ORDIN Nr. 21
din 1 februarie 2007
privind completarea unor
ordine ce reglementeaza domeniul sanitar veterinar si pentru siguranta
alimentelor
ACT EMIS DE:
AUTORITATEA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTE
ACT PUBLICAT IN:
MONITORUL OFICIAL NR. 126 din 21 februarie 2007
Având în vedere prevederile art.
10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii
sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări prin
Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,
în temeiul art. 3 alin. (3) şi
al art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea
şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa
Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia,
văzând Referatul de aprobare nr. 15.456 din 25 ianuarie
2007/nr. 35.182 din 30 ianuarie 2007/nr. 25.314 din 2 februarie 2007, întocmit
de Direcţia generală sanitară veterinară, Direcţia generală siguranţa
alimentelor şi Direcţia generală de inspecţie şi coordonare PIF din cadrul
Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare
Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite
următorul ordin:
Art. I. - La data intrării în vigoare a prezentului ordin, următoarele
ordine se completează după cum urmează:
1. In Ordinul preşedintelui Agenţiei Veterinare şi
pentru Siguranţa Alimentelor nr. 26/2004 pentru aprobarea Normei veterinare
privind metodele de analiză pentru controlul oficial al furajelor cu referire
la determinarea umidităţii, a grăsimilor şi uleiurilor vegetale, a magneziului
şi conţinutului în fibre, publicat în Monitorul Oficial
al României, Partea I, nr. 1.020 din 4 noiembrie 2004,
după articolul 3 se introduce un nou articol, articolul 31, cu următorul cuprins: „Art. 31. - Prezentul
ordin transpune Directiva Comisiei 73/46/CEE ce stabileşte metode comunitare de
analiză pentru controlul oficial al furajelor, publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene (JOCE)
nr. L 83 din 30 martie 1973, p. 21."
2. In Ordinul preşedintelui
Agenţiei Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 16/2004 pentru
aprobarea Normei veterinare ce stabileşte metode naţionale de analiză pentru
controlul oficial al furajelor cu referire la conţinutul în zinc-bacitracină,
flavofosfolipol, fier, cupru, mangan şi zinc, publicat în Monitorul Oficial al
României, Partea I, nr. 1.020
din 4 noiembrie 2004, după articolul 3 se introduce un nou articol, articolul 31, cu următorul cuprins:
„Art. 31. - Prezentul ordin transpune
Directiva Comisiei 78/633/CEE ce stabileşte metode
comunitare de analiză pentru controlul oficial al furajelor, publicată în
Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene (JOCE) nr. L 206 din 29 iulie 1978,
p. 43."
3. In Ordinul preşedintelui Agenţiei Veterinare şi
pentru Siguranţa Alimentelor nr. 19/2004 pentru aprobarea Normei veterinare ce
stabileşte metode naţionale de analiză pentru controlul oficial al furajelor cu
referire la conţinutul în avoparcină şi monenzin de sodiu, publicat în
Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.020 din 4 noiembrie 2004, după articolul 3 se introduce un nou
articol, articolul 31, cu următorul cuprins:
„Art. 31. -
Prezentul ordin transpune Directiva Comisiei 81/715/CEE ce stabileşte metode
comunitare de analiză pentru controlul oficial al furajelor, publicată în
Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene (JOCE) nr. L 257 din 10 septembrie 1981, p. 38-46.”
4. In Ordinul preşedintelui Agenţiei Veterinare şi
pentru Siguranţa Alimentelor nr. 22/2004 pentru aprobarea Normei veterinare ce
stabileşte metode naţionale de analiză pentru controlul oficial al furajelor cu
referire la conţinutul în spiramicină, publicat în Monitorul Oficial al României,
Partea I, nr. 1.020 din 4
noiembrie 2004, după articolul 3 se introduce un nou articol, articolul 31, cu
următorul cuprins:
„Art. 31. -
Prezentul ordin transpune Directiva Comisiei 84/425/CEE ce stabileşte metode
comunitare de analiză pentru controlul oficial al furajelor, publicată în
Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene (JOCE) nr. L 238 din 6 septembrie 1984, p. 34-38.”
5. In Ordinul preşedintelui Agenţiei Veterinare şi
pentru Siguranţa Alimentelor nr. 17/2004 pentru aprobarea Normei veterinare ce
stabileşte metoda de calcul pentru valoarea energetică a furajelor combinate
pentru păsări, publicat în Monitorul Oficial al
României, Partea I, nr. 1.020 din 4 noiembrie 2004,
după articolul 3 se introduce un nou articol, articolul 31, cu următorul cuprins:
„Art. 31. -
Prezentul ordin transpune Directiva Comisiei 86/174/CEE ce îmbunătăţeşte metoda
de calcul al valorii energetice a hranei compuse pentru păsări, publicată în
Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene (JOCE) nr. L 130 din 16 mai 1986, p.
53-54."”
6. In Ordinul preşedintelui Agenţiei Veterinare şi
pentru Siguranţa Alimentelor nr. 20/2004 pentru aprobarea Normei veterinare ce
stabileşte metode naţionale de analiză pentru determinarea aminoacizilor, uleiurilor şi grăsimilor brute şi a olaquindoxului
din furaje, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.020 din 4 noiembrie 2004, după
articolul 3 se introduce un nou articol, articolul 31, cu următorul cuprins:
„Art. 31. -
Prezentul ordin transpune Directiva Comisiei 98/64/CE ce stabileşte metode
comunitare de analiză pentru determinarea aminoacizilor, uleiurilor
neprelucrate şi grăsimilor şi a olaquindoxului în furaje şi modifică Directiva
71/393/CEE, publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene (JOCE) nr.
L 257 din 19 septembrie 1998, p. 14-28.”
7. In Ordinul preşedintelui Agenţiei Veterinare şi
pentru Siguranţa Alimentelor nr. 21/2004 pentru aprobarea Normei veterinare ce
stabileşte metode naţionale de analiză pentru controlul oficial al furajelor în
scopul identificării conţinutului în halofuginonă, publicat în Monitorul
Oficial al României, Partea I, nr. 1.020 din 4 noiembrie 2004, după articolul 3 se introduce un nou articol,
articolul 31, cu
următorul cuprins:
„Art. 31. -
Prezentul ordin transpune Directiva Comisiei 93/70/CE ce stabileşte metode de
analiză pentru controlul oficial al furajelor, publicată în Jurnalul Oficial al
Comunităţilor Europene (JOCE) nr. L 234 din 17
septembrie 1993, p. 17-21.”
8. In Ordinul preşedintelui Agenţiei Veterinare şi
pentru Siguranţa Alimentelor nr. 23/2004 pentru aprobarea Normei veterinare ce
stabileşte metode naţionale de analiză pentru controlul oficial al furajelor în
scopul identificării conţinutului în robenidină (E 750) şi metil benzoat,
publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.020 din 4 noiembrie 2004, după articolul 3 se introduce un
nou articol, articolul 31, cu următorul cuprins:
„Art. 31. -
Prezentul ordin transpune Directiva Comisiei 93/117/CE ce stabileşte metode de
analiză pentru controlul oficial al furajelor, publicată în Jurnalul Oficial al
Comunităţilor Europene (JOCE) nr. L 329 din 30
decembrie 1993, p. 54-62.”
9. In Ordinul preşedintelui Agenţiei Veterinare şi
pentru Siguranţa Alimentelor nr. 24/2004 pentru aprobarea Normei veterinare ce
stabileşte o metodă naţională de analiză pentru determinarea lasalocidului de
sodiu din furaje, publicat în Monitorul Oficial al
României, Partea I, nr. 1.020 din 4 noiembrie 2004,
după articolul 3 se introduce un nou articol, articolul 31, cu următorul cuprins:
„Art. 31. -
Prezentul ordin transpune Directiva Comisiei 99/76/CE ce stabileşte o metodă
comunitară pentru determinarea lasalocidului de sodiu din furaje, publicată în
Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene (JOCE) nr. L 207 din 6 august 1999, p. 13-17.”
Art. II. - Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul
Oficial al României, Partea I.
Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
Marian Avram