Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

NORME METODOLOGICE Nr

NORME METODOLOGICE  Nr. 6529/NN din 15 octombrie 1997

de aplicare a Programului privind pietruirea drumurilor comunale si alimentarea cu apa a satelor, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 577/1997

ACT EMIS DE: MINISTERUL LUCRARILOR PUBLICE SI AMENAJARII TERITORIULUI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 289 din 27 octombrie 1997


SmartCity3


    CAP. 1
    Norme cu caracter general

    1. - Programul privind pietruirea drumurilor comunale si alimentarea cu apa a satelor, finantat in primii 2 ani, in majoritate cu fonduri de la bugetul de stat, reprezinta sprijinul acordat de catre statul roman echiparii satelor si comunelor tarii cu lucrari de infrastructura rutiera si edilitara. Programul cuprinde proiecte de interes major pentru colectivitatile locale carora li se adreseaza si prevede ca in urmatorii 2 ani sa se realizeze, in principal, cu fonduri bugetare in limita a 30% din lucrarile inventariate ca necesare.
    Contributia locuitorilor la realizarea obiectivelor propuse trebuie sa fie majora si benevola si se va stabili de catre consiliile locale, prin consultarea colectivitatilor locale.
    Proiectele inscrise in program vor fi temeinic cunoscute si sprijinite de catre colectivitatile locale.
    In acest scop, consiliile locale au obligatia de a aduce la cunostinta locuitorilor satului (comunei) prevederile programului aferent, etapele de realizare, costurile estimative si sa solicite sprijinul acestora pentru indeplinirea lui.
    Consiliile locale, ca autoritati deliberative, si primarii, ca autoritati executive, raspund de realizarea prevederilor programului in interesul colectivitatii locale respective.
    Consiliul judetean, in baza atributiilor sale, sprijina consiliile locale si asigura asistenta juridica si tehnica necesara si supravegheaza executarea lucrarilor in calitatea sa de ordonator de credite.
    2. - Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului coordoneaza realizarea programului, fundamenteaza, impreuna cu consiliile judetene, necesarul anual de fonduri de la bugetul de stat si urmareste, prin organele sale, realizarea programului.

    A. Subprogramul privind pietruirea drumurilor comunale

    1. - Subprogramul cuprinde drumurile comunale, partial sau integral, de pamant, clasate, in conformitate cu normele de clasificare in vigoare in Romania, din intravilan si din extravilan si are ca scop realizarea unor imbracaminti din produse de cariera sau balastiera, compactate.
    In program nu se cuprinde refacerea drumurilor comunale pietruite sau asfaltate, degradate.
    Selectia drumurilor, prevazute a se pietrui in urmatorii 2 ani din totalul de drumuri comunale de pamant clasate, inventariate, s-a facut luandu-se in considerare importanta socioeconomica a arterei rutiere respective si apropierea de sursele de asigurare a materialelor necesare.
    2. - Lucrarile de pietruire reprezinta viabilizari ale unor trasee de drumuri comunale de pamant clasate.
    Prin viabilizare se intelege aducerea drumului la parametrii tehnici impusi de normativele in vigoare si va consta, in principal, in:
    - corectia elementelor geometrice - profiluri transversale si longitudinale, curbe, suprainaltari etc.;
    - fundatii si imbracaminti din produse de cariera sau balastiera, dimensionate corespunzator traficului si tonajului prevazut de normative;
    - amenajarea acostamentelor si intersectiilor cu alte drumuri;
    - santuri de colectare si de dirijare a apelor pluviale;
    - podete si poduri, ziduri de sprijin si consolidari de taluzuri, acolo unde situatia o impune.
    Pentru a se evita scoaterile terenurilor din circuitul agricol sau silvic, se vor respecta: traseul actual, latimea carosabilului si ampriza existenta.
    Intrarile drumurilor de exploatare din pamant se vor amenaja prin imbracaminti din macadam sau balast, pe o adancime de 50 m.
    3. - Lucrarile de pietruire urmeaza regimul lucrarilor de intretinere si de reparatii de drumuri si se realizeaza pe baza de proiecte tehnice. Incredintarea elaborarii proiectelor tehnice, precum si executia lucrarilor se fac prin licitatie cu anunt publicitar, prin procedura cererii de oferte de pret, cu respectarea prevederilor art. 15 din Ordonanta Guvernului nr. 12/1993, republicata, organizata de persoana juridica achizitoare (investitor).
    Proiectele tehnice, indiferent de administratorul drumului, se avizeaza de catre consiliul judetean si se aproba de catre ordonatorul de credite.
    4. - In intravilan, accesele din drumul comunal catre gospodariile riveranilor se realizeaza prin grija si pe cheltuiala fiecarui locuitor. Pentru o rezolvare unitara, primariile, sub coordonarea Directiei generale de urbanism, amenajare a teritoriului si lucrari publice din cadrul consiliului judetean, vor elabora detalii-tip de amenajare a acceselor, obligatorii pentru fiecare locuitor riveran drumului.
    5. - In situatia in care un drum comunal este administrat pe tronsoane de catre mai multe consilii locale, iar programul are in vedere pietruirea integrala a acestuia, atributiile fiecarei primarii se vor stabili pe baza de protocol, cu avizul consiliului judetean. In protocol se va desemna consiliul judetean care raspunde de realizarea unitara a proiectului. Aprobarea proiectului tehnic se va face prin ordin comun al consiliilor locale care administreaza tronsoanele de drum si va fi avizat de consiliul judetean.
    6. - Podurile noi de pe tronsoanele de drumuri comunale de pamant prevazute a fi pietruite sunt investitii publice si se realizeaza in conformitate cu reglementarile in domeniu. Consiliile judetene vor urmari ca podurile noi sa se realizeze corelat cu lucrarile de pietruire de pe drumurile respective. Similar se va proceda si cu reparatiile podurilor existente.

    B. Subprogramul privind alimentarea cu apa a satelor

    Subprogramul asigura introducerea sistemelor centralizate de alimentare cu apa. In urmatorii 2 ani se va asigura alimentarea cu apa in 30% din localitatile care nu dispun de sisteme centralizate, prin:
    - finalizarea obiectivelor de investitii aflate in prezent in executie - simbolul "a" din program;
    - inceperea de noi obiective, pe baza studiilor de fezabilitate aprobate, in curs de aprobare sau in elaborare la data aprobarii programului - simbolul "b" din program;
    - inceperea de noi obiective, pe baza de studii de fezabilitate ale caror elaborare, avizare si aprobare se vor face esalonat, in functie de prioritati - simbolul "c" din program.
    Alimentarile cu apa sunt obiective de investitii publice. Elaborarea studiilor de fezabilitate si incredintarea executiei se vor face cu respectarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 12/1993, republicata, si ale regulamentelor de licitatii aprobate prin hotararile Guvernului nr. 592/1993        si 727/1993.
    Avizarea studiilor de fezabilitate se va face conform reglementarilor in vigoare, iar aprobarea, conform competentelor acordate potrivit art. 2 din anexa nr. 18 la Legea bugetului de stat pe anul 1997 nr. 72/1997.

    CAP. 2
    Atributii si responsabilitati in coordonarea programului

    1. - Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului coordoneaza realizarea programului, in care scop:
    - fundamenteaza, impreuna cu consiliile judetene, necesarul anual de fonduri din sume de la bugetul de stat catre bugetele locale, in conformitate cu prioritatile prevazute in program, distinct pe judete si localitati, pe categorii de lucrari (de natura reparatiilor sau a investitiilor) si pe surse de finantare, in conditiile legii;
    - prezinta si sustine la Ministerul Finantelor necesarul anual de fonduri din sume de la bugetul de stat, pe judete, in limita valorica posibil de mobilizat cu aceasta destinatie, ca anexa la proiectul legii anuale de aprobare a bugetului de stat;
    - asigura, impreuna cu consiliile judetene, fundamentarea influentelor rezultate din evolutia preturilor, pe judete, in vederea rectificarii fondurilor bugetare respective;
    - sprijina printr-o indrumare metodologica unitara si coerenta elaborarea de catre consiliile judetene si consiliile locale a programelor proprii, asigura controlul respectarii prevederilor programului aprobat si a prioritatilor prevazute;
    - sprijina investitorii in organizarea licitatiilor de proiectare si de executie;
    - asigura indrumarea si controlul de specialitate pentru respectarea reglementarilor in vigoare privind amplasarea obiectivelor, autorizarea construirii si calitatea executiei, prin organele sale de specialitate din teritoriu;
    - urmareste aplicarea programului;
    - organizeaza periodic analiza modului de derulare a programului si initiaza, impreuna cu consiliile judetene implicate masuri pentru eliminarea disfunctionalitatilor aparute.
    2.1. Fundamentarea necesarului anual de fonduri
    Necesarul anual de fonduri se stabileste de catre consiliile judetene si consiliile locale, pe baza programelor elaborate conform art. 3 din Hotararea Guvernului nr. 577/1997, si se prezinta Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului la termenul stabilit de acesta.
    Necesarul va fi fundamentat astfel:
    - pentru lucrarile in continuare, in functie de realizarile valorice la zi, de stadiul fizic al executiei si de termenul de punere in functiune;
    - pentru obiectivele noi, in functie de prioritatile de incepere inscrise in program, de stadiul pregatirii si aprobarii documentatiei de executie, de posibilitatile de asigurare cu fonduri (pentru primul an de executie sa fie asigurate fonduri pentru minimum 40% din valoarea lucrarii).
    Necesarul se elaboreaza la termenele prevazute pentru elaborarea bugetului de stat prin Legea nr. 72/1996 privind finantele publice si va fi defalcat pe surse de finantare, si anume: sume de la bugetul de stat catre bugetele locale, alocatii din bugetul local, contributia populatiei, sponsorizari etc.
    Sumele din bugetul de stat vor fi defalcate pe cheltuieli curente si pe cheltuieli de capital.
    Fiecare consiliu local are obligatia de a identifica si de a propune si alte surse de finantare din categoria celor exemplificate in art. 6 din Hotararea Guvernului nr. 577/1997 sau altele care sa sprijine bugetul de stat si sa contribuie la urgentarea realizarii lucrarilor.
    Obligatia prezentarii la Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului a necesarului anual de fonduri si a fundamentarii acestuia, in vederea stabilirii sumelor de la bugetul de stat catre bugetele locale cu aceasta destinatie in anexa la legea anuala de aprobare a bugetului de stat, revine consiliilor judetene.
    Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului verifica, impreuna cu Ministerul Finantelor, propunerile prezentate de consiliile judetene si incadrarea acestora in programul aprobat si stabilesc distinct creditele bugetare ce urmeaza a fi cuprinse in proiectul bugetului de stat pentru finantarea Programului de pietruire a drumurilor comunale si alimentarea cu apa a satelor, cu defalcarea pe judete.
    In proiectul bugetului de stat, fondurile respective se prevad distinct la capitolul 85.01 "Transferuri din bugetul de stat", subcapitolul 07 "Transferuri din bugetul de stat catre bugetele locale pentru finantarea Programului de pietruire a drumurilor comunale si alimentarea cu apa a satelor".
    Dupa aprobarea bugetului de stat, sumele prevazute se repartizeaza pe comune de catre consiliile judetene, impreuna cu directia generala a finantelor publice si controlului financiar de stat.
    2.2. Finantarea programului pe anul 1997
    2.2.1. In anul 1997, din creditele bugetare aprobate in bugetul Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, in suma de 32,6 miliarde lei, se finanteaza studiile de fezabilitate si executia obiectivelor (lucrarilor) cuprinse in programul pe anul 1997.
    Finantarea se va efectua in urmatoarele conditii:
    a) Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului incheie conventii cu consiliile judetene si cu consiliile locale, in legatura cu alocarea sumelor din bugetul de stat pentru finantarea studiilor de fezabilitate si pentru executarea obiectivelor cuprinse in programul pe anul 1997, conform anexelor nr. 1 si 2 la prezentele norme metodologice.
    b) Pe baza conventiilor incheiate, Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului dispune virarea, cu ordin de plata, din contul de cheltuieli al bugetului de stat 61.63.5000.124, deschis de Sucursala municipiului Bucuresti a Bancii Comerciale Romane - S.A. in contul consiliului judetean sau al consiliului local, dupa caz, nr. 50.34 "Disponibil din fonduri de la bugetul de stat pentru pietruirea drumurilor comunale si alimentarea cu apa a satelor", deschis la trezoreriile statului la care unitatile administrativ-teritoriale isi au deschise conturile de venituri si cheltuieli ale bugetului local.
    In cazul judetului Ilfov, unde nu functioneaza trezorerii ale statului, se deschide, pe seama consiliului judetean sau a consiliului local, contul 65.53 "Disponibil din fonduri de la bugetul de stat pentru pietruirea drumurilor comunale si alimentarea cu apa a satelor" la unitatile Bancii Comerciale Romane - S.A.
    c) Sumele ramase neutilizate la finele anului 1997 in conturile consiliilor locale si ale consiliilor judetene, dupa caz, vor fi restituite, pana la data de 31 decembrie 1997, in contul 61.63.5000.124, deschis la Sucursala municipiului Bucuresti a Bancii Comerciale Romane - S.A. pe seama Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, fiind inregistrate ca reconstituiri de plati pe anul 1997.
    2.2.2. Consiliul judetean si consiliul local raspund, in conditiile legii, de utilizarea sumelor primite pentru realizarea obiectivelor cuprinse in conventie. In acest scop, prin decizii vor fi stabilite raspunderile salariatilor care urmaresc verificarea programului si dispun de angajarea si utilizarea fondurilor.
    2.2.3. Consiliile judetene asigura evidenta primirii si utilizarii fondurilor primite de la Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului cu ajutorul contului 119.04.41 "Disponibil din sume primite din bugetul de stat pentru pietruirea drumurilor comunale si alimentarea cu apa a satelor" si al contului 421 "Cheltuieli din fonduri cu destinatie speciala" - analitic "Cheltuieli cu pietruirea drumurilor comunale si alimentarea cu apa a satelor".
    La finele anului 1997, consiliul judetean si consiliul local vor deconta Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului sumele primite, potrivit decontului din anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice, care se prezinta pana la data de 20 ianuarie 1998.

                Ministrul lucrarilor publice si
                amenajarii teritoriului,
                Nicolae Noica

    ANEXA 1

MINISTERUL LUCRARILOR PUBLICE            CONSILIUL LOCAL
SI AMENAJARII TERITORIULUI               AL COMUNEI ........
Nr. ......... din .........              Nr. .... din ......

                            CONVENTIE
                      incheiata astazi ..............

    Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, in calitate de ordonator principal de credite - reprezentat prin Nicolae Noica, ministru -, cu sediul in Bucuresti, str. Apolodor nr. 17, sectorul 5, cont virament 61.63.5000.124, deschis la Banca Comerciala Romana - S.A. - Sucursala municipiului Bucuresti, si de coordonator al Programului privind pietruirea drumurilor comunale si alimentarea cu apa a satelor, conform Hotararii Guvernului nr. 577/1997, si Consiliul Local al Comunei ..........., reprezentat prin ............, primar, si ..........., contabil-sef, din cadrul Consiliului Local al Comunei ............, cu sediul in comuna .................., judetul     ............, cont virament 50.34 ........., deschis la Trezoreria ..........., in calitate de beneficiar al sumelor alocate de catre Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului pentru programul sus-mentionat, a intervenit prezenta conventie.

    I. Obiectul conventiei
    Finantarea elaborarii studiului de fezabilitate pentru obiectivele privind alimentarea cu apa a comunei ..........., pe anul 1997, din fondurile aprobate in bugetul de stat, potrivit Legii bugetului de stat pe anul 1997 nr. 72/1997 si            Ordonantei Guvernului nr. 14/1997, Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului pentru sustinerea programului.
    1. Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului va pune la dispozitie consiliului local suma de ....... lei pentru executarea obiectivului din program "Elaborarea studiului de fezabilitate pentru alimentarea cu apa".
    2. Consiliul local se obliga sa utilizeze suma prevazuta la pct. 1 pentru finantarea studiului de fezabilitate. Angajarea fondurilor se va efectua numai pe baza de documente legale si cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare.
    3. Consiliul local al comunei se obliga sa gestioneze suma potrivit normelor in vigoare, sa inregistreze in contabilitatea patrimoniala primirea si utilizarea sumei primite in contul stabilit, sa ramburseze sumele ramase nefolosite la finele anului 1997 si sa puna la dispozitia organelor Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului documentele si evidentele solicitate pentru verificarea modului de utilizare a fondurilor primite.
    II. Alte clauze
    Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului poate sista finantarea programului in cazul in care constata nerespectarea de catre beneficiar a obligatiilor ce-i revin din conventia incheiata, pana la solutionarea problemelor care au determinat aceasta masura.
    Prezenta conventie expira la data de 31 decembrie 1997.

  MINISTERUL LUCRARILOR PUBLICE       CONSILIUL LOCAL
   SI AMENAJARII TERITORIULUI,        AL COMUNEI .........

         Ministru,                          Primar,
      Nicolae Noica

                                            Contabil-sef,
                           Vizat
                          -------
                    CONSILIUL JUDETEAN
                        Presedinte,



    ANEXA 2

    MINISTERUL LUCRARILOR PUBLICE               CONSILIUL JUDETEAN
    SI AMENAJARII TERITORIULUI                  .......................
    Nr. .......... din .......                   Nr. ...... din .......

                            CONVENTIE
                incheiata astazi ..........................

    Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, in calitate de ordonator principal de credite - reprezentat prin Nicolae Noica, ministru -, cu sediul in Bucuresti, str. Apolodor nr. 17, sectorul 5, cont virament 61.63.5000.124, deschis la Banca Comerciala Romana - S.A. - Sucursala municipiului Bucuresti, si de coordonator al Programului privind pietruirea drumurilor comunale si alimentarea cu apa a satelor, conform Hotararii Guvernului nr. 577/1997, si Consiliul Judetean ............., reprezentat prin     .........., presedinte, si .........., director, Directia programe, prognoze, buget, finante din cadrul Consiliului Judetean ..........., cu sediul in .........., cont virament 50.34, deschis la Trezoreria ......., in calitate de beneficiar al sumelor alocate de catre Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului pentru programul sus-mentionat, a intervenit prezenta conventie.

    I. Obiectul conventiei
    Finantarea executiei obiectivelor cuprinse in Programul privind pietruirea drumurilor comunale si alimentarea cu apa a satelor, pe anul 1997, din fondurile aprobate in bugetul de stat, potrivit Legii bugetului de stat pe anul 1997 nr. 72/1997 si Ordonantei Guvernului nr. 14/1997, Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului pentru sustinerea programului.
    1. Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului va pune la dispozitie consiliului judetean suma de ........ lei pentru executarea obiectivelor cuprinse in Programul privind pietruirea drumurilor comunale si alimentarea cu apa a satelor.
    2. Consiliul judetean se obliga sa utilizeze suma prevazuta la pct. 1 pentru finantarea executiei obiectivelor cuprinse in Programul privind pietruirea drumurilor comunale si alimentarea cu apa a satelor. Angajarea fondurilor se va efectua numai pe baza de documente legale si cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare.
    3. Consiliul judetean se obliga sa gestioneze suma potrivit normelor in vigoare, sa inregistreze in contabilitatea patrimoniala primirea si utilizarea sumei primite in contul stabilit, sa ramburseze sumele ramase nefolosite la finele anului 1997 si sa puna la dispozitia organelor Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului documentele si evidentele solicitate pentru verificarea modului de utilizare a fondurilor primite.
    II. Alte clauze
    Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului poate sista finantarea programului, in cazul in care constata nerespectarea de catre beneficiar a obligatiilor ce-i revin din conventia incheiata, pana la solutionarea problemelor care au determinat aceasta masura.
    Prezenta conventie expira la data de 31 decembrie 1997.

    MINISTERUL LUCRARILOR PUBLICE               CONSILIUL JUDETEAN
    SI AMENAJARII TERITORIULUI,                 ...................

       Ministru,                                  Presedinte,
     Nicolae Noica
                                           Directia programe, prognoze,
                                                 buget, finante
                                                    Director,


    ANEXA 3

    CONSILIUL JUDETEAN ...............
    CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI ................

                           DECONT
privind decontarea sumelor primite de la Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului pentru finantarea Programului de pietruire a drumurilor comunale si alimentarea cu apa a satelor in anul 1997

                                                      - mii lei -
 -------------------------------------------------------------------
|    |            |         |Valoarea    |Sumele       |Diferenta   |
| Nr.|Denumirea   |Programul|lucrarilor  |primite de la|     de     |
|crt.|obiectivelor|aprobat  |executate,  |Ministerul   |restituit   |
|    |specificate |         |receptionate|Lucrarilor   |Ministerului|
|    |in conventie|         |si platite  |Publice si   |Lucrarilor  |
|    |            |         |            |Amenajarii   |Publice si  |
|    |            |         |            |Teritoriului |Amenajarii  |
|    |            |         |            |drept        |Teritoriului|
|    |            |         |            |finantare    |            |
|----|------------|---------|------------|-------------|------------|
|    |            |         |            |             |            |                                                               |    |            |         |            |             |            |
 -------------------------------------------------------------------

    Presedinte,                             Director economic,



SmartCity5

COMENTARII la Norma 6529/1997

Momentan nu exista niciun comentariu la Norma 6529 din 1997
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu