E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 54 din 23 decembrie 1998

pentru finalizarea procesului de privatizare cu titlu gratuit

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 503 din 28 decembrie 1998


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta de urgenta:

    Art. 1
    (1) Procesul de regularizare a cotelor de capital social detinute la societatile comerciale de catre Fondul Proprietatii de Stat si de fiecare dintre societatile de investitii financiare se va finaliza pana la data de 10 februarie 1999.
    (2) Fondul Proprietatii de Stat si societatile de investitii financiare pot schimba in procesul de restructurare a portofoliilor proprii, de comun acord, actiuni detinute la societati comerciale si dupa incheierea procesului de regularizare, pe baza unor protocoale.
    Art. 2
    Fondul Proprietatii de Stat poate prelua, in cadrul procesului de regularizare a cotelor de capital social, actiunile pe care societatile de investitii financiare le detin la societatile comerciale aflate in restructurare/lichidare si la care procesul de regularizare nu s-a incheiat pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, respectiv nu s-au semnat actele de cesiune intre societatile de investitii financiare si Fondul Proprietatii de Stat.
    Art. 3
    In cadrul procesului de regularizare a cotelor de capital social Fondul Proprietatii de Stat va compensa, la valoarea nominala a actiunilor, societatile de investitii financiare pentru actiunile societatilor comerciale, aferente activelor trecute in proprietatea autoritatilor administratiei publice centrale sau locale, in baza unor acte normative care nu prevedeau modalitatea de compensare.
    Art. 4
    (1) Cetatenii care au subscris titluri de privatizare si nu au primit actiuni corespunzator valorii nominale a titlurilor de privatizare subscrise din cauza:
    a) suprasubscrierii sau a unor disfunctionalitati (greseli/erori la inregistrarea cererilor de subscriere la centrele de subscriere si la societatile de servicii informatice) aparute in desfasurarea procesului de privatizare cu titlu gratuit;
    b) nevalidarii valorii capitalului social la unele societati comerciale,
    primesc actiuni la societatile de investitii financiare.
    (2) Alocarea actiunilor cuvenite cetatenilor aflati in situatiile mentionate la alin. (1) se face la societatile de investitii financiare corespunzator valorii nominale a titlurilor de privatizare subscrise pentru care nu au primit actiuni, tinand seama de arondarea initiala la Fondurile Proprietatii Private a societatilor comerciale, la care acestia au subscris.
    Art. 5
    Cetatenii ale caror cupoane nominative de privatizare au fost gresit inscriptionate si care, din aceasta cauza, nu si-au exercitat dreptul de schimb vor primi actiuni corespunzator valorii cuponului nominativ de privatizare la societatile de investitii financiare rezultate din transformarea Fondurilor Proprietatii Private la care au fost arondate judetele in care cetatenii respectivi isi au domiciliile.
    Art. 6
    (1) Ministerul Privatizarii va intocmi si va transmite Institutului de Management si Informatica, in termen de 25 de zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, din proprie initiativa sau/si pe baza sesizarilor indreptatite, listele cuprinzand cetatenii care au depus sesizari la prefecturile judetene, respectiv la Ministerul Privatizarii.
    (2) In termen de 10 zile lucratoare de la data primirii listelor mentionate la alin. (1), Institutul de Management si Informatica completeaza aceste liste cu numele si prenumele cetatenilor aflati in situatiile prevazute la art. 4 alin. (1) si le transmite societatilor de investitii financiare.
    (3) Societatile de investitii financiare vor include cetatenii cuprinsi in listele prevazute la alin. (2) in registrele actionarilor proprii, majorandu-si corespunzator valoarea capitalului social initial.
    (4) Majorarile de capital social efectuate de societatile de investitii financiare potrivit alin. (3) se compenseaza in cadrul procesului de regularizare realizat in corespondenta cotei de 30% din valoarea capitalului social transferat Fondurilor Proprietatii Private conform Legii privatizarii societatilor comerciale nr. 58/1991.
    Art. 7
    Societatile de investitii financiare vor transmite Institutului de Management si Informatica, in termen de 20 de zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, toate modificarile operate in registrele actionarilor proprii, primite de la Institutul de Management si Informatica, si vor certifica, in scris, Ministerului Privatizarii finalizarea acestei operatiuni.
    Art. 8
    (1) Listele cuprinzand cetatenii care au participat, prin subscriere, cu unul sau mai multe certificate de proprietate in cadrul programului de privatizare cu titlu gratuit si care sunt indreptatiti sa primeasca dividende sub forma de actiuni la societatile de investitii financiare, precum si numarul total al certificatelor de proprietate care au fost subscrise de fiecare cetatean se transmit de catre Institutul de Management si Informatica societatilor de investitii financiare in termen de 35 de zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
    (2) Calculul dividendelor cuvenite fiecarui cetatean, corespunzator numarului total de certificate de proprietate subscrise, mentionate in listele prevazute la alin. (1), se face de catre fiecare societate de investitii financiare, conform prevederilor art. 4 alin. (1) din Legea nr. 133/1996 pentru transformarea Fondurilor Proprietatii Private in societati de investitii financiare.
    Art. 9
    (1) Nerespectarea prevederilor art. 1 alin. (1), ale art. 6 alin. (3) si ale art. 8 alin. (2) constituie contraventie, daca, potrivit legii penale, nu constituie infractiune, si se sanctioneaza cu amenda in valoare de 10.000.000 lei. Sanctiunile se aplica individual salariatilor Fondului Proprietatii de Stat, respectiv salariatilor societatilor de investitii financiare, membrilor Consiliului de administratie al Fondului Proprietatii de Stat si membrilor consiliilor de administratie ale societatilor de investitii financiare, dupa caz.
    (2) Constatarea contraventiilor si aplicarea amenzilor se fac de catre Ministerul Privatizarii, respectiv de catre Ministerul Finantelor in cazul nerespectarii prevederilor art. 8 alin. (2).
    (3) Contraventiilor prevazute in prezenta ordonanta de urgenta li se aplica dispozitiile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor, cu modificarile ulterioare.

                 PRIM-MINISTRU
                  RADU VASILE

                       Contrasemneaza:
                       Ministerul Privatizarii
                       Victor Eros

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

                       Consiliul pentru Reforma
                       Petre DiaconuSmartCity5

COMENTARII la OUG 54/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 54 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 342 2016
    Bună ziua domnule / doamnă Oferim împrumuturi organismelor private și comerciale cu o dobândă anuală foarte mică de 3%, rambursare de la 1 an la 25 de ani. Acordăm împrumuturi cuprinse între 5.000 și 500.000.000. Aceasta este pentru a eradica istoricul în creștere al creditului necorespunzător și, de asemenea, pentru a aduce profit stabil atât companiei noastre, cât și clienților noștri. Vă pierdeți somnul în timpul nopții vă faceți griji cum să obțineți un împrumut? Contact: Paul Loan Agency acum prin e-mail: paulhelpfund@yahoo.com sau WhatsApp: +91 963 289 2493 Oferim împrumut cu o dobândă scăzută de 3% și, oferim. *Imprumuturi personale * Credite de consolidare a datoriilor *Capital de risc * Împrumuturi pentru afaceri * Împrumuturi pentru educație *Imprumut pentru casa * Împrumuturi din orice motiv Pentru mai multe informații de urgență reveniți imediat la noi. paulhelpfund@yahoo.com sau WhatsApp: +91 963 289 2493 Salutari Domnule Paul Moritz
ANONIM a comentat Ordin 3418 2013
    We are project funder as well as financial lender. We have BG/SBLC specifically for BUY/LEASE at a leasing price of 4%+2% of face value Issuance by HSBC London and many other 25 top AA rated Bank in Europe, Middle East or USA. We also secure funding. Also We are into the provision of short term and long term business/personal loans for both small and large scale business funds. * FOR LEASING OF BG/SBLC MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M LEASING FEE = 4%+2% * FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC PRICE = 32%+2% MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M Kindly contact us for our procedures and be sure that we shall respond within 48hrs maximum. Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved. Contact Name : Blaine Lorcan Contact Email: blainelorcan@gmail.com Skype:blainelorcan@gmail.com WhatsApp:+1(408)290-8281
ANONIM a comentat OUG 52 2004
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com WhatsApp +1 (470) 575-0615 ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat OUG 123 2002
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com WhatsApp +1 (470) 575-0615 ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    Bună ziua, Aveți nevoie de un împrumut rapid? Sunt Susan Benson Sunt creditor și, de asemenea, consultant financiar. Având în vedere stagnarea economică, lumea trece prin rezultatul bolii Corona-virus emergente (COVID-19), mulți oameni se confruntă cu provocări financiare premature. Și cu prezența excedentului de numerar în instituția noastră, ne propunem să accelerăm circulația banilor finanțând clienții din Europa și din afara acesteia cu un împrumut. Dacă aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere, cumpărați o casă sau o mașină sau aveți nevoie de un împrumut din alte motive personale? Vreau să contactați firma mea. Furnizăm tot felul de servicii de împrumut, atât împrumuturi garantate, cât și garantate. Dacă citiți acest lucru și știți că aveți nevoie de asistență financiară, ne puteți scrie doar prin e-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com sau trimiteți-mi direct pe WhatsApp prin: +447903159998 și primiți un răspuns instantaneu. Suntem o companie globală de servicii financiare și ne-am angajat să vă ajutăm să vă îmbunătățiți obiectivele financiare pe termen lung și pe termen scurt, deoarece stabilitatea dvs. financiară este obiectivul nostru final. Caracteristici și beneficii; * Convenabilitate - Puteți solicita un împrumut oricând, oriunde. * Suma flexibilă - Decideți cât de mult doriți să împrumutați. * Finanțare rapidă rapidă - primiți împrumutul dvs. în termen de 24 de ore de la aprobare. * Rata dobânzii flexibile de 3,0%. * Rata de aprobare ridicată * Aveți șansa de a selecta data rambursării, fie săptămânal, lunar sau anual, pentru o durată de 1-30 ani. * Aplicație online simplă. * Ghid personalizat și expertiză. * Fără taxe ascunse Mulți oameni găsesc atât de dificil să obțină un împrumut de la băncile locale sau de la alte institute financiare din anumite motive. Dacă aveți nevoie într-adevăr de soluție pentru provocările dvs. financiare, scrieți-ne firmei mele, vă vom ajuta cu un împrumut. Am ajutat numeroase persoane și organizații care se confruntă cu dificultăți financiare în întreaga lume. Când aplicați cu noi, aplicați cu o companie de încredere care are grijă de nevoile dvs. financiare, prioritatea noastră maximă este stabilitatea dvs. financiară și veți fi îngrijit pe parcursul întregului proces. Pentru mai multe informații despre oferta noastră de împrumut, trimiteți-ne cererea dvs. de împrumut prin: E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com SAU; WhatsApp: +447903159998
ANONIM a comentat Hotărârea 793 2013
    Ai nevoie de un împrumut? Căutați finanțe? Căutați un împrumut pentru a vă extinde afacerea? Cred că ai ajuns la locul potrivit. Oferim împrumuturi la dobândă scăzută. Persoanele interesate trebuie să ne contacteze Pentru răspuns imediat la cererea dvs., amabil răspundeți la aceste e-mailuri de mai jos. Aplicația Whats +918256953815 ushaservicesonline@gmail.com Vă rugăm să ne furnizați următoarele informații, dacă vă interesează. 1) Numele complet: ……… 2) Gen: ……… 3) Suma de împrumut necesară: ……… 4) Durata împrumutului: ……… 5) Țara: ……… 6) Adresa de acasă: ……… 7) Număr mobil: ……… 8) Venitul lunar: ………………… 9) Ocupatia: ........................... ) Ce site ai făcut aici despre noi ………………… Multumesc si toate cele bune. ushaservicesonline@gmail.com +918256953815
ANONIM a comentat Hotărârea 793 2013
    Ai nevoie de un împrumut? Căutați finanțe? Căutați un împrumut pentru a vă extinde afacerea? Cred că ai ajuns la locul potrivit. Oferim împrumuturi la dobândă scăzută. Persoanele interesate trebuie să ne contacteze Pentru răspuns imediat la cererea dvs., amabil răspundeți la aceste e-mailuri de mai jos. Aplicația Whats +918256953815 ushaservicesonline@gmail.com Vă rugăm să ne furnizați următoarele informații, dacă vă interesează. 1) Numele complet: ……… 2) Gen: ……… 3) Suma de împrumut necesară: ……… 4) Durata împrumutului: ……… 5) Țara: ……… 6) Adresa de acasă: ……… 7) Număr mobil: ……… 8) Venitul lunar: ………………… 9) Ocupatia: ........................... ) Ce site ai făcut aici despre noi ………………… Multumesc si toate cele bune. ushaservicesonline@gmail.com +918256953815
ANONIM a comentat Hotărârea 984 1990
    FOR QUICK, AFFORDABLE AND RELIABLE BUSINESS/HOME/REAL ESTATES/COMPANY/PROJECT/PERSONAL LOAN OFFER WITHOUT COST/STRESS CONTACT US TODAY VIA Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com We are authorized financial consultants providing reliable loans to individuals and funding for business, home, personal and projects start up. Are you tired of seeking loans or are you in any financial mess. Do you have a low credit score, and you will find it difficult to get loans from banks and other financial institutions? then worry no more for we are the solution to your financial misfortune. we offer all types of loan ranging from $5,000.00 to $533,000,000.00USD with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 35 years to pay back the loan secure and unsecured. Are you losing sleep at nights worrying how to get a Legit Loan Lender? If Yes worry no more for we are out here to help the less financial privileges get the loan they need to get back on their feet no matter your credit score, you can say goodbye to all your financial crisis and difficulties. Contact us on the following Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com Do you have an unfinished project due to poor funding? Do you need money to invest in any specialty that will benefit you? BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE aims is to provide excellent professional financial services which include the followings *1* Personal loan *2* Business loan *3* Home loan *4* Farm Loan *5* Education loan *6* Debt consolidation loan *7* Truck Loan *8* Car Loan *9* Eviction Loan *10* Equipment Loan *11* Hotels Loan *12* Refinancing Loan and many more NOTE: GET YOUR INSTANT LOAN APPROVAL 100% GUARANTEED TODAY NO MATTER YOUR CREDIT SCORE. drbenjaminfinance@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 441 1997
    O zi buna   Ai nevoie de împrumut pentru afaceri? Împrumut contractual? Împrumut de student? Împrumut pentru sănătate, Împrumut pentru a investi sau împrumut de proiect? Contactați împrumutul rapid Unicredit atât pentru împrumut, cât și pentru împrumut pe termen scurt, pentru o tranzacție rapidă, sigură și ușoară.    Informatii de contact E-mail: unicreditfastloan@gmail.com Facebook: împrumutul rapid Unicredit Instagram: Împrumut rapid Unicredit Twitter: @FastUnicredit LinkedIn: împrumutul rapid Unicredit Contactați-ne pentru serviciul dvs. de împrumut rapid.
ANONIM a comentat Ordin 2591 2018
    O zi buna, Căutați împrumut pentru afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la midland.credit2@gmail.com pentru mai multe informații. Toate cele bune, Midland Credit Home Mgt
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu