Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1298 din 10 mai 2006

pentru aprobarea Normelor metodologice de avizare si autorizare privind protectia civila

ACT EMIS DE: MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 425 din 17 mai 2006



Având în vedere dispoziţiile art. 7, art. 9 alin. (1) lit. g), art. 20 alin. (1) lit. k), art. 24 alin. (3), art. 30 alin. (1) lit. b) şi ale art. 45 alin. (5) din Legea nr. 481/2004 privind protecţia civilă,

în temeiul art. 9 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 63/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 604/2003, cu modificările şi completările ulterioare,

ministrul administraţiei şi internelor emite prezentul ordin.

Art. 1. - Se aprobă Normele metodologice de avizare şi autorizare privind protecţia civilă, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. - Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, prin inspectoratele judeţene şi al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, va lua măsuri pentru punerea în aplicare a normelor metodologice prevăzute la art. 1.

Art. 3. - Nerespectarea prevederilor normelor metodologice prevăzute la art. 1 atrage răspunderea juridică, potrivit legii.

Art. 4. - (1) Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării.

(2) La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 602/2003 pentru aprobarea Normelor privind avizarea pe linie de protecţie civilă a documentaţiilor de investiţii în construcţii, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 887 din 12 decembrie 2003, precum şi orice alte dispoziţii contrare.

Ministrul administraţiei şi internelor,

Vasile Blaga

ANEXĂ

NORME   METODOLOGICE de avizare şi autorizare privind protecţia civilă

Art. 1. - Avizele de protecţie civilă sunt actele emise, în baza legii, de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, inspectoratele judeţene şi al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, după verificarea conformităţii cu prevederile reglementărilor tehnice în vigoare a măsurilor adoptate în documentaţiile de investiţii în construcţii pentru realizarea adăposturilor de protecţie civilă.

Art. 2. - Autorizaţiile de protecţie civilă sunt actele emise, în baza legii, de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, inspectoratele judeţene şi al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, prin care se certifică, în urma verificării documentelor şi în teren, conformitatea realizării adăposturilor de protecţie civilă, la finalizarea noilor investiţii în construcţii.

Art. 3. - (1) Prin spaţiu de adăpostire se înţelege suprafaţa şi volumul încăperilor destinate efectiv acestui scop; nu se includ spaţiile tehnice, grupurile sanitare, spaţiile de acces şi ieşirile de salvare aferente adăpostului.

(2)  La verificarea dimensionării suprafeţelor şi volumelor spaţiilor (încăperilor) de adăpostire se va ţine seama, cumulativ, de următoarele cerinţe:

a)  suprafaţa minimă alocată: 1 m2/persoană;

b)  volumul minim alocat: 2,5 m3/persoană.

(3)   Spaţiul minim pentru un adăpost de protecţie civilă trebuie să asigure adăpostirea a 9 persoane, respectiv o suprafaţă de 9 m2 şi un volum de 22,5 m3.

Art. 4. - Avizele prevăzute la art. 1 se emit pe fişele tehnice specifice, conform procedurilor stabilite prin prezentele norme metodologice şi prin cele de aplicare a legislaţiei privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

Art. 5. - Autorizaţiile de protecţie civilă se emit pe formulare-tip, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice.

Art. 6. - (1) Cererile pentru emiterea avizelor de protecţie civilă se adresează în scris Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă ori inspectoratelor judeţene sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă şi se soluţionează de unităţile respective în maximum 15 zile de la data înregistrării acestora.

(2)   Cererile pentru emiterea autorizaţiilor de protecţie civilă se adresează în scris Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, inspectoratelor judeţene sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, după caz, şi se soluţionează de unităţile respective în maximum 30 de zile de la data înregistrării acestora.

(3)   Modelele de cereri pentru eliberarea avizului şi autorizaţiei de protecţie civilă sunt prevăzute în anexa nr. 2 şi, respectiv, în anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice.

(4)   Pentru situaţiile în care se solicită soluţionarea în regim de urgenţă se aplică prevederile reglementărilor specifice în vigoare la data înregistrării.

(5)   Cererile însoţite de documentele necesare se înregistrează într-un registru special în ordinea primirii lor, asigurându-se evidenţa şi confidenţialitatea conţinutului acestora.

(6)  Dacă documentele prezentate sunt incomplete, după înregistrarea cererii se comunică solicitantului, pe loc, lipsurile constatate, conform modelului prevăzut în anexa nr. 4 la prezentele norme metodologice. In această situaţie se va returna documentaţia spre completare, cu specificarea datei, numelui şi prenumelui solicitantului şi semnătura de primire a acestuia.

(7)    Termenul legal de eliberare a avizului sau autorizaţiei de protecţie civilă curge de la data depunerii documentaţiei complete.

Art. 7. - In vederea obţinerii avizului de protecţie civilă solicitantul prezintă obligatoriu următoarele documente, în două exemplare:

a)   cerere-tip, prevăzută în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice;

b)  certificat de urbanism, în copie;

c)   plan de situaţie şi de încadrare în zonă, anexă la certificatul de urbanism vizat spre neschimbare de serviciul de urbanism al emitentului autorizaţiei de construire;

d)   plan de arhitectură al celui mai de jos nivel al construcţiei şi schema instalaţiilor de filtroventilaţie, pentru adăposturile cu capacitate mai mare de 50 de persoane, şi al instalaţiilor electrice din adăpost;

e)   planul secţiunii verticale a clădirii cu instalaţiile de filtroventilaţie din adăpost, pentru adăposturile cu capacitate mai mare de 50 de persoane;

f)  memoriu tehnic de specialitate;

g)   fişa tehnică în vederea acordului unic, întocmită conform formularului F.8.3 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 59/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 1.430/2005;

h) opis cu documentele depuse.

Art. 8. - Memoriul tehnic de specialitate cuprinde următoarele:

a)   date generale despre adăpost: necesar personal de adăpostit; echipare cu instalaţii speciale, utilaje şi tâmplărie, grupuri sanitare; descrierea acceselor, grosimile pereţilor şi planşeelor, sistem armare, pardoseli, finisaje, racorduri; instalaţii de filtroventilaţie, electrice, sanitare, de încălzire etc;

b)   date privind echiparea cu instalaţii de filtroventilaţie, pentru adăposturile de protecţie civilă cu capacitate de adăpostire de peste 50 de persoane.

Art. 9. - (1) In vederea obţinerii autorizaţiei de protecţie civilă, solicitantul prezintă obligatoriu, la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă ori la inspectoratele judeţene sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, în două exemplare, următoarele documente:

a)   cerere-tip, prevăzută în anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice;

b)  autorizaţia de construire, în copie;

c)  documentaţia tehnică pe baza căreia s-a emis avizul de protecţie civilă, conform art. 7;

d)  procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, în copie;

e)  opis cu documentele depuse.

(2) Autorizaţia de protecţie civilă se întocmeşte în două exemplare, un exemplar la beneficiar şi unul la emitent, şi se eliberează în maximum 30 de zile de la data depunerii documentelor prevăzute la alin. (1). Odată cu autorizaţia se eliberează solicitantului un exemplar din documentaţia depusă, iar un exemplar se păstrează la emitent, pe toată durata de existenţă a obiectivului.

Art. 10. - (1) Documentele pentru avizarea sau autorizarea privind protecţia civilă se repartizează pentru soluţionare personalului nominalizat în acest sens prin ordin de zi pe unitate, care, în urma verificării conţinutului acestora şi în teren (numai pentru emiterea autorizaţiilor), întocmeşte pentru fiecare situaţie un referat cu concluziile rezultate şi cu propunerile privind eliberarea ori respingerea motivată a eliberării avizului sau autorizaţiei.

(2) Referatele se verifică de către şeful nemijlocit, se avizează de către adjunctul inspectorului general (inspectorului-şef) şi se supun aprobării inspectorului general (inspectorului-şef), odată cu avizul/autorizaţia de protecţie civilă.

Art. 11. - Personalul prevăzut la art. 10 alin. (1) este instruit din punct de vedere tehnic de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, care organizează în acest scop, anual şi ori de câte ori este cazul, sesiuni de instruire şi verificare.

Art. 12. - Nu se eliberează avize sau autorizaţii de protecţie civilă de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă ori inspectoratele judeţene sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, în următoarele situaţii:

a)   atunci când se constată neîndeplinirea condiţiilor prevăzute de reglementările tehnice în vigoare;

b)   dacă obiectivele respective nu se încadrează în categoriile celor prevăzute cu adăposturi, stabilite potrivit legislaţiei în vigoare.

Art. 13. - La emiterea avizului de protecţie civilă, pe planşele desenate se aplică, pentru conformitate, o ştampilă care va avea imprimat textul prevăzut în anexa nr. 5 la prezentele norme metodologice.

Art. 14. - (1) Ştampila se aplică pe original şi pe copia următoarelor documente:

a)  fişa tehnică model F.8.3;

b)  plan de arhitectură al subsolului/adăpostului;

c)  plan cu secţiunea prin care se intersectează în mod obligatoriu cel mai de jos nivel al construcţiei/adăpostului;

d)  schema instalaţiei de filtroventilaţie din adăpost, unde este cazul;

e)  schema instalaţiei electrice a adăpostului;

f)   plan de arhitectură al celui mai de jos nivel al construcţiei şi schema instalaţiilor de filtroventilaţie şi electrice din adăpost;

g)   plan de situaţie şi de încadrare în zonă, anexă la certificatul de urbanism vizat spre neschimbare de către serviciul de urbanism al emitentului autorizaţiei de construire;

h) planul secţiunii verticale a clădirii cu instalaţiile de filtroventilaţie din adăpost.

(2) Ştampila prevăzută la art. 13 se va confecţiona prin grija Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv a inspectoratelor judeţene sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, după caz.

Art. 15. - (1) La emiterea avizelor de protecţie civilă se reţine de către avizator câte un exemplar al documentelor  prevăzute   la  art.   7,  în  copie.   Aceste documente se păstrează până la emiterea autorizaţiei de protecţie civilă.

(2) Documentele avizate, împreună cu fişa tehnică, se emit după ce solicitantul prezintă chitanţa de plată a taxei aferente avizării, în condiţiile legii.

Art. 16. - Avizatorul, în colaborare cu serviciile de urbanism ale emitentului autorizaţiei de construire, urmăreşte periodic respectarea documentaţiei avizate pe timpul execuţiei şi solicită investitorului participarea la fazele determinante ale lucrărilor de construcţie, la recepţia la terminarea lucrărilor şi la recepţia finală, condiţie ce va fi înscrisă de către avizator în fişa tehnică.

Art. 17. - (1) Obiectivele de investiţii la care documentaţia se analizează şi se avizează de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă prin serviciul specializat sunt cele din sectorul 1 al municipiului Bucureşti, cuprinse în perimetrul Lac Floreasca - Bd. Aviatorilor - Calea Dorobanţilor - Calea Floreasca.

(2)   Avizele emise de inspectoratele judeţene sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă pentru adăposturile în care sunt amenajate puncte de comandă se transmit spre ştiinţă Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea urmăririi respectării documentaţiilor avizate.

(3)   Avizele emise de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă se transmit spre ştiinţă, după caz, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii" al Municipiului Bucureşti, în vederea luării în evidenţă a noilor capacităţi de adăpostire şi urmăririi respectării documentaţiilor avizate.

Art. 18. - Obiectivele de investiţii autorizate, prevăzute cu adăposturi de protecţie civilă, se înregistrează într-un registru special de evidenţă, care cuprinde următoarele rubrici:

a)  numărul curent;

b)   numărul de înregistrare al autorizaţiei şi data eliberării acesteia;

c)   numele şi prenumele solicitantului (din cererea-tip);

d)  denumirea şi destinaţia construcţiei;

e)  adresa investiţiei;

f)  date tehnice ale construcţiei: suprafaţa şi capacitatea adăpostului, dotare cu instalaţii de filtroventilaţie;

g)  semnătura de primire a solicitantului autorizaţiei.

Art. 19. - Titularii avizelor şi autorizaţiilor de protecţie civilă au obligaţia păstrării în bune condiţii a acestora şi prezentării, la cerere, organelor de control.

Art. 20. - Dacă documentele depuse nu sunt ridicate în termen de 6 luni de la data depunerii lor, solicitanţii sunt obligaţi ca în termen de 10 zile să-şi reînnoiască cererile pentru obţinerea avizelor sau autorizaţiilor de protecţie civilă; în caz contrar acestea sunt distruse.

Art. 21. - Nerealizarea adăposturilor de protecţie civilă conform documentaţiilor de execuţie avizate şi/sau nemenţinerea acestora în bună stare de utilizare atrage răspunderea juridică, potrivit legii.

Art. 22. - Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi inspectoratele judeţene sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă asigură condiţiile şi măsurile corespunzătoare lucrului cu publicul, necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii de primire a cererilor şi de emitere a avizelor şi autorizaţiilor de protecţie civilă.

ANEXA Nr. 1 la normele metodologice

ROMÂNIA

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI Şl INTERNELOR

INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ „...................................."

AL JUDEŢULUI ..........................

AUTORIZAŢI E

de protecţie civilă

Nr.............. din .................

Ca urmare a cererii înregistrate la nr............ din ............................, adresată de ..................................................., cu domiciliul/sediul în judeţul ........................., municipiul/oraşul/comuna ............................., sectorul/satul .............................., str......................... nr......., bl........, sc........, et........, ap. ......., cod poştal ................., telefon .....................,

în baza Legii nr. 481/2004 privind protecţia civilă şi a Hotărârii Guvernului nr. 560/2005, se autorizează din punct de vedere al protecţiei civile....................................................., amplasat/amplasată în judeţul  ...................., municipiul/oraşul/comuna ......................., sectorul/satul ........................, str...................... nr........, cod poştal ...............

Inspector-şef,

....................................

(numele şi prenumele, semnătura)

L.S.

ANEXA Nr. 2  la normele metodologice

Către

Inspectoratul ..........................

Domnului inspector-şef

CERERE

pentru emiterea avizului de protecţie civilă

Nr............ din ..................

Subsemnatul/Subsemnata ...................................., cu domiciliul în judeţul .............................., municipiul/oraşul/ comuna .............................., sectorul/satul ......................., str........................... nr. ......, bl........, sc......., et......., ap. ......, cod poştal ......, telefon/fax .........................., în calitate de ........................, la ................................, în conformitate cu prevederile Legii nr. 481/2004 privind protecţia civilă şi ale Hotărârii Guvernului nr. 560/2005, solicit emiterea avizului de protecţie civilă pentru ................................., amplasat/amplasată în judeţul  ..................., municipiul/oraşul/comuna .........................., sectorul/satul ..................., str.......................... nr........., cod poştal ................

Anexez documentele prevăzute în normele metodologice aprobate prin Ordinul ministrului administraţiei si internelor nr. 1.298/2006.

Declar pe propria răspundere că documentele prezentate în copie sunt conforme cu originalul.

Data .......................                                                                                                                         Semnătura

ANEXA Nr. 3 la normele metodologice

Către

Inspectoratul ..........................

Domnului inspector-şef

CERERE

pentru emiterea autorizaţiei de protecţie civilă

Nr............ din ..................

Subsemnatul/Subsemnata ..................................., cu domiciliul în judeţul .............................., municipiul/oraşul/ comuna .............................., sectorul/satul ......................., str........................... nr......., bl........, sc......., et......., ap. ....... cod poştal ......, telefon/fax .........................., în calitate de ........................, la ........................, în conformitate cu prevederile Legii nr. 481/2004 privind protecţia civilă şi ale Hotărârii Guvernului nr. 560/2005, solicit emiterea autorizaţiei de protecţie civilă pentru ................................., amplasat/amplasată în judeţul ..................., municipiul/oraşul/comuna .........................., sectorul/satul ..................., str.......................... nr........., cod poştal ................

Anexez documentele prevăzute în normele metodologice aprobate prin Ordinul ministrului administraţiei si internelor nr. 1.298/2006.

Declar pe propria răspundere că documentele prezentate în copie sunt conforme cu originalul.

Data .......................                                                                                                         Semnătura

ANEXA Nr. 4 la normele metodologice

OPIS

Documentele prezentate pentru eliberarea avizului/autorizaţiei de protecţie civilă

Nr. crt.

Denumirea documentului

Seria, codul nr. de înregistrare etc.

Nr. de file

Formatul

Data ......................

Semnătura solicitantului

Documentele necesare pentru completarea dosarului de avizare/autorizare

Nr. crt.

Denumirea documentului

Data comunicării

Semnătura solicitantului

Data depunerii

Semnătura de primire

Semnătura personalului nominalizat din inspectorat

Semnătura solicitantului

Data .....................

ANEXA Nr. 5 la normele metodologice

       


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1298/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1298 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 1298/2006
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu