Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 26 din 20 iunie 1994

pentru aprobarea Normelor metodologice orientative de calcul al arendei

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTATIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 183 din 19 iulie 1994


SmartCity3


    Ministrul agriculturii si alimentatiei,
    avand in vedere prevederile art. 19 din Legea arendarii nr. 16/1994, in temeiul Hotararii Guvernului nr. 785/1992 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii si Alimentatiei,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Normele metodologice orientative de calcul al arendei.
    Art. 2
    Normele metodologice orientative de calcul al arendei se vor publica in Monitorul Oficial al Romaniei prin grija Directiei generale de orientare si dezvoltare a productiei,

                    Ministrul agriculturii
                    si alimentatiei,
                    Ioan Oancea

                    NORME METODOLOGICE ORIENTATIVE
                       de calcul al arendei

    In temeiul art. 19 din Legea arendarii nr. 16/1994, pentru stabilirea nivelurilor arendei si a modalitatilor de plata a acesteia, se emit urmatoarele Norme metodologice orientative:

    CAP. 1
    Arendarea terenurilor agricole

    A. Consideratii generale
    Art. 1
    Potrivit prevederilor art. 14 din Legea nr. 16/1994, elementele de stabilire a arendei sunt: suprafata, potentialul de productie, structura parcelara, relieful si gradul de accesibilitate a mecanizarii, posibilitatile de acces, distanta fata de locurile de depozitare, industrializare sau comercializare, amenajarile si imbunatatirile funciare sau alte dotari.
    Art. 2
    Potentialul de productie a terenului este dat de clasa de calitate a acestuia, in conditiile aplicarii unor tehnologii adecvate si de cultivare cu plante agricole adaptate conditiilor climaterice ale zonei.
    Art. 3
    In cazul arendasilor - regii autonome, institutii si statiuni de cercetare si productie agricola si societati comerciale cu capital de stat sau majoritar de stat - nivelul minim si maxim al arendei, precum si modalitatile de plata se aproba, dupa cum urmeaza:
    a) la regiile autonome, de catre consiliile de administratie;
    b) la institutiile si statiunile de cercetare si productie agricola, de catre consiliile stiintifice;
    c) la societatile comerciale, de catre adunarea generala a actionarilor, la propunerea consiliului de administratie.
    B. Clasificarea terenurilor agricole in clase de calitate
    Art. 4
    Potentialul de productie a terenurilor se clasifica, in functie de sol, relief, clima, apa freatica, pe baza notelor de bonitare naturala pentru arabil, in urmatoarele 5 clase de calitate:
    Clasa I (81 - 100 puncte) - terenuri cu soluri foarte fertile, profunde, cu textura mijlocie, permeabile, neafectate de fenomene de degradare (saraturare, eroziune, alunecari, exces de umiditate etc.), situate pe suprafete plane sau foarte slab inclinate, in conditii climaterice de temperatura si precipitatii favorabile pentru culturi.
    Clasa II (61 - 80 puncte) - terenuri cu soluri fertile, profunde, cu textura mijlocie sau mijlociu-fina, cu permeabilitate buna sau mijlocie-mica, slab afectate de fenomene de degradare (saraturare, eroziune, exces de umiditate etc.), situate pe suprafete plane sau slab inclinate, in conditii climaterice de temperatura si precipitatii favorabile pentru culturi.
    Clasa III (41 - 60 puncte) - terenuri cu soluri mijlociu fertile, profunde sau moderat profunde, cu textura mijlocie, mijlociu-grosiera sau fina, moderat afectate de fenomene de degradare (saraturare, acidifiere, eroziune, exces de umiditate etc.), situate pe suprafete plane sau mijlociu inclinate, in conditii climaterice de temperatura si precipitatii moderat favorabile pentru culturi.
    Clasa IV (21 - 40 puncte) - terenuri cu soluri slab fertile, frecvent scheletice sau cu roca dura, la adancime mica, cu textura variata (grosiera pana la fina), puternic afectate de fenomene de degradare (saraturare, acidifiere, eroziune, alunecari active, exces de umiditate etc.) in conditii climaterice putin favorabile pentru culturi agricole.
    Clasa V (1 - 20 puncte) - terenuri cu soluri foarte slab fertile, improprii pentru folosinta arabila, foarte puternic afectate de fenomene de degradare (eroziune, exces de umiditate etc.).
    Art. 5
    Fiecare clasa de calitate a terenului se imparte in 3 categorii, in functie de gruparea parcelelor, forma si obstacole, distanta fata de centrul localitatii, de centrul de depozitare si valorificare a produselor sau de gara, de calitatea drumurilor etc., dupa cum urmeaza:
    Categoria A - terenuri cu sol uniform, cu forme si dimensiuni optime pentru mecanizare, grupate, cu drumuri foarte bune, cu acces usor si distanta mica de centrul localitatii, de centrul de depozitare si valorificare sau de gara.
    Categoria B - terenuri cu sol moderat uniform, cu forme si dimensiuni ce asigura conditii medii de mecanizare, moderat grupate, cu acces mediu, cu drumuri intretinute si cu distanta medie fata de centrul localitatii, centrul de depozitare si valorificare sau de gara.
    Categoria C - terenuri cu sol neuniform, cu forme si dimensiuni ce au conditii diferite de mecanizare, dispersate, drumuri necorespunzatoare (uneori fara drum) si la distante mari fata de centrul localitatii, de centrul de depozitare si valorificare sau de gara.
    Art. 6
    Metodologia incadrarii terenurilor agricole in clasa de calitate este unica, iar organele abilitate pentru incadrarea terenurilor agricole in clase de calitate sunt: Institutul de Cercetari pentru Pedologie si Agrochimie si oficiile judetene pentru studii pedologice si agrochimice.
    Art. 7
    Stabilirea claselor de calitate a terenurilor agricole se face pe baza lucrarilor de bonitare existente, intocmite de Institutul de Cercetari pentru Pedologie si Agrochimie si oficiile judetene pentru studii pedologice si agrochimice. In zonele in care acestea lipsesc, pentru orientare se pot utiliza datele din lucrarile de cadastru calitativ, existente la Institutul de Geodezie, Fotogrammetrie, Cartografie si Organizarea Teritoriului si la oficiile judetene de cadastru si organizarea teritoriului.
    La cerere, Institutul de Cercetari pentru Pedologie si Agrochimie si oficiile judetene pentru studii pedologice si agrochimice vor pune la dispozitia partilor contractante, contra cost, notele de bonitare, studii, analize si asistenta tehnica privind incadrarea terenurilor in clase de calitate.

    CAP. 2
    Arendarea in cazul terenului arabil

    Art. 8
    In functie de elementele de stabilire a arendei prevazute la art. 1, partile contractante stabilesc productia potentiala minima si maxima exprimata conventional in grau, considerat produs de referinta.
    Valoarea unui punct de bonitare poate fi socotita ca egala cu 40 kg grau (anexa nr. 1).
    Aceste limite orientative pot constitui baza pentru stabilirea pretului arendei, prin intelegere intre parti.
    Art. 9
    In cazul in care, conform contractului, arenda se va stabili in alte produse decat grau, partile contractante pot folosi coeficienti de convertibilitate prevazuti in anexa nr. 2 pentru stabilirea cantitatilor la produsele respective
    Art. 10
    Pretul arendei terenului se poate achita in produse agricole, echivalent grau, conform coeficientilor de convertibilitate din anexa nr. 2 sau in lei, la pretul griului pe piata libera, in momentul recoltarii acestui produs.

    CAP. 3
    Arendarea in viticultura

    Art. 11
    Pentru stabilirea potentialului de productie a plantatiilor viticole, proprietarul si arendasul pot lua in considerare criterii legate de zona de productie, amplasarea plantatiilor in functie de orografia terenului si fertilitatea solului, conditiile de exploatare si dotari, sortimentul de soiuri, varsta plantatiilor, procentul de goluri in plantatii, a potentialului de productie de struguri pe parcele si soiuri in functie de care se vor conveni si tehnologiile de exploatare.
    Art. 12
    Proprietarul si arendasul, la incheierea contractului de arendare, pot lua in considerare nivelurile orientative de productii la stabilirea carora s-a avut in vedere grupa de soiuri si zona de favorabilitate (anexele nr. 3 si 4).

    CAP. 4
    Arendarea in pomicultura

    Art. 13
    Stabilirea potentialului de productie a plantatiilor pomicole si de arbusti fructiferi in scopul arendarii se va face de catre arendator si arendas si va constitui baza contractului ce se va incheia intre acestia (anexa nr. 5).
    Art. 14
    In functie de amplasarea livezilor sau plantatiilor de arbusti fructiferi ce fac obiectul arendarii (orografia terenului, clasa de calitate a solului, existenta lucrarilor de amenajare si echipare tehnica, starea de intretinere a acestora), partile stabilesc tehnologia de exploatare.
    Art. 15
    Pentru plantatiile de hamei se pot lua in considerare criterii legate de panta terenului, varsta plantatiei, densitatea, starea de intretinere a plantatiei si starea de intretinere a sistemelor de sustinere (anexa nr. 6).

    CAP. 5
    Arendarea in zootehnie

    Art. 16
    Principalele elemente care pot fi luate in considerare la stabilirea arendei se refera la specie, rasa, categorie de varsta, tipuri de productie, starea fiziologica si potentialul de productie (anexele nr. 7 - 10).
    Art. 17
    Prin asemanare cu exceptiile stipulate in art. 7 alin. 3 din Legea nr. 16/1994, partile pot conveni ca, pentru anumite specii (exemplu: ovine, porcine, pasari etc.), precum si pentru anumite categorii de varsta, durata contractului sa fie mai mica de 5 ani, dar nu mai mica de un an.
    Art. 18
    Prin contractul de arendare, partile pot stipula ca la expirarea acestuia, arendasul sa restituie proprietarului (arendatorului) numarul de animale date in arenda, in structura de specii, rase, categorii de varsta si stari fiziologice convenite sau pot conveni ca la expirarea contractului, animalele date in arenda sa fie valorificate de catre arendas, partial sau in intregime, precizand cota ce revine arendatorului din pretul obtinut.

    CAP. 6
    Alte prevederi

    Art. 19
    Partile pot conveni sa incheie contracte de arendas si pentru alte bunuri agricole, si anume: constructii de orice fel, masini, utilaje si alte asemenea bunuri destinate exploatarii agricole.
    Art. 20
    Centrele agricole vor sprijini partile contractante in obtinerea documentatiilor referitoare la calitatea si categoria terenului si vor acorda, la cerere, consultatii tehnice, gratuit, privind orientarea incadrarii terenului si modalitatile de stabilire a nivelului arendei.

    CAP. 7
    Contractele de locatiune

    Art. 21
    In vederea incheierii contractelor de locatiune, prevazute la art. 25 din legea arendarii nr. 16/1994, consiliul de administratie al societatii comerciale va intocmi urmatoarele lucrari, pe care le va supune spre aprobare adunarii generale, si anume:
    a) transformarea, in echivalent arabil, a intregii suprafete agricole pe care o detine, potrivit anexei nr. 21 la Regulamentul privind procedura de constituire, atributiile si functionarea comisiilor pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor, a modelului si a modului de atribuire a titlurilor de proprietate, precum si punerea in posesie a proprietarilor, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 131/1991*), privind procedura de constituire, atributiile si functionarea comisiilor pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor, a modelului si modului de atribuire a titlurilor de proprietate, precum si punerea in posesie a proprietarilor, cu modificarile ulterioare;
    b) stabilirea productiei medii la hectar pe intreaga suprafata in echivalent arabil, potentiala minima si maxima exprimata conventional in grau;
    c) transformarea productiei medii la hectar in alte produse agricole pe care societatea le poate oferi ca pret al locatiunii - arendei - in natura.
    Art. 22
    La incheierea contractelor de locatiune, pretul locatiunii va fi stabilit prin conventia partilor, similar cu arenda.
    Art. 23
    Anexele nr. 1 - 10 fac parte integranta din prezentele norme.
-----------------
    *) Hotararea Guvernului nr. 131/1991 a fost republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 7 din 9 ianuarie 1993.


    ANEXA 1

                 ECHIVALENTUL
in produse al punctului de bonitare
------------------------------------------------------------------------------
Echivalent                                   Culturile
in produse  ------------------------------------------------------------------
al punctului Grau (produs   Orz    Porumb    Floarea-     Cartofi    Sfecla de
de bonitare  de referinta)                   soarelui                de zahar
------------------------------------------------------------------------------
kg/punct         40        45       52         16          200        280
------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 2

                  COEFICIENTI
de convertibilitate intre grau si alte produse
-----------------------------------
   Produsul              Coeficient
-----------------------------------
  - Grau                 1,00
  - Orz                  1,10
  - Porumb               1,30
  - Floarea-soarelui     0,40
  - Sfecla de zahar      7,00
  - Cartofi de toamna    5,00
-----------------------------------

    ANEXA 3

                   NIVELURILE ORIENTATIVE
de productie la strugurii de masa
-------------------------------------------------------------------------------
 Soiuri                 Gruparea judetelor pe                      Potentialul
                        zone de favorabilitate                     normal de
                                                                   productie
                                                                   t/ha
-------------------------------------------------------------------------------
 Perla de Csaba,        Constanta, Ialomita, Calarasi,
 Perlette               Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinti       6
                        restul judetelor                               4
------------------------------------------------------------------------------
Muscat timpuriu         Constanta, Calarasi, Ialomita, Giurgiu,
Bucuresti, Timpuriu     Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinti, Buzau,
de Cluj, Timpuriu de    Braila, Vrancea, Galati, Vaslui, Valcea,
Pietroasele, Otilia,    Prahova, Tulcea, Arad, Timis                    7
Sultanina               restul judetelor                                5
------------------------------------------------------------------------------
Victoria, Cardinal,     Constanta, Calarasi, Ialomita, Giurgiu,
Augusta                 Teleorman, Olt, Dolj, Prahova, Mehedinti,
                        Buzau                                           9
                        restul judetelor                                7
------------------------------------------------------------------------------
Azur, Cetatuia,         Constanta, Calarasi, Ialomita, Giurgiu,
Napoca, Otilia,         Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinti, Buzau,
Somesul, Spendid,       Braila, Vrancea, Galati, Vaslui, Prahova,
Transilvania, Triumf,   Valcea, Tulcea, Timis, Arad                     7
Silvania                restul judetelor                                5
-------------------------------------------------------------------------------
Chasselas d'ore si      Constanta, Calarasi, Ialomita, Giurgiu,
roz+clone, Milcov,      Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinti, Buzau,
Tamina, Muscat,         Braila, Vrancea, Galati, Vaslui, Valcea,
Hamburg+clone, Xenia,   Arad, Prahova, Timis, Tulcea                   10
Muscat Adda, Calina,    restul judetelor                                7
Chasselas de Baneasa
------------------------------------------------------------------------------
Coarna neagra, Coarna   Constanta, Ialomita, Calarasi, Giurgiu,
neagra selectionata     Olt, Teleorman, Dolj, Mehedinti, Buzau,
                        Prahova, Galati, Vaslui                         7
                        restul judetelor                                5
------------------------------------------------------------------------------
Afuz Ali+clone,         Constanta, Calarasi, Ialomita, Giurgiu,
Italia+clone, Roz       Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinti, Buzau,
romanesc, Select        Prahova                                        11
                        restul judetelor                                9
------------------------------------------------------------------------------

    ANEXA 4

             NIVELURILE ORIENTATIVE
de productie la strugurii de vin
------------------------------------------------------------------------------
    Grupa de soiuri                Soiuri                            Potential
                                                                     normal de
                                                                     productie
                                                                     t/ha
------------------------------------------------------------------------------
1. Soiuri pentru vinuri    - Grasa de Cotnari
   de calitate superioara, - Cabernet Sauvignon, Feteasca neagra,
   slab productive           Busuioaca de Bobotin                        6
2. Soiuri pentru vinuri    - Feteasca alba, Pinot gri, Traminer roz,
   de calitate superioara,   Sauvignon, Chardonnay, Neuburger, Riesling
   productie mijlocie        de Rin, Muscat Ottonel, Tamiioasa
                             romaneasca, Frincusa, Sarba, Columna
                           - Pinot noir, Cadarca                         7
3. Soiuri pentru vinuri    - Riesling italian, Feteasca regala,
   de calitate superioara,   Rkatiteli
   productive              - Merlot, Burgund mare                        8
4. Soiuri pentru vinuri    - Aligote, Galbena de Odobesti, Plavaie,
   de consum curent, de      Zghiharca, Crimposie selectionata,
   mare productie            Mustoasa de Maderat, St. Emilion, Majarca,
                             Steinschiller, Creata
                           - Babeasca neagra, Oporta, Sangioveze,
                             Rosioara, Codana                           10
------------------------------------------------------------------------------
    NOTA:
    Nivelurile orientative de productie propuse pot fi influentate in procent de +/- 10 - 20% de urmatorii factori:
    - varsta plantatiei;
    - fertilitatea solului.
    Ele sunt stabilite pentru plantatii cu procent de goluri de maximum 20% .
    Plantatiile infiintate cu selectii clonale au un potential de productie mai mare cu 20% fata de nivelurile orientative mentionate in prezenta anexa.

    ANEXA 5

                  TABEL  ORIENTATIV
cu incadrarea plantatiilor de pomi si arbusti fructiferi pe perioada de varsta si potentialul biologic de rodire
------------------------------------------------------------------------------
                  Perioade:                                  Crestere sau
  Specia     -------------------------------------------     descrestere
             Intretinere    Inceput de  Potentialul Declin   anuala a
             (de la         de rodire   biologic al   de     potentialului de
             plantare la    (pana la    speciei     rodire   productie
             inceputul      potential   - ani -     -ani-         %
             rodirii        biologic                        ------------------
              - ani -        - ani -                        Plantatii Plantatii
                                                            tinere    in declin
------------------------------------------------------------------------------
- Mar, par         5            5        15-20       5        15        10
- Piersic,
  migdal           3            3         8-10       2        30        20
- Cais             4            4         8-10       2        20        20
- Prun             5            5        13-15       5        15        10
- Cires            5            5        15-20       5        15        10
- Visin           3-4           3        10-15       3        20        15
- Nuc, castan    8-10         8-10       20-25      10       8-10        5
- Arbusti
  fructiferi      2-3          2-3        5-8        -        30         -
------------------------------------------------------------------------------

                  NIVELURILE ORIENTATIVE
minime si maxime ale productiei in pomicultura
----------------------------------------------
  Specia                  Productia
                          potentiala de fructe
                             - kg/ha -
----------------------------------------------
 - Semintoase               5.000  - minim
                           20.000  - maxim
 - Simburoase               2.000  - minim
                           10.000  - maxim
 - Nuc, castan              1.000  - minim
                            3.000  - maxim
 - Arbusti fructiferi       1.000  - minim
                            4.000  - maxim
----------------------------------------------
    NOTA:
    Potentialul de productie se poate diferentia in functie de procentul de goluri mai mare de 5% .

    ANEXA 4

                  TABEL ORIENTATIV
de incadrare a plantatiilor de hamei in vederea arendarii
-------------------------------------------------------------------------------
 Nr.  Criteriul          Situatia    Niveluri de diminuare a procentului
 crt.                    optima      cantitativ al arendei, pentru
                                     neindeplinirea conditiilor optime
-------------------------------------------------------------------------------
 1. Panta terenului      0 - 10%     La o panta mai mare de 15% se diminueaza
                                     procentul arendei cu 1% pentru fiecare
                                     3% crestere de panta
 2. Varsta plantatiei    intre 3 si
                         21 ani de
                         productie    1% pentru fiecare an peste 20
 3. Densitatea           95 - 100%    1% pentru fiecare 5% goluri peste cele
    plantatiei           fata de      5% admise
                         densitatea
                         initiala
 4. Starea de            buna
    intretinere a
    plantatiei
 5. Starea de
    intretinere a
    sistemului
    de sustinere         buna
-------------------------------------------------------------------------------

    ANEXA 7

                 I. TABEL  ORIENTATIV
cu elementele de stabilire a arendei la vaci si bivolite de lapte
------------------------------------------------------------------------------
Nr.   Specificare       Niveluri optime pentru arenda      Fata de nivelurile
crt.                           intreaga (100%)             optime arenda se
                   --------------------------------------  reduce cu :
                              Vaci in rasa pura :
                   ------------------------------ Bivolite
                   Baltata  Baltata  Bruna Pinzgau
                   roma-    cu negru
                   neasca   roma-
                            neasca
------------------------------------------------------------------------------
1. Productia de                                             Cu 2% pentru
   lapte - litri/                                           fiecare 100 litri
   cap/an                                                   de lapte mai putin
   - Productia
     medie pe
     lactatiile
     incheiate      3.300    4.500   3.500   2.500     900
   - Productia
     medie la
     lactatia I     2.950    3.900   2.700   2.400     750
   - Productia
     maxima
     - litri        4.100    5.000   3.800   3.400   1.100
     - lactatia     IV-V    III-IV   IV-V    V-VI    V-VI
2. Procentul de
   grasime           3,8      3,7     3,7     3,8     7,0   Cu 5% pentru
                                                            fiecare procent in
                                                            grasime mai putin
3. Varsta in luni
   la prima fatare  30-32    28-30   30-32   31-33   38-41  Cu 1% pentru
                                                            fiecare luna peste
                                                            varsta optima
4. Greutatea la
   varsta de
   monta         385      375     355     340     350       Cu 2% pentru
                                                            fiecare 10 kg sub
                                                            greutatea optima
5. Varsta in luni
   la prima
   monta            21-23    19-21   21-23   22-24   26-29  Cu 1% pentru
                                                            fiecare luna peste
                                                            varsta optima
-------------------------------------------------------------------------------
    NOTA:
    a) Specificarile de la nr. crt. 3, 4 si 5 se refera la vitele si juninci gestante.
    b) Parametrii (elementele) la metisi se reduc cu 5%.

                  II.  INDICATORII TEHNICO-ECONOMICI OPTIMI
pentru ferme cu efectiv mai mare de 10 vaci
------------------------------------------------------------------------------
Nr.      Specificare       U.M.   Nivel       Fata de nivelurile optime
crt.                              optim       arenda se reduce cu :
------------------------------------------------------------------------------
1. Productia medie de                    Cu 2% pentru fiecare 100 litri
   lapte                                 lapte mai putin fata de nivelurile
                                         optime
2. Reforma vaci            %      15     Cu 1% pentru fiecare procent mai mare
3. Natalitate              %      85     Cu 1% pentru fiecare procent mai mic
4. Mortalitate             %       1,5   Cu 5% pentru fiecare procent mai mare
------------------------------------------------------------------------------

    ANEXA 8

                 TABEL ORIENTATIV
cu elementele de stabilire a arendei la ovine
------------------------------------------------------------------------------
Nr.  Specificare          Niveluri optime pentru       Fata de nivelurile
crt.                      arenda intreaga (100%)       optime arenda se
                      -----------------------------    reduce cu:
                      Sexul Ovine    Ovine     Ovine
                            cu lina  cu lina   cu lina
                            fina     semifina  grosiera
------------------------------------------------------------------------------
1. Greutatea
   corporala la
   varsta de:
   (kg/cap)
   - 3 luni             M     16        15      15
                        F     13        12      12
   - 6 luni             M     28        26      25
                        F     25        23      22    Cu 1% pentru fiecare
   - 12 luni            M     45        39      37    kilogram in minus
                        F     37        35      33
   - adulta             M     70        55      53
                        F     50        40      38
2. Productia de lina
   (kg/cap)
   - Miori                     6,0       3,2     3,0
   - Mioare                    5,5       2,5     2,3   Cu 3% pentru fiecare
   - Berbeci                  10,0       3,8     3,5   kilogram in minus
   - Oi adulte                 6,0       2,7     2,5
3. Productia medie de
   lapte (litri/cap)-
   oi mulse                   20        30      35     Cu 1% pentru fiecare
                                                       litru in minus
------------------------------------------------------------------------------

    ANEXA 9

                  TABEL  ORIENTATIV
cu elemente de stabilire a arendei la porcine

    Ferme care se arendeaza, cu mai mult de 10 scroafe matca
------------------------------------------------------------------------------
 Nr.    Specificare           U.M.    Nivel optim     Fata de nivelurile
 crt.                                 pentru arenda   optime arenda se
                                      intreaga        reduce cu: (100%)
------------------------------------------------------------------------------
 1. Carne livrata, in viu,
    pe scroafa*), pe an        kg        1.700      3% pentru fiecare 100 kg
                                                    livrate mai putin
 2. Varsta porcului
    ingrasat si livrat la
    100 kg*)                  zile        180      2% pentru fiecare 10 zile
                                                    mai mult
------------------------------------------------------------------------------
--------------------
    *) Numarul mediu de scroafe se urmareste din registrul de evidenta lunara a categoriilor, luandu-se in calcul zilele furajate in categorie, iar greutatea vie livrata pe scroafa rezulta din carnea livrata, total, impartit la numarul de scroafe mediu furajate.
    *) Se are in vedere viteza de rotatie a stocului de porci mai mari de 8 kg cap (tineri si grasi).

    ANEXA 10

                 TABEL  ORIENTATIV
cu elementele de stabilire a arendei la pasari ouatoare

    Ferme care se arendeaza, cu mai mult de 1.000 gaini hibrizi de oua
-----------------------------------------------------------------------------
 Nr.  Specificare           U.M.     Nivel optim       Fata de nivelurile
 crt.                                pentru arenda     optime arenda se
                                     intreaga          reduce cu: (100%)
-----------------------------------------------------------------------------
 1. Varsta - la inceput
             de ouat      saptamani    maximum 18      2% pentru fiecare
                                                       saptamana in plus
           - la
             depopulare   saptamani    maximum 75      1% pentru fiecare
                                                       saptamana in minus
 2. Procent mediu de
    ouat                     %             65          1% pentru fiecare
                                                       procent in minus
 3. Productia medie de
    oua                   bucati/an       260          2% pentru fiecare 5
                                                       bucati in minus
 4. Consum specific de
    furaje                  g/ou       maximum 190     2% pentru fiecare 10
                                                       grame in plus
                                                                              

                                                


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 26/1994

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 26 din 1994
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu