Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 267 din  7 decembrie 2000

privind ratificarea Protocolului aditional nr. 9, semnat la Varsovia la 15 noiembrie 2000, la Acordul central european de comert liber (CEFTA), semnat la Cracovia la 21 decembrie 1992

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 667 din 16 decembrie 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    ARTICOL UNIC
    Se ratifica Protocolul aditional nr. 9, semnat la Varsovia la 15 noiembrie 2000, la Acordul central european de comert liber (CEFTA), semnat la Cracovia la 21 decembrie 1992, prezentat in anexa care face parte integranta din prezenta ordonanta de urgenta.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul industriei si comertului,
                       Radu Berceanu

                       p. Ministru de stat,
                       ministrul afacerilor externe,
                       Eugen Dijmarescu,
                       secretar de stat

                       p. Ministrul finantelor,
                       Valentin Lazea,
                       secretar de stat

                      PROTOCOLUL ADITIONAL NR. 9
la Acordul central european de comert liber (CEFTA)*)

    *) Traducere.

    Reprezentantii Republicii Bulgaria, Republicii Cehe, Republicii Ungare, Republicii Polonia, Romaniei, Republicii Slovace si Republicii Slovenia,
    avand in vedere Minuta de intelegere incheiata la sesiunea Comitetului mixt al Acordului central european de comert liber din 11 octombrie 2000 de la Varsovia,
    recunoscand ca acest protocol aditional si indeosebi adaptarea regulilor de origine a marfurilor vor permite o mai buna functionare a sistemului de cumul paneuropean, vor promova totodata dezvoltarea relatiilor comerciale reciproc avantajoase intre parti si vor contribui la procesul de integrare in Europa,
    conform prevederilor art. 34, 35, 37 si 39 din Acordul central european de comert liber,
    au decis urmatoarele:

    Art. 1
    Prevederile anexei la acest protocol aditional vor inlocui prevederile corespunzatoare ale Protocolului nr. 7 la Acordul central european de comert liber.
    Art. 2
    Acest protocol aditional va constitui parte integranta a Acordului central european de comert liber.
    Art. 3
    1. Acest protocol aditional va intra in vigoare in a treizecea zi de la data primirii de catre statul depozitar a ultimei notificari a partilor la Acordul central european de comert liber privind incheierea procedurilor necesare in acest scop.
    2. Statul depozitar va notifica tuturor partilor incheierea procedurilor necesare pentru intrarea in vigoare a acestui protocol aditional.
    3. Daca acest protocol aditional nu va intra in vigoare pana la data de 1 ianuarie 2001, atunci el va fi aplicat in mod provizoriu de la aceasta data. Totusi, daca o parte nu poate sa il aplice de la data de 1 ianuarie 2001, ea va informa celelalte parti despre acest lucru cat mai curand posibil, dar nu mai tarziu de 21 decembrie 2000. In relatia cu acea parte acest protocol aditional va fi aplicat in cea de-a zecea zi de la data primirii de catre celelalte parti a notificarii privind incheierea de catre acea parte a procedurilor interne necesare pentru aplicarea acestui protocol aditional.
    Semnatarii plenipotentiari autorizati au semnat acest protocol aditional.
    Semnat la Varsovia la 15 noiembrie 2000, intr-un singur exemplar original, in limba engleza, care va fi depus la Guvernul Republicii Polonia. Acesta va transmite copii autentificate de pe acest protocol aditional tuturor partilor la Acordul central european de comert liber.

                        Pentru Republica Bulgaria
                        Pentru Republica Ceha
                        Pentru Republica Ungara
                        Pentru Republica Polonia
                        Pentru Romania
                        Pentru Republica Slovaca
                        Pentru Republica Slovenia

    ANEXA 1
    la Protocolul aditional nr. 9

    Protocolul nr. 7 la Acordul central european de comert liber privind definirea notiunii de "produse originare" si metodele de cooperare administrativa se amendeaza dupa cum urmeaza:
    1. La articolul 1, litera i) va avea urmatorul cuprins:
    "i) valoarea adaugata va fi considerata pretul de uzina al produsului, din care se scade valoarea in vama a fiecaruia dintre materialele incorporate care sunt originare din alte tari la care se face referire in art. 4 sau, in cazul in care valoarea in vama nu este cunoscuta sau nu poate fi determinata, primul pret verificabil platit pentru materiale intr-un stat parte."
    2. Articolul 7 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 7
    Operatiuni de prelucrare sau transformare insuficiente
    1. Fara a prejudicia prevederile paragrafului 2, urmatoarele operatiuni sunt considerate prelucrari sau transformari insuficiente pentru a conferi statutul de produse originare, indiferent daca cerintele art. 6 sunt indeplinite:
    a) operatiuni pentru asigurarea pastrarii in bune conditii a produselor in timpul transportului si depozitarii;
    b) desfacerea si asamblarea pachetelor;
    c) spalare, curatare; indepartarea prafului, a oxidului, a uleiului, a vopselelor sau a altor acoperitori;
    d) calcarea sau presarea textilelor;
    e) simpla vopsire si operatiuni de lustruire;
    f) cojire, albire partiala sau totala, lustruire si glazurare ale cerealelor si orezului;
    g) operatiuni de colorare a zaharului sau de formare a bucatilor de zahar;
    h) inlaturarea pielitei, scoaterea samburilor si cojirea fructelor, nucilor si legumelor;
    i) ascutirea, simpla macinare sau zdrobire ori simpla taiere;
    j) cernerea, trierea, sortarea, clasificarea, incadrarea, imbinarea (inclusiv alcatuirea seturilor de articole);
    k) simpla imbuteliere in sticle, flacoane, introducerea in cutii de conserve, ambalarea in saci, cutii, lazi, fixarea pe plansete sau panouri si orice alte operatiuni simple de ambalare;
    l) aplicarea sau imprimarea de marci, etichete, embleme si alte semne distinctive pe produse sau pe ambalajele acestora;
    m) simplul amestec de produse, chiar din categorii diferite;
    n) simpla asamblare a partilor de articole pentru a constitui un articol complet sau dezasamblarea produselor in parti;
    o) cumulul a doua sau mai multor operatiuni dintre cele specificate in subparagrafele a) - n);
    p) sacrificarea animalelor.
    2. Toate operatiunile realizate intr-un stat parte asupra unui anumit produs vor fi considerate impreuna atunci cand se determina daca prelucrarea sau transformarea suferita de acel produs urmeaza sa fie considerata ca insuficienta in sensul paragrafului 1."
    3. La articolul 15 paragraful 6, ultimul alineat va avea urmatorul cuprins:
    "Prevederile acestui paragraf se vor aplica pana la data de 31 decembrie 2001."
    4. Dupa articolul 20 se introduce articolul 20 a) care va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 20 a)
    Separarea contabila
    1. In cazul in care apar costuri considerabile sau dificultati materiale in timpul operatiunilor de pastrare a stocurilor separate de materiale originare si neoriginare care sunt identice si interschimbabile, autoritatile vamale, la cererea scrisa a celor in cauza, pot sa autorizeze asa-numita <<separare contabila>>, metoda utilizata pentru administrarea acestor stocuri.
    2. Aceasta metoda trebuie sa fie apta sa asigure ca, pentru o perioada de referinta specifica, numarul produselor obtinute care pot fi considerate <<originare>> este acelasi cu cel care ar fi putut fi obtinut in cazul in care ar fi existat o separare fizica a stocurilor.
    3. Autoritatile vamale pot acorda o astfel de autorizatie, supusa oricaror conditii considerate corespunzatoare.
    4. Aceasta metoda este inregistrata si se aplica pe baza principiilor generale contabile aplicabile in tara in care produsul a fost fabricat.
    5. Beneficiarul acestei facilitati poate emite sau solicita dovada de origine, dupa caz, pentru cantitatea de produse care pot fi considerate <<originare>>. La solicitarea autoritatilor vamale beneficiarul va furniza o declaratie referitoare la modul in care au fost gestionate cantitatile.
    6. Autoritatile vamale vor monitoriza utilizarea autorizatiei si o pot retrage oricand in cazul in care beneficiarul nu o utilizeaza corespunzator sau nu indeplineste oricare alta conditie stipulata in acest protocol."
    5. In articolul 22 paragraful 1 prima propozitie, dupa cuvantul "exportator" se vor introduce cuvintele:
    "la care se face referire in continuare ca <<exportator autorizat>>,"
    6. Articolul 30 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 30
    Sumele exprimate in euro
    1. In scopul aplicarii prevederilor art. 21.1 b) si 26.3, in cazurile in care produsele sunt facturate in alta moneda decat euro, sumele exprimate in monedele nationale ale tarilor la care se face referire in art. 4, echivalente cu sumele exprimate in euro, vor fi fixate anual de fiecare tara in cauza.
    2. Un transport va beneficia de prevederile art. 21.1 b) sau 26.3 cu referire la moneda in care este emisa factura, in conformitate cu suma fixata de tara in cauza.
    3. Sumele ce vor fi utilizate in orice moneda nationala data vor reprezenta echivalentul in acea moneda al sumelor exprimate in euro din prima zi lucratoare a lunii octombrie si se vor aplica incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator. Statele parti vor notifica tuturor tarilor vizate sumele respective.
    4. O tara poate rotunji in plus sau in minus suma rezultata in urma conversiei in moneda nationala a unei sume exprimate in euro. Suma rotunjita insa nu trebuie sa difere de suma rezultata in urma conversiei cu mai mult de 5% . O tara poate mentine neschimbata o suma in moneda nationala, echivalenta unei sume exprimate in euro, daca la momentul corectarii anuale prevazute la paragraful 3 conversia acestei sume, inaintea oricarei rotunjiri, conduce la o crestere mai mica de 15% a sumei respective exprimate in echivalentul monedei nationale. Echivalentul in moneda nationala poate ramane neschimbat daca conversia va rezulta dintr-o descrestere a acelei valori echivalente.
    5. Sumele exprimate din euro vor fi revazute de catre Comitetul mixt la cererea oricarui stat parte. La realizarea acestei revizuiri Comitetul mixt va avea in vedere mentinerea efectelor limitelor respective in termeni reali. In acest scop se poate hotari modificarea sumelor exprimate in euro."
    7. Anexa nr. II va fi amendata dupa cum urmeaza:
    a) regula de la pozitia 5309 la 5311 va fi inlocuita cu:
________________________________________________________________________________
"5309 la 5311 Tesaturi din alte fibre
              vegetale; tesaturi din fire
              de hartie:
              - Care contin fire de cauciuc  Fabricare din fire simple*1)
                Altele                       Fabricare din *1):
                                             - fire de nuca de cocos,
                                             - fire de iuta,
                                             - fibre naturale,
                                             - fibre sintetice sau
                                               artificiale discontinue
                                               necardate, nepieptanate sau
                                               altfel prelucrate pentru filare,
                                             - materiale chimice sau paste
                                               textile, sau
                                             - hartie
                                               sau
                                             Imprimarea este insotita de cel
                                             putin doua operatiuni de pregatire
                                             sau de finisare (cum ar fi:
                                             spalare, albire, mercerizare,
                                             termofixare, scamosare, calandrare,
                                             contractie, finisare permanenta,
                                             remaiere, impregnare si curatare
                                             de noduri), cu conditia ca valoarea
                                             tesaturilor neimpregnate sa nu
                                             depaseasca 47,5% din pretul de
                                             uzina al produsului.
________________________________________________________________________________
    *1) Conditiile speciale aplicabile produselor dintr-un amestec de produse textile sunt prezentate in Nota introductiva nr. 5".

    b) regula de la pozitia 5602 va fi inlocuita cu:
________________________________________________________________________________
"5602         Pasla, imprimata sau nu,
              invelita, acoperita sau
              laminata;
              - Pasla tesuta cu ace          Fabricare din *1):
                                             - fibre naturale,
                                             - substante chimice sau paste
                                             textile
                                             Totusi:
                                             - firele din filamente de
                                             polipropilena de la pozitia nr.
                                             5402,
                                             - fibrele de polipropilena de la
                                             pozitiile nr. 5503 ori 5506 sau
                                             - cablurile de filamente de
                                             polipropilena de la pozitia nr.
                                             5501,
                                             al caror titru este, pentru
                                             fiecare fibra sau filament
                                             constitutiv, in toate cazurile, de
                                             mai putin de 9 decitex, pot fi
                                             utilizate cu conditia ca valoarea
                                             lor sa nu depaseasca 40% din pretul
                                             de uzina al produsului

      - Altele                               Fabricare din*1):
                                             - fibre naturale,
                                             - fibre sintetice sau artificiale
                                             discontinue obtinute din caseina,
                                             sau
                                             - substante chimice sau paste
                                             textile
________________________________________________________________________________
    *1) Conditiile speciale aplicabile produselor dintr-un amestec de produse textile sunt prezentate in Nota introductiva nr. 5."

    c) regula pentru capitolul 57 va fi inlocuita dupa cum urmeaza:
________________________________________________________________________________
"Capitolul 57 Covoare si alte
              acoperitoare de podea din
              materiale textile:
              - din pasla tesuta la razboi   Fabricate din*1):
                                             - fibre naturale, sau
                                             - substante chimice sau paste
                                             textile
                                             Totusi:
                                             - firele de filamente de
                                             polipropilena de la pozitia nr.
                                             5402, sau
                                             - fibrele de polipropilena de la
                                             pozitiile nr. 5503 ori 5506, sau
                                             - cablurile de filamente de
                                             polipropilena de la pozitia nr.
                                             5501, al caror titru este, pentru
                                             fiecare fibra sau filament
                                             constitutiv, in toate cazurile,
                                             de mai putin de 9 decitex, pot fi
                                             utilizate cu conditia ca valoarea
                                             lor sa nu depaseasca 40% din
                                             pretul de uzina al produsului
                                             Tesatura de iuta poate fi folosita
                                             drept captuseala

              - din alte pasle               Fabricate din*1):
                                             - fibre naturale necardate,
                                             nepieptanate sau altfel prelucrate
                                             pentru filatura, sau
                                             - substante chimice sau paste
                                             textile

              - din alte materiale textile   Fabricate din*1):
                                             - fire de nuca de cocos sau de
                                             iuta,
                                             - fire de filamente sintetice sau
                                             artificiale,
                                             - fire naturale, sau
                                             - fire sintetice sau artificiale
                                             discontinue, necardate sau
                                             nepieptanate, sau altfel
                                             prelucrate pentru filatura
                                             Tesatura de iuta poate fi folosita
                                             drept captuseala
________________________________________________________________________________
    *1) Conditiile speciale aplicabile produselor formate dintr un amestec de materiale textile sunt prezentate in Nota introductiva nr. 5."



SmartCity5

COMENTARII la OUG 267/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 267 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu