Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1765 din 22 decembrie 2006

privind arondarea judetelor la centrele regionale, luandu-se in considerare regiunile de dezvoltare socioeconomica din care fac parte, precum si distantele aeriene si terestre dintre un spital judetean si un anumit centru regional

ACT EMIS DE:      MINISTERUL SANATATII

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 58 din 24 ianuarie 2007Având în vedere prevederile art. 101 alin. (10) din titlul IV „Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat" din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,

în temeiul prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 862/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii Publice,

văzând Referatul de aprobare al Direcţiei generale politici, strategii si managementul calităţii în sănătate nr. E.N. 8.325/2006,

ministrul sănătăţii publice emite următorul ordin:

Art. 1. - In înţelesul prezentului ordin, termenii şi noţiunile folosite au următoarele semnificaţii:

1.   centru regional - centrul universitar de învăţământ medical unde funcţionează un spital regional de tip IA şi/sau unităţi sanitare regionale de tip IB;

2.   spital arondat/unitate sanitară arondată - spitalul sau unitatea sanitară care, potrivit prezentului ordin, se arondează unui alt spital cu nivel de competenţă superior în vederea transferului pacienţilor aflaţi în stare critică pentru acordarea asistenţei medicale definitive.

Art. 2. - Spitalele şi unităţile sanitare din România sunt arondate la centre regionale în vederea transferului pacienţilor aflaţi în stare critică care necesită asistenţă medicală de urgenţă şi/sau îngrijiri medicale definitive ce nu pot fi asigurate de spitalele şi unităţile sanitare respective.

Art. 3. - Până la construirea unor spitale regionale de tip IA, în centrele universitare care deţin doar unităţi sanitare regionale de tip IB pacienţii vor fi transferaţi la unităţile sanitare regionale respective, în funcţie de specificul cazului, luându-se în considerare competenţele, experienţa, precum şi resursele umane şi materiale necesare, după caz.

Art. 4. - Acolo unde există centre regionale cu spitale ce pot fi clasificate ca spitale regionale de tip IA, pacienţii aflaţi în stare critică vor fi transferaţi la spitalele respective sau la unităţile sanitare regionale de tip IB din centrul regional respectiv, după caz.

Art. 5. - Transferul interclinic al pacienţilor aflaţi în stare critică către spitalele şi unităţile sanitare cu un nivel de competenţă superior se efectuează în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Art. 6. - Spitalele judeţene, municipale şi locale din judeţele ţării sunt arondate la centrele universitare regionale, după cum urmează:

1.   Regiunea de Dezvoltare Nord-Est: spitalele din judeţele laşi, Botoşani, Neamţ, Suceava, Bacău şi Vaslui sunt arondate centrului universitar laşi, respectiv unităţilor sanitare regionale de tip IA şi IB din acest centru.

2.   Regiunea de Dezvoltare Sud-Est: spitalele din judeţele Constanţa, Brăila, Buzău, Galaţi, Tulcea şi Vrancea sunt arondate centrului universitar Constanţa, respectiv unităţilor sanitare regionale de tip IA şi IB din acest centru.

3.   Regiunile de Dezvoltare Ilfov şi Sud Muntenia: spitalele din municipiul Bucureşti şi judeţul  Ilfov, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman sunt arondate centrului universitar Bucureşti, respectiv unităţilor sanitare regionale de tip IA şi IB din municipiul Bucureşti.

4.   Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia: spitalele din judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea sunt arondate centrului universitar Craiova, respectiv unităţilor sanitare regionale de tip IA şi IB din acest centru.

5.   Regiunea de Dezvoltare Vest: spitalele din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara sunt arondate centrului universitar Timişoara, respectiv unităţilor sanitare regionale de tip IA şi IB din acest centru.

6.   Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest: spitalele din judeţele Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj sunt arondate centrului universitar Cluj, respectiv unităţilor sanitare regionale de tip IA şi IB din acest centru.

7.  Regiunea de Dezvoltare Centru: spitalele din judeţele Mureş, Alba, Braşov, Covasna, Harghita şi Sibiu sunt arondate centrului universitar Târgu Mureş, respectiv unităţilor sanitare regionale de tip IA şi IB din acest centru.

Art. 7. - Arondarea spitalelor la unităţile sanitare regionale de tip IA şi IB din centrele universitare, în conformitate cu prevederile art. 5, se referă la situaţia în care este necesar transferul unui pacient aflat în stare critică de la o unitate sanitară de tip II, III sau IV direct către o unitate sanitară regională de tip IA sau IB.

Art. 8. - Transferul unui pacient critic de la un spital municipal sau orăşenesc de nivel III ori IV poate fi organizat, dacă starea pacientului impune, direct către centrul regional de nivel I fără ca pacientul respectiv să fie transferat iniţial la spitalul judeţean din judeţul respectiv.

Art. 9. - In cazul în care spitalul în care se află pacientul este mai aproape de un centru regional diferit de cel la care spitalul respectiv este arondat, conform prezentului ordin, transferul poate fi organizat către centrul regional cel mai apropiat.

Art. 10. - In cazul în care transferul pacientului necesită intervenţia echipajelor de salvare aeriană, centrul regional la care se transferă pacientul poate fi diferit, după caz, de centrul regional la care spitalul în care se află pacientul este arondat, în conformitate cu protocoalele şi prevederile legale în vigoare.

Art. 11. - Spitalele potenţial trimiţătoare asigură permanent medicilor de gardă formularele şi mijloacele necesare organizării transferului interclinic al pacienţilor aflaţi în stare critică către un centru regional sau, după caz, către spitalul judeţean din judeţul respectiv sau dintr-un judeţ limitrof.

Art. 12. - In cazul intervenţiilor primare la cazurile critice, personalul de intervenţie va transporta pacientul direct către spitalul judeţean din judeţul respectiv sau către un spital judeţean ori regional din alt judeţ dacă cele din urmă sunt mai apropiate sau au un nivel de competenţă superior.

Art. 13. - In cazul intervenţiilor primare la pacienţii aflaţi în stare critică, echipajele de urgenţă prespitalicească vor evita transportul pacienţilor respectivi la unităţi sanitare de nivel de competenţă III sau IV dacă unităţile respective nu sunt dotate corespunzător sau nu deţin personalul necesar acordării asistenţei de urgenţă. In astfel de cazuri, echipajele de urgenţă prespitalicească vor asigura transportul pacientului la cel mai apropiat spital competent pentru cazul respectiv, solicitând, la nevoie, echipaj medical avansat la întâlnire sau, după caz, intervenţia unui echipaj aerian de salvare.

Art. 14. - Autoritatea de sănătate publică, casele judeţene de asigurări de sănătate şi a municipiului Bucureşti, serviciile de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească şi spitalele dintr-un judeţ/municipiul Bucureşti vor stabili protocoalele şi procedurile de lucru privind intervenţia la cazurile critice şi transportul pacienţilor aflaţi în stare critică de la locul intervenţiei către unităţile sanitare din judeţul respectiv sau din alte judeţe, având la bază principiul evacuării pacienţilor aflaţi în stare critică în cel mai scurt timp posibil la spitalele cu competenţele necesare acordării asistenţei medicale de urgenţă, investigării şi aplicării tratamentului definitiv fără întârziere cauzată de opriri intermediare nejustificate.

Art. 15. - Spitalele şi unităţile sanitare potenţial trimiţătoare dintr-un judeţ vor semna protocoale de colaborare, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, privind transferul interclinic al pacientului aflat în stare critică, cu unităţile sanitare regionale la care sunt arondate la nivel regional, precum şi cu unităţile sanitare potenţial primitoare, dacă acestea diferă de cele regionale la care au fost arondate.

Art. 16. - Autorităţile de sănătate publică, conducerile şi personalul medical din unităţile sanitare cu paturi, precum şi conducerile şi personalul medical din serviciile de urgenţă prespitalicească vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. 17. - Nerespectarea prevederilor prezentului ordin duce la aplicarea sancţiunilor administrative, civile sau penale, după caz, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Art. 18. - Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul sănătăţii publice,

Gheorghe Eugen Nicolăescu


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1765/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1765 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 342 2016
    Bună ziua domnule / doamnă Oferim împrumuturi organismelor private și comerciale cu o dobândă anuală foarte mică de 3%, rambursare de la 1 an la 25 de ani. Acordăm împrumuturi cuprinse între 5.000 și 500.000.000. Aceasta este pentru a eradica istoricul în creștere al creditului necorespunzător și, de asemenea, pentru a aduce profit stabil atât companiei noastre, cât și clienților noștri. Vă pierdeți somnul în timpul nopții vă faceți griji cum să obțineți un împrumut? Contact: Paul Loan Agency acum prin e-mail: paulhelpfund@yahoo.com sau WhatsApp: +91 963 289 2493 Oferim împrumut cu o dobândă scăzută de 3% și, oferim. *Imprumuturi personale * Credite de consolidare a datoriilor *Capital de risc * Împrumuturi pentru afaceri * Împrumuturi pentru educație *Imprumut pentru casa * Împrumuturi din orice motiv Pentru mai multe informații de urgență reveniți imediat la noi. paulhelpfund@yahoo.com sau WhatsApp: +91 963 289 2493 Salutari Domnule Paul Moritz
ANONIM a comentat Ordin 3418 2013
    We are project funder as well as financial lender. We have BG/SBLC specifically for BUY/LEASE at a leasing price of 4%+2% of face value Issuance by HSBC London and many other 25 top AA rated Bank in Europe, Middle East or USA. We also secure funding. Also We are into the provision of short term and long term business/personal loans for both small and large scale business funds. * FOR LEASING OF BG/SBLC MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M LEASING FEE = 4%+2% * FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC PRICE = 32%+2% MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M Kindly contact us for our procedures and be sure that we shall respond within 48hrs maximum. Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved. Contact Name : Blaine Lorcan Contact Email: blainelorcan@gmail.com Skype:blainelorcan@gmail.com WhatsApp:+1(408)290-8281
ANONIM a comentat OUG 52 2004
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com WhatsApp +1 (470) 575-0615 ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat OUG 123 2002
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com WhatsApp +1 (470) 575-0615 ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    Bună ziua, Aveți nevoie de un împrumut rapid? Sunt Susan Benson Sunt creditor și, de asemenea, consultant financiar. Având în vedere stagnarea economică, lumea trece prin rezultatul bolii Corona-virus emergente (COVID-19), mulți oameni se confruntă cu provocări financiare premature. Și cu prezența excedentului de numerar în instituția noastră, ne propunem să accelerăm circulația banilor finanțând clienții din Europa și din afara acesteia cu un împrumut. Dacă aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere, cumpărați o casă sau o mașină sau aveți nevoie de un împrumut din alte motive personale? Vreau să contactați firma mea. Furnizăm tot felul de servicii de împrumut, atât împrumuturi garantate, cât și garantate. Dacă citiți acest lucru și știți că aveți nevoie de asistență financiară, ne puteți scrie doar prin e-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com sau trimiteți-mi direct pe WhatsApp prin: +447903159998 și primiți un răspuns instantaneu. Suntem o companie globală de servicii financiare și ne-am angajat să vă ajutăm să vă îmbunătățiți obiectivele financiare pe termen lung și pe termen scurt, deoarece stabilitatea dvs. financiară este obiectivul nostru final. Caracteristici și beneficii; * Convenabilitate - Puteți solicita un împrumut oricând, oriunde. * Suma flexibilă - Decideți cât de mult doriți să împrumutați. * Finanțare rapidă rapidă - primiți împrumutul dvs. în termen de 24 de ore de la aprobare. * Rata dobânzii flexibile de 3,0%. * Rata de aprobare ridicată * Aveți șansa de a selecta data rambursării, fie săptămânal, lunar sau anual, pentru o durată de 1-30 ani. * Aplicație online simplă. * Ghid personalizat și expertiză. * Fără taxe ascunse Mulți oameni găsesc atât de dificil să obțină un împrumut de la băncile locale sau de la alte institute financiare din anumite motive. Dacă aveți nevoie într-adevăr de soluție pentru provocările dvs. financiare, scrieți-ne firmei mele, vă vom ajuta cu un împrumut. Am ajutat numeroase persoane și organizații care se confruntă cu dificultăți financiare în întreaga lume. Când aplicați cu noi, aplicați cu o companie de încredere care are grijă de nevoile dvs. financiare, prioritatea noastră maximă este stabilitatea dvs. financiară și veți fi îngrijit pe parcursul întregului proces. Pentru mai multe informații despre oferta noastră de împrumut, trimiteți-ne cererea dvs. de împrumut prin: E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com SAU; WhatsApp: +447903159998
ANONIM a comentat Hotărârea 793 2013
    Ai nevoie de un împrumut? Căutați finanțe? Căutați un împrumut pentru a vă extinde afacerea? Cred că ai ajuns la locul potrivit. Oferim împrumuturi la dobândă scăzută. Persoanele interesate trebuie să ne contacteze Pentru răspuns imediat la cererea dvs., amabil răspundeți la aceste e-mailuri de mai jos. Aplicația Whats +918256953815 ushaservicesonline@gmail.com Vă rugăm să ne furnizați următoarele informații, dacă vă interesează. 1) Numele complet: ……… 2) Gen: ……… 3) Suma de împrumut necesară: ……… 4) Durata împrumutului: ……… 5) Țara: ……… 6) Adresa de acasă: ……… 7) Număr mobil: ……… 8) Venitul lunar: ………………… 9) Ocupatia: ........................... ) Ce site ai făcut aici despre noi ………………… Multumesc si toate cele bune. ushaservicesonline@gmail.com +918256953815
ANONIM a comentat Hotărârea 793 2013
    Ai nevoie de un împrumut? Căutați finanțe? Căutați un împrumut pentru a vă extinde afacerea? Cred că ai ajuns la locul potrivit. Oferim împrumuturi la dobândă scăzută. Persoanele interesate trebuie să ne contacteze Pentru răspuns imediat la cererea dvs., amabil răspundeți la aceste e-mailuri de mai jos. Aplicația Whats +918256953815 ushaservicesonline@gmail.com Vă rugăm să ne furnizați următoarele informații, dacă vă interesează. 1) Numele complet: ……… 2) Gen: ……… 3) Suma de împrumut necesară: ……… 4) Durata împrumutului: ……… 5) Țara: ……… 6) Adresa de acasă: ……… 7) Număr mobil: ……… 8) Venitul lunar: ………………… 9) Ocupatia: ........................... ) Ce site ai făcut aici despre noi ………………… Multumesc si toate cele bune. ushaservicesonline@gmail.com +918256953815
ANONIM a comentat Hotărârea 984 1990
    FOR QUICK, AFFORDABLE AND RELIABLE BUSINESS/HOME/REAL ESTATES/COMPANY/PROJECT/PERSONAL LOAN OFFER WITHOUT COST/STRESS CONTACT US TODAY VIA Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com We are authorized financial consultants providing reliable loans to individuals and funding for business, home, personal and projects start up. Are you tired of seeking loans or are you in any financial mess. Do you have a low credit score, and you will find it difficult to get loans from banks and other financial institutions? then worry no more for we are the solution to your financial misfortune. we offer all types of loan ranging from $5,000.00 to $533,000,000.00USD with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 35 years to pay back the loan secure and unsecured. Are you losing sleep at nights worrying how to get a Legit Loan Lender? If Yes worry no more for we are out here to help the less financial privileges get the loan they need to get back on their feet no matter your credit score, you can say goodbye to all your financial crisis and difficulties. Contact us on the following Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com Do you have an unfinished project due to poor funding? Do you need money to invest in any specialty that will benefit you? BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE aims is to provide excellent professional financial services which include the followings *1* Personal loan *2* Business loan *3* Home loan *4* Farm Loan *5* Education loan *6* Debt consolidation loan *7* Truck Loan *8* Car Loan *9* Eviction Loan *10* Equipment Loan *11* Hotels Loan *12* Refinancing Loan and many more NOTE: GET YOUR INSTANT LOAN APPROVAL 100% GUARANTEED TODAY NO MATTER YOUR CREDIT SCORE. drbenjaminfinance@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 441 1997
    O zi buna   Ai nevoie de împrumut pentru afaceri? Împrumut contractual? Împrumut de student? Împrumut pentru sănătate, Împrumut pentru a investi sau împrumut de proiect? Contactați împrumutul rapid Unicredit atât pentru împrumut, cât și pentru împrumut pe termen scurt, pentru o tranzacție rapidă, sigură și ușoară.    Informatii de contact E-mail: unicreditfastloan@gmail.com Facebook: împrumutul rapid Unicredit Instagram: Împrumut rapid Unicredit Twitter: @FastUnicredit LinkedIn: împrumutul rapid Unicredit Contactați-ne pentru serviciul dvs. de împrumut rapid.
ANONIM a comentat Ordin 2591 2018
    O zi buna, Căutați împrumut pentru afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la midland.credit2@gmail.com pentru mai multe informații. Toate cele bune, Midland Credit Home Mgt
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 1765/2006
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu