Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 3131/C din 29 octombrie 2003

privind durata si periodicitatea vizitelor, numarul si greutatea pachetelor cu alimente, precum si bunurile care pot fi primite, pastrate si folosite de catre persoanele aflate in executarea pedepselor privative de libertate

ACT EMIS DE: MINISTERUL JUSTITIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 840 din 26 noiembrie 2003


SmartCity3


    In temeiul art. 10 alin. (3) si al art. 11 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 56/2003 privind unele drepturi ale persoanelor aflate in executarea pedepselor privative de libertate, precum si al art. 4 alin. (1) pct. 16 si al art. 6 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 736/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei,

    ministrul justitiei emite urmatorul ordin:

    CAP. 1
    Durata si periodicitatea vizitelor ce pot fi primite de catre persoanele aflate in executarea pedepselor privative de libertate

    Art. 1
    (1) Persoanele aflate in executarea pedepselor privative de libertate, denumite in continuare persoane private de libertate, au dreptul de a primi vizite, in spatii special amenajate, sub supravegherea vizuala a personalului unitatii de detinere.
    (2) Persoanele private de libertate pot fi vizitate, cu consimtamantul lor, de catre membrii de familie, precum si de catre alte persoane. In aceasta ultima situatie, vizita se avizeaza de catre comandantul/directorul locului de detinere numai daca vizita este in interesul resocializarii.
    Art. 2
    (1) Persoana privata de libertate poate fi vizitata in acelasi timp de cel mult doua persoane adulte si doi minori.
    (2) In functie de conduita adoptata pe timpul detentiei de catre persoanele private de libertate si de gradul lor de periculozitate, acestea pot primi vizite, astfel:
    - la masa;
    - obisnuite;
    - la cabina.
    (3) Modalitatea de acordare a vizitei este hotarata de comandantul/directorul unitatii de detinere.
    (4) Durata vizitei membrilor de familie sau a altor persoane este de la 30 minute pana la doua ore, in raport de conduita persoanelor private de libertate si de spatiile existente.
    (5) Pentru minorii privati de libertate, durata vizitei este de la una la doua ore.
    (6) Periodicitatea exercitarii dreptului persoanelor private de libertate de a primi vizite este prevazuta in anexa nr. 1.
    Art. 3
    Persoanele private de libertate, cetateni straini sau apatrizi, pot fi vizitate in aceleasi conditii ca si persoanele cu cetatenie romana.
    Art. 4
    Persoanele private de libertate internate in spitalele din afara sistemului penitenciar pot fi vizitate numai dupa instiintarea comandantului/directorului unitatii de detinere, cu avizul medicului in a carui supraveghere directa se afla si in prezenta unui reprezentant al locului de detinere.
    Art. 5
    Persoanele care doresc sa-i viziteze pe cei privati de libertate sunt obligate sa prezinte un act de identitate.
    Art. 6
    (1) Persoanele aflate in vizita sunt supuse controlului specific. Vizitatorii nu sunt admisi in spatiul special amenajat pentru vizita daca nu se supun acestui control.
    (2) Persoanele in stare de ebrietate, cele care incearca sa introduca obiecte ori alte bunuri interzise in locul de detinere sau cel de desfasurare a vizitei, precum si persoanele cu privire la care exista date ca ar periclita siguranta locului de detinere nu sunt admise in vizita.
    Art. 7
    (1) Persoanele private de libertate pot fi vizitate oricand de aparatorii lor in baza imputernicirii avocatiale inregistrate la barou si a carnetului de avocat. Intrevederile cu aparatorul sunt confidentiale. In aceleasi conditii se desfasoara vizitele notarilor publici sau ale altor persoane cu atributii oficiale.
    (2) Persoanele private de libertate cu alta cetatenie decat cea romana pot fi vizitate, cu avizul ministrului in subordinea caruia se afla unitatea de detinere sau al persoanei careia acesta i-a delegat competenta in acest sens, de catre diplomatii si functionarii consulari din cadrul misiunilor diplomatice sau ai oficiilor consulare straine care reprezinta interesele statului ai carui cetateni sunt cei vizitati.
    (3) Vizitele prevazute la alin. (1) si (2) se desfasoara in alte locuri decat cele destinate acordarii vizitelor la masa, obisnuite sau la cabina si nu afecteaza drepturile prevazute in anexa nr. 1.
    Art. 8
    Nerespectarea regulilor privind acordarea si desfasurarea vizitei atrage intreruperea sau, dupa caz, incetarea acesteia.

    CAP. 2
    Numarul si greutatea pachetelor cu alimente ce pot fi primite de catre persoanele aflate in executarea pedepselor privative de libertate

    Art. 9
    (1) Persoanele private de libertate pot primi pachete cu alimente de la familie sau alte persoane, in limitele prevazute in anexa nr. 1.
    (2) Este interzisa primirea de alimente usor alterabile sau care necesita incalzire, coacere, fierbere sau alte tratamente termice in vederea consumului.
    (3) Persoanele private de libertate pot primi lunar cate 1.200 bucati de tigari.
    Art. 10
    (1) Pachetele cu alimente se primesc cu prilejul vizitelor sau prin posta, fara ca greutatea unui pachet sau colet sa depaseasca 10 kg. Indiferent de greutate, numarul pachetelor sau coletelor primite intr-o luna de catre persoanele private de libertate nu il poate depasi pe cel al vizitelor la care acestea au dreptul lunar.
    (2) Fructele, legumele, dulciurile, apa minerala si bauturile racoritoare aduse cu ocazia vizitelor nu vor fi incluse in greutatea pachetului sau coletului. Cu ocazia fiecarei vizite acordate, cantitatea fructelor, legumelor si dulciurilor nu va depasi 5 kg, iar a apei minerale si bauturilor racoritoare 20 litri.
    Art. 11
    Persoanele private de libertate bolnave pot primi un pachet suplimentar cu alimente, in greutate de pana la 10 kg, la propunerea medicului si cu avizul comandantului/directorului locului de detinere.
    Art. 12
    Inainte de a fi predate, alimentele, tigarile si obiectele destinate persoanelor private de libertate sunt supuse, in prezenta acestora, controlului specific executat de personalul anume desemnat de catre comandantul/directorul locului de detinere.
    Art. 13
    Pentru motive temeinic justificate, cum sunt casatoria incheiata in unitatea de detinere, decesul unui membru de familie sau al unei rude apropiate, rezolvarea unor probleme de serviciu in legatura cu fostul loc de munca, comandantul/directorul locului de detinere poate incuviinta ca persoanele private de libertate sa primeasca vizite sau pachete cu alimente, suplimentar celor prevazute in anexa nr. 1.

    CAP. 3
    Bunurile care pot fi primite, pastrate si folosite de catre persoanele aflate in executarea pedepselor privative de libertate

    Art. 14
    (1) Persoanele private de libertate au dreptul de a primi bunuri de la membrii de familie sau alte persoane, de natura si in cantitatile prevazute in anexa nr. 2. Acestea sunt supuse controlului specific.
    (2) Persoanele private de libertate pot primi, folosi si pastra asupra lor bunurile prevazute la alin. (1), cu respectarea regulilor de igiena si in raport de anotimp.
    (3) Pe timpul privarii de libertate se interzic primirea, detinerea si portul bunurilor si obiectelor din metale pretioase.

    CAP. 4
    Dreptul persoanelor aflate in executarea pedepselor privative de libertate de a efectua cumparaturi

    Art. 15
    Persoanele private de libertate au dreptul de a cumpara lunar alimente, apa minerala, bauturi racoritoare, tigari si bunuri de natura celor prevazute in anexa nr. 2, precum si cele necesare exercitarii dreptului de petitionare, a dreptului la corespondenta si a dreptului la convorbiri telefonice.
    Art. 16
    Plafonul sumei cu care persoanele private de libertate pot efectua cumparaturi de la punctele comerciale infiintate in cadrul unitatilor de detinere reprezinta:
    - salariul minim brut pe economia nationala, pentru cei care primesc pachete cu alimente;
    - dublul salariului minim brut pe economia nationala, pentru cei care nu primesc pachete cu alimente.

    CAP. 5
    Dispozitii finale

    Art. 17
    Dispozitiile prezentului ordin se aplica in mod corespunzator persoanelor arestate preventiv, persoanelor aflate in executarea sanctiunii inchisorii contraventionale si persoanelor fata de care s-a luat masura educativa a internarii intr-un centru de reeducare.
    Art. 18
    Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 19
    Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                             Ministrul justitiei,
                            Rodica Mihaela Stanoiu

    ANEXA 1

                               DREPTURILE
persoanelor private de libertate la vizita si pachete cu alimente

    - Arestati preventiv:
        - vizita - 4/luna
        - pachet - 20 kg alimente/luna
    - Condamnati (nerecidivisti si recidivisti):
        - vizita - 3/luna
        - pachet - 15 kg alimente/luna
    - Minori condamnati (sanctionati):
        - vizita - 4/luna
        - pachet - 30 kg alimente/luna
    - Condamnate gravide ori care au nascut, pe o perioada de un an de la data nasterii copilului:
        - vizita - 4/luna
        - pachet - 30 kg alimente/luna
    - Condamnati selectionati in sistemul fara paza, care ajuta la paza si supraveghere sau selectionati in regim semideschis:
        - vizita - 4/luna
        - pachet - 20 kg alimente/luna
    - Sanctionati cu inchisoare contraventionala:
        - vizita - 4/luna
        - pachet - 20 kg alimente/luna

    ANEXA 2

                            BUNURILE SI OBIECTELE
care pot fi primite, pastrate si folosite de catre persoanele private de libertate

______________________________________________________________________________
Nr.     Denumirea bunurilor si obiectelor     Cantitatea       Observatii
crt.
______________________________________________________________________________
     I. Articole de echipament si cazarmament
______________________________________________________________________________
  1. Schimburi lenjerie de corp                7 bucati
______________________________________________________________________________
  2. Pijamale (camasi de noapte pentru femei)  2 bucati
______________________________________________________________________________
  3. Pulovere                                  2 bucati
______________________________________________________________________________
  4. Cojoc                                     1 bucata
______________________________________________________________________________
  5. Pantaloni scurti                          2 bucati
______________________________________________________________________________
  6. Fular                                     1 bucata
______________________________________________________________________________
  7. Ciorapi                                   7 perechi
______________________________________________________________________________
  8. Incaltaminte (dupa anotimp)               1 pereche
______________________________________________________________________________
  9. Manusi                                    1 pereche
______________________________________________________________________________
 10. Bretele ori curea pentru pantaloni        1 bucata
     sau cordon
______________________________________________________________________________
 11. Papuci                                    1 pereche
______________________________________________________________________________
 12. Sapca (palarie, caciula, basc, fes)       1 bucata
______________________________________________________________________________
 13. Basmale pentru femei                      2 bucati
______________________________________________________________________________
 14. Lenjerie pentru pat (cearsafuri,          2 bucati    Aproba comandantul/
     fete perna)                                           directorul
                                                           asezamantului de
                                                           detinere
______________________________________________________________________________
 15. Fata de masa - pentru mesele din dotarea  1 bucata    Aproba comandantul/
     camerelor de detinere                                 directorul
                                                           asezamantului de
                                                           detinere
______________________________________________________________________________
 16. Costum de haine sau pantalon si sacou     1 bucata    Pentru detinutii
                                                           arestati preventiv
______________________________________________________________________________
 17. Rochii                                    3 bucati    Pentru detinutele
                                                           arestate preventiv
______________________________________________________________________________
 18. Fuste                                     3 bucati    Pentru detinutele
                                                           arestate preventiv
______________________________________________________________________________
 19. Bluze                                     3 bucati
______________________________________________________________________________
 20. Palton (pardesiu)                         1 bucata    Pentru detinutii
                                                           arestati preventiv
______________________________________________________________________________
 21. Camasi                                    5 bucati
______________________________________________________________________________
     II. Articole pentru igiena personala
______________________________________________________________________________
  1. Prosoape                                  5 bucati
______________________________________________________________________________
  2. Batiste                                   5 bucati
______________________________________________________________________________
  3. Pieptene (perie de par)                   2 bucati
______________________________________________________________________________
  4. Oglinda de buzunar                        1 bucata
______________________________________________________________________________
  5. Perie de dinti                            2 bucati
______________________________________________________________________________
  6. Pasta de dinti                            3 bucati
______________________________________________________________________________
  7. Pasta de ras                              3 bucati
______________________________________________________________________________
  8. Sapun pentru fata                         3 bucati
______________________________________________________________________________
  9. Sapun de rufe                             3 bucati
______________________________________________________________________________
 10. Detergenti pentru spalatul rufelor        1 kg
______________________________________________________________________________
 11. Aparate de ras de unica folosinta         4 bucati
______________________________________________________________________________
 12. Creme si unguente pentru intretinerea     2 bucati
     epidermei
______________________________________________________________________________
 13. Aparat de uscat parul                     1 bucata    Aproba comandantul/
                                                           directorul
                                                           asezamantului de
                                                           detinere
______________________________________________________________________________
 14. Vopsea de par si trusa de machiaj         1 bucata
     pentru femei
______________________________________________________________________________
 15. Unghiera fara cutit                       1 bucata
______________________________________________________________________________
 16. Lighean pentru igiena femeilor            1 bucata
______________________________________________________________________________
 17. Perie pentru incaltaminte                 1 bucata
______________________________________________________________________________
 18. Crema pentru incaltaminte                 1 bucata
______________________________________________________________________________
 19. Hartie igienica                           3 bucati
______________________________________________________________________________
 20. Vata sanitara                             1 pachet
______________________________________________________________________________
 21. Materiale de igiena intima pentru femei  In raport
                                              de nevoi
______________________________________________________________________________
 22. Brau (corset)                             1 bucata
______________________________________________________________________________
 23. Ochelari de vedere                       In raport
                                              de nevoi
______________________________________________________________________________
 24. Proteze                                  In raport
                                              de nevoi
______________________________________________________________________________
     III. Alte obiecte si bunuri
______________________________________________________________________________
  1. Genti sau sacose                          2 bucati
______________________________________________________________________________
  2. Ceas de mana sau desteptator              1 bucata
______________________________________________________________________________
  3. Obiecte de podoaba (inele, cercei,       In cantitate
     lantisoare etc.)                         rezonabila
______________________________________________________________________________
  4. Bricheta                                 In raport
                                              de nevoi
______________________________________________________________________________
  5. Stilou, pix, creion                      In raport
                                              de nevoi
______________________________________________________________________________
  6. Cerneala                                 In raport
                                              de nevoi
______________________________________________________________________________
  7. Hartie de scris si de xerox              In raport
                                              de nevoi
______________________________________________________________________________
  8. Plicuri si timbre                        In raport
                                              de nevoi
______________________________________________________________________________
  9. Ac pentru cusut                           1 bucata
______________________________________________________________________________
 10. Ata pentru cusut                          2 papiote
______________________________________________________________________________
 11. Dispozitiv pentru deschiderea             1 bucata
     cutiilor de conserve
______________________________________________________________________________
 12. Farfurii                                  2 bucati
______________________________________________________________________________
 13. Tacamuri de masa (furculita, lingura,     cate
     lingurita)                                1 bucata
______________________________________________________________________________
 14. Pahar sau cana                            1 bucata
______________________________________________________________________________
 15. Fierbator                                 1 bucata    Aproba comandantul/
                                                           directorul
                                                           asezamantului de
                                                           detinere
______________________________________________________________________________
 16. Filtru de cafea                           1 bucata    Aproba comandantul/
                                                           directorul
                                                           asezamantului de
                                                           detinere
______________________________________________________________________________
 17. Televizor                                 1 bucata    Aproba comandantul/
                                                           directorul
                                                           asezamantului de
                                                           detinere
______________________________________________________________________________
 18. Aparat de radio cu baterii                1 bucata    Aproba comandantul/
                                                           directorul
                                                           asezamantului de
                                                           detinere
______________________________________________________________________________
 19. Instrumente muzicale                     In raport    Aproba comandantul/
                                              de nevoi     directorul
                                                           asezamantului de
                                                           detinere, in raport
                                                           de nevoi si spatii
                                                           de depozitare
______________________________________________________________________________
 20. Joc de sah, table, rummy, carti de joc    1 bucata    Aproba comandantul/
                                                           directorul
                                                           asezamantului de
                                                           detinere, in raport
                                                           de nevoi si spatii de
                                                           depozitare
______________________________________________________________________________
 21. Costum popular pentru activitati          1 bucata    Aproba comandantul/
     artistice                                             directorul
                                                           asezamantului de
                                                           detinere, in
                                                           raport de nevoi si
                                                           spatii de depozitare
______________________________________________________________________________
 22. Materiale si echipament pentru           In raport    Aproba comandantul/
     practicarea activitatilor sportive       de nevoi     directorul
     (tricou sau trening, sort, tenisi sau                 asezamantului de
     bascheti, mingi de volei, fotbal, tenis               detinere, in raport
     de camp sau de masa, rachete sau palete,              de nevoi si spatii
     fileu pentru jocuri sportive,                         de depozitare
     extensoare, mingi medicinale, aparatura
     tehnica pentru mentinerea
     sanatatii fizice)
______________________________________________________________________________
 23. Fotografii de familie cu aspect decent   In numar
                                              rezonabil
______________________________________________________________________________
 24. Obiecte si diferite materiale de uz      In raport
     personal cu semnificatii religioase      de nevoi
______________________________________________________________________________
 25. Carti si brosuri cu continut religios    In numar     Aproba comandantul/
     sau beletristic                          rezonabil    directorul
                                                           asezamantului de
                                                           detinere, in raport
                                                           de nevoi, spatii de
                                                           depozitare si
                                                           posibilitatile de
                                                           folosire la nivelul
                                                           camerelor
______________________________________________________________________________SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 3131/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 3131 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    I am very happy, I am here to share my testimonies with the general public about what this man called Dr Adodo has just done for me , this man has just brought back my lost Ex husband to me with his great spell, i was married to this man called Steven we were together for a long time and we loved our self's but when i was unable to give he a child for 2 years he left me and told me he can't continue anymore then i was now looking for ways to get him back until a friend of mine told me about this man and gave his contact email (dradodojattotemple@yahoo.com) then you won't believe this when i contacted this man on my problems he prepared this spell cast and bring my lost husband back, and after a month i miss my month and go for a test and the result stated am pregnant am happy today am a mother of a baby girl, thank you once again the great Dr Adodo for what you have done for me, if you are out there passing through this same kind of problems you can contact he today on his mail ( dradodojattotemple@yahoo.com) on his Whatspp +18144484537 and he will also help you as well
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    I am very happy, I am here to share my testimonies with the general public about what this man called Dr Adodo has just done for me , this man has just brought back my lost Ex husband to me with his great spell, i was married to this man called Steven we were together for a long time and we loved our self's but when i was unable to give he a child for 2 years he left me and told me he can't continue anymore then i was now looking for ways to get him back until a friend of mine told me about this man and gave his contact email (dradodojattotemple@yahoo.com) then you won't believe this when i contacted this man on my problems he prepared this spell cast and bring my lost husband back, and after a month i miss my month and go for a test and the result stated am pregnant am happy today am a mother of a baby girl, thank you once again the great Dr Adodo for what you have done for me, if you are out there passing through this same kind of problems you can contact he today on his mail ( dradodojattotemple@yahoo.com) on his Whatspp +18144484537 and he will also help you as well
ANONIM a comentat Raport 19373 2021
    Societatea financiară s-a specializat în toate domeniile. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung. Aveți probleme financiare, sunteți în faliment sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă pune pe picioare proiectele, un credit imobiliar. Oferim împrumuturi persoanelor fizice și juridice la o rată de 2% pe an, cu cea mai mare viteză și fiabilitate. Cei care au nevoie ne pot contacta pentru satisfacție: Email: poulaintherese4@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 19373 2021
    Societatea financiară s-a specializat în toate domeniile. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung. Aveți probleme financiare, sunteți în faliment sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă pune pe picioare proiectele, un credit imobiliar. Oferim împrumuturi persoanelor fizice și juridice la o rată de 2% pe an, cu cea mai mare viteză și fiabilitate. Cei care au nevoie ne pot contacta pentru satisfacție: Email: poulaintherese4@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 61 2021
    Societatea financiară s-a specializat în toate domeniile. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung. Aveți probleme financiare, sunteți în faliment sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă pune pe picioare proiectele, un credit imobiliar. Oferim împrumuturi persoanelor fizice și juridice la o rată de 2% pe an, cu cea mai mare viteză și fiabilitate. Cei care au nevoie ne pot contacta pentru satisfacție: Email: poulaintherese4@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 547 2021
    Societatea financiară s-a specializat în toate domeniile. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung. Aveți probleme financiare, sunteți în faliment sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă pune pe picioare proiectele, un credit imobiliar. Oferim împrumuturi persoanelor fizice și juridice la o rată de 2% pe an, cu cea mai mare viteză și fiabilitate. Cei care au nevoie ne pot contacta pentru satisfacție: Email: poulaintherese4@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 19296 2021
    Societatea financiară s-a specializat în toate domeniile. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung. Aveți probleme financiare, sunteți în faliment sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă pune pe picioare proiectele, un credit imobiliar. Oferim împrumuturi persoanelor fizice și juridice la o rată de 2% pe an, cu cea mai mare viteză și fiabilitate. Cei care au nevoie ne pot contacta pentru satisfacție: Email: poulaintherese4@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 2 2017
    Societatea financiară s-a specializat în toate domeniile. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung. Aveți probleme financiare, sunteți în faliment sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă pune pe picioare proiectele, un credit imobiliar. Oferim împrumuturi persoanelor fizice și juridice la o rată de 2% pe an, cu cea mai mare viteză și fiabilitate. Cei care au nevoie ne pot contacta pentru satisfacție: Email: poulaintherese4@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 2 2017
    Societatea financiară s-a specializat în toate domeniile. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung. Aveți probleme financiare, sunteți în faliment sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă pune pe picioare proiectele, un credit imobiliar. Oferim împrumuturi persoanelor fizice și juridice la o rată de 2% pe an, cu cea mai mare viteză și fiabilitate. Cei care au nevoie ne pot contacta pentru satisfacție: Email: poulaintherese4@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 2 2017
    Societatea financiară s-a specializat în toate domeniile. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung. Aveți probleme financiare, sunteți în faliment sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă pune pe picioare proiectele, un credit imobiliar. Oferim împrumuturi persoanelor fizice și juridice la o rată de 2% pe an, cu cea mai mare viteză și fiabilitate. Cei care au nevoie ne pot contacta pentru satisfacție: Email: poulaintherese4@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu