Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 34/N din  7 noiembrie 1995

pentru aprobarea Precizarilor privind avizarea documentatiilor de urbanism si amenajarea teritoriului, precum si a documentatiilor tehnice pentru autorizarea executarii constructiilor

ACT EMIS DE:                MINISTERUL LUCRARILOR PUBLICE   Nr. 34/N/7 noiembrie 1995


SmartCity3

              MINISTERUL DE INTERNE           Nr. 3.422/1 august 1995
              MINISTERUL APARARII NATIONALE   Nr. M.30/2 noiembrie 1995
              SERVICIUL ROMAN DE INFORMATII   Nr. 4.221/8 august 1995
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 283 din  7 decembrie 1995

    Avand in vedere prevederile art. 7 lit. c) si ale art. 40 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii constructiilor si unele masuri pentru realizarea locuintelor,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 456/1994 privind organizarea si functionarea Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului,
    in temeiul Legii nr. 41/1990 privind organizarea si functionarea Ministerului Apararii Nationale,
    in temeiul Legii nr. 40/1990 privind organizarea si functionarea Ministerului de Interne,
    in temeiul Legii nr. 14/1992 privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii,
    in conformitate cu Hotararea Parlamentului Romaniei nr. 11/1992 si cu Decretul nr. 223/1992,
    ministrul lucrarilor publice si amenajarii teritoriului, ministrul apararii nationale, ministrul de interne si directorul Serviciului Roman de Informatii
    emit urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Precizarile privind avizarea documentatiilor de urbanism si amenajarea teritoriului, precum si a documentatiilor tehnice pentru autorizarea executarii constructiilor.
    Art. 2
    Directiile de specialitate din cadrul Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, al Ministerului Apararii Nationale, al Ministerului de Interne si al Serviciului Roman de Informatii, precum si organele consiliilor judetene si locale vor lua masuri pentru aplicarea precizarilor prevazute la art. 1.

             Ministrul lucrarilor publice
             si amenajarii teritoriului,
             Marin Cristea

             Ministru de interne,
             Doru Ioan Taracila

             Ministrul apararii nationale,
             Gheorghe Tinca

             Directorul Serviciului Roman de Informatii,
             Virgil Magureanu


             PRECIZARI
privind avizarea documentatiilor de urbanism si amenajarea teritoriului,
precum si a documentatiilor tehnice pentru autorizarea executarii constructiilor

    Avand in vedere prevederile art. 7 lit. c), precum si ale art. 40 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii constructiilor si unele masuri pentru realizarea locuintelor,
    Ministerul Apararii Nationale, Ministerul de Interne si Serviciul Roman de Informatii, pe de o parte, si Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, pe de alta parte, de comun acord, stabilesc urmatoarele:

    Art. 1
    Ministerul Apararii Nationale, prin Statul Major General, Ministerul de Interne si Serviciul Roman de Informatii avizeaza urmatoarele documentatii de urbanism si de amenajare a teritoriului prevazute in anexa la Legea nr. 50/1991:
    a) planurile de amenajare a teritoriului;
    b) planurile urbanistice generale ale municipiilor, oraselor, statiunilor balneoclimaterice si turistice;
    c) planurile urbanistice generale ale satelor situate in zona de granita, in zona riverana Dunarii si Litoralului Marii Negre si in zonele de traversare a Carpatilor;
    d) planurile urbanistice de detaliu si planurile zonale de amenajare a teritoriului pentru obiectivele situate in afara localitatilor;
    e) planurile urbanistice zonale pentru zonele centrale ale municipiilor, oraselor si statiunilor balneare, climaterice si turistice;
    f) planurile urbanistice zonale sau de detaliu care se refera la teritorii ce cuprind sau sunt limitrofe obiectivelor speciale situate in intravilan.
    Art. 2
    Ministerul Apararii Nationale, prin Statul Major General, Ministerul de Interne si Serviciul Roman de Informatii avizeaza:
    a) documentatia tehnica pentru autorizarea oricaror lucrari, ce urmeaza a fi executate in zona situata la mai putin de 2.400 m fata de limita obiectivelor speciale aflate in extravilan;
    b) documentatia tehnica pentru autorizarea oricaror lucrari, daca urmeaza a se executa in vecinatatea obiectivelor speciale situate in intravilan - pe parcelele limitrofe, precum si pe cele situate de cealalta parte a strazilor invecinate cu incinta acestora - daca nu au avizat documentatiile de urbanism prevazute la art. 1.
    Fac exceptie de la prevederile lit. a) si b) urmatoarele lucrari:
    - lucrari de reparare, protejare, restaurare, conservare a cladirilor de orice fel;
    - lucrari de reparare privind cai de comunicatie, dotari tehnico-edilitare subterane si aeriene, imprejmuiri si mobilier urban, amenajari de spatii verzi, parcuri, piete si celelalte lucrari de amenajare a spatiilor publice.
    Art. 3
    Incintele obiectivelor speciale situate in intravilan se evidentiaza in planurile urbanistice generale.
    Incintele obiectivelor speciale din extravilan, impreuna cu zona in care este necesara obtinerea avizelor mentionate, se evidentiaza in planurile de amenajare a teritoriului municipiilor, oraselor si comunelor.
    Art. 4
    Autoritatile administratiei publice locale competente vor evidentia, prin certificatul de urbanism, obligatia solicitantului de a obtine avizele Ministerului Apararii Nationale - Statul Major General -, ale Ministerului de Interne si Serviciului Roman de Informatii in zonele stabilite de art. 2 lit. a) si b).
    Art. 5
    Ministerul Apararii Nationale, Ministerul de Interne si Serviciul Roman de Informatii vor coopera cu consiliile judetene si locale pentru stabilirea reglementarilor urbanistice in zonele mentionate la art. 2 lit. a) si b), in vederea inscrierii acestora in regulamentele locale de urbanism.
SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 34/1995

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 34 din 1995
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu