E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 104 din  5 septembrie 2002

privind regimul vamal al marfurilor comercializate in regim duty-free

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 676 din 11 septembrie 2002


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    (1) Marfurile provenite din import, care se vand in valuta, potrivit legii, in regim duty-free, prin magazinele autorizate, situate in punctele de control pentru trecerea frontierei de stat terestre si navale, precum si prin magazinele pentru servirea in exclusivitate a reprezentantelor diplomatice si a personalului acestora, se scutesc de la plata taxelor vamale.
    (2) Acelasi regim se aplica marfurilor provenite din import, care se vand in valuta, in regim duty-free, la bordul aeronavelor care efectueaza curse in trafic extern de pasageri, precum si marfurilor distribuite in mod gratuit pasagerilor si membrilor echipajului acestor aeronave.
    Art. 2
    Marfurilor din productia interna, care se vand in valuta prin magazinele autorizate, potrivit legii, sa comercializeze marfuri in regim duty-free, li se aplica regimul vamal de export.
    Art. 3
    (1) Comercializarea marfurilor cu amanuntul, in valuta, in regim duty-free, se face prin:
    - magazinele autorizate sa comercializeze marfuri in regim duty-free, ce pot fi amplasate numai pe partea dreapta a sensului de iesire din tara, in punctele de trecere a frontierei de stat terestre si navale, dupa locurile stabilite pentru efectuarea controlului vamal;
    - la bordul aeronavelor care efectueaza curse in trafic extern de pasageri, in exclusivitate pentru persoanele care calatoresc avand o destinatie internationala;
    - magazinele duty-free diplomatice, situate in spatii agreate de Ministerul Afacerilor Externe.
    (2) Lista cuprinzand marfurile ce pot face obiectul comercializarii in valuta se stabileste prin ordin al ministrului finantelor publice.
    Art. 4
    Comercializarea marfurilor cu amanuntul, in valuta, in regim duty-free, se face numai in baza autorizatiei eliberate de Ministerul Finantelor Publice, la propunerea Directiei Generale a Vamilor.
    Art. 5
    Taxa anuala pentru eliberarea autorizatiei de functionare a magazinelor duty-free, duty-free diplomatice si de comercializare a marfurilor in regim duty-free la bordul aeronavelor este in valoare de 10.000 dolari S.U.A.
    Art. 6
    Plata integrala a taxei de autorizare se efectueaza in lei de catre societatile comerciale care solicita autorizare. Valoarea in lei a taxei se determina prin transformarea sumei in dolari S.U.A. la cursul de schimb stabilit si comunicat de Banca Nationala a Romaniei in fiecare zi de joi. Acest curs de schimb se utilizeaza pe toata durata saptamanii urmatoare pentru taxele platite in cursul acelei saptamani.
    Art. 7
    Taxa de autorizare se constituie venit la bugetul de stat si se plateste in conturile deschise la unitatile trezoreriei statului.
    Art. 8
    (1) Termenul de valabilitate a autorizatiei de functionare a magazinelor duty-free situate in punctele de control pentru trecerea frontierei de stat terestre si navale, duty-free diplomatice si de comercializare a marfurilor in regim duty-free la bordul aeronavelor este de 1 an.
    (2) Termenul de plata a taxei de autorizare/magazin si, respectiv, de comercializare in regim duty-free a marfurilor la bordul aeronavelor se stabileste astfel:
    a) pentru primul an, inainte de eliberarea autorizatiei de functionare;
    b) pentru reautorizare, cu 10 zile calendaristice inainte de expirarea anului de functionare precedent.
    (3) Neplata taxei de autorizare la termenul stabilit conform alin. (2) lit. b) atrage anularea definitiva a autorizatiei pentru magazinul in cauza, respectiv pentru comercializarea marfurilor in regim duty-free la bordul aeronavelor.
    (4) Autorizatiile emise pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta pentru marfurile comercializate in conditiile art. 1 isi pastreaza valabilitatea timp de 60 de zile.
    (5) Autorizatiile emise pentru magazinele situate in punctele de control pentru trecerea frontierei de stat aeriene isi inceteaza valabilitatea la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
    Art. 9
    Comercializarea altor marfuri decat cele stabilite prin ordin al ministrului finantelor publice atrage anularea autorizatiei eliberate.
    Art. 10
    Controlul activitatii de comercializare a marfurilor in regim duty-free se face de organele Directiei Generale a Vamilor, ale Garzii financiare si de celelalte organe de control abilitate prin lege si poate consta in verificari inopinate ale tranzactiilor, in examinarea marfurilor care sunt comercializate si in verificari ale evidentelor operative, contabile si fiscale.
    Art. 11
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se abroga Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 208/1999 privind regimul vamal al marfurilor comercializate in regim duty-free, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 647 din 30 decembrie 1999, aprobata si modificata prin Legea nr. 640/2001.
    Art. 12
    In termen de 30 zile de la data publicarii prezentei ordonante de urgenta in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Ministerul Finantelor Publice va emite norme de organizare, functionare si control vamal al activitatii de comercializare a marfurilor in regim duty-free.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae TanasescuSmartCity5

COMENTARII la OUG 104/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 104 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 218 2013
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com ) Are You A Business Man Or Woman? Are You In Any Financial Mess Or Do You Need Funds To Start Up Your Own Business ? Do You Have A Low Credit Score And You Are Finding It Hard To Obtain Capital Loan From Local Banks And Other Financial Institutes?. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com ) Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com )
ANONIM a comentat Hotărârea 748 2017
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin următoarele (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat OUG 110 2007
    Oferta noastră propusă pentru clienți în noul an este un angajament pozitiv și total, așa că colaborarea cu noi vă oferă maximă asigurare de a obține finanțare pentru că avem un rating A+ în finanțare. Frank Loan Services (FLS) de-a lungul anilor a fost apreciat ca una dintre cele mai bune companii online cu o rată a dobânzii mai ieftină. Dacă aveți nevoie de finanțare, nu ezitați să ne contactați prin telefon (713-389-6778) sau prin e-mail: k.frankloans@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1790 2005
    Salutare tuturor, Este vorba de Greg Sherman Financial Aid Company, o companie de renume cu gajul îndeplinit pentru a oferi împrumuturilor financiare o nouă definiție. Obiectivele noastre au fost întotdeauna să aducem servicii eficiente de împrumut la fiecare ușă a fiecărui solicitant autentic și eligibil, fiind o persoană fizică, companii sau organizații care colaborează din orice parte a lumii care este în căutarea unui împrumut în scop personal, start-up-uri de afaceri. , extinderea afacerii etc. Pentru mai multe întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: gregshermanfinancialaid@gmail.com Mulțumiri, Dept.
ANONIM a comentat Decretul 388 2019
    Salutare tuturor, Este vorba de Greg Sherman Financial Aid Company, o companie de renume cu gajul îndeplinit pentru a oferi împrumuturilor financiare o nouă definiție. Obiectivele noastre au fost întotdeauna să aducem servicii eficiente de împrumut la fiecare ușă a fiecărui solicitant autentic și eligibil, fiind o persoană fizică, companii sau organizații care colaborează din orice parte a lumii care este în căutarea unui împrumut în scop personal, start-up-uri de afaceri. , extinderea afacerii etc. Pentru mai multe întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: gregshermanfinancialaid@gmail.com Mulțumiri, Dept.
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 104/2002
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu