E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 54 din 23 decembrie 1998

pentru finalizarea procesului de privatizare cu titlu gratuit

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 503 din 28 decembrie 1998


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta de urgenta:

    Art. 1
    (1) Procesul de regularizare a cotelor de capital social detinute la societatile comerciale de catre Fondul Proprietatii de Stat si de fiecare dintre societatile de investitii financiare se va finaliza pana la data de 10 februarie 1999.
    (2) Fondul Proprietatii de Stat si societatile de investitii financiare pot schimba in procesul de restructurare a portofoliilor proprii, de comun acord, actiuni detinute la societati comerciale si dupa incheierea procesului de regularizare, pe baza unor protocoale.
    Art. 2
    Fondul Proprietatii de Stat poate prelua, in cadrul procesului de regularizare a cotelor de capital social, actiunile pe care societatile de investitii financiare le detin la societatile comerciale aflate in restructurare/lichidare si la care procesul de regularizare nu s-a incheiat pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, respectiv nu s-au semnat actele de cesiune intre societatile de investitii financiare si Fondul Proprietatii de Stat.
    Art. 3
    In cadrul procesului de regularizare a cotelor de capital social Fondul Proprietatii de Stat va compensa, la valoarea nominala a actiunilor, societatile de investitii financiare pentru actiunile societatilor comerciale, aferente activelor trecute in proprietatea autoritatilor administratiei publice centrale sau locale, in baza unor acte normative care nu prevedeau modalitatea de compensare.
    Art. 4
    (1) Cetatenii care au subscris titluri de privatizare si nu au primit actiuni corespunzator valorii nominale a titlurilor de privatizare subscrise din cauza:
    a) suprasubscrierii sau a unor disfunctionalitati (greseli/erori la inregistrarea cererilor de subscriere la centrele de subscriere si la societatile de servicii informatice) aparute in desfasurarea procesului de privatizare cu titlu gratuit;
    b) nevalidarii valorii capitalului social la unele societati comerciale,
    primesc actiuni la societatile de investitii financiare.
    (2) Alocarea actiunilor cuvenite cetatenilor aflati in situatiile mentionate la alin. (1) se face la societatile de investitii financiare corespunzator valorii nominale a titlurilor de privatizare subscrise pentru care nu au primit actiuni, tinand seama de arondarea initiala la Fondurile Proprietatii Private a societatilor comerciale, la care acestia au subscris.
    Art. 5
    Cetatenii ale caror cupoane nominative de privatizare au fost gresit inscriptionate si care, din aceasta cauza, nu si-au exercitat dreptul de schimb vor primi actiuni corespunzator valorii cuponului nominativ de privatizare la societatile de investitii financiare rezultate din transformarea Fondurilor Proprietatii Private la care au fost arondate judetele in care cetatenii respectivi isi au domiciliile.
    Art. 6
    (1) Ministerul Privatizarii va intocmi si va transmite Institutului de Management si Informatica, in termen de 25 de zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, din proprie initiativa sau/si pe baza sesizarilor indreptatite, listele cuprinzand cetatenii care au depus sesizari la prefecturile judetene, respectiv la Ministerul Privatizarii.
    (2) In termen de 10 zile lucratoare de la data primirii listelor mentionate la alin. (1), Institutul de Management si Informatica completeaza aceste liste cu numele si prenumele cetatenilor aflati in situatiile prevazute la art. 4 alin. (1) si le transmite societatilor de investitii financiare.
    (3) Societatile de investitii financiare vor include cetatenii cuprinsi in listele prevazute la alin. (2) in registrele actionarilor proprii, majorandu-si corespunzator valoarea capitalului social initial.
    (4) Majorarile de capital social efectuate de societatile de investitii financiare potrivit alin. (3) se compenseaza in cadrul procesului de regularizare realizat in corespondenta cotei de 30% din valoarea capitalului social transferat Fondurilor Proprietatii Private conform Legii privatizarii societatilor comerciale nr. 58/1991.
    Art. 7
    Societatile de investitii financiare vor transmite Institutului de Management si Informatica, in termen de 20 de zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, toate modificarile operate in registrele actionarilor proprii, primite de la Institutul de Management si Informatica, si vor certifica, in scris, Ministerului Privatizarii finalizarea acestei operatiuni.
    Art. 8
    (1) Listele cuprinzand cetatenii care au participat, prin subscriere, cu unul sau mai multe certificate de proprietate in cadrul programului de privatizare cu titlu gratuit si care sunt indreptatiti sa primeasca dividende sub forma de actiuni la societatile de investitii financiare, precum si numarul total al certificatelor de proprietate care au fost subscrise de fiecare cetatean se transmit de catre Institutul de Management si Informatica societatilor de investitii financiare in termen de 35 de zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
    (2) Calculul dividendelor cuvenite fiecarui cetatean, corespunzator numarului total de certificate de proprietate subscrise, mentionate in listele prevazute la alin. (1), se face de catre fiecare societate de investitii financiare, conform prevederilor art. 4 alin. (1) din Legea nr. 133/1996 pentru transformarea Fondurilor Proprietatii Private in societati de investitii financiare.
    Art. 9
    (1) Nerespectarea prevederilor art. 1 alin. (1), ale art. 6 alin. (3) si ale art. 8 alin. (2) constituie contraventie, daca, potrivit legii penale, nu constituie infractiune, si se sanctioneaza cu amenda in valoare de 10.000.000 lei. Sanctiunile se aplica individual salariatilor Fondului Proprietatii de Stat, respectiv salariatilor societatilor de investitii financiare, membrilor Consiliului de administratie al Fondului Proprietatii de Stat si membrilor consiliilor de administratie ale societatilor de investitii financiare, dupa caz.
    (2) Constatarea contraventiilor si aplicarea amenzilor se fac de catre Ministerul Privatizarii, respectiv de catre Ministerul Finantelor in cazul nerespectarii prevederilor art. 8 alin. (2).
    (3) Contraventiilor prevazute in prezenta ordonanta de urgenta li se aplica dispozitiile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor, cu modificarile ulterioare.

                 PRIM-MINISTRU
                  RADU VASILE

                       Contrasemneaza:
                       Ministerul Privatizarii
                       Victor Eros

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

                       Consiliul pentru Reforma
                       Petre DiaconuSmartCity5

COMENTARII la OUG 54/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 54 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    ZI BUNA SI BINE AȚI VENIT LA ASDA FINANCE LTD Ai nevoie de finanțare 100%? Pot să vă rezolv nevoile financiare cu o problemă a spatelui cu o rată a dobânzii de 3%. Indiferent de circumstanțele dvs., lucrător pe cont propriu, pensionar, aveți un rating de credit slab, vă putem ajuta. rambursare flexibilă, Contactați-ne la: asdaservices24@gmail.com Aplică acum pentru toate tipurile de împrumuturi și obține bani urgent! * Înființarea unei francize * Achiziție de afaceri * Expansiunea afacerii * Proiect de capital/infrastructură * Achizitie imobiliara comerciala * Executarea contractului * Finanțarea comerțului etc. Salutari,
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    HEAD PÄEVA JA TERE TULEMAST ASDA FINANCE LTD Kas vajate 100% rahalisi vahendeid? Saan lahendada teie rahalised vajadused alaseljaprobleemiga, mille intressimäär on 3%. Olenemata teie olukorrast, füüsilisest isikust ettevõtja, pensionil, halva krediidireitinguga, saame aidata. paindlik tagasimakse, võtke meiega ühendust aadressil: asdaservices24@gmail.com Taotlege kohe igat tüüpi laenu ja hankige raha kiiresti! * Frantsiisi käivitamine * Ettevõtte omandamine * Äritegevuse laiendamine * Kapitali / infrastruktuuri projekt * Ärikinnisvara ost * Lepingu täitmine * Kaubanduse finantseerimine jne. Lugupidamisega
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I’m very excited to speak about Elite Wizard Bitcoin Recovery, this cyber security company was able to assist me in recovering my stolen digital funds and cryptocurrency. I’m truly amazed by their excellent service and professional work. I never thought I could get back my funds until I approached them with my problems and provided all the necessary information. It took them 72 hours to recover my funds and I was amazed. Without any doubt, I highly recommend Elite Wizard Bitcoin Recovery for all your cryptocurrency recovery, digital funds recovery, hacking, and cybersecurity-related issues. Email: eliterecovery247@cyber-wizard.com WhatsApp: +1 (740) 688-0116 Call: +1 (805) -386-9670
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți un împrumut rapid și legal aici la o rată scăzută de 2% pentru mai multe detalii, contactați-ne la: sirmacho1111@gmail.com Vă mulțumim că așteptați răspunsul dvs whatsapp: +1) 765-266-2912
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți un împrumut rapid și legal aici la o rată scăzută de 2% pentru mai multe detalii, contactați-ne la: sirmacho1111@gmail.com Vă mulțumim că așteptați răspunsul dvs whatsapp: +1) 765-266-2912
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I was once lured into a crypto currency investment platform that I came across on Instagram. I lost about $508,000 to this evil scheme after I invested and accumulated profits, I was denied withdrawals on the specified date. I wrote to the customer support but I was given no feedback, I knew I had been scammed and I started to search for a way to recover my crypto.. I considered myself fortunate that I stumbled upon a post on the internet web about a Recovery Expert Jeanson James Ancheta wizard. I would highly recommend Jeanson James Ancheta wizard agent to anyone who wants to recover their lost funds from any scam. He is the best in the business and will do anything possible to help you get your money back. I never thought it would be possible to get back crypto once it is sent but I'm super happy and grateful for the services of Jeanson James Ancheta wizard. Kindly reach out to him if you need any help.(jeansonjamesanchetawizard62@gmail.com) or WhatsApp number: +4531898073 or Telegram number: +4571398534.
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I know of a group of private investigators who can help you with they are also hackers but prefer to be called private investigators They can help with your bitcoin issues and your clients will be happy doing business with you,they can also help yo with your bad credit score,hacking into phones,binary recovery,wiping criminal records,increase school score, stolen files in your office or school,blank atm etc. Just name it and you will live a better life Contact +1(410}6350697 Premiumhackservices@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
     After losing over $300,000.00 to fraudulent stock brokers who operated under the name "fxtradebit," I found myself drowning in debt. However, I was fortunate enough to come across Century Hackers Group. They played a crucial role in my journey towards recovery by exposing the true nature of the scammers. Initially, I was on the verge of paying the requested transfer fees out of desperation to retrieve my money, but the recovery hacker from Century hackers intervened. They revealed that the scammers were impostors and that their company was merely a copycat of a legitimate one. This revelation devastated me, but Century Hackers used their expertise to trace the money back to the accounts and wallets where I had sent it. Their remarkable efforts turned the situation in my favor , for which I am immensely grateful to Century hackers . You can reach them through email as well century@cyberservices.com or WhatsApp: +3197005034955
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Hi everyone i want to share my amazing testimony on how a great spell caster called Dr Wealth transformed me financially, i still finds it difficult to believe that i now worth millions of dollars, am from US i have been playing lottery game for so long now and i have never win any reasonable amount, i was glancing through things online and i came across a testimony of a woman who won a very huge amount of money with the help of Dr Wealth who prayed for her and gave her a winning numbers to play, and surprisingly her name came out among the winners she won 36 million dollars, so i also decided to try my luck i contacted Dr Wealth and i also asked him for help and he told me what i needed to do which was a very easy task which i did and on the second day after he had made prayers for me he gave me some numbers and told me that i should go and play them so i went to play the numbers in the morning and i later went to check the result there i got the shock of my life, i saw my name amongst the winners i won an amount i have never dreamed of, my mouth was open and i didn't know what to say, i just want the world to know that there is a great man called Dr Wealth, if you have been playing lottery game and you never won i will advise you to contact Dr Wealth for help and i promise he will never fail you, here are his contacts, you can email him on drwealthmag@gmail. com you can also WhatsApp him on +19734491500 or call him on +19592157598.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Hi everyone i want to share my amazing testimony on how a great spell caster called Dr Wealth transformed me financially, i still finds it difficult to believe that i now worth millions of dollars, am from US i have been playing lottery game for so long now and i have never win any reasonable amount, i was glancing through things online and i came across a testimony of a woman who won a very huge amount of money with the help of Dr Wealth who prayed for her and gave her a winning numbers to play, and surprisingly her name came out among the winners she won 36 million dollars, so i also decided to try my luck i contacted Dr Wealth and i also asked him for help and he told me what i needed to do which was a very easy task which i did and on the second day after he had made prayers for me he gave me some numbers and told me that i should go and play them so i went to play the numbers in the morning and i later went to check the result there i got the shock of my life, i saw my name amongst the winners i won an amount i have never dreamed of, my mouth was open and i didn't know what to say, i just want the world to know that there is a great man called Dr Wealth, if you have been playing lottery game and you never won i will advise you to contact Dr Wealth for help and i promise he will never fail you, here are his contacts, you can email him on drwealthmag@gmail. com you can also WhatsApp him on +19734491500 or call him on +19592157598.
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu