Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 247 din  5 martie 1993

privind organizarea de cursuri de instruire in domeniul contabilitatii

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 63 din 26 martie 1993


SmartCity3


    Ministru de stat, ministrul finantelor,
    in baza Hotararii Guvernului nr. 788/1992 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor,
    avand in vedere Hotararea Guvernului nr. 575/1992 cu privire la experimentarea noului sistem de contabilitate si constituirea Colegiului Consultativ al Contabilitatii,
    in scopul instruirii personalului de specialitate in cunoasterea reglementarilor si metodologiilor contabile elaborate in aplicarea Legii contabilitatii nr. 82/1991,
    emite urmatorul ordin:

    1. Cursurile de instruire a personalului care exercita, potrivit legii, profesia de contabil se organizeaza de catre agentii economici sau alte persoane juridice autorizate, numai cu aprobarea Colegiului Consultativ al Contabilitatii, pe baza documentatiei prezentate in acest scop.
    2. Colegiul Consultativ al Contabilitatii elaboreaza si actualizeaza programa analitica, schema-cadru a cursului si alte materiale de specialitate necesare agentilor economici si altor persoane autorizate, in conditiile prevazute la pct. 1.
    3. Agentii economici sau alte persoane juridice care organizeaza cursuri de instruire in domeniul contabilitatii vor vira, la terminarea fiecarui curs, in contul Colegiului Consultativ al Contabilitatii, o cota de 5% din tarifele percepute reprezentand cheltuieli efectuate de colegiu pentru punerea la dispozitie a programei analitice, schemei-cadru a cursului, asigurarea consultantei si a altor materiale de specialitate, in vederea asigurarii instruirii in conformitate cu prevederile art. 3 si ale pct. 2 lit. g) din anexa nr. 2 a Hotararii Guvernului nr. 575/1992.
    4. Agentii economici sau alte persoane juridice autorizate vor elibera fiecarui cursant, la terminarea cursului, un certificat de absolvire (model anexat), formular cu regim special, gestionat de Colegiul Consultativ al Contabilitatii. Certificatul de absolvire se va elibera cursantilor numai dupa o verificare finala a cunostintelor de catre o comisie de examinare, din care va face parte, in mod obligatoriu, si un reprezentant al Colegiului Consultativ al Contabilitatii.
    5. Colegiul Consultativ al Contabilitatii si Directia generala a contabilitatii si sinteza bilanturilor contabile vor lua masuri pentru aducerea la indeplinire a prezentului ordin.

                  Ministru de stat,
                  ministrul finantelor,
                  Florin Georgescu

    ANEXA 1

    ROMANIA
    MINISTERUL FINANTELOR
    COLEGIUL CONSULTATIV AL CONTABILITATII
    Seria ........... nr. ..............

                      CERTIFICAT DE ABSOLVIRE
  Numele si prenumele ....................................................... nascut(a): in anul ........ luna .............. ziua ........, in localitatea ..........................., judetul ..........., incadrat(a) la ............
a absolvit cursul de instruire in domeniul noului sistem de contabilitate in perioada......................., cu not a...........
      Presedintele
   Colegiului Consultativ al                    Director de curs,
      Contabilitatii,
  L.S.
  Semnatura titularului ............................
  Nr. ................. *1)
-----------------------------
   NOTA: Prezentul certificat nu se substituie documentelor legale care
             atesta calitatea de contabil
  (COTOR)
  -----------
   *1) Numarul curent in registrul de evidenta a certificatelor de absolvire a
sus-numitului curs.

      ROMANIA
      MINISTERUL FINANTELOR
      COLEGIUL CONSULTATIV AL CONTABILITATII
      Seria ...........nr. ............

                       CERTIFICAT DE ABSOLVIRE

    Numele si prenumele: ................................................. nascut(a): in anul ........... luna ............. ziua ......, in localitatea ................, judetul ..........., incadrat(a) la ......................., a absolvit cursul de instruire in domeniul noului sistem de contabilitate in perioada ................, cu nota ..............

    Presedintele
  Colegiului Consultativ al                 Director de curs,
    Contabilitatii,
    L.S.
    Semnatura titularului ..........................
    Data eliberarii: anul .......... luna ........... ziua .............

--------------------------
   NOTA:
   Prezentul certificat nu se substituie documentelor legale care
             atesta calitatea de contabil

                                           


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 247/1993

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 247 din 1993
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu