Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 309 din 17 iulie 2002

privind recunoasterea prevederilor Acordului interprofesional pentru sfecla de zahar

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 583 din  6 august 2002


SmartCity3


    Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,
    vazand Referatul de aprobare al Directiei generale de implementare, reglementare si de management al resurselor biotehnologice nr. 140.554 din 17 iulie 2002 cu privire la necesitatea recunoasterii prevederilor Acordului interprofesional de catre Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, acord care stabileste conditiile de producere, livrare, transport si receptie pentru sfecla de zahar,
    avand in vedere si Reglementarea CEE nr. 1.260/2001 (cap. I art. 6 si anexa nr. III), referitoare la organizarea comuna a pietelor in sectorul zaharului,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se recunosc de catre Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor prevederile Acordului interprofesional pentru sfecla de zahar, elaborat de Organizatia Interprofesionala Nationala "Zaharul" din Romania (O.I.N.Z.R.) si insusit de partenerii sociali din filiera zaharului.
    Art. 2
    Contractele de producere, livrare, transport si de receptie a sfeclei de zahar destinate industrializarii din recolta anului 2003, incheiate intre producatorii de sfecla de zahar si societatile de industrializare, vor respecta conditiile stabilite in Acordul interprofesional pentru sfecla de zahar.
    Art. 3
    Acordul interprofesional pentru sfecla de zahar, dupa recunoasterea de catre Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, este obligatoriu pentru toti partenerii sociali din filiera zaharului: Patronatul Zaharului din Romania, Federatia Nationala a Cultivatorilor de Sfecla de Zahar din Romania si Organizatia Interprofesionala Nationala "Zaharul" din Romania (O.I.N.Z.R.).
    Art. 4
    Anexa - Acordul interprofesional pentru sfecla de zahar face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 5
    Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, prin Directia generala de implementare, reglementare si de management al resurselor biotehnologice, si directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene si a municipiului Bucuresti vor urmari si vor controla modul de aplicare a prevederilor prezentului ordin.
    Art. 6
    Prezentul ordin va intra in vigoare la data publicarii lui in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

            Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,
                                  Ilie Sarbu

    ANEXA 1

                           ACORD INTERPROFESIONAL
              pentru sfecla de zahar - recolta anului 2003

    Membrii Organizatiei Interprofesionale Nationale "Zaharul" din Romania, denumita in continuare O.I.N.Z.R., si anume:
    - Federatia Nationala a Cultivatorilor de Sfecla de Zahar din Romania;
    - Asociatia "Patronatul Zaharului din Romania",
    in baza art. 8 lit. k) alin. 7 din Statutul O.I.N.Z.R., au incheiat prezentul acord interprofesional, denumit in continuare AIP, privind contractarea, producerea, transportul, receptia si plata sfeclei de zahar din recolta anului 2003 destinata industrializarii.

    Art. 1
    Obiectivele si durata AIP
    1.1. AIP isi propune sa reglementeze de o maniera unitara la nivel national relatiile dintre parteneri (cultivatori de sfecla de zahar, respectiv fabrici de zahar).
    1.2. AIP isi propune sa asigure contractul de baza privind producerea, cumpararea, livrarea si plata sfeclei de zahar, precum si clauzele generale ale acestuia, respectand interesele generale ale partenerilor din filiera zaharului.
    1.3. AIP isi propune sa asigure cadrul general de functionare si dezvoltare a industriei zaharului din Romania.
    1.4. AIP isi propune sa asigure durabilitate sectorului agroindustrial al filierei zaharului, contribuind la cresterea productiei nationale de zahar.
    1.5. AIP este valabil pentru campania de sfecla de zahar din anul 2003, clauzele generale putand fi modificate prin negocieri intre cei doi semnatari si Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor pana cel mai tarziu la data de 1 iulie 2003.
    1.6. Respectarea clauzelor prezentului AIP este obligatorie pentru toti membrii afiliati celor doua structuri profesionale semnatare.
    1.7. AIP este aprobat anual de catre Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor si este pus in aplicare prin ordin al ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor.
    Art. 2
    Clauze generale
    2.1. Partile au cazut de acord ca pentru recolta anului 2003 sa colaboreze in vederea obtinerii unei cantitati mai mari de zahar alb din sfecla de zahar.
    2.2. Cantitatea de zahar ce va fi produsa de catre fiecare fabrica de zahar se va determina ca medie pe baza performantelor proprii realizate in perioada 1997 - 2001.
    2.3. Fabricile de zahar vor determina cantitatea minima dezirabila de sfecla de zahar si suprafata necesara a fi contractata, pe care le vor comunica asociatiilor de cultivatori de sfecla de zahar din zona de aprovizionare pana la inceperea campaniei de contractare a sfeclei de zahar.
    2.4. Intre cultivator si fabrica va fi intocmit un contract de producere, cumparare, livrare si plata (denumit in continuare CPCLP), recunoscut de catre Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, prin ordin al ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor, ca instrument legal pentru acordarea subventiei pe produs pentru recolta anului 2003.
    2.5. CPCLP se vor incheia pana la data de 1 mai 2003 si situatia finala, conform prevederilor pct. 2.3, care va fi transmisa Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor pana la data de 15 mai 2003 prin intermediul Asociatiei "Patronatul Zaharului din Romania".
    2.6. CPCLP este semnat de ambii parteneri si este obligatoriu in toate atributele sale pentru acestia.
    2.7. CPCLP este documentul in care se stabilesc clauze contractuale speciale privind relatia dintre un cultivator definit si fabrica cu care acesta a incheiat angajamentul.
    2.8. Clauzele CPCLP nu pot anula clauzele generale ale AIP, care il insotesc de drept pe toata perioada valabilitatii lui.
    2.9. Partenerii CPCLP pot denunta in caz de litigiu doar clauzele derivate din acesta, nu si clauzele AIP.
    2.10. CPCLP si AIP pot fi utilizate in relatii comerciale si de parteneri neafiliati celor doua structuri reprezentative, cu mentiunea ca acestia nu beneficiaza de clauzele privind concilierea interprofesionala, de sprijinul acordat de stat sub forma subventiei pe produs si nici de instrumentele de reglementare a pietei in baza Legii nr. 73/2002 privind organizarea si functionarea pietei produselor agricole si alimentare in Romania.
    Art. 3
    Modul de aplicare a AIP
    3.1. Prezentul AIP reprezinta vointa partenerilor asociati in structuri profesionale reprezentative, clauzele acestuia fiind obligatorii din momentul semnarii lui.
    3.2. AIP poate fi modificat anual prin negocieri intre cei doi parteneri semnatari, in perioada mentionata la art. 1.
    3.3. Partenerii vor supraveghea aplicarea AIP in toate cazurile in care unul sau mai multi membri ai structurii profesionale reprezentative sunt implicati intr-o activitate contractuala derivata din prezentul acord si pasibila de atingerea de o maniera pagubitoare a uneia dintre parti.
    3.4. CPCLP poate cuprinde clauze complementare specifice, care au caracter limitat la cei doi parteneri semnatari, care nu anuleaza stipulatiile AIP, nici in litera si nici in spiritul lor, si care nu modifica conventia de baza privind respectarea intereselor generale ale partenerilor.
    3.5. Clauzele speciale ale CPCLP sunt negociate intre cei doi parteneri si pot fi modificate de catre acestia prin acte aditionale, pentru clauzele care nu afecteaza parametrii de productie; clauzele speciale ale CPCLP nu pot fi extinse asupra AIP aferent campaniei din care acesta a fost derivat.
    Art. 4
    Forta majora
    4.1. In caz de forta majora prezentul AIP inceteaza partial sau total sa produca efecte. Forta majora poate fi invocata de oricare dintre parti si se rasfrange si asupra CPCLP.
    Art. 5
    Concilierea si arbitrajul
    5.1. Litigiile referitoare la aplicarea prezentului AIP si a CPCLP se supun reglementarilor in vigoare relative la conciliere si arbitraj. Partile convin ca litigiile sa fie solutionate pe cale amiabila si sa se adreseze instantei numai dupa epuizarea procedurilor de conciliere.
    Art. 6
    Cotizatiile profesionale si interprofesionale
    6.1. Partile semnatare ale prezentului AIP au convenit asupra necesitatii ca fabricile de zahar sa opereze in numele cultivatorilor de sfecla de zahar la prelevarea cotizatiei interprofesionale in contul Comisiei Interprofesionale Nationale, in cuantum de 50 lei/tona neta medie.
    6.2. Plata cotizatiilor se face pana la data de 15 decembrie 2003.
    6.3. Calcularea cotizatiilor se face la tona neta de plata, livrata de catre cultivator fabricii si receptionata prin aplicarea baremului de echivalenta stabilit prin AIP.
    Art. 7
    Producerea/cultivarea sfeclei de zahar
    7.1. CPCLP vor specifica atat suprafata ce se doreste a fi cultivata, cat si productia neta scontata a se obtine.
    Pentru toti contractantii de sfecla de zahar, asociati sau neasociati in structuri profesionale sau interprofesionale, fabricile de zahar se obliga sa asigure:
    - samanta de sfecla de zahar necesara infiintarii culturii, pentru suprafata contractata;
    - serviciile de indrumare tehnologica a cultivatorilor, indiferent de suprafata/cantitatea contractata.
    7.2. Samanta de sfecla de zahar asigurata de fabrica de zahar va fi pusa la dispozitie cultivatorului pana la data stipulata in CPCLP si va fi tratata standard cu insecticide si fungicide.
    7.3. Cultivatorii se obliga sa respecte tehnologia recomandata de fabrica si sa permita accesul reprezentantilor acesteia pentru a executa monitorizarea evolutiei culturii, obligandu-se sa execute lucrarile tehnologice solicitate de acestia la termenele stabilite.
    7.4. Periodic, de la inceperea contractarii si pana la terminarea recoltarii si prelucrarii sfeclei de zahar, fabricile se obliga sa transmita datele statistice specifice catre Asociatia "Patronatul Zaharului din Romania".
    Art. 8
    Recoltarea sfeclei de zahar
    8.1. Recoltarea sfeclei de zahar se face din initiativa fabricii care va notifica cultivatorii.
    8.2. Cultivatorii se obliga sa respecte datele de incepere a recoltarii si de punere la dispozitie a sfeclei de zahar, daca acestea le-au fost aduse la cunostinta.
    8.3. Fabrica de zahar poate stabili data limita a terminarii recoltatului si a receptiei.
    8.4. Depasirea cu doua zile a datei limita de receptie poate atrage refuzul fabricii de a receptiona sfecla de zahar, cantitatile aferente decazand din clauzele AIP si CPCLP, sub rezerva intelegerilor particulare ale partilor semnatare ale CPCLP de extindere a perioadei respective.
    Art. 9
    Transportul sfeclei de zahar
    9.1. Transportul sfeclei de zahar de pe camp la bazele de receptie ale fabricii se efectueaza si se suporta de cultivator. Transportul sfeclei de zahar de la bazele de receptie ale fabricii la fabrica de zahar se efectueaza si se suporta de fabrica de zahar.
    9.2. Sub rezerva conventiilor particulare ce raspund regulilor sau obiceiurilor locale, valabile inaintea campaniei agricole a anului 2003, CPCLP pot deroga de la prevederile pct. 9.1.
    Art. 10
    Receptia sfeclei de zahar
    10.1. Partenerii au convenit ca receptia sfeclei de zahar din recolta anului 2003 sa fie efectuata cantitativ si calitativ, cu respectarea Ordinului ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 196/2002 privind calitatea-tip a sfeclei de zahar.
    Art. 11
    Pretul sfeclei de zahar
    11.1. Partile au convenit ca pentru recolta anului 2003 pretul de referinta al tonei de sfecla de zahar neto de plata de calitate-tip sa fie de 50 kg zahar alb.
    11.2. Pretul sfeclei de zahar se poate majora/diminua in functie de continutul in zahar si conform stipulatiilor CPCLP referitoare la continutul de corpuri straine si de pamant aderent.
    11.3. Prin derogare de la prevederile pct. 11.1, CPCLP vor lua in considerare pretul de baza al sfeclei de zahar in lei/tona, stabilit de Consiliul pe produs in baza Legii nr. 73/2002, astfel incat atat cultivatorii de sfecla de zahar, cat si fabricile de zahar sa obtina un profit minim prin pretul zaharului alb pe piata nationala.
    Art. 12
    Esalonarea platii materiei prime
    12.1. Partile au convenit asupra oportunitatii esalonarii platii materiei prime receptionate, astfel:
    - 75% pana la data de 31 ianuarie 2003;
    - 25% pana la data de 31 martie 2003.
    12.2. In cazul solicitarii de catre cultivatori a platii sfeclei de zahar in echivalent zahar, transportul zaharului la destinatie se face pe cheltuiala cultivatorilor.
    12.3. Sub rezerva conventiilor particulare ce raspund regulilor sau obiceiurilor locale, valabile inaintea campaniei agricole a anului 2003, CPCLP pot deroga de la prevederile pct. 12.2.
    12.3. Modalitatea de plata convenita de parti se negociaza intre parti si se va stipula in CPCLP.
    Art. 13
    Alte drepturi ale cultivatorilor
    13.1. Cultivatorii au dreptul la restituirea gratuita a unei cantitati de taitei (borhot umed) rezultati din procesul de industrializare, corespunzand cantitatii totale de sfecla de zahar livrate.
    13.2. CPCLP vor prevedea cantitatile si modalitatea de livrare a borhotului restituit gratuit, potrivit conventiilor particulare ce raspund regulilor sau obiceiurilor locale, valabile inaintea campaniei agricole a anului 2003.
    13.3. CPCLP pot sa prevada posibilitatea achizitionarii contra cost de catre cultivatori a unor cantitati de borhot umed sau in stare uscata.
    Incheiat astazi, 27 iunie 2002.

              Pentru Federatia Nationala a Cultivatorilor
              de Sfecla de Zahar din Romania,
              p. presedinte,
              Ion Gherman

              Pentru Asociatia "Patronatul Zaharului din Romania",
              ing. Ioan Armenean,
              presedinte

              Pentru Asociatia Interprofesionala
              Nationala "Zaharul" O.I.N.Z.R.,
              dr. ing. A.F. Badiu,
              presedinte

    ANEXA 1
    la acordul interprofesional

                            CONTRACT
de producere, cumparare, livrare si plata a radacinilor de sfecla de zahar (CPCLP)

    Prezentul CPCLP este incheiat in baza pct. 1.2 din Acordul interprofesional pentru sfecla de zahar, aferent recoltei anului 2003.
    Intre:
    Beneficiar: Societatea Comerciala .................................. - S.A., cu sediul in .........................., str. ........................ nr. ....,
reprezentata prin ..............................................................
                                 (numele, prenumele, functia)
    si ........................................................................,
                                 (numele, prenumele, functia)
avand contul ............................, deschis la ........................., inregistrata in registrul comertului sub nr. ...................................
    si
    Furnizor: ............................/Proprietar ........................., cu sediul/domiciliul in ..........................., str. ...................... nr. .................., telefon/fax ............................., reprezentat
prin ..........................................................................
                           (numele, prenumele, functia)
    si .......................................................................,
                           (numele, prenumele, functia)
avand contul ............................, deschis la ........................, inregistrata in registrul comertului la pozitia ............................... nr. ............................,
    a intervenit urmatorul CPCLP, cu valoare de contract bilateral, privind producerea, cumpararea, livrarea si plata sfeclei de zahar.
    Furnizorul se obliga sa cultive o suprafata de ................. ha cu sfecla de zahar, in scopul realizarii unei productii nete de plata de .......... tone, care va fi predata beneficiarului conform graficului de livrare ce va fi comunicat de catre beneficiar.
    Beneficiarul se obliga sa cumpere de la furnizor o cantitate de ............ tone radacini de sfecla de zahar, la un pret de 50 kg zahar alb/tona sfecla de zahar (greutate neta), livrata la o calitate-tip, conform Ordinului ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 196/2002.
    Beneficiarul se angajeaza sa cumpere orice alta cantitate de sfecla de zahar, la acelasi pret si in aceleasi conditii, pusa la dispozitie de furnizor.
    Pentru realizarea suprafetei de .............. ha beneficiarul se obliga sa puna la dispozitie furnizorului soiurile de sfecla de zahar.
    Samanta este tratata standard.
    Noi, semnatarii prezentului CPCLP, declaram ca avem cunostinta de stipulatiile Acordului interprofesional pentru sfecla de zahar - campania agricola a anului 2003 si ne angajam sa le respectam in litera si in spiritul lor.
    Incheiat astazi, ..............................., in ...................... exemplare, toate cu valoare de original.

                Beneficiar,                          Furnizor,
       ................................  ................................
        (numele, prenumele, semnatura)    (numele, prenumele, semnatura)



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 309/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 309 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 309/2002
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu