E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
A modificat:
Articolul 1 din actul OUG 154 2001 modifica articolul 5 din actul Legea 1 1998
Articolul 1 din actul OUG 154 2001 modifica articolul 9 din actul Legea 1 1998
Articolul 1 din actul OUG 154 2001 modifica articolul 10 din actul Legea 1 1998
Articolul 1 din actul OUG 154 2001 modifica articolul 11 din actul Legea 1 1998
Articolul 1 din actul OUG 154 2001 modifica articolul 12 din actul Legea 1 1998
Articolul 1 din actul OUG 154 2001 modifica articolul 14 din actul Legea 1 1998
Articolul 1 din actul OUG 154 2001 modifica articolul 16 din actul Legea 1 1998
Articolul 1 din actul OUG 154 2001 modifica articolul 17 din actul Legea 1 1998
Articolul 1 din actul OUG 154 2001 modifica articolul 21 din actul Legea 1 1998
Articolul 1 din actul OUG 154 2001 modifica articolul 22 din actul Legea 1 1998
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 154 din 21 noiembrie 2001

pentru modificarea si completarea Legii nr. 1/1998 privind organizarea si functionarea Serviciului de Informatii Externe

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 761 din 29 noiembrie 2001


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    Legea nr. 1/1998 privind organizarea si functionarea Serviciului de Informatii Externe, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 511 din 18 octombrie 2000, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Alineatul (2) al articolului 5 va avea urmatorul cuprins:
    "(2) Structura organizatorica, efectivele in timp de pace si la mobilizare, regulamentul de functionare si atributiile Serviciului de Informatii Externe se aproba de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii."
    2. Dupa alineatul (3) al articolului 9 se introduce alineatul (4) cu urmatorul cuprins:
    "(4) Reglementarile in vigoare privind transmiterea catre alte institutii a unor date si informatii de evidenta nominala sau statistice se aplica Serviciului de Informatii Externe numai in masura in care furnizarea acestora nu conduce la deconspirarea actiunilor, sediilor si personalului institutiei."
    3. Alineatul (1) al articolului 10 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 10
    (1) Serviciul de Informatii Externe este autorizat sa foloseasca persoane juridice sub acoperire, infiintate in conditiile legii, sa utilizeze metode specifice, sa creeze si sa detina mijloace adecvate pentru obtinerea, verificarea, protectia, evaluarea, valorificarea si stocarea datelor si informatiilor referitoare la siguranta nationala."
    4. Dupa alineatul (2) al articolului 10 se introduce alineatul (2^1) cu urmatorul cuprins:
    "(2^1) In situatii bine determinate si fundamentate, la propunerea directorului Serviciului de Informatii Externe si cu aprobarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, sursele umane pot fi angrenate, pe operatiuni si cazuri concrete, in cadrul unor actiuni de cooperare cu organisme similare partenere din strainatate."
    5. Articolul 11 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 11
    Serviciul de Informatii Externe are dreptul, in conditiile prevazute de lege, sa solicite si sa obtina de la autoritatile publice romane, agenti economici, alte persoane juridice, precum si de la persoane fizice informatii, date sau documente necesare indeplinirii atributiilor sale."
    6. Articolul 12 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 12
    Serviciul de Informatii Externe avizeaza accesul la documente secrete, la cifrul de stat si la armament pentru personalul din cadrul ministerelor si al altor institutii publice, care desfasoara activitate de lunga durata in afara tarii, cu exceptia celui apartinand Ministerului Apararii Nationale."
    7. Alineatele (2) si (3) ale articolului 14 vor avea urmatorul cuprins:
    "(2) Personalului civil ii sunt aplicabile, dupa caz, dispozitiile Codului muncii, ale Statutului functionarilor publici, precum si ale actelor normative si reglementarilor specifice Serviciului de Informatii Externe.
    (3) Salariatii civili sunt obligati sa depuna juramantul cu privire la respectarea Constitutiei, a legilor tarii si a reglementarilor specifice Serviciului de Informatii Externe."
    8. Articolul 16 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 16
    Cadrele Serviciului de Informatii Externe care sunt investite cu exercitiul autoritatii publice au toate drepturile si obligatiile prevazute de lege pentru aceasta calitate."
    9. Alineatul (1) al articolului 17 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 17
    (1) Selectionarea, incadrarea, acordarea gradelor si inaintarea in grad si functii, transferarea, trecerea in rezerva, incetarea sau desfacerea contractului individual de munca al personalului Serviciului de Informatii Externe se fac potrivit legii, Regulamentului privind organizarea si functionarea Serviciului de Informatii Externe, Statutului cadrelor militare si regulamentelor militare, precum si altor dispozitii legale. Serviciul de Informatii Externe va tine evidenta functiilor publice si a functionarilor publici din cadrul institutiei, prin structurile proprii, prin derogare de la prevederile Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici."
    10. Alineatul (2) al articolului 17 va avea urmatorul cuprins:
    "(2) Serviciul de Informatii Externe isi organizeaza un sistem propriu de formare si perfectionare a personalului, iar pentru anumite categorii de personal poate utiliza institutiile militare sau civile de invatamant din tara si din strainatate."
    11. Alineatul (1) al articolului 21 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 21
    (1) Fondurile necesare pentru desfasurarea activitatii Serviciului de Informatii Externe se asigura de la bugetul de stat si din surse extrabugetare."
    12. Dupa alineatul (1) al articolului 21 se introduc alineatele (1^1) si (1^2) cu urmatorul cuprins:
    "(1^1) Serviciul de Informatii Externe primeste si administreaza bunuri proprietate publica si privata a statului, putand sa le inchirieze in functie de regimul lor juridic, retinand o cota-parte de 50% din valoarea chiriei, si desfasoara, in conditiile legii, activitati cu caracter economic. Veniturile astfel obtinute vor fi utilizate integral pentru finantarea cheltuielilor materiale si de capital, iar disponibilul ramas la sfarsitul anului va fi reportat in anul urmator si va fi folosit cu aceeasi destinatie.
    (1^2) Planificarea, evidenta, utilizarea, justificarea si controlul cheltuielilor operative destinate realizarii activitatii specifice Serviciului de Informatii Externe se efectueaza in conformitate cu regulile generale in aceasta materie, aprobate de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii."
    13. La articolul 22 se introduce alineatul (2) cu urmatorul cuprins:
    "(2) Terenurile si cladirile in care isi desfasoara activitatea Serviciul de Informatii Externe sunt bunuri proprietate publica a statului."
    Art. 2
    Legea nr. 1/1998 privind organizarea si functionarea Serviciului de Informatii Externe, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 511 din 18 octombrie 2000, cu modificarile si completarile aduse prin prezenta ordonanta de urgenta, va fi republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dupa aprobarea acesteia de catre Parlament.

                 PRIM-MINISTRU
                 ADRIAN NASTASE

                        Contrasemneaza:
                        p. Ministrul finantelor publice,
                        Gheorghe Gherghina,
                        secretar de stat

                        Directorul
                        Serviciului de Informatii Externe,
                        Gheorghe FulgaSmartCity5

COMENTARII la OUG 154/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 154 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 140 2016
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Însă MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm firme de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Norma 8 2020
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut niciodată să obțin un împrumut de la acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    GET Rich with ATM CARD BLANC ... Whatsapp: +18033921735 Vreau să depun mărturie despre cardurile de ATM-uri Dark Web care pot retrage bani de la orice mașini de ATM din întreaga lume. Am fost foarte sărac înainte și nu am nicio treabă. Am văzut atât de multe mărturii despre modul în care hackerii Dark Web le trimit cardul gol ATM și îl folosesc pentru a colecta bani în orice mașină ATM și a deveni bogat. (darkwebblankatmcard@gmail.com) Le trimit prin e-mail și mi-au trimis cardul bancomat gol. L-am folosit pentru a obține 120.000 de euro. retrageți maxim 5.000 EUR zilnic. Dark Web dă cartea doar pentru a ajuta săracii. Păstrați și luați bani direct de pe orice seif de mașină ATM folosind cardul programat ATM care rulează în modul automat. E-mail: darkwebblankatmcard@gmail.com Text & Call sau WhatsApp: +18033921735
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    * Utilizați această perioadă de blocare pentru a investi și a începe să câștigați direct de acasă ..... Inbox me pentru a începe! * Investiți 300 € pentru a câștiga 3000 € Investiți 400 € pentru a câștiga 4000 € Investiți 500 € pentru a câștiga 5000 € Investiți 600 EUR pentru a câștiga 6000 € Investiți 700 € pentru a câștiga 7000 € Investiți 8000 EUR pentru a câștiga 80 000 EUR Investiți 9000 EUR pentru a câștiga 90.000 € Totul în 7 zile de profit și plata de 100% este asigurată. Dacă sunteți interesat să investiți cu noi, contactați-ne acum prin WhatsApp +15022064419 sau prin e-mail tradewithcarlos2156@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 817 2017
    Sunt Brette M. Wagner, un creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale cu o dobândă scăzută de 3%. Știm că există o mulțime de familii care trăiesc din salariu și altele care nu pot avea grijă de obligațiile lor financiare și din acest motiv, sunt aici pentru restaurare financiară. Ofer o gamă largă de servicii financiare care include: Planificarea afacerilor, Finanțe comerciale și de dezvoltare, Proprietăți și credite ipotecare, Împrumuturi de consolidare a creanțelor, Împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi private, Refinanțare la domiciliu, Împrumuturi hoteliere, împrumuturi pentru studenți etc. Răspundeți imediat prin e-mail de mai jos pentru mai multe informatii. E-mail: (brettewagnerfinancialservice@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu