E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 222 din 15 octombrie 1998

privind autorizarea retelelor si a serviciilor de radiocomunicatii cu destinatie publica, pentru transmisii vocale si/sau de date, de tip simplex, repetor conventional si semiduplex cu acces multiplu

ACT EMIS DE: MINISTERUL COMUNICATIILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 452 din 26 noiembrie 1998


SmartCity3


    Ministrul comunicatiilor,
    in baza Hotararii Guvernului nr. 129/1997 privind organizarea si functionarea Ministerului Comunicatiilor,
    in temeiul Legii telecomunicatiilor nr. 74/1996,
    emite prezentul ordin.

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    (1) Prezentul ordin reglementeaza autorizarea retelelor si a serviciilor de radiocomunicatii cu destinatie publica, pentru transmisii vocale si/sau de date, de tip: simplex, simplex cu statie coordonatoare, semiduplex cu repetor conventional, semiduplex cu acces multiplu tip "trunking".
    (2) Nu fac obiectul prezentului ordin retelele independente prevazute la art. 26 alin. (3) din Legea telecomunicatiilor nr. 74/1996, care pot functiona fara autorizatie, retelele de radiocomunicatii independente prevazute la art. 1 alin. (3) din Ordinul ministrului comunicatiilor nr. 14/1998, retelele si serviciile de radiotelefonie cu acces multiplu tip "celular" si retelele de radiotelefonie care utilizeaza aparate cu putere redusa si antena incorporata sau aparate care functioneaza in banda de 27 MHz (citizens' band - CB), care exploateaza frecventele in comun.
    (3) Realizarea si operarea retelelor prevazute la alin. (1) se fac in baza unei licente de operare pentru retea de radiocomunicatii cu destinatie publica, denumita in continuare licenta, care se elibereaza in conditiile prezentului ordin.
    Art. 2
    In acceptiunea prezentului ordin se definesc:
    a) retea de radiocomunicatii cu destinatie publica - retea de radiocomunicatii destinata asigurarii de servicii de telecomunicatii, altele decat cele de baza, catre public in baza "clauzei retelei deschise", in conformitate cu prevederile art. 7 lit. n) din Legea telecomunicatiilor nr. 74/1996;
    b) retea locala - atunci cand utilizatorii sunt amplasati intr-o singura localitate (municipiu, oras, comuna);
    c) retea zonala - atunci cand utilizatorii sunt amplasati in cel mult 5 judete.
    Art. 3
    Poate fi titular de licenta orice persoana juridica romana, inregistrata legal in Romania.
    Art. 4
    (1) Retelele de radiocomunicatii care fac obiectul prezentului ordin pot fi interconectate in conditiile prevazute in Ordinul ministrului comunicatiilor nr. 175/1998 privind interconectarea retelelor de telecomunicatii.
    (2) Este interzisa tranzitarea prin retelele de radiocomunicatii care fac obiectul prezentului ordin a traficului generat de alte retele de telecomunicatii.
    Art. 5
    (1) Frecventele radioelectrice necesare functionarii retelelor de radiocomunicatii reglementate prin prezentul ordin vor fi inscrise in licenta, iar plata tarifelor de utilizare a spectrului radioelectric se va face, in conformitate cu reglementarile in vigoare, la Regia Autonoma "Inspectoratul General al Comunicatiilor".
    (2) Nu se elibereaza licente atunci cand nu exista frecvente radioelectrice disponibile.
    Art. 6
    (1) Numerele necesare identificarii utilizatorilor retelelor de radiocomunicatii cu destinatie publica vor fi alocate in conformitate cu reglementarile in vigoare.
    (2) Titularii licentelor se vor conforma ordinelor ministrului comunicatiilor privind schimbarea Planului national de numerotare, in cazul in care retelele lor de radiocomunicatii fac obiectul unor astfel de planuri.
    (3) Titularii licentelor vor realiza retelele luand masuri tehnice de utilizare eficienta a spectrului radioelectric (folosirea antenelor directive la statiile fixe si utilizarea celor omnidirectionale numai in cazuri bine justificate, utilizarea statiilor fixe si mobile cu putere redusa etc).

    CAP. 2
    Procedura de autorizare

    Art. 7
    (1) Licenta se acorda prin licitatie publica, organizata de Ministerul Comunicatiilor - Directia generala reglementari, in conformitate cu prevederile legale.
    (2) Licenta se elibereaza de catre Ministerul Comunicatiilor - Directia generala reglementari, in baza unei taxe de licenta prevazute de lege. Termenul de eliberare a licentei este cel prevazut de reglementarile in vigoare.
    Art. 8
    (1) In scopul obtinerii licentei, reteaua de radiocomunicatii trebuie definita prin arhitectura si modul de organizare ale acesteia, prezentate in documentatia de participare la licitatie.
    (2) Titularul unei licente nu detine exclusivitate asupra furnizarii echipamentelor terminale (la utilizator), avand obligatia de a accepta in retea orice echipament autorizat si compatibil cu reteaua, in limita capacitatii minime disponibile.
    (3) Capacitatea minima disponibila a unei retele de radiocomunicatii care face obiectul prezentului ordin este de 40 de statii/ canal/ retea locala. Pentru retelele zonale, capacitatea minima disponibila este mai mare, proportional cu numarul de judete in care functioneaza reteaua.
    Art. 9
    Termenul de valabilitate a licentei este de 5 ani. Licenta este netransmisibila si poate fi reinnoita in conditiile Legii telecomunicatiilor nr. 74/1996.
    Art. 10
    (1) Echipamentele terminale ale retelei de radiocomunicatii cu destinatie publica trebuie sa respecte standardele si normele tehnice in vigoare pe plan national.
    (2) In baza licentei eliberate de Ministerul Comunicatiilor - Directia generala reglementari, titularul va solicita Regiei Autonome "Inspectoratul General al Comunicatiilor" acordul de procurare a echipamentelor care intra in componenta retelei.
    (3) Titularul retelei construieste reteaua si solicita avizul tehnic de functionare de la Regia Autonoma "Inspectoratul General al Comunicatiilor".
    (4) Punerea in functiune a retelei este permisa numai dupa obtinerea autorizatiei tehnice de functionare, eliberata de Regia Autonoma "Inspectoratul General al Comunicatiilor", potrivit reglementarilor in vigoare.
    (5) Punerea in functiune a retelelor de tip simplex, simplex cu statie coordonatoare si semiduplex cu repetor conventional se va face in termen de cel mult 6 luni de la obtinerea acordurilor de procurare a echipamentelor.
    (6) Punerea in functiune a retelelor tip "trunking" se va face in termen de cel mult 9 luni de la obtinerea acordurilor de procurare.
    Art. 11
    (1) Autorizatiile tehnice de functionare, controlul permanent al respectarii prevederilor autorizatiilor de functionare, utilizarea spectrului radioelectric, precum si celelalte activitati asociate sunt supuse unor tarife, potrivit reglementarilor in vigoare, care se percep de catre Regia Autonoma "Inspectoratul General al Comunicatiilor".
    (2) Tarifele de utilizare a spectrului radioelectric se platesc la Regia Autonoma "Inspectoratul General al Comunicatiilor", din momentul punerii in functiune a retelei.

    CAP. 3
    Dispozitii finale si tranzitorii

    Art. 12
    Ministerul Comunicatiilor - Directia generala reglementari poate solicita titularului licentei informatii legate de functionarea si serviciile retelei de radiocomunicatii si poate verifica respectarea prevederilor din licenta.
    Art. 13
    Licenta nu inlocuieste alte documente (avize, autorizatii, acorduri referitoare la mediu, amenajarea teritoriului, urbanism, drepturi de acces pe domeniul public sau privat etc.) necesare, potrivit prevederilor legale, pentru autorizare.
    Art. 14
    (1) Licenta poate fi retrasa partial sau total, temporar sau definitiv, de catre Directia generala reglementari din cadrul Ministerului Comunicatiilor, daca titularul acesteia incalca obligatiile prevazute in licenta, precum si prevederile altor reglementari in vigoare.
    (2) Masura retragerii licentei se ia dupa avertizarea prealabila pentru intrarea in legalitate si dupa verificarea veridicitatii sustinerilor titularului de licenta, comunicate in cel mult 30 de zile de la primirea avertizarii.
    (3) Autorizatia tehnica de functionare se retrage de catre Regia Autonoma "Inspectoratul General al Comunicatiilor", daca titularul acesteia incalca obligatiile prevazute in autorizatie, precum si prevederile altor reglementari in vigoare.
    Art. 15
    Regia Autonoma "Inspectoratul General al Comunicatiilor" va examina si va propune spre aprobare Ministerului Comunicatiilor alocarea altor benzi de frecventa, in scopul utilizarii lor pentru realizarea de retele de radiocomunicatii cu destinatie publica. Autorizarea lor se face in conformitate cu procedura prevazuta in prezentul ordin.
    Art. 16
    Se abroga prevederile ordinelor ministrului comunicatiilor nr. 54/1992, nr. 224/1992 si nr. 364/1993.
    Art. 17
    (1) Pentru cererile de autorizare aflate in curs de derulare autorizarea se va face in baza avizului tehnic favorabil al retelei respective, dat de catre Regia Autonoma "Inspectoratul General al Comunicatiilor".
    (2) Aceste autorizatii se elibereaza numai pentru retelele si serviciile de radiocomunicatii pentru care dreptul de operare a fost obtinut fara licitatie. Autorizatiile sunt valabile pentru o perioada de 5 ani, iar pentru obtinerea lor se vor plati taxe de autorizare, care se fac venit la bugetul de stat, in conformitate cu Legea telecomunicatiilor nr. 74/1996.
    (3) La expirarea valabilitatii autorizatiilor eliberate anterior prezentului ordin, titularii pot solicita acordarea licentelor de operare, fara licitatie, in conditiile art. 9 din prezentul ordin.
    Art. 18
    Prezentul ordin va intra in vigoare la data publicarii lui in Monitorul Oficial al Romaniei si va fi pus in aplicare prin grija Directiei generale reglementari din cadrul Ministerului Comunicatiilor si a Regiei Autonome "Inspectoratul General al Comunicatiilor".

                         Ministrul comunicatiilor,
                               Sorin PantisSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 222/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 222 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    ZI BUNA SI BINE AȚI VENIT LA ASDA FINANCE LTD Ai nevoie de finanțare 100%? Pot să vă rezolv nevoile financiare cu o problemă a spatelui cu o rată a dobânzii de 3%. Indiferent de circumstanțele dvs., lucrător pe cont propriu, pensionar, aveți un rating de credit slab, vă putem ajuta. rambursare flexibilă, Contactați-ne la: asdaservices24@gmail.com Aplică acum pentru toate tipurile de împrumuturi și obține bani urgent! * Înființarea unei francize * Achiziție de afaceri * Expansiunea afacerii * Proiect de capital/infrastructură * Achizitie imobiliara comerciala * Executarea contractului * Finanțarea comerțului etc. Salutari,
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    HEAD PÄEVA JA TERE TULEMAST ASDA FINANCE LTD Kas vajate 100% rahalisi vahendeid? Saan lahendada teie rahalised vajadused alaseljaprobleemiga, mille intressimäär on 3%. Olenemata teie olukorrast, füüsilisest isikust ettevõtja, pensionil, halva krediidireitinguga, saame aidata. paindlik tagasimakse, võtke meiega ühendust aadressil: asdaservices24@gmail.com Taotlege kohe igat tüüpi laenu ja hankige raha kiiresti! * Frantsiisi käivitamine * Ettevõtte omandamine * Äritegevuse laiendamine * Kapitali / infrastruktuuri projekt * Ärikinnisvara ost * Lepingu täitmine * Kaubanduse finantseerimine jne. Lugupidamisega
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I’m very excited to speak about Elite Wizard Bitcoin Recovery, this cyber security company was able to assist me in recovering my stolen digital funds and cryptocurrency. I’m truly amazed by their excellent service and professional work. I never thought I could get back my funds until I approached them with my problems and provided all the necessary information. It took them 72 hours to recover my funds and I was amazed. Without any doubt, I highly recommend Elite Wizard Bitcoin Recovery for all your cryptocurrency recovery, digital funds recovery, hacking, and cybersecurity-related issues. Email: eliterecovery247@cyber-wizard.com WhatsApp: +1 (740) 688-0116 Call: +1 (805) -386-9670
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți un împrumut rapid și legal aici la o rată scăzută de 2% pentru mai multe detalii, contactați-ne la: sirmacho1111@gmail.com Vă mulțumim că așteptați răspunsul dvs whatsapp: +1) 765-266-2912
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți un împrumut rapid și legal aici la o rată scăzută de 2% pentru mai multe detalii, contactați-ne la: sirmacho1111@gmail.com Vă mulțumim că așteptați răspunsul dvs whatsapp: +1) 765-266-2912
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I was once lured into a crypto currency investment platform that I came across on Instagram. I lost about $508,000 to this evil scheme after I invested and accumulated profits, I was denied withdrawals on the specified date. I wrote to the customer support but I was given no feedback, I knew I had been scammed and I started to search for a way to recover my crypto.. I considered myself fortunate that I stumbled upon a post on the internet web about a Recovery Expert Jeanson James Ancheta wizard. I would highly recommend Jeanson James Ancheta wizard agent to anyone who wants to recover their lost funds from any scam. He is the best in the business and will do anything possible to help you get your money back. I never thought it would be possible to get back crypto once it is sent but I'm super happy and grateful for the services of Jeanson James Ancheta wizard. Kindly reach out to him if you need any help.(jeansonjamesanchetawizard62@gmail.com) or WhatsApp number: +4531898073 or Telegram number: +4571398534.
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I know of a group of private investigators who can help you with they are also hackers but prefer to be called private investigators They can help with your bitcoin issues and your clients will be happy doing business with you,they can also help yo with your bad credit score,hacking into phones,binary recovery,wiping criminal records,increase school score, stolen files in your office or school,blank atm etc. Just name it and you will live a better life Contact +1(410}6350697 Premiumhackservices@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
     After losing over $300,000.00 to fraudulent stock brokers who operated under the name "fxtradebit," I found myself drowning in debt. However, I was fortunate enough to come across Century Hackers Group. They played a crucial role in my journey towards recovery by exposing the true nature of the scammers. Initially, I was on the verge of paying the requested transfer fees out of desperation to retrieve my money, but the recovery hacker from Century hackers intervened. They revealed that the scammers were impostors and that their company was merely a copycat of a legitimate one. This revelation devastated me, but Century Hackers used their expertise to trace the money back to the accounts and wallets where I had sent it. Their remarkable efforts turned the situation in my favor , for which I am immensely grateful to Century hackers . You can reach them through email as well century@cyberservices.com or WhatsApp: +3197005034955
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Hi everyone i want to share my amazing testimony on how a great spell caster called Dr Wealth transformed me financially, i still finds it difficult to believe that i now worth millions of dollars, am from US i have been playing lottery game for so long now and i have never win any reasonable amount, i was glancing through things online and i came across a testimony of a woman who won a very huge amount of money with the help of Dr Wealth who prayed for her and gave her a winning numbers to play, and surprisingly her name came out among the winners she won 36 million dollars, so i also decided to try my luck i contacted Dr Wealth and i also asked him for help and he told me what i needed to do which was a very easy task which i did and on the second day after he had made prayers for me he gave me some numbers and told me that i should go and play them so i went to play the numbers in the morning and i later went to check the result there i got the shock of my life, i saw my name amongst the winners i won an amount i have never dreamed of, my mouth was open and i didn't know what to say, i just want the world to know that there is a great man called Dr Wealth, if you have been playing lottery game and you never won i will advise you to contact Dr Wealth for help and i promise he will never fail you, here are his contacts, you can email him on drwealthmag@gmail. com you can also WhatsApp him on +19734491500 or call him on +19592157598.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Hi everyone i want to share my amazing testimony on how a great spell caster called Dr Wealth transformed me financially, i still finds it difficult to believe that i now worth millions of dollars, am from US i have been playing lottery game for so long now and i have never win any reasonable amount, i was glancing through things online and i came across a testimony of a woman who won a very huge amount of money with the help of Dr Wealth who prayed for her and gave her a winning numbers to play, and surprisingly her name came out among the winners she won 36 million dollars, so i also decided to try my luck i contacted Dr Wealth and i also asked him for help and he told me what i needed to do which was a very easy task which i did and on the second day after he had made prayers for me he gave me some numbers and told me that i should go and play them so i went to play the numbers in the morning and i later went to check the result there i got the shock of my life, i saw my name amongst the winners i won an amount i have never dreamed of, my mouth was open and i didn't know what to say, i just want the world to know that there is a great man called Dr Wealth, if you have been playing lottery game and you never won i will advise you to contact Dr Wealth for help and i promise he will never fail you, here are his contacts, you can email him on drwealthmag@gmail. com you can also WhatsApp him on +19734491500 or call him on +19592157598.
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 222/1998
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu