E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 133 din 28 octombrie 1996

pentru transformarea Fondurilor Proprietatii Private in societati de investitii financiare

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 273 din  1 noiembrie 1996


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Incepand cu 1 noiembrie 1996, cele cinci Fonduri ale Proprietatii Private, infiintate in baza Legii nr. 58/1991, se reorganizeaza si se transforma in societati de investitii financiare.
    Art. 2
    (1) Societatile de investitii financiare prevazute la art. 1 functioneaza ca societati comerciale pe actiuni conform Legii nr. 31/1990, avand urmatorul obiect de activitate:
    a) administrarea si gestionarea actiunilor la societatile comerciale pentru care s-au emis actiuni proprii, corespunzator certificatelor de proprietate si cupoanelor nominative de privatizare subscrise de cetateni in conformitate cu prevederile art. 4 alin. (6) din Legea nr. 55/1995;
    b) gestionarea portofoliului de actiuni si efectuarea de investitii financiare in vederea maximizarii valorii propriilor actiuni in conformitate cu reglementarile legale in vigoare.
    (2) Societatile de investitii financiare emit actiuni nominative, in limita capitalului social initial, determinat conform art. 3 si le distribuie cetatenilor care au optat pentru schimbul titlurilor de privatizare la Fondurile Proprietatii Private.
    (3) Actiunile emise si distribuite cetatenilor de catre societatea de investitii financiare nu pot fi rascumparate de aceasta; ele sunt liber transmisibile prin cesiune si negociabile pe piata valorilor mobiliare, in conditiile legii.
    (4) Societatile de investitii financiare incredinteaza, pentru pastrare, pe baze contractuale, valorile mobiliare corespunzatoare participatiilor sale, unei societati de depozitare care este autorizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, in vederea efectuarii operatiunilor prevazute la art. 42 din Ordonanta Guvernului nr. 24/1993, aprobata prin Legea nr. 83/1994.
    Art. 3
    (1) Capitalul social initial al fiecarei societati de investitii financiare se va determina, dupa finalizarea procesului de alocare a actiunilor societatilor comerciale in urma subscrierilor efectuate direct pentru acestea de catre cetatenii romani indreptatiti, prin insumarea valorilor nominale ale actiunilor dobandite de Fondurile Proprietatii Private in schimbul carnetelor complete sau incomplete cu certificate de proprietate si al cupoanelor nominative de privatizare subscrise de cetateni la acestea, conform Legii nr. 55/1995.
    (2) Capitalul social initial se poate majora cu valoarea actiunilor ce se cuvin titularilor de certificate de proprietate conform art. 4 alin. (4) din prezenta lege.
    (3) In termen de 30 de zile de la data determinarii capitalului social, societatile de investitii financiare vor proceda la inregistrarea mentiunilor corespunzatoare la Registrul comertului, potrivit legii, iar in termen de 60 de zile de la aceasta data vor emite certificate de actionar in favoarea cetatenilor care au subscris titlurile de privatizare la Fondurilor Proprietatii Private.

    CAP. 2
    Stabilirea si plata dividendelor cuvenite cetatenilor indreptatiti din veniturile Fondurilor Proprietatii Private

    Art. 4
    (1) Cetatenii care au primit personal certificate de proprietate, in temeiul Legii nr. 58/1991, si care au participat cu unul sau cu mai multe astfel de certificate de proprietate la procesele de privatizare initiate si concretizate in temeiul Legii nr. 55/1995 sunt indreptatiti sa primeasca, cu titlu de dividende, sub forma de actiuni, cota parte din veniturile cuvenite Fondurilor Proprietatii Private pana la 31 martie 1996, rezultate din dividendele incasate sau de incasat de la societatile comerciale arondate, inclusiv cele rezultate din utilizarea acestor dividende, precum si cele rezultate din vanzarile de actiuni din cota aferenta fondurilor.
    (2) Pana la 31 decembrie 1996, societatile comerciale au obligatia platii dividendelor restante catre Fondurile Proprietatii Private la care acestea erau arondate.
    (3) Cota-parte ce se va distribui cetatenilor romani indreptatiti, sub forma de actiuni cu titlu de dividende, reprezinta diferenta dintre veniturile Fondurilor Proprietatii Private, potrivit alin. (1), si totalul cheltuielilor de functionare ale Fondurilor Proprietatii Private de la infiintare pana la data de 31 decembrie 1996, cota determinata potrivit legislatiei in vigoare.
    (4) Corespunzator sumelor determinate conform prevederilor alin. (3), societatile de investitii financiare vor emite si vor distribui pe propria cheltuiala actiuni in favoarea beneficiarilor legii.

    CAP. 3
    Dispozitii finale

    Art. 5
    (1) Societatile de investitii financiare rezultate din transformarea Fondurilor Proprietatii Private vor avea urmatoarele denumiri:
    - "Societatea de Investitii Financiare Banat - Crisana - S.A.", cu sediul in municipiul Arad, judetul Arad;
    - "Societatea de Investitii Financiare Moldova - S.A.", cu sediul in municipiul Bacau, judetul Bacau;
    - "Societatea de Investitii Financiare Transilvania - S.A.", cu sediul in municipiul Brasov, judetul Brasov;
    - "Societatea de Investitii Financiare Muntenia - S.A.", cu sediul in municipiul Bucuresti;
    - "Societatea de Investitii Financiare Oltenia - S.A.", cu sediul in municipiul Craiova, judetul Dolj.
    (2) Valoarea actiunilor societatilor de investitii financiare distribuite in contul dividendelor cuvenite detinatorilor de certificate de proprietate va fi cuprinsa in capitalul social inregistrat la 31 decembrie 1996.
    (3) Societatile de investitii financiare vor plati dividende actionarilor lor dupa primul exercitiu financiar.
    Art. 6
    (1) Consiliile de administratie ale Fondurilor Proprietatii Private isi vor continua activitatea pana la constituirea organelor de conducere ale societatilor de investitii financiare, potrivit Legii nr. 31/1990.
    (2) In termen de 10 zile de la data primei adunari generale a actionarilor societatii de investitii financiare, care se va intruni in termen de cel mult 6 luni de la data prevazuta la art. 1 din prezenta lege, consiliile de administratie ale Fondurilor Proprietatii Private, numite de Parlamentul Romaniei in anul 1994, isi vor depune mandatul si vor prezenta raportul de gestiune celor doua Camere ale Parlamentului, care se vor reuni in sedinta comuna.
    (3) In cazul in care, in urma operatiunii de regularizare prevazute la art. 3 alin. (5) din Legea nr. 55/1995, numarul actionarilor la unele societati comerciale se reduce sub minimumul prevazut de lege, acestea vor functiona, pana la cesionarea actiunilor, cu actionarii sau cu unicul actionar prevazut in actul de regularizare, urmand ca dispozitiile prevazute de lege cu privire la adunarile generale ale actionarilor si la administratori sa se aplice corespunzator.
    Art. 7
    Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare va stabili, in termen de 60 de zile de la data inregistrarii prevazute la art. 3 alin. (3) din prezenta lege, normele de incadrare in dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 24/1993, aprobata prin Legea nr. 83/1994, si ale Legii nr. 52/1994.
    Art. 8
    In termen de 30 de zile de la data publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Fondurile Proprietatii Private vor elabora statutele societatilor de investitii financiare care vor fi aprobate de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.
    Art. 9
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi, prevederile art. 14 din Legea nr. 58/1991, astfel cum a fost modificat prin Legea nr. 88/1996, se abroga.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 15 octombrie 1996, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

            p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                          MARTIAN DAN

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 15 octombrie 1996, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                    PRESEDINTELE SENATUI
               prof. univ. dr. OLIVIU GHERMAN



SmartCity5

COMENTARII la Legea 133/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 133 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    BEST WAYS TO GET YOUR EX LOVER BACK AND RESTORED YOUR BROKEN MARRIAGE OR RELATIONSHIP FROM SORROW TO HAPPINESS. Help me thank Dromokpo@gmail.com for helping me get my ex husband back to me and my family. This great powerful spiritual man restored my sorrow to happiness. My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 774 2010
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
ANONIM a comentat Ordin 104 2003
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
ANONIM a comentat Legea 166 2014
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER BACK MY TRUE LIFE STORY HOW I GOT MY EX LOVER BACK.I  want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband  treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: dromokpo@gmail.com that he will help me bring my husband back to being a good man.Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and i forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or  broken marriage situation  and you want your Ex lover,  Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife you can reach him via: dromokpo@gmail.com 
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 133/1996
Legea 297 2004
privind piata de capital
Legea 513 2002
pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 26/2002 privind organismele de plasament colectiv in valori mobiliare
OUG 54 1998
pentru finalizarea procesului de privatizare cu titlu gratuit
Hotărârea 12 1997
pentru aprobarea Normelor metodologice privind regularizarea cotelor de capital social detinute de Fondul Proprietatii de Stat si de societatile de investitii financiare rezultate in urma transformarii Fondurilor Proprietatii Private in temeiul Legii nr. 133/1996 la societatile comerciale prevazute in art. 2 din Legea nr. 58/1991
Hotărârea 1174 1996
privind unele masuri pentru finalizarea procesului de privatizare cu titlu gratuit, instituit prin Legea nr. 55/1995 pentru accelerarea procesului de privatizare
Decretul 528 1996
privind promulgarea Legii pentru transformarea Fondurilor Proprietatii Private in societati de investitii financiare
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu