E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 133 din 28 octombrie 1996

pentru transformarea Fondurilor Proprietatii Private in societati de investitii financiare

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 273 din  1 noiembrie 1996


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Incepand cu 1 noiembrie 1996, cele cinci Fonduri ale Proprietatii Private, infiintate in baza Legii nr. 58/1991, se reorganizeaza si se transforma in societati de investitii financiare.
    Art. 2
    (1) Societatile de investitii financiare prevazute la art. 1 functioneaza ca societati comerciale pe actiuni conform Legii nr. 31/1990, avand urmatorul obiect de activitate:
    a) administrarea si gestionarea actiunilor la societatile comerciale pentru care s-au emis actiuni proprii, corespunzator certificatelor de proprietate si cupoanelor nominative de privatizare subscrise de cetateni in conformitate cu prevederile art. 4 alin. (6) din Legea nr. 55/1995;
    b) gestionarea portofoliului de actiuni si efectuarea de investitii financiare in vederea maximizarii valorii propriilor actiuni in conformitate cu reglementarile legale in vigoare.
    (2) Societatile de investitii financiare emit actiuni nominative, in limita capitalului social initial, determinat conform art. 3 si le distribuie cetatenilor care au optat pentru schimbul titlurilor de privatizare la Fondurile Proprietatii Private.
    (3) Actiunile emise si distribuite cetatenilor de catre societatea de investitii financiare nu pot fi rascumparate de aceasta; ele sunt liber transmisibile prin cesiune si negociabile pe piata valorilor mobiliare, in conditiile legii.
    (4) Societatile de investitii financiare incredinteaza, pentru pastrare, pe baze contractuale, valorile mobiliare corespunzatoare participatiilor sale, unei societati de depozitare care este autorizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, in vederea efectuarii operatiunilor prevazute la art. 42 din Ordonanta Guvernului nr. 24/1993, aprobata prin Legea nr. 83/1994.
    Art. 3
    (1) Capitalul social initial al fiecarei societati de investitii financiare se va determina, dupa finalizarea procesului de alocare a actiunilor societatilor comerciale in urma subscrierilor efectuate direct pentru acestea de catre cetatenii romani indreptatiti, prin insumarea valorilor nominale ale actiunilor dobandite de Fondurile Proprietatii Private in schimbul carnetelor complete sau incomplete cu certificate de proprietate si al cupoanelor nominative de privatizare subscrise de cetateni la acestea, conform Legii nr. 55/1995.
    (2) Capitalul social initial se poate majora cu valoarea actiunilor ce se cuvin titularilor de certificate de proprietate conform art. 4 alin. (4) din prezenta lege.
    (3) In termen de 30 de zile de la data determinarii capitalului social, societatile de investitii financiare vor proceda la inregistrarea mentiunilor corespunzatoare la Registrul comertului, potrivit legii, iar in termen de 60 de zile de la aceasta data vor emite certificate de actionar in favoarea cetatenilor care au subscris titlurile de privatizare la Fondurilor Proprietatii Private.

    CAP. 2
    Stabilirea si plata dividendelor cuvenite cetatenilor indreptatiti din veniturile Fondurilor Proprietatii Private

    Art. 4
    (1) Cetatenii care au primit personal certificate de proprietate, in temeiul Legii nr. 58/1991, si care au participat cu unul sau cu mai multe astfel de certificate de proprietate la procesele de privatizare initiate si concretizate in temeiul Legii nr. 55/1995 sunt indreptatiti sa primeasca, cu titlu de dividende, sub forma de actiuni, cota parte din veniturile cuvenite Fondurilor Proprietatii Private pana la 31 martie 1996, rezultate din dividendele incasate sau de incasat de la societatile comerciale arondate, inclusiv cele rezultate din utilizarea acestor dividende, precum si cele rezultate din vanzarile de actiuni din cota aferenta fondurilor.
    (2) Pana la 31 decembrie 1996, societatile comerciale au obligatia platii dividendelor restante catre Fondurile Proprietatii Private la care acestea erau arondate.
    (3) Cota-parte ce se va distribui cetatenilor romani indreptatiti, sub forma de actiuni cu titlu de dividende, reprezinta diferenta dintre veniturile Fondurilor Proprietatii Private, potrivit alin. (1), si totalul cheltuielilor de functionare ale Fondurilor Proprietatii Private de la infiintare pana la data de 31 decembrie 1996, cota determinata potrivit legislatiei in vigoare.
    (4) Corespunzator sumelor determinate conform prevederilor alin. (3), societatile de investitii financiare vor emite si vor distribui pe propria cheltuiala actiuni in favoarea beneficiarilor legii.

    CAP. 3
    Dispozitii finale

    Art. 5
    (1) Societatile de investitii financiare rezultate din transformarea Fondurilor Proprietatii Private vor avea urmatoarele denumiri:
    - "Societatea de Investitii Financiare Banat - Crisana - S.A.", cu sediul in municipiul Arad, judetul Arad;
    - "Societatea de Investitii Financiare Moldova - S.A.", cu sediul in municipiul Bacau, judetul Bacau;
    - "Societatea de Investitii Financiare Transilvania - S.A.", cu sediul in municipiul Brasov, judetul Brasov;
    - "Societatea de Investitii Financiare Muntenia - S.A.", cu sediul in municipiul Bucuresti;
    - "Societatea de Investitii Financiare Oltenia - S.A.", cu sediul in municipiul Craiova, judetul Dolj.
    (2) Valoarea actiunilor societatilor de investitii financiare distribuite in contul dividendelor cuvenite detinatorilor de certificate de proprietate va fi cuprinsa in capitalul social inregistrat la 31 decembrie 1996.
    (3) Societatile de investitii financiare vor plati dividende actionarilor lor dupa primul exercitiu financiar.
    Art. 6
    (1) Consiliile de administratie ale Fondurilor Proprietatii Private isi vor continua activitatea pana la constituirea organelor de conducere ale societatilor de investitii financiare, potrivit Legii nr. 31/1990.
    (2) In termen de 10 zile de la data primei adunari generale a actionarilor societatii de investitii financiare, care se va intruni in termen de cel mult 6 luni de la data prevazuta la art. 1 din prezenta lege, consiliile de administratie ale Fondurilor Proprietatii Private, numite de Parlamentul Romaniei in anul 1994, isi vor depune mandatul si vor prezenta raportul de gestiune celor doua Camere ale Parlamentului, care se vor reuni in sedinta comuna.
    (3) In cazul in care, in urma operatiunii de regularizare prevazute la art. 3 alin. (5) din Legea nr. 55/1995, numarul actionarilor la unele societati comerciale se reduce sub minimumul prevazut de lege, acestea vor functiona, pana la cesionarea actiunilor, cu actionarii sau cu unicul actionar prevazut in actul de regularizare, urmand ca dispozitiile prevazute de lege cu privire la adunarile generale ale actionarilor si la administratori sa se aplice corespunzator.
    Art. 7
    Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare va stabili, in termen de 60 de zile de la data inregistrarii prevazute la art. 3 alin. (3) din prezenta lege, normele de incadrare in dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 24/1993, aprobata prin Legea nr. 83/1994, si ale Legii nr. 52/1994.
    Art. 8
    In termen de 30 de zile de la data publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Fondurile Proprietatii Private vor elabora statutele societatilor de investitii financiare care vor fi aprobate de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.
    Art. 9
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi, prevederile art. 14 din Legea nr. 58/1991, astfel cum a fost modificat prin Legea nr. 88/1996, se abroga.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 15 octombrie 1996, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

            p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                          MARTIAN DAN

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 15 octombrie 1996, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                    PRESEDINTELE SENATUI
               prof. univ. dr. OLIVIU GHERMANSmartCity5

COMENTARII la Legea 133/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 133 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    ZI BUNA SI BINE AȚI VENIT LA ASDA FINANCE LTD Ai nevoie de finanțare 100%? Pot să vă rezolv nevoile financiare cu o problemă a spatelui cu o rată a dobânzii de 3%. Indiferent de circumstanțele dvs., lucrător pe cont propriu, pensionar, aveți un rating de credit slab, vă putem ajuta. rambursare flexibilă, Contactați-ne la: asdaservices24@gmail.com Aplică acum pentru toate tipurile de împrumuturi și obține bani urgent! * Înființarea unei francize * Achiziție de afaceri * Expansiunea afacerii * Proiect de capital/infrastructură * Achizitie imobiliara comerciala * Executarea contractului * Finanțarea comerțului etc. Salutari,
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    HEAD PÄEVA JA TERE TULEMAST ASDA FINANCE LTD Kas vajate 100% rahalisi vahendeid? Saan lahendada teie rahalised vajadused alaseljaprobleemiga, mille intressimäär on 3%. Olenemata teie olukorrast, füüsilisest isikust ettevõtja, pensionil, halva krediidireitinguga, saame aidata. paindlik tagasimakse, võtke meiega ühendust aadressil: asdaservices24@gmail.com Taotlege kohe igat tüüpi laenu ja hankige raha kiiresti! * Frantsiisi käivitamine * Ettevõtte omandamine * Äritegevuse laiendamine * Kapitali / infrastruktuuri projekt * Ärikinnisvara ost * Lepingu täitmine * Kaubanduse finantseerimine jne. Lugupidamisega
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I’m very excited to speak about Elite Wizard Bitcoin Recovery, this cyber security company was able to assist me in recovering my stolen digital funds and cryptocurrency. I’m truly amazed by their excellent service and professional work. I never thought I could get back my funds until I approached them with my problems and provided all the necessary information. It took them 72 hours to recover my funds and I was amazed. Without any doubt, I highly recommend Elite Wizard Bitcoin Recovery for all your cryptocurrency recovery, digital funds recovery, hacking, and cybersecurity-related issues. Email: eliterecovery247@cyber-wizard.com WhatsApp: +1 (740) 688-0116 Call: +1 (805) -386-9670
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți un împrumut rapid și legal aici la o rată scăzută de 2% pentru mai multe detalii, contactați-ne la: sirmacho1111@gmail.com Vă mulțumim că așteptați răspunsul dvs whatsapp: +1) 765-266-2912
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți un împrumut rapid și legal aici la o rată scăzută de 2% pentru mai multe detalii, contactați-ne la: sirmacho1111@gmail.com Vă mulțumim că așteptați răspunsul dvs whatsapp: +1) 765-266-2912
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I was once lured into a crypto currency investment platform that I came across on Instagram. I lost about $508,000 to this evil scheme after I invested and accumulated profits, I was denied withdrawals on the specified date. I wrote to the customer support but I was given no feedback, I knew I had been scammed and I started to search for a way to recover my crypto.. I considered myself fortunate that I stumbled upon a post on the internet web about a Recovery Expert Jeanson James Ancheta wizard. I would highly recommend Jeanson James Ancheta wizard agent to anyone who wants to recover their lost funds from any scam. He is the best in the business and will do anything possible to help you get your money back. I never thought it would be possible to get back crypto once it is sent but I'm super happy and grateful for the services of Jeanson James Ancheta wizard. Kindly reach out to him if you need any help.(jeansonjamesanchetawizard62@gmail.com) or WhatsApp number: +4531898073 or Telegram number: +4571398534.
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I know of a group of private investigators who can help you with they are also hackers but prefer to be called private investigators They can help with your bitcoin issues and your clients will be happy doing business with you,they can also help yo with your bad credit score,hacking into phones,binary recovery,wiping criminal records,increase school score, stolen files in your office or school,blank atm etc. Just name it and you will live a better life Contact +1(410}6350697 Premiumhackservices@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
     After losing over $300,000.00 to fraudulent stock brokers who operated under the name "fxtradebit," I found myself drowning in debt. However, I was fortunate enough to come across Century Hackers Group. They played a crucial role in my journey towards recovery by exposing the true nature of the scammers. Initially, I was on the verge of paying the requested transfer fees out of desperation to retrieve my money, but the recovery hacker from Century hackers intervened. They revealed that the scammers were impostors and that their company was merely a copycat of a legitimate one. This revelation devastated me, but Century Hackers used their expertise to trace the money back to the accounts and wallets where I had sent it. Their remarkable efforts turned the situation in my favor , for which I am immensely grateful to Century hackers . You can reach them through email as well century@cyberservices.com or WhatsApp: +3197005034955
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Hi everyone i want to share my amazing testimony on how a great spell caster called Dr Wealth transformed me financially, i still finds it difficult to believe that i now worth millions of dollars, am from US i have been playing lottery game for so long now and i have never win any reasonable amount, i was glancing through things online and i came across a testimony of a woman who won a very huge amount of money with the help of Dr Wealth who prayed for her and gave her a winning numbers to play, and surprisingly her name came out among the winners she won 36 million dollars, so i also decided to try my luck i contacted Dr Wealth and i also asked him for help and he told me what i needed to do which was a very easy task which i did and on the second day after he had made prayers for me he gave me some numbers and told me that i should go and play them so i went to play the numbers in the morning and i later went to check the result there i got the shock of my life, i saw my name amongst the winners i won an amount i have never dreamed of, my mouth was open and i didn't know what to say, i just want the world to know that there is a great man called Dr Wealth, if you have been playing lottery game and you never won i will advise you to contact Dr Wealth for help and i promise he will never fail you, here are his contacts, you can email him on drwealthmag@gmail. com you can also WhatsApp him on +19734491500 or call him on +19592157598.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Hi everyone i want to share my amazing testimony on how a great spell caster called Dr Wealth transformed me financially, i still finds it difficult to believe that i now worth millions of dollars, am from US i have been playing lottery game for so long now and i have never win any reasonable amount, i was glancing through things online and i came across a testimony of a woman who won a very huge amount of money with the help of Dr Wealth who prayed for her and gave her a winning numbers to play, and surprisingly her name came out among the winners she won 36 million dollars, so i also decided to try my luck i contacted Dr Wealth and i also asked him for help and he told me what i needed to do which was a very easy task which i did and on the second day after he had made prayers for me he gave me some numbers and told me that i should go and play them so i went to play the numbers in the morning and i later went to check the result there i got the shock of my life, i saw my name amongst the winners i won an amount i have never dreamed of, my mouth was open and i didn't know what to say, i just want the world to know that there is a great man called Dr Wealth, if you have been playing lottery game and you never won i will advise you to contact Dr Wealth for help and i promise he will never fail you, here are his contacts, you can email him on drwealthmag@gmail. com you can also WhatsApp him on +19734491500 or call him on +19592157598.
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 133/1996
Legea 297 2004
privind piata de capital
Legea 513 2002
pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 26/2002 privind organismele de plasament colectiv in valori mobiliare
OUG 54 1998
pentru finalizarea procesului de privatizare cu titlu gratuit
Hotărârea 12 1997
pentru aprobarea Normelor metodologice privind regularizarea cotelor de capital social detinute de Fondul Proprietatii de Stat si de societatile de investitii financiare rezultate in urma transformarii Fondurilor Proprietatii Private in temeiul Legii nr. 133/1996 la societatile comerciale prevazute in art. 2 din Legea nr. 58/1991
Hotărârea 1174 1996
privind unele masuri pentru finalizarea procesului de privatizare cu titlu gratuit, instituit prin Legea nr. 55/1995 pentru accelerarea procesului de privatizare
Decretul 528 1996
privind promulgarea Legii pentru transformarea Fondurilor Proprietatii Private in societati de investitii financiare
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu