E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 165 din 20 noiembrie 2002

pentru modificarea art. 138 si 139 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/2002 privind valorile mobiliare, serviciile de investitii financiare si pietele reglementate

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 864 din 29 noiembrie 2002


SmartCity3


    In temeiul art. 114 alin. (4) din Constitutie,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    Articolele 138 si 139 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/2002 privind valorile mobiliare, serviciile de investitii financiare si pietele reglementate, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 238 din 9 aprilie 2002, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 525/2002, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 576 din 5 august 2002, modificata prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 122/2002 pentru modificarea art. 138 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/2002 privind valorile mobiliare, serviciile de investitii financiare si pietele reglementate, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 724 din 3 octombrie 2002, se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
    1. Articolul 138 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 138
    (1) Actionarul majoritar sau un grup de persoane care actioneaza in mod concertat si care detine o pozitie majoritara absoluta, care ii confera mai mult de 90% din drepturile de vot asupra emitentului, are obligatia ca in termen de 12 luni de la dobandirea acestei pozitii sau, dupa caz, de la data prevazuta la alin. (9) sa faca si sa finalizeze o oferta publica de preluare pentru restul de actiuni de pe piata, in vederea transformarii acesteia in societate de tip inchis, cu mentionarea expresa a acestui obiectiv in prospectul de oferta.
    (2) Pretul din oferta publica de preluare propus de initiator va fi egal cu media aritmetica a preturilor determinate de un evaluator independent desemnat de acesta, in conformitate cu cel putin doua dintre urmatoarele metode:
    a) metoda pretului mediu ponderat de tranzactionare pe piata reglementata, dupa cum urmeaza:
    - pentru actionarul majoritar sau grupul de persoane prevazut la alin. (1), care la data de 1 decembrie 2002 detine pozitia majoritara absoluta ce ii confera mai mult de 90% din drepturile de vot asupra emitentului, se va lua in considerare pretul mediu ponderat de tranzactionare al actiunilor pe piata reglementata respectiva, calculat pe perioada de 12 luni precedenta datei de 1 decembrie 2002;
    - pentru actionarul majoritar sau grupul de persoane prevazut la alin. (1), care dobandeste ulterior datei de 1 decembrie 2002 pozitia majoritara absoluta ce ii confera mai mult de 90% din drepturile de vot asupra emitentului, se va lua in considerare pretul mediu ponderat de tranzactionare al actiunilor pe piata reglementata respectiva, calculat pe perioada de 12 luni precedenta datei de transmitere catre C.N.V.M. a anuntului prevazut la alin. (4);
    b) metoda activului net contabil, determinat in conformitate cu Standardele Internationale de Contabilitate IAS si cu aplicarea corespunzatoare a ordinului ministrului finantelor publice pentru aprobarea Reglementarilor contabile armonizate cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene si cu Standardele Internationale de Contabilitate, precum si a celorlalte dispozitii legale in domeniu;
    c) pretul cel mai ridicat platit pentru actiunile emitentului de catre initiator, cu conditia ca aceasta achizitie sa fi fost efectuata in perioada de 12 luni precedenta lansarii ofertei publice de preluare.
    (3) In cazul in care pretul din oferta publica de preluare nu poate fi stabilit ca medie aritmetica a valorilor obtinute prin aplicarea a cel putin doua dintre metodele enumerate la alin. (2), pretul se va calcula doar pe baza uneia dintre acestea. In situatia in care nu se va putea aplica nici una dintre metodele prevazute la alin. (2), pretul din oferta va fi stabilit de evaluatorul independent in conformitate cu standardele internationale de evaluare.
    (4) Initiatorul va face cunoscut pretul propus in oferta publica de preluare prin publicarea unui anunt in doua cotidiene de circulatie nationala cu cel putin 30 de zile inainte de derularea ofertei. Acest termen va putea fi extins la 90 de zile in situatia in care sunt incidente prevederile alin. (7).
    (5) Anuntul va fi transmis la C.N.V.M. in vederea avizarii cu cel putin 7 zile lucratoare inainte de publicarea acestuia.
    (6) Actiunile emise de societatile detinute public, obiect al unei oferte publice obligatorii de preluare efectuate conform prezentului articol, vor fi suspendate de la tranzactionare incepand cu data publicarii anuntului prevazut la alin. (4) pana la data finalizarii tuturor operatiunilor legate de derularea si inchiderea ofertei publice.
    (7) In cazul in care, in termen de 10 zile de la data publicarii anuntului, investitorii care detin, singuri sau actionand in mod concertat cu alte persoane, cel putin 75% din restul actiunilor pentru care se face oferta obligatorie de preluare contesta pretul stabilit, va fi numit un nou evaluator independent angajat de catre acesti investitori, care va stabili pretul de cumparare pentru oferta publica de preluare, in conformitate cu metodele prevazute la alin. (2).
    Daca pretul stabilit de noul evaluator este mai mare cu pana la 20% fata de pretul stabilit de primul evaluator, pretul se va fixa la valoarea data de media aritmetica a celor doua valori. In cazul in care noul pret stabilit este mai mare cu peste 20% fata de pretul stabilit de primul evaluator, pretul va fi determinat printr-o noua expertiza efectuata de un evaluator independent desemnat de comun acord de initiatorul ofertei si de actionarii contestatari.
    (8) Prevederile alin. (1) nu se aplica societatilor comerciale in care statul dobandeste sau detine o pozitie majoritara absoluta care ii confera mai mult de 90% din drepturile de vot asupra emitentului.
    (9) Prevederile prezentului articol se aplica incepand cu data de 1 decembrie 2002."
    2. Articolul 139 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 139
    Art. 138 nu se aplica daca, in termen de 30 de zile de la data dobandirii pozitiei majoritare absolute de peste 90% din participarea la capitalul social, actionarul in cauza vinde un numar de actiuni avand drept consecinta reducerea participarii sale sub pragul de 90% plus o actiune."
    Art. 2
    La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se abroga Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 122/2002 pentru modificarea art. 138 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/2002 privind valorile mobiliare, serviciile de investitii financiare si pietele reglementate, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 724 din 3 octombrie 2002.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Presedintele Comisiei Nationale
                         a Valorilor Mobiliare,
                         Gabriela Victoria Anghelache

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae TanasescuSmartCity5

COMENTARII la OUG 165/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 165 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 82 2021
    Good day. I am a private loan lender that gives out both business and personal loans to individual at a low interest rate of 2% no matter your location. If you are interested Contact me (Whats App) number:+917310847059 sumitihomelend@gmail.com Mr. Sumiti
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    It’s a privilege to share this to the world. You deserve all the praise that comes to you. DR Amber has been a blessing to me since our encounter on the internet. He alone knows it all. I love him so much for his kindness, care, honesty and his help in the life of everyone that has come in contact with him. If not for DR Amber how would I have been able to survive this hardship. His spell made me a LOTTO MAX winner of 60 Million Dollars making my whole life beautiful and amazing. The numbers he gave me to play the lottery was a life changing number from grass to grace and I want to say I’m forever grateful to him. Thank you sir for being a blessing to the helpless. Anyone reading this that needs help can communicate with DR Amber online for indeed he has no match. Website: amberlottotemple.com OR Email: amberlottotemple@yahoo.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu