E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 143 din 29 ianuarie 2003

privind procedura de desemnare a reprezentantului fiscal

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 81 din  7 februarie 2003


SmartCity3


    Avand in vedere prevederile art. 14 alin. (1) din Hotararea Guvernului nr. 18/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice,
    in temeiul prevederilor art. 71 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 7/2001 privind impozitul pe venit, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 493/2002,

    ministrul finantelor publice emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    (1) Desemnarea reprezentantului fiscal se face prin contract de mandat cu reprezentare incheiat in forma scrisa si autentificat de un notar public.
    (2) Contractul de mandat este insotit de o declaratie pe propria raspundere a mandatarului prin care acesta accepta contractul de mandat.
    (3) Contractul de mandat cuprinde in mod obligatoriu cel putin urmatoarele:
    - date privind identificarea partilor contractante;
    - obiectul contractului de mandat;
    - obligatia reprezentantului fiscal de a raspunde solidar cu mandantul in ceea ce priveste obligatiile declarative si de plata a impozitului pe venit rezultate din aplicarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 7/2001 privind impozitul pe venit, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 493/2002, cu modificarile si completarile ulterioare;
    - perioada pentru care se incheie contractul de mandat;
    - conditiile de incetare a contractului de mandat;
    - clauza de reziliere a contractului de mandat;
    - data incheierii contractului de mandat;
    - semnaturile.
    Art. 2
    Contribuabilul reprezentat urmeaza a desemna un singur reprezentant fiscal pentru ansamblul operatiunilor impozabile in Romania rezultate din aplicarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 7/2001, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 493/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 3
    Un reprezentant fiscal poate fi mandatat de mai multi contribuabili pentru a indeplini obligatiile ce le revin, potrivit dispozitiilor Ordonantei Guvernului nr. 7/2001, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 493/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 4
    (1) Depunerea declaratiilor prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 7/2001, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 493/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si plata impozitelor stabilite se vor efectua de catre reprezentantul fiscal la organul fiscal in a carui raza teritoriala se gaseste domiciliul sau resedinta contribuabilului, respectiv sursa de venit, dupa caz.
    (2) Cu ocazia depunerii primei declaratii de catre reprezentantul fiscal se depune si un exemplar al contractului de mandat.
    Art. 5
    In cazul in care contribuabilul este o persoana fizica straina, care nu are atribuit numarul de identificare fiscala, reprezentantul fiscal desemnat poate sa completeze si sa depuna pentru acesta la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla domiciliul/sediul reprezentantului fiscal declaratia de inregistrare fiscala, in vederea atribuirii numarului de identificare fiscala si a eliberarii certificatului de inregistrare fiscala.
    Art. 6
    Prevederile prezentului ordin se completeaza cu dispozitiile Codului civil cu privire la contractul de mandat.
    Art. 7
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                      p. Ministrul finantelor publice,
                             Gheorghe Gherghina,
                              secretar de statSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 143/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 143 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
ANONIM a comentat Ordin 67 2017
    Exista vreun template pentru Raport?
ANONIM a comentat Hotărârea 1202 2010
    Nu am gasit niciunde cum se calculeaza tariful pe unitatea de masura (metri cadere/luna) x ore functionare. Cum sa calculez metri cadere / luna???
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu