks such as; HSBC, Barclays Deutsche Bank Frankfurt, and Any A rated Bank in Europe e.t.c DESCRIPTION OF INSTRUMENT: (1) Instrument: Bank Guarantee {BG} /StandBy Letter of Credit.{SBLC} (Appendix A). (2) Total Face Value: Eur/USD 1M{Minimum} to Eur/USD 10B{Maximum}. (3) Issuing Bank: HSBC Bank London, Barclays Bank and Deutsche Bank Frankfurt. (4) Age: One Year and One Day. (5) Leasing Price: 4% of Face Value plus 2% commission. (6) Delivery: bank to bank SWIFT MT-799 and/or MT-760. (7) Payment: MT103 (TT/WT). (8) Hard Copy: Bonded Courier Service. RWA ready to close leasing with any interested client in few banking days We will be glad to share our working procedures with you upon request to help us proceed towards closing deals effectively. For further inquiry contact Email : Saban.financialbg@gmail.com Skype : Saban.financialbg WhatsApp: +447554831583
ANONIM a comentat Hotărârea 3 2019
    Dragi solicitanți de împrumut. Sunteți în orice dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această societate de împrumut a fost înființată în întreaga lume cu scopul de a ajuta săracii și oamenii cu dificultăți financiare de viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos pe e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma imprumutata necesara: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și Dumnezeu să binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Decretul 120 2017
     Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) We Offers Financial Consulting To Client, ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com )
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu