Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA URGENTA Nr

ORDONANTA URGENTA   Nr. 20 din 21 martie 2007

pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 212 din 28 martie 2007In prezent, programele de sănătate finanţate de la bugetul de stat şi din veniturile proprii ale Ministerului Sănătăţii Publice nu pot fi derulate în comun cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, deoarece fondurile prevăzute la transferuri din bugetul Ministerului Sănătăţii Publice în bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate nu sunt suficiente pentru realizarea obiectivelor şi acţiunilor necesare a fi implementate în anul 2007.

Insuficienţa resurselor financiare pentru destinaţiile stabilite determină consecinţe medicale şi sociale grave, prin întreruperea medicaţiei specifice, agravarea situaţiei clinice a pacienţilor şi chiar decesul acestora.

Această situaţie impune măsuri urgente pentru asigurarea accesului cât mai facil la tratamentele necesare, acoperite prin programele naţionale de sănătate, şi pentru garantarea continuităţii acestor tratamente, în condiţiile în care în cadrul programelor naţionale de sănătate sunt tratate bolile cu cel mai mare impact asupra sănătăţii populaţiei atât din punctul de vedere al gravităţii, cât şi al numărului de persoane afectate.

Pentru a preveni apariţia unor disfuncţionalităţi în derularea programelor naţionale de sănătate, cauzate în principal de necesitatea introducerii de urgenţă a unor noi cazuri, precum şi de situaţii neprevăzute, în caz de dezastre, epidemii, catastrofe naturale, cu implicaţii majore asupra stării de sănătate a populaţiei, se impune ca la nivelul Ministerului Sănătăţii Publice să existe o sumă de rezervă nerepartizată, care să poată fi utilizată imediat.

Imprejurările semnalate constituie situaţii extraordinare, prin amploarea şi gravitatea consecinţelor medicale şi sociale pe care le pot determina, necesitând măsuri imediate de redistribuire a fondurilor în cadrul bugetului aprobat Ministerului Sănătăţii Publice în scopul asigurării resurselor financiare în bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru derularea programelor naţionale de sănătate, în acord cu nevoile populaţiei României, precum şi de reţinere a unei cote de rezervă la dispoziţia Ministerului Sănătăţii Publice.

In temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

Articol unic. - Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 372 din 28 aprilie 2006, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

1.   Alineatul (1) al articolului 48 va avea următorul cuprins:

„Art. 48. - (1) Programele naţionale de sănătate sunt elaborate şi derulate în mod distinct sau în comun de Ministerul Sănătăţii Publice şi CNAS, după caz, şi se finanţează fie de la bugetul de stat şi din venituri proprii ale Ministerului Sănătăţii Publice, fie din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi din transferuri de la bugetul de stat şi din venituri proprii prin bugetul Ministerului Sănătăţii Publice către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate. Programele naţionale de sănătate se aprobă prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Sănătăţii Publice, inclusiv programele preluate, respectiv transferate, de la Ministerul Sănătăţii Publice la CNAS."

2.   După alineatul (1) al articolului 48 se introduc două noi alineate, alineatele (11) şi (12), cu următorul cuprins:

„(11) Se autorizează Ministerul Finanţelor Publice să introducă, la propunerea ordonatorilor principali de credite, modificările corespunzătoare în structura bugetului de stat, a bugetului Ministerului Sănătăţii Publice şi a bugetului activităţilor finanţate integral din venituri proprii anexat la acesta şi în volumul şi structura bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, aprobate pe anul 2007, fără afectarea deficitului bugetului de stat şi a deficitului bugetului general consolidat pe anul 2007.

(12) Se autorizează ordonatorii principali de credite să introducă modificările corespunzătoare în anexele la bugetul Ministerului Sănătăţii Publice şi la bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate aprobate pe anul 2007."

3.   Alineatul (2) al articolului 48 va avea următorul cuprins:

„(2) Hotărârea Guvernului privind aprobarea programelor naţionale de sănătate cuprinde obiectivele anuale, structura acestora, necesarul de resurse, precum şi orice alte condiţii şi termene necesare derulării programelor."

4.   După alineatul (3) al articolului 48 se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu următorul cuprins:

„(4) Ministerul Sănătăţii Publice poate reţine la dispoziţia sa, din veniturile proprii, o cotă de rezervă calculată din totalul fondurilor aprobate pentru programele naţionale de sănătate, ale cărei nivel şi mod de utilizare se stabilesc prin hotărârea Guvernului prevăzută la alin. (2)."

5.   Litera d) a articolului 50 va avea următorul cuprins: ,,d)   aprobă   programele   naţionale   de   sănătate   şi subprogramele de sănătate pentru care se organizează licitaţii la nivel naţional şi răspunde de organizarea acestora."

6. După alineatul (5) al articolului 233 se introduce unele subprograme de sănătate din cadrul Programului un nou alineat, alineatul (6), cu următorul cuprins:    

„(6)  Medicamentele  eliberate  prin  farmaciile cu  circuit deschis pentru  tratamentul  bolnavilor incluşi  in unele subprograme de sanatate in cadrul Programului national cu scop curativ , nominalizate prin hotarari ale  Guvernului, se    suportă    la    nivelul preţului de decontare."

PRIM-MINISTRU

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemnează:

Ministrul sănătăţii publice,

Gheorghe Eugen Nicolăescu

Ministrul finanţelor publice,

Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate,

Vasile Ciurchea


SmartCity5

COMENTARII la OUG 20/2007

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 20 din 2007
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 94 2014
    Aceasta este pentru a informa publicul larg că în prezent acordăm împrumut persoanelor care au nevoie de ajutor financiar la o rată a dobânzii scăzută de 3%. Dacă sunteți interesat să solicitați un împrumut, contactați-ne pentru mai multe informații prin: E-mail: protonloan2020@hotmail.com Mobil / Whatsapp: +44 (752) 064-7201
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu