E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 48 din 15 iunie 2004

pentru adoptarea unor masuri privind furnizarea energiei termice populatiei, pentru incalzirea locuintei si prepararea apei calde de consum, prin sisteme publice centralizate de alimentare cu energie termica

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 563 din 24 iunie 2004


SmartCity3


    Avand in vedere criteriile de performanta structurale privind sistemele publice centralizate de alimentare cu energie termica, asumate prin angajamente internationale, referitoare la reducerea si eliminarea treptata, pana in anul 2007, a subventiilor acordate de la bugetul de stat pentru energia termica livrata populatiei in sistem centralizat pentru incalzirea locuintei si prepararea apei calde de consum, precum si la stoparea imediata a subventiilor catre localitatile in care furnizarea energiei termice in sistem centralizat a fost sistata prin hotarari ale autoritatilor administratiei publice locale,
    in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutie, republicata,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    (1) Sumele alocate de la bugetul de stat pentru subventionarea energiei termice livrate populatiei prin sistemele publice centralizate de alimentare cu energie termica in scopul incalzirii locuintei si prepararii apei calde de consum se diminueaza anual, incepand cu anul 2005, cu o cota de 33% in primul an, de 66% in al doilea an si de 100% in al treilea an, raportate la sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru subventionarea energiei termice livrate populatiei, prevazute pentru anul 2004.
    (2) Diminuarea sumelor prevazute la alin. (1) se va opera incepand din anul 2005 si va continua progresiv pana la eliminarea pretului national de referinta in anul 2007.
    Art. 2
    (1) Sumele disponibilizate conform art. 1 se utilizeaza pentru retehnologizarea, modernizarea si dezvoltarea sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice, in vederea reducerii costurilor de productie si eliminarii treptate a subventiilor pentru energia termica livrata populatiei.
    (2) Aceste sume se acorda numai in conditii justificate, pe baza de studii de fezabilitate prezentate de catre operatorii producatori si/sau distribuitori de energie termica in sistem centralizat, insusite de autoritatile administratiei publice locale si avizate de catre Ministerul Administratiei si Internelor.
    (3) In situatia in care, prin lucrarile de retehnologizare, modernizare si dezvoltare a sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice, nu se asigura reducerea prevazuta la alin. (1), consiliile locale, consiliile judetene si Consiliul General al Municipiului Bucuresti, dupa caz, vor aloca subventii din bugetele locale ale acestora pana la eliminarea pretului national de referinta al energiei termice livrate populatiei.
    Art. 3
    (1) Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta nu se mai acorda subventii de la bugetul de stat pentru acoperirea diferentelor de pret si de tarif la energia termica livrata populatiei prin sisteme centralizate in localitatile in care furnizarea energiei termice in sistem centralizat a fost sistata prin hotarari ale autoritatilor administratiei publice locale si care sunt nominalizate in anexa care face parte integranta din prezenta ordonanta de urgenta.
    (2) Anexa se actualizeaza anual prin hotarare a Guvernului, la propunerea Ministerului Administratiei si Internelor.
    Art. 4
    Autoritatile administratiei publice locale din localitatile mentionate in anexa sunt obligate sa reorganizeze serviciul de incalzire urbana si sa asigure solutii alternative de incalzire a imobilelor ramase fara alimentare cu energie termica ca urmare a scoaterii din functiune a sistemelor centralizate de incalzire urbana.
    Art. 5
    Sumele disponibilizate ca urmare a sistarii platii subventiilor in unele localitati in conformitate cu prevederile art. 3 se utilizeaza de catre autoritatile administratiei publice locale potrivit prevederilor art. 4 si art. 6 alin. (1).
    Art. 6
    (1) Familiile si persoanele singure cu venituri reduse, pentru care s-a stabilit dreptul la venit minim garantat conform Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare, si care locuiesc in apartamente situate in condominii racordate la sistemele de incalzire centralizata scoase din functiune in conformitate cu art. 3, vor fi sprijinite de catre autoritatile administratiei publice locale pentru a-si instala sisteme de incalzire alternative.
    (2) Incepand cu anul 2005, pentru sprijinirea potrivit alin. (1) a familiilor si persoanelor singure cu venituri reduse, se vor utiliza si sume prevazute in bugetul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei pentru acordarea ajutoarelor de incalzire si disponibilizate ca urmare a sistarii furnizarii energiei termice in sistem centralizat.
    (3) In termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si Ministerul Finantelor Publice vor elabora norme metodologice de aplicare a dispozitiilor prevazute la alin. (1) si (2), care se aproba prin hotarare a Guvernului.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministru de stat,
                         ministrul administratiei si internelor,
                         Marian Florian Saniuta

                         Ministrul delegat
                         pentru administratia publica,
                         Gabriel Oprea

                         p. Ministrul de stat,
                         ministrul economiei si comertului,
                         Iulian Iancu,
                         secretar de stat

                         p. Ministrul finantelor publice,
                         Gheorghe Gherghina,
                         secretar de stat

    ANEXA 1

                                   LISTA
localitatilor in care se sisteaza serviciul de incalzire urbana in conformitate cu art. 3 din ordonanta de urgenta

__________________________________________________________________________
Nr.  Judetul/        Denumirea operatorului care a produs si
crt. Localitatea     distribuit energie termica
__________________________________________________________________________
     ALBA
  1. Cugir           S.C. "Cugireana" - S.A. Cugir
  2. Aiud            S.C. "Ediltrans" - S.A. Aiud
  3. Blaj            S.C. "Urbana"- S.A. Blaj
  4. Sebes           S.C. "Argos" - S.A. Sebes

     BIHOR
  5. Beius           Serviciul public se afla in cadrul Primariei Beius

     BOTOSANI
  6. Darabani        S.C. "Dacaterm" - S.A. Darabani
  7. Dorohoi         S.C. "Goscom" - S.A. Dorohoi
  8. Saveni          S.C. "Conacet" - S.A. Saveni
  9. Bucecea         C.L. Bucecea - serviciul se afla in cadrul Primariei
                     Bucecea
     BRAILA
 10. Ianca           Servicii Publice Ianca din cadrul Primariei Ianca

     DOLJ
 11. Bailesti        S.C. GCL Bailesti - S.A.

     IALOMITA
 12. Urziceni        S.C. "Terma" - S.A. Urziceni
 13. Tandarei        S.C. "Apatermo" - S.A.

     OLT
 14. Draganesti-Olt  IGO Draganesti-Olt
 15. Slatina         S.C. "Aceti" - S.A.

     TELEORMAN
 16. Zimnicea        S.C. "Urbana" - S.A.

     VALCEA
 17. Govora          S.C. "Goscom"   S.A.
__________________________________________________________________________SmartCity5

COMENTARII la OUG 48/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 48 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    BEST WAYS TO GET YOUR EX LOVER BACK AND RESTORED YOUR BROKEN MARRIAGE OR RELATIONSHIP FROM SORROW TO HAPPINESS. Help me thank Dromokpo@gmail.com for helping me get my ex husband back to me and my family. This great powerful spiritual man restored my sorrow to happiness. My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 774 2010
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu