Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

Norma Nr.1 din 13.04.2011

privind derularea Programului prioritar naţional pentru construirea de sedii pentru aşezăminte culturale în localităţile unde nu există asemenea instituţii, precum şi pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea şi finalizarea lucrărilor de construcţie a aşezămintelor culturale de drept public, din mediul rural şi mic urban - obiectivul reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale şi dotarea aşezămintelor culturale din mediul rural şi obiectivul reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale şi dotarea aşezămintelor culturale din mediul mic urban, realizat prin Compania Naţionala de Investiţii „C.N.I.“ - S.A.
ACT EMIS DE: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 293 din 27 aprilie 2011



SmartCity1


Capitolul IDispoziţii generale Articolul 1
(1) Programul prioritar naţional pentru construirea de sedii pentru aşezăminte culturale în localităţile unde nu există asemenea instituţii, precum şi pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea şi finalizarea lucrărilor de construcţie a aşezămintelor culturale de drept public, din mediul rural şi mic urban, denumit în continuare Program, este instituit prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 118/2006 privind înfiinţarea, organizarea şi desfăşurarea activităţii aşezămintelor culturale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 143/2007, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 118/2006. Programul se realizează de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ - S.A., societate comercială pe acţiuni, aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, în conformitate cu obiectul său de activitate şi cu atribuţiile stabilite conform prevederilor legale în vigoare.
(2) Obiectivul reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale şi dotarea aşezămintelor culturale din mediul mic urban şi obiectivul reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale şi dotarea aşezămintelor culturale din mediul rural, din cadrul Programului, sunt prevăzute la art. 21 alin. (3) lit. b) şi, respectiv, lit. c) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 118/2006.
(3) În cadrul Programului se are în vedere realizarea următoarelor obiective de investiţii:a)reabilitarea şi dotarea aşezămintelor culturale; b)modernizarea şi dotarea aşezămintelor culturale; c)reabilitarea, modernizarea şi dotarea aşezămintelor culturale.
(4) În sensul prezentelor norme metodologice, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:a)beneficiari - autorităţile administraţiei publice centrale, precum şi autorităţile administraţiei publice locale; b)comisia pentru evaluarea şi selecţia proiectelor - comisia instituită în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 118/2006, care selectează proiectele depuse de solicitanţi şi propune Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului finanţarea celor care întrunesc criteriile stabilite prin Ghidul operaţional pentru realizarea obiectivului reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale şi dotarea aşezămintelor culturale din mediul rural din cadrul Programului prioritar naţional pentru construirea de sedii pentru aşezăminte culturale în localităţile unde nu există asemenea instituţii, precum şi pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea şi finalizarea lucrărilor de construcţie a aşezămintelor culturale de drept public din mediul rural şi mic urban, aprobat prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale şi turismului şi al ministrului culturii şi patrimoniului naţional nr. 1.152/2.207/2011, şi prin Ghidul operaţional pentru realizarea obiectivului reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale şi dotarea aşezămintelor culturale din mediul mic urban din cadrul Programului prioritar naţional pentru construirea de sedii pentru aşezăminte culturale în localităţile unde nu există asemenea instituţii, precum şi pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea şi finalizarea lucrărilor de construcţie a aşezămintelor culturale de drept public din mediul rural şi mic urban, aprobat prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale şi turismului şi al ministrului culturii şi patrimoniului naţional nr. 1.151/2.206/2011, denumite în continuare ghiduri; c)aşezăminte culturale - persoanele juridice de drept public sau privat, indiferent de forma de organizare şi finanţare, care desfăşoară activităţi în domeniul cultural, de informare şi de educaţie permanentă, reprezentând servicii culturale de utilitate publică, cu rol în asigurarea coeziunii sociale şi a accesului la informaţie, potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 118/2006.
Articolul 2
(1) Aşezămintele culturale care necesită reabilitare, modernizare şi dotare sunt amplasate pe terenuri proprietate privată a statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
(2) Aşezămintele culturale şi terenurile aferente, aparţinând domeniului privat al statului sau unităţilor administrativ-teritoriale, se preiau în folosinţă gratuită, potrivit legii, de către Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ - S.A., pe perioada realizării investiţiei, pe bază de protocol încheiat cu beneficiarii, cu specificaţia expresă că aşezămintele culturale şi terenurile aferente sunt libere de orice sarcini şi că nu se află în litigiu.
(3) Modelul declaraţiei pe propria răspundere referitoare la faptul că aşezământul cultural şi terenul aferent sunt libere de orice sarcini şi că nu se află în litigiu este prevăzut în anexa nr. 1.
Capitolul IIPromovarea investiţiilor Articolul 3
(1) Comisia pentru evaluarea şi selecţia proiectelor întocmeşte lista solicitanţilor selectaţi, în conformitate cu criteriile de selecţie prevăzute în ghiduri, listă ce se transmite Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în vederea publicării pe site şi comunicării către Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ - S.A., care întocmeşte lista-sinteză a aşezămintelor culturale propuse a fi finanţate, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2. În vederea întocmirii listei-sinteză, Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ - S.A. solicită beneficiarilor eligibili elaborarea şi transmiterea expertizei tehnice, a expertizei energetice şi a releveului clădirii aşezământului cultural.
(2) Lista-sinteză prevăzută la alin. (1) este transmisă Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în vederea aprobării prin ordin al ministrului dezvoltării regionale şi turismului.
(3) Lista-sinteză astfel aprobată este documentul care stă la baza întocmirii listei obiectivelor de investiţii propuse a fi finanţate anual privind reabilitarea, modernizarea şi dotarea aşezămintelor culturale din mediul rural şi mic urban şi a fundamentării alocaţiilor bugetare necesare în vederea finanţării acestora, conform prevederilor legale în vigoare. În conformitate cu alocările bugetare anuale, Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ - S.A. declanşează procedurile de atribuire a serviciilor de proiectare - studii de fezabilitate/documentaţii de avizare a lucrărilor de intervenţii, proiecte tehnice şi detalii de execuţie, documentaţia tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire, asistenţa tehnică asigurată de proiectanţi pe perioada de execuţie a lucrărilor -, cu respectarea prevederilor legale privind achiziţiile publice, cu excepţia obiectivelor pentru care proiectarea este contractată şi asigurată de către beneficiari în cadrul cofinanţărilor asumate prin angajamente.
(4) În situaţia în care serviciile de proiectare - studii de fezabilitate/documentaţii de avizare a lucrărilor de intervenţii, proiecte tehnice cu detalii de execuţie, documentaţia tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire, asistenţa tehnică asigurată de proiectanţi pe perioada execuţiei lucrărilor - sunt asigurate de către beneficiari, documentaţia tehnico-economică întocmită se va preda pe faze de proiectare Companiei Naţionale de Investiţii „C.N.I.“ - S.A., însoţită de adresa de înaintare înregistrată, care va cuprinde şi opisul documentaţiei predate. Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ - S.A. va analiza documentaţia şi va promova formalităţile necesare în vederea avizării şi aprobării acestora de Consiliul tehnico-economic al Companiei Naţionale de Investiţii „C.N.I.“ - S.A. (CTE-CNI). Actualizările, completările, modificările şi revizuirile necesare rezultate în urma analizei şi avizării documentaţiilor întocmite de proiectanţi vor fi realizate prin grija beneficiarilor. La întocmirea documentaţiilor şi evaluarea lucrărilor se va ţine seama de schema cu echipamentul tehnic minim necesar pentru dotarea aşezămintelor culturale, aprobată prin ordin al ministrului culturii şi patrimoniului naţional, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, coroborat cu alte dotări specificate în tema de proiectare.
(5) Cheltuielile ocazionate de asigurarea serviciilor de proiectare menţionate mai sus, efectuate de beneficiari, evidenţiate în devizul general al obiectivului de investiţie, se vor deduce din valoarea de cofinanţare asumată prin cererea de finanţare.
(6) În situaţia în care la faza de proiectare - studiu de fezabilitate - rezultă a fi necesare şi unele lucrări de extindere a aşezămintelor culturale ce urmează a se reabilita, moderniza şi dota, cheltuielile necesare rezultate în urma evaluării acestor lucrări, evidenţiate distinct în cadrul documentaţiei tehnico-economice, potrivit legislaţiei în vigoare, se suportă exclusiv de către beneficiari, suplimentar faţă de valoarea de cofinanţare asumată prin cererea de finanţare.
(7) Studiile de fezabilitate/Documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţii avizate de CTE-CNI se supun ulterior avizării Consiliului tehnico-economic al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, în vederea aprobării indicatorilor tehnico-economici, potrivit legislaţiei în vigoare.
(8) După avizarea studiilor de fezabilitate/documentaţiilor de avizare a lucrărilor de intervenţii în Consiliul tehnico-economic al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, obiectivele de investiţii propuse a fi finanţate sunt preluate şi cuprinse în lista de investiţii a Companiei Naţionale de Investiţii „C.N.I.“ - S.A.
Articolul 4
(1) Pentru obiectivele de investiţii propuse a fi finanţate anual, Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ - S.A. preia de la beneficiari, pe durata de realizare a investiţiei, potrivit legii, aşezămintele culturale şi terenurile aferente, conform protocolului al cărui model este prevăzut în anexa nr. 3.
(2) Protocolul cuprinde în mod explicit şi imperativ obligativitatea beneficiarului de a asigura, în condiţiile legii, suprafeţele de teren necesare pentru depozitare şi pentru organizarea şantierului, precum şi racordurile pentru utilităţi - apă, energie, canalizare şi altele asemenea - aferente construcţiei, până la limita amplasamentului şantierului/limita de furnizare (contorizare) a utilităţilor, conform graficului de execuţie, anexă la contractul de execuţie a lucrărilor.
(3) Beneficiarii obiectivelor de investiţii au obligaţia de a pune la dispoziţia Companiei Naţionale de Investiţii „C.N.I.“ - S.A. autorizaţia de construire, necesară demarării lucrărilor.
Capitolul IIIDerularea finanţării şi realizării investiţiilor Articolul 5
(1) Pentru asigurarea optimă a finanţării, Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ - S.A. întocmeşte lista obiectivelor de investiţii din cadrul listei-sinteză, care sunt defalcate pe surse de finanţare, eşalonate pe fiecare obiectiv. Lista obiectivelor de investiţii propuse a fi finanţate anual este înaintată direcţiei coordonatoare din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, în vederea supunerii spre aprobare ordonatorului principal de credite.
(2) Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ - S.A. comunică beneficiarilor obiectivul/obiectivele de investiţii care urmează a fi finanţat/finanţate în anul în curs şi solicită transmiterea aşezămintelor culturale şi a terenurilor aferente, conform protocolului încheiat în condiţiile art. 4.
Articolul 6Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ - S.A. declanşează procedurile de atribuire a contractelor de prestări de servicii (proiectele tehnice şi detaliile de execuţie) şi de execuţie de lucrări, în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind achiziţiile publice. Articolul 7Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ - S.A. comunică Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului - Direcţia generală economică şi administrativ numărul de cont deschis la Trezoreria Municipiului Bucureşti, în vederea virării sumelor destinate finanţării obiectivelor de investiţii. Articolul 8
(1) Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ - S.A. asigură urmărirea şi supravegherea tehnică a lucrărilor, recepţia la terminarea lucrărilor, conform graficului de execuţie, anexă la contractul de execuţie de lucrări, şi punerea în funcţiune a obiectivelor de investiţii şi participă împreună cu reprezentanţii beneficiarilor şi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului la recepţia la terminarea lucrărilor şi la recepţia finală la expirarea perioadei de garanţie.
(2) Supravegherea tehnico-economică a lucrărilor de construcţii se realizează de Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ - S.A. prin personal atestat, conform prevederilor legale în vigoare.
(3) Decontarea lucrărilor se face pe stadii fizice, pe baza situaţiilor de lucrări prezentate de operatorul economic care realizează investiţia, în condiţiile legii, confirmată în scris de către Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ - S.A.
Articolul 9Finanţarea proiectării, reabilitării, modernizării infrastructurii culturale şi dotarea aşezămintelor culturale din mediul rural şi mic urban se efectuează cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Articolul 10
(1) După efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor, Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ - S.A. predă beneficiarului, pe bază de protocol, conform modelului prevăzut în anexa nr. 4, obiectivul de investiţii realizat şi terenul aferent, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
(2) Protocolul al cărui model este prevăzut în anexa nr. 4 cuprinde în mod expres obligativitatea transmiterii cu titlu gratuit a obiectivului de investiţii realizat şi a terenului aferent către beneficiar.
(3) Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional urmăreşte ca beneficiarii să păstreze în timp destinaţia obiectivului de investiţii.
Articolul 11Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezentele norme metodologice.
ANEXA Nr. 1la normele metodologice DECLARAŢIE pe propria răspundere Beneficiarul, ........ ................ ........ .............., cu sediul în ........ ................ ................ ........ .........., reprezentat prin ........ ........ ..............., declar pe propria răspundere, sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice, că aşezământul cultural şi terenul aferent, situate în ........ ................ .........., predate către Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ - S.A., sunt libere de orice sarcini şi nu se află în litigiu. Data completării ........ ........ ......... Declarant, ........ ........ ............ (semnătura autorizată) ANEXA Nr. 2la normele metodologice LISTA-SINTEZĂ*) a aşezămintelor culturale propuse a fi finanţate în anul ..........

Nr. crt. Judeţul Localitatea Amplasamentul Observaţii

*) Lista-sinteză se întocmeşte de către Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ - S.A. şi este aprobată prin ordin al ministrului dezvoltării regionale şi turismului. ANEXA Nr. 3la normele metodologice Beneficiar ........ ................ ........... Nr. ......../......... Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ - S.A. Nr. ............../........ ........ PROTOCOL încheiat astăzi, ........ .............. 1. Beneficiarul, ........ ................ ................, cu sediul în ........ ........ ..............., reprezentat prin ........ ................ ..............., în calitate de predător, şi Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ - S.A., cu sediul în municipiul Bucureşti, bd. Dinicu Golescu nr. 38, în calitate de primitor, în baza Hotărârii ........ ........... nr. ............../............, am procedat la predarea-primirea unui număr de ....... amplasamente, compuse din aşezământ cultural şi terenul aferent, în suprafaţă totală de ........ ........ ............. m2, identificate potrivit Cărţii funciare nr. ............, nr. topo. ........ ..........., valoare de inventar ........ ........ ..........., după cum urmează:

Nr. crt. Amplasamentul Suprafaţa (m2) Categoria de folosinţă
TOTAL:

2. Aşezământul cultural şi terenul aferent ce se predau Companiei Naţionale de Investiţii „C.N.I.“ - S.A. sunt destinate reabilitării, modernizării şi dotării aşezământului cultural şi se dau în folosinţă gratuită pe durata realizării lucrărilor. 3. Beneficiarul, ........ ................ ........ .........., se obligă să asigure suprafeţele de teren necesare pentru depozitare şi pentru organizarea şantierului, precum şi racordurile pentru utilităţi - apă, energie, canalizare şi altele asemenea - aferente construcţiei, până la limita amplasamentului şantierului/limita de furnizare (contorizare) a utilităţilor, conform graficului de execuţie, anexă la contractul de execuţie a lucrărilor, libere de orice sarcini şi fără a se afla în litigiu. 4. Aşezământul cultural şi terenul aferent, identificate la pct. 1, fac parte din domeniul privat al statului/unităţii administrativ-teritoriale, fiind administrate de ........ ........ ..............., sunt libere de orice sarcini şi nu se află în litigiu. Prezentul protocol a fost încheiat în două exemplare cu valoare juridică egală, câte un exemplar pentru fiecare parte. Am predat Beneficiar, ........ ................ ........... Conducătorul unităţii, ........ ................ ........ .......... Am primit Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ - S.A. ........ ................ ................ ................ ........... Director general, ........ ................ ........ .............. ANEXA Nr. 4la normele metodologice Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ - S.A. Nr. ............../........ ........... Beneficiar ........ ........ ............... Nr. ..../............ PROTOCOL încheiat astăzi, ........ .............. 1. Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ - S.A., cu sediul în municipiul Bucureşti, bd. Dinicu Golescu nr. 38, sectorul 1, reprezentată prin ........ ................ ........., în calitate de predător, şi 2. Beneficiar, ........ ................ ..........., reprezentat prin ........ ................ ..........., în calitate de primitor, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 25/2001 privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii „C.N.I.“ - S.A., aprobată cu modificări prin Legea nr. 117/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Normelor metodologice privind derularea Programului prioritar naţional pentru construirea de sedii pentru aşezăminte culturale în localităţile unde nu există asemenea instituţii, precum şi pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea şi finalizarea lucrărilor de construcţie a aşezămintelor culturale de drept public din mediul rural şi mic urban - obiectivul reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale şi dotarea aşezămintelor culturale din mediul rural şi obiectivul reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale şi dotarea aşezămintelor culturale din mediul mic urban, realizat prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ - S.A., aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale şi turismului nr. 1.328/2011, am procedat la predarea-primirea imobilului situat în ........ ..............., compus din aşezământ cultural şi terenul aferent, în suprafaţă de ....... m2. Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ - S.A. transmite în mod gratuit aşezământul cultural şi terenul aferent ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ .............. . (Se menţionează beneficiarul.) Beneficiarul are obligaţia de a menţine destinaţia de aşezământ cultural o perioadă de minimum 15 ani. Beneficiarul, ........ ........ ........., se angajează să întreţină aşezământul cultural pe perioada de funcţionare. Beneficiarul, ........ ........ ........., se angajează să asigure realizarea activităţilor prevăzute în planul de activitate aprobat odată cu depunerea cererii de finanţare pentru realizarea obiectivului de investiţii. Prezentul protocol s-a încheiat ca urmare a Procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor nr. ............... din ............. şi anulează orice documente încheiate anterior între părţi. Odată cu predarea-primirea efectuată pentru imobilul sus-menţionat s-a predat beneficiarului ........ ......... şi cartea tehnică a construcţiei. Prezentul protocol de predare-primire, în conformitate cu legislaţia în vigoare, a fost încheiat în 4 exemplare cu valoare juridică egală, câte două exemplare pentru fiecare parte. Am predat Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ - S.A. Director general, ........ ................ ................ ................ Am primit Beneficiar, ........ ................ ......... Conducătorul unităţii, ........ ................ ............


SmartCity5

COMENTARII la Norma 1/2011

Momentan nu exista niciun comentariu la Norma 1 din 2011
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu