E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
A fost modificat de:
OUG 6 1997 in legatura cu Hotărârea 874 1997
OUG 6 1997 in legatura cu Legea 159 1997
Articolul 4 din actul OUG 6 1997 modificat de articolul 1 din actul OUG 57 1997
Articolul 6 din actul OUG 6 1997 modificat de articolul 1 din actul OUG 57 1997
Articolul 7 din actul OUG 6 1997 modificat de articolul 1 din actul OUG 57 1997
Articolul 1 din actul OUG 6 1997 modificat de articolul 1 din actul OUG 57 1997
OUG 6 1997 aprobat de Legea 62 1997
Articolul 1 din actul OUG 6 1997 modificat de Legea 62 1997
Articolul 2 din actul OUG 6 1997 modificat de Legea 62 1997
Articolul 10 din actul OUG 6 1997 modificat de Legea 62 1997
Articolul 2 din actul OUG 6 1997 modificat de OUG 8 1997
OUG 6 1997 in legatura cu Hotărârea 84 1997
Articolul 1 din actul OUG 6 1997 modificat de Rectificare 6 1997
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 6 din  5 martie 1997

privind constituirea, la dispozitia Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, a fondului pentru finantarea lucrarilor agricole

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 36 din  5 martie 1997


SmartCity3


    In baza prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta urmatoarea ordonanta de urgenta:

    Art. 1
    (1) In baza art. 19 alin. (2) din Legea nr. 72/1996 privind finantele publice se constituie, in anul 1997, la dispozitia Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, fondul pentru finantarea lucrarilor agricole, in suma de 550 miliarde lei, denumit in continuare fond. Acest fond se alimenteaza cu alocatiile aprobate cu aceasta destinatie in bugetul propriu al Ministerului Agriculturii si Alimentatiei si se reconstituie din sumele rambursate de catre bancile comerciale, potrivit prezentei ordonante de urgenta.
    (2) Veniturile si cheltuielile fondului sunt prevazute in anexa.
    Art. 2
    (1) Finantarea lucrarilor agricole se asigura din fondurile proprii ale producatorilor agricoli si, in completare, din credite acordate de bancile comerciale, in conditiile prezentei ordonante de urgenta.
    (2) Producatorii agricoli sunt proprietarii si detinatorii legali de terenuri agricole, indiferent de forma de exploatare a acestora, asa cum sunt prevazuti la art. 2 alin. (2) din Legea nr. 83/1993, si arendasii care au incheiat contracte de arenda in conformitate cu Legea nr. 16/1994.
    (3) Beneficiaza de prevederile prezentei ordonante de urgenta producatorii agricoli care nu au datorii restante catre bancile comerciale sau catre bugetul de stat si care au incheiate contracte de desfacere a productiei creditate.
    (4) Culturile pentru care se acorda credite sunt: grau, orz, porumb, sfecla de zahar, floarea-soarelui, soia, cartofi, plantatii vitipomicole.
    Art. 3
    Din fondul constituit, Ministerul Agriculturii si Alimentatiei va pune la dispozitia bancilor comerciale sumele necesare creditarii lucrarilor agricole in conditiile prezentei ordonante de urgenta, pe baza de conventii incheiate cu bancile comerciale, in care se prevad termenele si conditiile de derulare a creditelor pentru lucrarile agricole.
    Art. 4
    Sumele din fond vor fi acordate bancilor comerciale cu o dobanda de 60% pe an, iar acestea vor acorda producatorilor agricoli credite cu o dobanda de 80% pe an. Aceeasi dobanda vor practica bancile comerciale pentru creditele acordate producatorilor agricoli din sursele proprii.
    Art. 5
    (1) Creditele vor fi acordate de catre bancile comerciale, potrivit art. 2, in conditiile indeplinirii criteriilor de creditare prevazute in normele proprii ale acestora.
    (2) Bancile comerciale isi vor asuma riscul de credit si vor solicita garantii pentru protejarea impotriva riscului de neplata de catre beneficiarii creditului.
    (3) Creditele acordate in baza prezentei ordonante de urgenta nu beneficiaza de garantii guvernamentale.
    (4) La acordarea creditelor cu acoperire din fond si din sursele proprii, bancile comerciale retin 5% din volumul creditelor acordate producatorilor agricoli. Sumele se retin din fond si reprezinta venituri ale bancilor comerciale.
    Art. 6
    (1) Beneficiarii creditelor ramburseaza creditele dupa 150 de zile pentru culturile de grau si orz si dupa 240 de zile pentru celelalte culturi, de la data acordarii creditelor.
    (2) Dobanda se calculeaza la volumul creditelor acordate si se plateste de catre beneficiari bancilor comerciale in ultima zi lucratoare a scadentei de rambursare a creditului. Din dobanda incasata, 60 de puncte procentuale revin fondului si se evidentiaza in cont distinct.
    Art. 7
    (1) Bancile comerciale vor rambursa la fond sumele primite si dobanda aferenta, indiferent daca beneficiarii creditelor si-au rambursat sau nu creditele si dobanda aferenta pana la 30 septembrie 1997 pentru culturile de grau si orz si pana la 31 decembrie 1997 pentru celelalte culturi.
    (2) In cazul in care creditul a fost rambursat la scadenta, bancile comerciale vor calcula 10 puncte procentuale din creditul acordat producatorilor agricoli, pe care le retin, ca venituri proprii, din sumele existente la dispozitia lor din fond. In caz de nerambursare la scadenta, bancile comerciale vor pastra numai cele 5 puncte procentuale acordate initial.
    (3) La rambursarea creditului la scadenta, conform tuturor obligatiilor contractuale, producatorul agricol va primi o bonificatie de 25% din creditul de care a beneficiat. Bonificatia se deduce de catre bancile comerciale din sumele puse la dispozitie din fond. In caz de nerespectare a obligatiilor contractuale, bonificatia nu se acorda.
    Art. 8
    (1) Mecanismul de finantare si sursele acestuia pot fi utilizate si pentru finantarea lucrarilor din campania agricola de toamna. Ministerul Agriculturii si Alimentatiei poate aloca din soldul fondului disponibil noi sume bancilor comerciale pentru a fi utilizate in conditiile prezentei ordonante de urgenta, fara insa sa depaseasca 360 de zile de la intrarea in vigoare a acesteia.
    (2) La implinirea termenului de 360 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, toate sumele existente in fond sau la bancile comerciale, pentru aplicarea acesteia, vor fi virate ca venituri ale bugetului de stat pe anul respectiv.
    (3) Sumele existente in soldul fondului la 31 decembrie se reporteaza in anul urmator, pana la implinirea termenului stabilit potrivit alineatului precedent.
    Art. 9
    Bancile comerciale care vor acorda credite din fond vor prelua in mod corespunzator si creditele acordate in toamna pentru culturile ce fac obiectul prezentei ordonante de urgenta.
    Art. 10
    In termen de 5 zile, Ministerul Agriculturii si Alimentatiei, cu avizul Ministerului Finantelor, va prezenta Guvernului pentru aprobare norme metodologice privind derularea pentru finantare a lucrarilor agricole prin bancile comerciale.

                 PRIM-MINISTRU
                 VICTOR CIORBEA

                        Contrasemneaza
                        Ministrul agriculturii
                        si alimentatiei
                        Dinu Gavrilescu

                        p. Ministru de stat,
                        ministrul finantelor
                        Eugeniu Corneliu Gorcea
                        secretar de stat

    ANEXA 1

                              BUGETUL
fondului, constituit in anul 1997 la dispozitia Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, pentru finantarea lucrarilor agricole

                                                 Prevederi
                                                - mii lei -

    I. VENITURI
    - Alocatii de la bugetul de stat pentru
      finantarea lucrarilor agricole               550.000
    - Dobanzi incasate de la bancile comerciale    200.000
    TOTAL:                                         750.000
    II. CHELTUIELI
    - Cota de 5% retinuta de bancile comerciale
      la acordarea creditelor                       50.000
    - Cota de 10% cuvenita bancilor comerciale
      la rambursarea creditelor de catre
      producatorii agricoli                        100.000
    - Bonificatia de 25% acordata
      producatorilor agricoli la
      rambursarea creditelor                       250.000
    TOTAL:                                         400.000

    III. Varsaminte de la bugetul de stat in
         anul 1998 ale sumelor ramase disponibile
         in fond sau la bancile comerciale dupa
         expirarea termenului de 360 de zile       350.000
    TOTAL GENERAL:                                 750.000
SmartCity5

COMENTARII la OUG 6/1997

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 6 din 1997
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 6/1997
Hotărârea 874 1997
pentru modificarea si completarea normelor metodologice privind derularea fondului pentru finantarea lucrarilor agricole prin bancile comerciale, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 84/1997
Legea 159 1997
privind respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 8/1997 pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 6/1997 privind constituirea, la dispozitia Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, a fondului pentru finantarea lucrarilor agricole
OUG 57 1997
pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 6/1997 privind constituirea, la dispozitia Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, a fondului pentru finantarea lucrarilor agricole, aprobata si modificata prin Legea nr. 62/1997
Legea 62 1997
pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 6/1997 privind constituirea, la dispozitia Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, a fondului pentru finantarea lucrarilor agricole
OUG 8 1997
pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 6/1997 privind constituirea, la dispozitia Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, a fondului pentru finantarea lucrarilor agricole
Hotărârea 84 1997
pentru aprobarea Normelor metodologice privind derularea fondului pentru finantarea lucrarilor agricole prin bancile comerciale
Rectificare 6 1997
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu