E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

NORME METODOLOGICE Nr

NORME METODOLOGICE   Nr. 169/A.N. din  1 august 2001

privind modificarea si completarea Normelor metodologice nr. 2.083/1997 pentru aplicarea Ordonantei Guvernului nr. 32/1995 privind timbrul judiciar, cu modificarile si completarile ulterioare

ACT EMIS DE: MINISTERUL JUSTITIEI


SmartCity3

PUBLICATE IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 479 din 21 august 2001

    Art. 1
    Normele metodologice nr. 2.083/1997 pentru aplicarea Ordonantei Guvernului nr. 32/1995 privind timbrul judiciar, cu modificarile si completarile ulterioare, publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 344 din 5 decembrie 1997, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Articolul 2 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 2
    Timbrele de alte valori emise raman in circulatie pana la epuizarea stocului existent si vor fi aplicate in continuare in numar corespunzator realizarii valorii prevazute la art. 3 alin. (1) si (2) din Ordonanta Guvernului nr. 32/1995 privind timbrul judiciar, cu modificarile si completarile ulterioare."
    2. La articolul 18, alineatul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "Veniturile incasate din vanzarea timbrului judiciar se vor folosi pentru buna functionare a judecatoriilor, tribunalelor, curtilor de apel, Curtii Supreme de Justitie, a parchetelor de pe langa aceste instante, a laboratoarelor de expertiza criminalistica, pentru administrarea justitiei prin organul de specialitate al administratiei publice centrale, pentru realizarea de noi emisiuni ale timbrului judiciar, pentru achizitionarea de publicatii si lucrari de specialitate din tara si din strainatate, de sisteme moderne de informatizare si aparatura specifica, pentru acordarea de stimulente magistratilor, asimilatilor acestora si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti, parchetelor de pe langa acestea, laboratoarelor de expertiza criminalistica si Ministerului Justitiei, precum si pentru organizarea unor actiuni cu caracter profesional (seminarii, conferinte, cursuri, perfectionare profesionala) si a unor actiuni cu caracter social (asistenta medicala, medicamente, proteze, ajutoare sociale, ajutoare de deces)."
    3. La articolul 18, dupa alineatul 1 se introduce un nou alineat, care devine alineatul 2, cu urmatorul cuprins:
    "De asemenea, din veniturile provenite din vanzarea timbrului judiciar se vor asigura sumele necesare pentru construirea si cumpararea de locuinte de serviciu, pentru efectuarea cheltuielilor de protocol ale Ministerului Justitiei, precum si pentru plata specialistilor si a colaboratorilor externi care participa la elaborarea unor proiecte de coduri si a altor acte normative importante pentru activitatea justitiei. Sumele alocate pentru efectuarea actiunilor de protocol se stabilesc, in functie de necesitati, prin ordin al ministrului justitiei, fara a fi aplicabile limitele maxime prevazute in anexa nr. 1 la Ordonanta Guvernului nr. 63/1994 privind actualizarea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile si institutiile publice."
    4. Alineatul 2 al articolului 18 devine alineatul 3.
    5. Articolul 19 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 19
    Sumele incasate din vanzarea timbrului judiciar in numerar, reprezentand venituri extrabugetare la dispozitia Ministerului Justitiei, se depun de institutiile prevazute la art. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 32/1995, cu modificarile si completarile ulterioare, cu foaie de varsamant, in contul 50.03 <<Disponibil din mijloace extrabugetare ale ministerelor si institutiilor subordonate>>, deschis pe seama acestora la unitatile teritoriale de trezorerie si contabilitate publica in raza carora isi au sediul fiscal.
    Unitatile autorizate sa vanda timbre fiscale pe baza de conventie incheiata cu Ministerul Justitiei vor vira sumele rezultate din vanzarea timbrului judiciar in contul 50.03 <<Disponibil din mijloace extrabugetare ale ministerelor si institutiilor subordonate>>, deschis pe seama Ministerului Justitiei la Directia de trezorerie si contabilitate publica a municipiului Bucuresti, la termenele stabilite in conventie.
    Sumele colectate in contul 50.03 <<Disponibil din mijloace extrabugetare ale ministerelor si institutiilor subordonate>> al institutiilor prevazute la art. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 32/1995 se vireaza saptamanal de acestea in contul 50.03 <<Disponibil din mijloace extrabugetare ale ministerelor si institutiilor subordonate>>, deschis pe seama Ministerului Justitiei la Directia de trezorerie si contabilitate publica a municipiului Bucuresti."
    6. La articolul 20, litera B a alineatului 1 va avea urmatorul cuprins:
    "B. Cheltuielile vor fi cuprinse la capitolul 51.03 <<Autoritati publice>> pe structura economica, astfel:
    a) cheltuieli de personal:
    - cheltuieli cu salariile: pentru acordarea de stimulente magistratilor, asimilatilor acestora si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti, parchetelor de pe langa acestea, laboratoarelor de expertiza criminalistica si Ministerului Justitiei;
    - cheltuieli pentru plata specialistilor care participa la elaborarea unor proiecte de coduri si a altor acte normative importante pentru activitatea justitiei;
    b) cheltuieli materiale si servicii:
    - pentru intretinere si gospodarie;
    - pentru materiale si prestari de servicii cu caracter functional (cheltuieli de procedura);
    - pentru achizitionarea de publicatii si lucrari de specialitate din tara si din strainatate;
    - pentru organizarea unor actiuni cu caracter social si profesional;
    - alte cheltuieli: pentru realizarea de noi emisiuni ale timbrului judiciar si pentru efectuarea unor actiuni de protocol la care sumele alocate se stabilesc, in functie de necesitate, prin ordin al ministrului justitiei, fara a fi aplicabile limitele maxime prevazute in anexa nr. 1 la Ordonanta Guvernului nr. 63/1994;
    c) cheltuieli de capital:
    - cheltuieli pentru dotari cu sisteme moderne de informatizare si aparatura specifica, aparate de multiplicat;
    - cheltuieli pentru cumpararea si construirea de locuinte de serviciu."
    7. Articolul 25 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 25
    In baza bugetelor de venituri si cheltuieli aprobate si a cererilor fundamentate, primite de la tribunale, Ministerul Justitiei va vira periodic, cu ordin de plata, sumele repartizate judecatoriilor, tribunalelor si curtilor de apel in contul 50.03 <<Disponibil din mijloace extrabugetare ale ministerelor si institutiilor subordonate>>, deschis la unitatile teritoriale de trezorerie si contabilitate publica pe seama acestor institutii."
    8. Articolul 26 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 26
    Pentru Curtea Suprema de Justitie si pentru Ministerul Public sumele repartizate vor fi virate cu ordin de plata in contul 50.03 <<Disponibil din mijloace extrabugetare ale ministerelor si institutiilor subordonate>>, deschis la Directia de trezorerie si contabilitate publica a municipiului Bucuresti pe seama acestor institutii."
    9. Articolul 27 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 27
    Cheltuielile proprii ale Ministerului Justitiei din aceste venituri extrabugetare se efectueaza direct din contul 50.03 <<Disponibil din mijloace extrabugetare ale ministerelor si institutiilor subordonate>>, deschis la Directia de trezorerie si contabilitate publica a municipiului Bucuresti pe seama Ministerului Justitiei."
    10. Articolul 29 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 29
    Sumele neutilizate din mijloacele extrabugetare ramase la sfarsitul anului la instante se vor vira, cu ordin de plata, la Ministerul Justitiei in contul 50.03 <<Disponibil din mijloace extrabugetare ale ministerelor si institutiilor subordonate>>, deschis la Trezoreria municipiului Bucuresti pe seama Ministerului Justitiei, pana la data de 20 decembrie a fiecarui an.
    Disponibilitatile ramase la finele anului din contul 50.03 <<Disponibil din mijloace extrabugetare ale ministerelor si institutiilor subordonate>>, deschis la Trezoreria municipiului Bucuresti pe seama Ministerului Justitiei, se vor reporta pentru a fi utilizate in anul urmator cu destinatiile prevazute la art. 18."
    Art. 2
    Normele metodologice nr. 2.083/1997 pentru aplicarea Ordonantei Guvernului nr. 32/1995 privind timbrul judiciar, cu modificarile si completarile ulterioare, vor fi republicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dandu-se textelor o noua numerotare.

                           p. Ministrul justitiei,
                              Doru Crin Trifoi,
                              secretar de statSmartCity5

COMENTARII la Norma 169/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Norma 169 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 55 2008
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ scăzută cu 3%? Oferim împrumuturi de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistăm la o experiență financiară în schimbare a vieții.
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 111 2020
    OBȚINEȚI CARDUL BLANC PENTRU AVANȚARE FINANCIARĂ (blankatmcard.online@yahoo.com) sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 CÂND AM OBȚINUT CARDUL MEU BLANC DE LA CJ BLANK CARD (BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM) TOTUL S-A SCHIMBAT PENTRU MINE !!! Bună ziua băieți, viața mea nu va rămâne niciodată la fel !!! Sunt atât de fericit că am primit-o pe a mea de la CJ CORPORATION. Cardul meu bancar gol poate retrage 3000 EUR săptămânal. Am primit-o de la ei săptămâna trecută și acum am până la 23.000 de euro din ultimele săptămâni. Cardul ATM retrage bani de la orice casier automatizat din întreaga lume. Nu există niciun nume, de asemenea, este de neratat. Am fost direct legat de această organizație pe web-ul întunecat și sunt foarte fericit că am avut norocul să-i cunosc pentru că sunt un sceptic 99,9% când vine vorba de lucruri de genul acesta, dar se dovedește că funcționează ca spălătorii subterane în curcan, în mare parte bancă ziraat și au o politică de 100% împotriva înșelătoriei. Cardul vă poate fi trimis prin DHL în două zile dacă le contactați devreme prin e-mail: BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 sau găsiți mai multe pe site-ul lor Obțineți-l acum. Adică acum, dacă știi că te lupți financiar și îmi mulțumești pentru eternitate. La revedere. Deocamdată. +1 (678) 753 2440
ANONIM a comentat Decretul 458 2020
     YOU WILLING TO HIRE THE REAL HACKERS TO GET ALL YOUR CYBER PROBLEMS FIXED WITH SWIFT RESPONSE? OR A VICTIM OF THE BINARY OPTION SCAM? OR NEEDS TO RECOVER YOUR LOST FUNDS? With pathfinderhacktech I'm giving you 100% guarantee that your jobs are safe with us and we're going to help you recover all your lost funds to scammers, Solving a problem which you know there’s an answer to is like climbing a mountain with a guide, along a trail someone else has laid. Here is a defined platform that maps a positive step closer to surviving heavy threat on the internet. You can put a stop to your anxiety and constant fear of you getting ripped off by Scammers  This post is actually for those who are willing to turn their lives around for the better, either financial-wise or relationship-wise or businesses. Our primary reason for this development is to ensure that those in need of help don’t get ripped off by scammers  This is a global idea that navigates a newbie to a prominent encounter ( Fully immersed to a degree that the subject in question Is a disorienting worthwhile experience on merits). the pathfinderhacktecks are a team of competence hackers with the mission and vision of making the internet a safer place for all,moreso we render efficient services to those having cyber problems. Pathfinderhacktech has grown and expanded since it formation over the years due to the experience and professionalism of our management and technical staff. Our strength is based on our ability to bring together active cyber security professionals who individually has acquired enormous exposure in the world of HACKING As part of our corporate goals, providing value added services to meet our client needs and requirements has been our sustaining impetus. Our offer of proactive technical and managerial advice has always given us edge over and above our competitors. The new development on the pathfinderhacktech platform is to assign to you the right HACKER to deal with your Particular kind of cyber issues depending on the kind of cyber problems you are willing to get fixed. Here, you would be refer to a legit professional hacker known for massive skills and security abilities. Skilled and trained on ▪Social media hacks ( facebook, twitter, Instagram, snapchat ) ▪Email hacks ▪phone hacks ▪bitcoin hacks. ▪verified PayPal account hacks ▪database hacks ▪credit card top up ▪university score upgrade ▪money transfer ▪binary option funds recovery. ( recovered $5,567,078 million) The binary option scam is another problem facing the internet today. How do you avoid binary option scam and what do you do if you are a victim of the scam.  Be wary of adverts on the internet and mostly on social media promising high returns from binary options trading. The binary option is one of the highly recorded scam on the internet. The Binary options are a form of fixed-odds betting. Particularly a trade involving if an event will occur or not and the result is either positive or negative. If the investor is right, then they stand a solid chance of winning and should see a return of the funds invested but if they are wrong, they lose thier full funds invested. The pathfinderhacktech are breeding effort to put an end to these unbearable swindle scheme taking over the internet and taking a solid step forward to render solution to those affected by the fleece… Here would be our cyber security techniques to retrieving back the victims stolen funds. For more update and inquiries Contact slakeleroy (at)gmail(.)com
ANONIM a comentat Decretul 458 2020
    Ai nevoie de un împrumut sau dorești să-ți perfecționezi casa, plătește facturile, extinde-ți afacerea cu o rată de interes de 2%? NU UITĂȚI NICIUN CONTACT PE: directcredit74@gmail.com sau numărul WhatsApp: +1(504)603-3666
ANONIM a comentat Circulara 18 2020
    Ai nevoie de un împrumut sau dorești să-ți perfecționezi casa, plătește facturile, extinde-ți afacerea cu o rată de interes de 2%? NU UITĂȚI NICIUN CONTACT PE: directcredit74@gmail.com sau numărul WhatsApp: +1(504)603-3666
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu