E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 54 din 23 decembrie 1998

pentru finalizarea procesului de privatizare cu titlu gratuit

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 503 din 28 decembrie 1998


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta de urgenta:

    Art. 1
    (1) Procesul de regularizare a cotelor de capital social detinute la societatile comerciale de catre Fondul Proprietatii de Stat si de fiecare dintre societatile de investitii financiare se va finaliza pana la data de 10 februarie 1999.
    (2) Fondul Proprietatii de Stat si societatile de investitii financiare pot schimba in procesul de restructurare a portofoliilor proprii, de comun acord, actiuni detinute la societati comerciale si dupa incheierea procesului de regularizare, pe baza unor protocoale.
    Art. 2
    Fondul Proprietatii de Stat poate prelua, in cadrul procesului de regularizare a cotelor de capital social, actiunile pe care societatile de investitii financiare le detin la societatile comerciale aflate in restructurare/lichidare si la care procesul de regularizare nu s-a incheiat pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, respectiv nu s-au semnat actele de cesiune intre societatile de investitii financiare si Fondul Proprietatii de Stat.
    Art. 3
    In cadrul procesului de regularizare a cotelor de capital social Fondul Proprietatii de Stat va compensa, la valoarea nominala a actiunilor, societatile de investitii financiare pentru actiunile societatilor comerciale, aferente activelor trecute in proprietatea autoritatilor administratiei publice centrale sau locale, in baza unor acte normative care nu prevedeau modalitatea de compensare.
    Art. 4
    (1) Cetatenii care au subscris titluri de privatizare si nu au primit actiuni corespunzator valorii nominale a titlurilor de privatizare subscrise din cauza:
    a) suprasubscrierii sau a unor disfunctionalitati (greseli/erori la inregistrarea cererilor de subscriere la centrele de subscriere si la societatile de servicii informatice) aparute in desfasurarea procesului de privatizare cu titlu gratuit;
    b) nevalidarii valorii capitalului social la unele societati comerciale,
    primesc actiuni la societatile de investitii financiare.
    (2) Alocarea actiunilor cuvenite cetatenilor aflati in situatiile mentionate la alin. (1) se face la societatile de investitii financiare corespunzator valorii nominale a titlurilor de privatizare subscrise pentru care nu au primit actiuni, tinand seama de arondarea initiala la Fondurile Proprietatii Private a societatilor comerciale, la care acestia au subscris.
    Art. 5
    Cetatenii ale caror cupoane nominative de privatizare au fost gresit inscriptionate si care, din aceasta cauza, nu si-au exercitat dreptul de schimb vor primi actiuni corespunzator valorii cuponului nominativ de privatizare la societatile de investitii financiare rezultate din transformarea Fondurilor Proprietatii Private la care au fost arondate judetele in care cetatenii respectivi isi au domiciliile.
    Art. 6
    (1) Ministerul Privatizarii va intocmi si va transmite Institutului de Management si Informatica, in termen de 25 de zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, din proprie initiativa sau/si pe baza sesizarilor indreptatite, listele cuprinzand cetatenii care au depus sesizari la prefecturile judetene, respectiv la Ministerul Privatizarii.
    (2) In termen de 10 zile lucratoare de la data primirii listelor mentionate la alin. (1), Institutul de Management si Informatica completeaza aceste liste cu numele si prenumele cetatenilor aflati in situatiile prevazute la art. 4 alin. (1) si le transmite societatilor de investitii financiare.
    (3) Societatile de investitii financiare vor include cetatenii cuprinsi in listele prevazute la alin. (2) in registrele actionarilor proprii, majorandu-si corespunzator valoarea capitalului social initial.
    (4) Majorarile de capital social efectuate de societatile de investitii financiare potrivit alin. (3) se compenseaza in cadrul procesului de regularizare realizat in corespondenta cotei de 30% din valoarea capitalului social transferat Fondurilor Proprietatii Private conform Legii privatizarii societatilor comerciale nr. 58/1991.
    Art. 7
    Societatile de investitii financiare vor transmite Institutului de Management si Informatica, in termen de 20 de zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, toate modificarile operate in registrele actionarilor proprii, primite de la Institutul de Management si Informatica, si vor certifica, in scris, Ministerului Privatizarii finalizarea acestei operatiuni.
    Art. 8
    (1) Listele cuprinzand cetatenii care au participat, prin subscriere, cu unul sau mai multe certificate de proprietate in cadrul programului de privatizare cu titlu gratuit si care sunt indreptatiti sa primeasca dividende sub forma de actiuni la societatile de investitii financiare, precum si numarul total al certificatelor de proprietate care au fost subscrise de fiecare cetatean se transmit de catre Institutul de Management si Informatica societatilor de investitii financiare in termen de 35 de zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
    (2) Calculul dividendelor cuvenite fiecarui cetatean, corespunzator numarului total de certificate de proprietate subscrise, mentionate in listele prevazute la alin. (1), se face de catre fiecare societate de investitii financiare, conform prevederilor art. 4 alin. (1) din Legea nr. 133/1996 pentru transformarea Fondurilor Proprietatii Private in societati de investitii financiare.
    Art. 9
    (1) Nerespectarea prevederilor art. 1 alin. (1), ale art. 6 alin. (3) si ale art. 8 alin. (2) constituie contraventie, daca, potrivit legii penale, nu constituie infractiune, si se sanctioneaza cu amenda in valoare de 10.000.000 lei. Sanctiunile se aplica individual salariatilor Fondului Proprietatii de Stat, respectiv salariatilor societatilor de investitii financiare, membrilor Consiliului de administratie al Fondului Proprietatii de Stat si membrilor consiliilor de administratie ale societatilor de investitii financiare, dupa caz.
    (2) Constatarea contraventiilor si aplicarea amenzilor se fac de catre Ministerul Privatizarii, respectiv de catre Ministerul Finantelor in cazul nerespectarii prevederilor art. 8 alin. (2).
    (3) Contraventiilor prevazute in prezenta ordonanta de urgenta li se aplica dispozitiile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor, cu modificarile ulterioare.

                 PRIM-MINISTRU
                  RADU VASILE

                       Contrasemneaza:
                       Ministerul Privatizarii
                       Victor Eros

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

                       Consiliul pentru Reforma
                       Petre DiaconuSmartCity5

COMENTARII la OUG 54/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 54 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu