E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 26 din 30 martie 2000

privind autorizarea Bancii Nationale a Romaniei de a acorda un credit pentru acoperirea cererilor populatiei de retragere a depozitelor constituite la Banca "Renasterea Creditului Romanesc" - S.A. - Credit Bank

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 141 din  3 aprilie 2000


SmartCity3


    In temeiul art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta de urgenta:

    Art. 1
    (1) Se autorizeaza Banca Nationala a Romaniei ca, prin derogare de la prevederile art. 20 din Legea nr. 101/1998 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, sa acorde Bancii "Renasterea Creditului Romanesc" - S.A. - Credit Bank un credit destinat acoperirii cererilor de retragere a sumelor reprezentand depozitele populatiei, in limita plafonului de 54.764.000 lei/deponent, indiferent de moneda in care este constituit depozitul, ori de numarul sau marimea depozitelor. Plafonul include si dobanda care se datoreaza pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, considerata ca data a indisponibilizarii depozitelor. Calcularea in lei a depozitului in valuta se va efectua utilizandu-se cursul valutar in lei, publicat de Banca Nationala a Romaniei, pentru respectiva moneda straina, in vigoare la data indisponibilizarii depozitelor.
    (2) In sensul prezentei ordonante de urgenta, notiunea depozit are intelesul prevazut la art. 2 alin. 2 - 5 din Ordonanta Guvernului nr. 39/1996 privind infiintarea si functionarea Fondului de garantare a depozitelor in sistemul bancar, cu modificarile ulterioare.
    (3) Deponentii, persoane fizice, beneficiaza de restituirea depozitelor, in conditii similare cu cele stabilite la art. 6 alin. 3 - 5 din Ordonanta Guvernului nr. 39/1996, cu modificarile ulterioare.
    Art. 2
    Cererile de retragere a depozitelor se vor depune la unitatile Bancii "Renasterea Creditului Romanesc" - S.A. - Credit Bank in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
    Art. 3
    (1) Banca "Renasterea Creditului Romanesc" - S.A. - Credit Bank va verifica cererile de retragere cu privire la respectarea conditiilor stabilite prin prezenta ordonanta de urgenta si va intocmi listele cuprinzand numele deponentilor si sumele de rambursat, fiind raspunzatoare de exactitatea si de legalitatea datelor inscrise in aceste documente.
    (2) Listele centralizatoare pe unitati teritoriale vor fi intocmite de Banca "Renasterea Creditului Romanesc" - S.A. - Credit Bank, vor fi vizate de judecatorul-sindic si vor fi depuse la Banca Nationala a Romaniei in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
    (3) Nivelul total al creditului ce se va solicita Bancii Nationale a Romaniei se va determina de Banca "Renasterea Creditului Romanesc" - S.A. - Credit Bank prin totalizarea sumelor de rambursat prevazute in listele centralizatoare.
    Art. 4
    (1) In termen de 30 de zile de la prezentarea cererii de credit Banca Nationala a Romaniei va acorda Bancii "Renasterea Creditului Romanesc" - S.A. - Credit Bank un credit al carui nivel se determina potrivit art. 3, pe baza de contract de credit.
    (2) Rata dobanzii la creditul acordat de Banca Nationala a Romaniei se stabileste la nivelul ratei scontului stabilit de aceasta.
    Art. 5
    (1) Dupa aprobarea creditului Banca Nationala a Romaniei va vira suma respectiva in contul deschis la Casa de Economii si Consemnatiuni, la cererea si in numele Bancii "Renasterea Creditului Romanesc" - S.A. - Credit Bank. Aceasta procedura va fi prevazuta expres in contractul de credit incheiat intre Banca Nationala a Romaniei si Banca "Renasterea Creditului Romanesc" - S.A. - Credit Bank.
    (2) Sumele care urmeaza sa fie restituite persoanelor fizice vor fi consemnate imediat pe numele deponentilor, in baza listelor care vor fi prezentate de Banca "Renasterea Creditului Romanesc" - S.A. - Credit Bank si care au fost intocmite in conditiile prevazute la art. 3.
    (3) De la data consemnarii sumelor la Casa de Economii si Consemnatiuni deponentii pot solicita restituirea sumelor in numerar sau pot dispune de acestea in orice alt mod.
    Art. 6
    (1) Casa de Economii si Consemnatiuni va efectua operatiuni in acest cont numai in baza documentelor (liste nominale cuprinzand titularii depozitelor si sumele de restituit) intocmite si transmise de Banca "Renasterea Creditului Romanesc" - S.A. - Credit Bank.
    (2) Casa de Economii si Consemnatiuni nu poarta nici o raspundere pentru eventualele erori din documentele transmise de Banca "Renasterea Creditului Romanesc" - S.A. - Credit Bank. Aceste erori vor fi clarificate de Banca "Renasterea Creditului Romanesc" - S.A. - Credit Bank, dupa care vor fi comunicate Casei de Economii si Consemnatiuni corecturile efectuate.
    Art. 7
    Prin derogare de la prevederile art. 108 si 109 din Legea nr. 64/1995 privind procedura reorganizarii judiciare si a falimentului, republicata, recuperarea creditului acordat de Banca Nationala a Romaniei se va face cu prioritate din orice incasari sau fonduri ale Bancii "Renasterea Creditului Romanesc" - S.A. - Credit Bank, obtinute in cursul desfasurarii procedurilor prevazute de Legea nr. 64/1995.
    Art. 8
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se abroga prevederile referitoare la Banca "Renasterea Creditului Romanesc" - S.A. - Credit Bank din Legea nr. 135/1996 privind autorizarea Bancii Nationale a Romaniei de a acorda credite pentru acoperirea cererilor populatiei de retragere a depozitelor bancare constituite la societatile bancare "Dacia Felix" - S.A. si "Credit Bank" - S.A., publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 264 din 28 octombrie 1996.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       p. Ministru de stat,
                       ministrul justitiei,
                       Gheorghe Mocuta,
                       secretar de stat

                       Guvernatorul
                       Bancii Nationale a Romaniei,
                       Emil Iota Ghizari

                       p. Ministrul finantelor,
                       Sebastian Vladescu,
                       secretar de statSmartCity5

COMENTARII la OUG 26/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 26 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 55 2008
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ scăzută cu 3%? Oferim împrumuturi de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistăm la o experiență financiară în schimbare a vieții.
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 111 2020
    OBȚINEȚI CARDUL BLANC PENTRU AVANȚARE FINANCIARĂ (blankatmcard.online@yahoo.com) sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 CÂND AM OBȚINUT CARDUL MEU BLANC DE LA CJ BLANK CARD (BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM) TOTUL S-A SCHIMBAT PENTRU MINE !!! Bună ziua băieți, viața mea nu va rămâne niciodată la fel !!! Sunt atât de fericit că am primit-o pe a mea de la CJ CORPORATION. Cardul meu bancar gol poate retrage 3000 EUR săptămânal. Am primit-o de la ei săptămâna trecută și acum am până la 23.000 de euro din ultimele săptămâni. Cardul ATM retrage bani de la orice casier automatizat din întreaga lume. Nu există niciun nume, de asemenea, este de neratat. Am fost direct legat de această organizație pe web-ul întunecat și sunt foarte fericit că am avut norocul să-i cunosc pentru că sunt un sceptic 99,9% când vine vorba de lucruri de genul acesta, dar se dovedește că funcționează ca spălătorii subterane în curcan, în mare parte bancă ziraat și au o politică de 100% împotriva înșelătoriei. Cardul vă poate fi trimis prin DHL în două zile dacă le contactați devreme prin e-mail: BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 sau găsiți mai multe pe site-ul lor Obțineți-l acum. Adică acum, dacă știi că te lupți financiar și îmi mulțumești pentru eternitate. La revedere. Deocamdată. +1 (678) 753 2440
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu