Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 18 din  7 iunie 1996

pentru aprobarea Regulamentului nr. 7/1996 privind autorizarea si functionarea organismelor de autoreglementare

ACT EMIS DE: COMISIA NATIONALA A VALORILOR MOBILIARE

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 190 din 15 august 1996


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 6 lit. d), art. 14 lit. j) si ale art. 13 din Legea nr. 52/1994 privind valorile mobiliare si bursele de valori si avand in vedere prevederile art. 42 din aceeasi lege,
    in temeiul Hotararii Parlamentului Romaniei nr. 17 din 5 octombrie 1994;

    Presedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Pe data prezentului ordin se aproba Regulamentul nr. 7/1996 privind autorizarea si functionarea organismelor de autoreglementare si se dispune publicarea lui in Monitorul Oficial al Romaniei.
    Art. 2
    Departamentul reglementarea pietei si intermediere financiara si Departamentul logistic vor asigura aducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.

                   PRESEDINTELE COMISIEI
                   NATIONALE A VALORILOR MOBILIARE,
                   prof. univ. dr. STEFAN BOBOC


                     REGULAMENT
privind autorizarea si functionarea organismelor de autoreglementare

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Prezentul regulament stabileste reguli privind autorizarea si functionarea organismelor de autoreglementare, supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (C.N.V.M.), in conformitate cu Legea nr. 52/1994.
    Art. 2
    Organismul de autoreglementare (OAR) este acea organizatie autorizata de C.N.V.M. sa reglementeze activitatea membrilor sai si sa asigure respectarea de catre acestia a regulilor C.N.V.M. si a regulilor proprii. OAR include, fara a se limita la, orice bursa de valori, asociatie profesionala a societatilor de valori mobiliare, societate de compensare si/sau de depozitare colectiva, asociatie a organismelor colective de plasament sau asociatie a registrelor independente autorizate.

    CAP. 2
    Conditii de autorizare si functionare a organismelor de autoreglementare

    Art. 1
    Pentru a fi autorizat ca organism de autoreglementare, solicitantul va depune o cerere de autorizare, insotita de anexele corespunzatoare (Formularul OAR).
    Formularul OAR va contine informatii care sa demonstreze urmatoarele:
    a) solicitantul dispune de mijloacele necesare pentru a asigura respectarea de catre membrii sai si de persoanele asociate a regulilor si procedurilor proprii, precum si a regulilor C.N.V.M.;
    b) regulile interne ale solicitantului asigura o reprezentare corecta a membrilor sai in organismul de conducere si elimina posibilitatea ca doi membri ai acestuia sa fie angajati sau sa se afle sub controlul aceleiasi persoane/organizatii, sau ca nominalizarea pentru alegerea lor sa fi fost facuta de aceeasi institutie. In plus, regulile interne ale solicitantului vor prevedea ca unul sau 10% dintre membrii organismului de conducere, oricare cifra este mai mare, sa nu fie asociat cu un membru sau cu o alta entitate autorizata de C.N.V.M.;
    c) regulile interne ale solicitantului sunt concepute astfel incat sa previna practicile frauduloase si de manipulare, sa promoveze principii juste de tranzactionare si de echitate in relatiile dintre participantii pe piata;
    d) regulile interne ale solicitantului prevad masuri disciplinare corespunzatoare aplicabile membrilor sai si persoanelor asociate acestora, pentru incalcari ale reglementarilor proprii si/sau ale C.N.V.M., precum si sanctiuni pentru incalcarea regulamentelor OAR sau ale C.N.V.M.;
    e) regulile solicitantului prevad proceduri echitabile in ceea ce priveste:
    (1) examinarea cererilor de acceptare ca membru;
    (2) aplicarea masurilor disciplinare fata de membri si persoanele asociate; si
    (3) contestatiile privind masurile disciplinare sau eventualele refuzuri ale acordarii calitatii de membru;
    f) regulile interne ale solicitantului asigura o repartizare echitabila a taxelor, comisioanelor si a altor sume percepute membrilor sai, emitentilor sau altor persoane care beneficiaza de facilitatile puse la dispozitie de solicitant.
    Organismelor autorizate ca OAR in baza acestui regulament le sunt acordate prerogative de adoptare a unor reguli privind activitatea membrilor, supravegherea, anchetarea si sanctionarea acestora in cazul in care acestia incalca regulile OAR, ale C.N.V.M. sau alte dispozitii legale aplicabile.
    C.N.V.M. va lua decizia de aprobare sau de respingere a cererii de autorizare in cel mult 30 de zile de la inregistrarea acesteia sau intr-o alta perioada de timp stabilita prin decizie a C.N.V.M.
    Art. 2
    C.N.V.M. poate retrage autorizatia de autoreglementare unui OAR care inceteaza sa mai desfasoare activitati in calitatea specificata in cererea sa de autorizare.
    Art. 3
    Daca C.N.V.M. constata ca, fara o justificare rezonabila, un OAR nu a respectat regulile C.N.V.M. sau pe cele proprii, C.N.V.M. va trimite o nota scrisa acelei OAR, mentionand deficientele constatate si cerand respectivului organism sa ia masuri corective pana la o anumita data.
    Daca respectivul OAR nu remediaza deficientele conform solicitarii C.N.V.M., aceasta poate lua masuri de schimbare din functie a persoanelor responsabile, in cazul in care nu este prevazut altfel prin lege. Inainte ca schimbarea din functie sa devina efectiva, respectivele persoane au dreptul la o audiere de catre C.N.V.M.
    Art. 4
    Difuzarea continua si transparenta a cotatiilor de vanzare si cumparare a valorilor mobiliare, asigurarea facilitatilor pentru executarea tranzactiilor, precum si pentru executarea operatiunilor care urmeaza realizarii tranzactiilor pot fi asigurate numai de catre OAR autorizate de C.N.V.M. sau de catre alte organizatii autorizate de C.N.V.M. in acest scop, dupa data intrarii in vigoare a prezentului regulament.
    Art. 5
    Asociatiile societatilor de valori mobiliare si bursele de valori autorizate de C.N.V.M. trebuie sa inainteze la C.N.V.M. un plan de raportare a tranzactiilor, care sa specifice modalitatea in care solicitantul pune la dispozitia publicului sau difuzeaza rapoartele de tranzactionare si cotatiile pentru valorile mobiliare care fac obiectul tranzactiilor prin intermediul sistemului de tranzactionare propriu si care sa cuprinda cel putin urmatoarele:
    (1) datele care fac obiectul raportarii;
    (2) modul de colectare, prelucrare si difuzare a informatiilor privind tranzactiile si cotatiile;
    (3) metodele folosite pentru a asigura ca datele sunt exacte si complete.
    Acest plan trebuie aprobat de catre C.N.V.M. anterior inceperii tranzactionarii in sistemul solicitantului sau in cel mult 90 de zile de la intrarea in vigoare a acestui regulament.
    Art. 6
    Asociatiile societatilor de valori mobiliare sau bursele de valori trebuie sa obtina acordul C.N.V.M. pentru tranzactionarea in sistemul lor a unei valori mobiliare. Prevederile acestui articol nu se vor aplica valorilor mobiliare rezultate din Programul de privatizare in masa.
    Art. 7
    C.N.V.M. poate suspenda temporar toate tranzactiile pe orice piata reglementata, in conformitate cu prevederile Legii nr. 52/1994, daca considera ca este necesar pentru protectia investitorilor sau din motive de securitate nationala. Anterior unei asemenea suspendari, C.N.V.M. va notifica Parlamentului Romaniei aceasta decizie. Partile interesate au posibilitatea de a obtine, la cerere, o audiere in fata C.N.V.M., pentru a contesta decizia de suspendare a tranzactionarii, in termen de 10 zile de la respectiva suspendare. In urma audierii, C.N.V.M. poate decide perioada si conditiile suspendarii si/sau ale ridicarii suspendarii.
    Art. 8
    OAR vor depune la C.N.V.M. un dosar care sa cuprinda copii de pe orice propunere de modificare a regulilor OAR. Acest dosar trebuie sa contina, de asemenea, o declaratie cu privire la motivele care au stat la baza modificarilor propuse. C.N.V.M. poate publica textul modificarilor propuse si motivele care le-au determinat, insotite de o nota.
    Modificarile propuse la regulile OAR vor intra in vigoare la 30 de zile de la depunere sau intr-un alt termen stabilit de C.N.V.M. prin ordin. In cazul in care considera ca este in interesul public, C.N.V.M. poate sa nu aprobe aceste propuneri sau poate sa sugereze OAR sa modifice textul propunerii.
    Pe durata celor 30 de zile, partile interesate pot adresa comentarii scrise la C.N.V.M. C.N.V.M. va pune la dispozitia publicului aceste comentarii, pentru a da partilor interesate posibilitatea de a le analiza. Modificarea propusa poate intra in vigoare inainte de expirarea celor 30 de zile, daca C.N.V.M. considera ca este in interesul public.
    C.N.V.M. poate, de asemenea, sa ceara OAR sa modifice, sa adauge sau sa stearga reguli ale OAR, daca hotaraste ca este corespunzator sau in interesul public, exceptand cazul in care Legea nr. 52/1994 nu prevede altfel.
    Art. 9
    OAR vor intocmi si vor pastra pentru o perioada de 2 ani toate documentele trimise sau primite de acestea in cursul desfasurarii activitatii lor, inclusiv corespondenta, rapoartele, registrele, notificarile, situatiile conturilor si alte asemenea inregistrari, si, la cererea C.N.V.M., i le vor pune la dispozitie in cel mult 4 zile lucratoare.

    CAP. 3
    Actiuni disciplinare

    Art. 1
    OAR trebuie sa notifice C.N.V.M.:
    a) deciziile disciplinare ramase definitive, pentru care membrul sau persoana asociata sanctionata a epuizat toate caile de atac la nivelul OAR;
    b) deciziile adoptate in procedura de urgenta, care au ca rezultat fie suspendarea unui membru sau a unei persoane asociate, fie limitarea sau interzicerea accesului unui membru, a unei persoane asociate sau a altui participant la serviciile oferite de OAR.
    Cerintele de notificare prevazute in acest articol vor fi satisfacute, in cazul prevederilor lit. a), prin inaintarea unui raport lunar la C.N.V.M., care sa contina:
    (1) numele membrului sau al persoanei asociate acestuia care a fost sanctionata disciplinar, adresa ultimului domiciliu sau a ultimului loc de munca cunoscut al acestora, asa cum reies din registrele OAR;
    (2) actul sau faptul comis de membrul sau de persoana asociata, sau omisiunea de a actiona;
    (3) dispozitiile specifice ale legii sau ale regulamentelor OAR care au fost incalcate prin actul sau faptul respectiv, sau prin omisiunea de a actiona;
    (4) o nota prezentand sanctiunea aplicata, motivele pe care s-a intemeiat si data de la care sanctiunea a intrat sau va intra in vigoare;
    (5) orice alte informatii pe care OAR le considera relevante.
    Cerintele de notificare prevazute in acest articol pot fi satisfacute, in cazul prevederilor lit. b), prin inaintarea unei note scrise la C.N.V.M. in 24 de ore de la intrarea in vigoare a unei asemenea decizii de suspendare, de limitare sau de interdictie. Nota va contine motivele care au determinat sanctiunea.
    Art. 2
    Dupa o analiza completa a documentelor prezentate de OAR in legatura cu o masura disciplinara definitiva adoptata de acesta, C.N.V.M. poate sa o modifice, sa o revoce sau sa o confirme.
    Art. 3
    Toate actiunile disciplinare prevazute la art. 1 lit. a) din acest capitol vor deveni parte a dosarului disciplinar al membrului sau al persoanei asociate, care poate fi facut public de catre C.N.V.M. sau OAR.
    Art. 4
    Daca un OAR impune o sanctiune disciplinara mentionata la art. 1 lit. a) si b) din acest capitol, partea vatamata poate inainta la C.N.V.M. o contestatie in forma scrisa, in scopul amanarii si/sau revizuirii ulterioare a unor asemenea sanctiuni. Contestatia trebuie sa prezinte motivele pentru care se solicita amanarea aplicarii sau revizuirea sanctiunii.
    Art. 5
    Examinarea contestatiilor mentionate la art. 4 al acestui capitol implica urmatoarea procedura:
    a) contestatia se inainteaza la C.N.V.M. in termen de 30 de zile de la primirea notificarii asupra deciziei finale adoptate de OAR. C.N.V.M. trimite o copie de pe contestatie la OAR. In termen de 10 zile de la primirea copiei de pe contestatie, OAR va inainta la C.N.V.M. doua copii de pe dosarul care a stat la baza deciziei respective;
    b) OAR poate depune la C.N.V.M. un raspuns justificativ in termen de 10 zile de la primirea copiei de pe contestatia solicitantului.
    Documentele care au fost depuse dupa termenul prevazut nu vor mai fi luate in considerare decat cu permisiunea speciala a C.N.V.M.;
    c) C.N.V.M. poate solicita completarea dosarului inaintat spre analiza cu probe suplimentare pe care le considera relevante;
    d) oricare dintre parti poate cere audierea la C.N.V.M., care are libertatea de a accepta sau de a respinge orice solicitare de acest fel.

    CAP. 4
    Reguli de supraveghere

    Art. 1
    OAR vor cere societatilor membre urmatoarele:
    (1) sa numeasca o persoana responsabila de asigurarea aplicarii si respectarii legilor, a regulamentelor C.N.V.M. si a regulilor proprii. Potentialele incalcari ale regulilor de catre angajatii societatii de valori mobiliare trebuie aduse la cunostinta persoanei responsabile de aplicarea si respectarea regulilor, imediat ce au fost descoperite. Aceasta notifica la C.N.V.M. sau la OAR, in cazul in care constata incalcarea unei reguli;
    (2) sa stabileasca, in scris, proceduri de prevenire si de descoperire a eventualelor incalcari ale legii, ale regulamentelor C.N.V.M. sau ale regulilor proprii, prin care:
    a) vor identifica persoanele care au responsabilitati de supraveghere;
    b) vor detalia metodele de supraveghere, pentru domeniile in care un angajat isi exercita responsabilitatile de supraveghere.
    Responsabilitatile de supraveghere includ obligatia de a analiza:
    - operatiunile inregistrate in conturile clientilor;
    - primirea si plata sumelor in numerar;
    - vanzarile si cumpararile de valori mobiliare;
    - activitatea agentilor de valori mobiliare si a altor angajati;
    - situatia financiara, in corelatie cu prevederile regulamentelor corespunzatoare.

    CAP. 5
    Sanctiuni

    Art. 1
    Daca o societate de valori mobiliare sau un salariat al sau nu exercita supravegherea asa cum este prevazut in cap. IV al acestui regulament, C.N.V.M. poate sanctiona cu avertisment, cu suspendarea sau retragerea autorizatiei societatii si/sau a salariatului responsabil sau poate aplica o amenda de maximum 30.000.000 lei.
    Art. 2
    Daca un OAR, prin angajatii sau membrii organismelor de conducere, nu respecta prevederile acestui regulament, C.N.V.M. poate sanctiona OAR sau pe directori cu avertisment, suspendare, cu retragerea autorizatiei sau poate aplica o amenda de maximum 30.000.000 lei.

    CAP. 6
    Dispozitii finale

    Art. 1
    Prezentul regulament va intra in vigoare la data publicarii lui in Monitorul Oficial al Romaniei.

    Formular OAR

                       FORMULAR STANDARD
pentru autorizarea ca organism de autoreglementare

                       INSTRUCTIUNI
pentru completarea formularului OAR si a documentelor insotitoare
    1. Solicitantul va inainta la C.N.V.M. formularul OAR, care cuprinde cererea de autorizare, declaratia si anexele, in doua exemplare, semnate de catre reprezentantul legal.
    2. Daca un punct din declaratie sau din anexe nu este aplicabil, se va preciza acest lucru imediat dupa punctul respectiv.


                        CERERE
pentru autorizarea ca organism de autoreglementare

    In baza declaratiei si a documentelor anexate, solicitam prin prezenta autorizarea ca organism de autoreglementare, in conformitate cu Regulamentul privind organizarea si functionarea organismelor de autoreglementare, a:

    ....................................................................
                            (denumirea organizatiei)

    Reprezentantul legal:

    .................    .........................    ..................
         (numele)                (functia)             (semnatura)


    Data ......................


                                         Stampila OAR


                    DECLARATIE
in sprijinul cererii de autorizare ca organism de autoreglementare

    1. Denumirea completa a solicitantului: ...................................
    2. Adresa ..........................   ....................................
                (strada si numarul)                  (localitatea)

              ..........................    .................................
                     (judetul)                      (codul postal)

    3. Telefon: ....................        4. Fax: .........................
    5. Forma de organizare: ..................................................
                            (societate pe actiuni, asociatie profesionala etc.)
    6. Pentru fiecare sucursala sau filiala a OAR, prezentam urmatoarele informatii:
    a) denumirea si adresa: ..................................................
    b) forma de organizare: ...................................................
                            (societate pe actiuni, asociatie profesionala etc.)
    c) scurta descriere a activitatii acesteia: ...............................
 ..............................................................................
    7. Precizam categoriile de membri (membru deplin, asociat etc.) si numarul de membri din fiecare categorie:
 ..............................................................................
 ..............................................................................

    LISTA ANEXELOR
care insotesc cererea de autorizare ca organism de autoreglementare

    Anexa A(1)
    Copia de pe contractul de societate si de pe statut, cu toate amendamentele aduse la acestea.

    Anexa A(2)
    Un exemplar al regulilor si regulamentelor interne privind activitatea, drepturile si responsabilitatile membrilor solicitantului, care sa contina informatii privind: practicile de tranzactionare, procedurile disciplinare, codul de conduita, procedurile de solutionare a disputelor dintre membri, care nu au fost incluse in materialele cuprinse in anexa A(1).

    Anexa B
    Cererea de acceptare ca membru deplin al organizatiei solicitante.

    Anexa C
    Set de documente, cuprinzand rapoartele financiar-contabile sau formularele privind responsabilitatile financiare sau cerintele de capital ale societatilor membre.

    Anexa D
    Set de documente, care sa cuprinda formularul de cerere pentru inscriere la cota si un plan al comisioanelor percepute.

    Anexa E
    Lista membrilor organismului de conducere sau a persoanelor care indeplinesc functii similare, precizand, pentru fiecare:
    (1) numele;
    (2) functia;
    (3) data numirii in functie si durata mandatului;
    (4) perioada de timp in care persoana a detinut aceeasi functie;
    (5) denumirea firmei la care persoana este angajata.

    Anexa F
    Pentru fiecare filiala sau sucursala mentionata in raspunsul la pct. 6 din declaratie, se precizeaza numele si functiile detinute de membrii organismului de conducere sau de alte persoane cu functii similare.

    Anexa G
    Lista, in ordine alfabetica, a tuturor societatilor membre ale solicitantului, precizandu-se pentru fiecare:
    (1) denumirea;
    (2) tipul societatii (societate de valori mobiliare, societate de administrare, banca etc.);
    (3) forma de organizare (societate pe actiuni, asociatie profesionala etc.);
    (4) adresa sediului principal, numarul de telefon si de fax.

    Anexa H
    Lista valorilor mobiliare cotate de solicitant, precizandu-se, pentru fiecare:
    (1) numele emitentului;
    (2) descrierea valorii mobiliare.

    Anexa I
    Descrierea sistemelor de tranzactionare utilizate de solicitant.

    Anexa J
    Descrierea procedurilor de supraveghere, anchetare si sanctionare utilizate de solicitant pentru a asigura respectarea regulilor proprii si ale C.N.V.M.




SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 18/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 18 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu