Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 9 din  9 ianuarie 2003

privind Ordinul Meritul Sportiv si Medalia Meritul Sportiv

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 74 din  5 februarie 2003


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    (1) Ordinul Meritul Sportiv si Medalia Meritul Sportiv, prevazute la art. 7 lit. A si B din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei, cu modificarile ulterioare, fac parte din categoria decoratiilor civile pe domenii de activitate.
    (2) Ordinul Meritul Sportiv este o decoratie ce se acorda atat cetatenilor romani si straini, sportivi amatori sau profesionisti, cat si cluburilor romane si straine, care au obtinut rezultate deosebite in intrecerile sportive de nivel international si national.
    (3) Medalia Meritul Sportiv este o decoratie ce se acorda cetatenilor romani si straini, sportivi amatori sau profesionisti, care au obtinut rezultate deosebite in intrecerile sportive de nivel national si local.
    Art. 2
    (1) Ordinul Meritul Sportiv se prezinta sub doua forme cu valoare ierarhica egala: insemnul si rozeta.
    (2) Insemnul Ordinului Meritul Sportiv se prezinta sub forma unei placi rotunde, cu un decupaj central in care se afla fixata replica miniaturala a statuii antice a discobolului.
    Art. 3
    (1) Medalia Meritul Sportiv se prezinta sub o singura forma: insemnul.
    (2) Insemnul Medaliei Meritul Sportiv este o piesa circulara, confectionata din tombac, pe care este redata, in basorelief, replica miniaturala a statuii antice a discobolului.
    Art. 4
    Regulamentele privind descrierea si modul de acordare a Ordinului Meritul Sportiv si a Medaliei Meritul Sportiv, pentru fiecare clasa, precum si modelul desenat sunt prevazute in anexele nr. 1 - 4, care fac parte integranta din prezenta lege.
    Art. 5
    (1) Ordinul Meritul Sportiv si Medalia Meritul Sportiv se confera de Presedintele Romaniei prin decret, pe baza propunerilor de decorare individuale facute, potrivit art. 4 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 29/2000, cu modificarile ulterioare, de catre ministrul de resort pentru persoanele din domeniul sau de activitate.
    (2) Propunerile nominale pentru conferirea Ordinului Meritul Sportiv si a Medaliei Meritul Sportiv sunt avizate de Cancelaria Ordinelor, in conformitate cu art. 5 din Legea nr. 29/2000, cu modificarile ulterioare.
    (3) Presedintele Romaniei poate sa confere Ordinul Meritul Sportiv si Medalia Meritul Sportiv si din proprie initiativa, cu exceptia clasei I, in conformitate cu art. 4 alin. (3) din Legea nr. 29/2000, cu modificarile ulterioare.
    Art. 6
    Ordinul Meritul Sportiv se poate acorda nelimitat pentru toate clasele.
    Art. 7
    Ordinul Meritul Sportiv cuprinde 3 clase. Ierarhia in ordine descrescatoare este urmatoarea:
    a) clasa I;
    b) clasa a II-a;
    c) clasa a III-a.
    Art. 8
    Medalia Meritul Sportiv cuprinde 3 clase. Ierarhia in ordine descrescatoare este urmatoarea:
    a) clasa I;
    b) clasa a II-a;
    c) clasa a III-a.
    Art. 9
    Medalia Meritul Sportiv se poate acorda nelimitat pentru toate clasele.
    Art. 10
    (1) Atestarea Ordinului Meritul Sportiv si a Medaliei Meritul Sportiv se face printr-un brevet, in conformitate cu art. 24 din Legea nr. 29/2000, cu modificarile ulterioare.
    (2) Brevetele pentru Ordinul Meritul Sportiv sunt validate, pentru clasa a III-a si a II-a, prin parafa Presedintelui Romaniei, iar pentru clasa I, prin semnatura autografa a Presedintelui Romaniei. Brevetele pentru toate clasele sunt contrasemnate autograf de ministrul de resort si de cancelarul ordinelor, in conformitate cu art. 26 lit. b) din Legea nr. 29/2000, cu modificarile ulterioare.
    (3) Brevetele pentru Medalia Meritul Sportiv sunt validate, pentru clasa a III-a si a II-a, prin parafa ministrului de resort si semnatura cancelarului ordinelor, iar pentru clasa I, prin semnatura ministrului de resort si semnatura cancelarului ordinelor, in conformitate cu art. 28 din Legea nr. 29/2000, cu modificarile ulterioare.
    Art. 11
    Membrii Ordinului Meritul Sportiv, indiferent de clasa pe care o au, sunt numiti "Cavaleri ai Ordinului Meritul Sportiv".
    Art. 12
    (1) Ziua Ordinului Meritul Sportiv se sarbatoreste la data de 2 mai.
    (2) Cu prilejul Zilei Ordinului Meritul Sportiv, ministerul de resort si celelalte institutii autonome abilitate sa faca propuneri de decorare organizeaza, cu sprijinul Cancelariei Ordinelor, intrunirea Cavalerilor Ordinului Meritul Sportiv.
    Art. 13
    Persoanele decorate cu Ordinul Meritul Sportiv clasa I, in cazul in care decernarea ordinului nu a fost facuta direct de seful statului, pot solicita, prin Cancelaria Ordinelor, dreptul de a fi primite in audienta la Presedintele Romaniei pentru a-i multumi personal. In functie de programul Presedintelui Romaniei, Cancelaria Ordinelor va organiza audienta personala sau in grup a celor decorati.
    Art. 14
    (1) Calitatea de membru al Ordinului Meritul Sportiv se poate pierde in conditiile prevazute la art. 52 din Legea nr. 29/2000, cu modificarile ulterioare.
    (2) Pentru judecarea faptelor dezonorante, care aduc prejudicii morale membrilor ordinului, altele decat cele ce au dus la condamnarea membrilor Ordinului Meritul Sportiv la o pedeapsa privativa de libertate prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, se constituie un consiliu de onoare, in conformitate cu art. 53 din Legea nr. 29/2000, cu modificarile ulterioare.
    Art. 15
    (1) Consiliul de onoare al Ordinului Meritul Sportiv este compus din 5 membri, astfel: un membru din clasa a III-a si cate doi membri din clasele a II-a si I. Presedinte al consiliului de onoare va fi, de regula, cel mai in varsta membru din clasa I.
    (2) Consiliul de onoare se constituie sau se alege cu prilejul Zilei Ordinului Meritul Sportiv, pe termen de 5 ani, de cavalerii acestui ordin.
    (3) Pot fi realesi pentru o noua perioada 3 dintre membrii consiliului de onoare, dintre care cel putin unul din clasele inferioare.
    (4) Ministerul de resort va pune la dispozitie spatii adecvate desfasurarii activitatii consiliului de onoare.
    Art. 16
    (1) Cavalerii Ordinului Meritul Sportiv pot semnala consiliului de onoare fapte comise de alti membri ai ordinului, considerate ca aduc prejudicii morale acestora.
    (2) Ca urmare a sesizarii, se convoaca consiliul de onoare si persoana invinuita, in termen de maximum 30 de zile de la sesizare.
    (3) Cavalerii ordinului pot semnala si direct Cancelariei Ordinelor fapte comise de alti membri ai ordinului, considerate ca aduc prejudicii morale acestora. Ca urmare a sesizarii, Cancelaria Ordinelor convoaca consiliul de onoare si persoana invinuita, in termen de maximum 45 de zile de la sesizare.
    (4) In cazul in care persoana invinuita nu se prezinta la termenul fixat, consiliul de onoare o convoaca la alt termen, iar in cazul neprezentarii si a doua oara, cazul va fi judecat in lipsa.
    (5) Consiliul de onoare delibereaza si decide dupa cercetarea cazului, dar nu mai tarziu de 60 de zile de la prima intrunire pentru cazul respectiv. Daca faptele aduse la cunostinta sunt intemeiate, consiliul de onoare poate propune Cancelariei Ordinelor retragerea decoratiei.
    (6) Retragerea decoratiilor se face prin decret semnat de Presedintele Romaniei, la propunerea Cancelariei Ordinelor, cu aplicarea art. 59 din Legea nr. 29/2000, cu modificarile ulterioare.
    Art. 17
    Consiliul de onoare al Ordinului Meritul Sportiv judeca si faptele socotite dezonorante ale persoanelor decorate cu Medalia Meritul Sportiv. In acest caz, in consiliul de onoare sunt cooptati pentru cauza in speta si doi titulari ai medaliei, care vor avea drept de vot deliberativ, in conformitate cu art. 55 alin. (1) din Legea nr. 29/2000, cu modificarile ulterioare.
    Art. 18
    Sumele necesare confectionarii insemnelor, rozetelor, brevetelor si cutiilor decoratiilor Ordinului Meritul Sportiv si Medaliei Meritul Sportiv vor fi asigurate din bugetul aprobat anual Administratiei Prezidentiale.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 26 noiembrie 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                     PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                             VALER DORNEANU

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 12 decembrie 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                        p. PRESEDINTELE SENATUI,
                            DORU IOAN TARACILA

    ANEXA 1

                               REGULAMENT
    privind descrierea si acordarea Ordinului Meritul Sportiv

    Art. 1
    Ordinul Meritul Sportiv se acorda pe viata.
    Art. 2
    Ordinul Meritul Sportiv se acorda nelimitat si este impartit in clase, astfel:
    a) clasa a III-a;
    b) clasa a II-a;
    c) clasa I.
    Art. 3
    (1) Insemnul clasei a III-a a Ordinului Meritul Sportiv se prezinta sub forma unei placi rotunde cu diametrul de 45 mm si grosimea de 4 mm si este confectionat din argint cu titlul de 800 la mie, avand central un decupaj circular cu diametrul de 27 mm.
    (2) Pe avers, in decupajul central, este fixata replica miniaturala a statuii antice a discobolului, inalta de 27 mm si groasa de 6 mm. Pe marginea placii, sub forma inelara, este redata in basorelief o cununa din frunze de laur emailate verde si cu fructele emailate rosu, lata de 7 mm, care este legata de patru ori, incrucisat, cu o panglica lata de 6 mm si emailata in culorile tricolorului: albastru, galben, rosu.
    (3) Pe revers, in decupajul central, este redata fata opusa a replicii miniaturale a statuii antice a discobolului. In partea superioara a placii, sub forma circulara, este inscris: "1966 MERITUL SPORTIV 2000", reprezentand date istorice privind Ordinul Meritul Sportiv. In partea inferioara a placii este inscris, cu litere italice: "MENS SANA IN CORPORE SANO". Literele si cifrele sunt emailate albastru; cele din partea superioara a placii sunt inalte de 5 mm, iar cele italice din partea inferioara sunt inalte de 4 mm; inscrisul din partea superioara este separat de inscrisul din partea inferioara printr-o steluta albastra.
    (4) Insemnul este surmontat de o sfera perforata cu diametrul de 6 mm, la care se ataseaza un inel cu diametrul de 20 mm prin care se petrece panglica. Pe reversul sferei este poansonat titlul argintului.
    (5) Panglica din rips moarat albastru deschis este lata de 40 mm si inalta de 50 mm si are pe centru o banda de culoare galbena, lata de 10 mm, iar la margine, trei dungi de 1 mm fiecare, in culorile tricolorului: albastru, galben, rosu.
    (6) Pentru persoanele de sex feminin, panglica este pliata sub forma de funda si are lungimea de 120 mm.
    (7) Rozeta se prezinta sub forma unei panglici dreptunghiulare din rips, lunga de 16 mm si lata de 6 mm, avand dimensiunile benzilor colorate ale panglicii reduse la 40% . Pe spate are un sistem de prindere.
    Art. 4
    Insemnul clasei a II-a a Ordinului Meritul Sportiv are caracteristicile generale ale insemnului clasei a III-a a Ordinului Meritul Sportiv, cu urmatoarele particularitati:
    a) diametrul insemnului este de 56 mm si are grosimea de 5 mm; este confectionat din argint cu titlul de 800 la mie, aurit;
    b) replica miniaturala a statuii antice a discobolului are inaltimea de 34 mm si grosimea de 7 mm;
    c) pe revers, literele si cifrele din partea superioara a placii sunt inalte de 6 mm, iar cele din partea inferioara sunt inalte de 5 mm;
    d) insemnul este surmontat de un cilindru cu diametrul de 6 mm si lungimea de 7 mm, prin care trece un inel circular cu diametrul de 10 mm, de care se prinde un inel oval inalt de 30 mm si lat de 4 mm; pe reversul cilindrului este poansonat titlul argintului;
    e) panglica este lata de 45 mm si are lungimea reglabila pentru a fi adaptata la circumferinta gatului; latimea benzii galbene este de 12 mm, iar firele albastru, galben si rosu au fiecare latimea de 1 mm;
    f) rozeta este formata din rozeta clasei a III-a, peste care se aplica un tambur din rips cu diametrul de 10 mm si inaltimea de 6 mm, avand dimensiunile benzilor colorate ale panglicii reduse la 40%; pe spate are un sistem de prindere.
    Art. 5
    Insemnul clasei I a Ordinului Meritul Sportiv este compus din: insemnul propriu-zis si placa clasei I.
    Art. 6
    (1) Insemnul propriu-zis al clasei I a Ordinului Meritul Sportiv este identic cu insemnul clasei a II-a a Ordinului Meritul Sportiv si este confectionat din argint cu titlul de 925 la mie, aurit.
    (2) Rozeta clasei I este formata prin suprapunerea tamburului rozetei clasei a II-a peste o panglica dreptunghiulara lunga de 16 mm si lata de 6 mm, din fir argintiu.
    Art. 7
    Placa insemnului clasei I a Ordinului Meritul Sportiv are forma unei stele romboidale cu raze reliefate, cu inaltimea de 80 mm si latimea de 72 mm, si este confectionata din argint cu titlul de 925 la mie. Pe placa, central, este aplicat insemnul propriu-zis avers al clasei I. Pe revers, intr-un medalion central, sunt poansonate numele firmei producatoare si titlul argintului. Pe spate placa are un sistem de prindere.
    Art. 8
    (1) Cutia care contine decoratia este imbracata in piele mata albastru deschis si in interior este captusita cu plus galben.
    (2) Pe capacul cutiei sunt imprimate auriu stema Romaniei, denumirea si clasa ordinului.
    Art. 9
    (1) Ordinul Meritul Sportiv se poarta, de regula, cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei si al celorlalte sarbatori nationale sau religioase, cu ocazia Zilei Ordinului si la diferite manifestari sportive la care cei decorati iau parte ca invitati de onoare.
    (2) Clasa a III-a a Ordinului Meritul Sportiv se poarta pe partea stanga a pieptului.
    (3) Insemnul clasei a II-a si insemnul propriu-zis al clasei I a Ordinului Meritul Sportiv se poarta la gat, cu panglica prinsa sub cravata, insemnul fiind vizibil la 50 mm in partea stanga, sub nodul cravatei.
    (4) Placa clasei I se poarta pe partea stanga a pieptului.
    (5) Se poarta intotdeauna numai insemnul clasei celei mai inalte a Ordinului Meritul Sportiv care a fost conferita.
    (6) Rozeta Ordinului Meritul Sportiv se poate purta zilnic, dar numai rozeta clasei celei mai inalte. Rozeta se poarta la butoniera de la reverul stang al hainei sau al taiorului.
    (7) La clasa a III-a bareta se prinde pe panglica decoratiei, iar la clasa a II-a bareta se prinde imediat deasupra inelului insemnului.
    Art. 10
    (1) Conferirea Ordinului Meritul Sportiv se face incepand cu clasa a III-a, cu exceptia primei promotii a Ordinului Meritul Sportiv si a sportivilor care castiga o medalie olimpica.
    (2) Rezultate identice sau apropiate celor care au dus la decorarea cu clasele a III-a sau a II-a pot fi rasplatite prin acordarea inca a uneia sau a doua decoratii in aceeasi clasa, in acest caz conferindu-se numai bareta corespunzatoare insemnului clasei primite anterior, care se ataseaza pe panglica.
    (3) Decorarea anterioara cu Medalia Meritul Sportiv este un factor pozitiv de care se va tine seama la propunerile de acordare a Ordinului Meritul Sportiv, dar nu este obligatorie obtinerea unei medalii sau parcurgerea ierarhiei medaliei pentru conferirea ordinului.
    (4) Propunerile de conferire trebuie sa tina seama de criteriile stabilite in prezentul regulament, inclusiv pentru prima promotie de decorare.
    (5) Conferirea directa a claselor superioare si a baretelor la prima promotie se face ca urmare a unei insumari de merite deosebite, care ar fi putut conduce la acordarea de clase succesive.
    Art. 11
    (1) Bareta pentru clasa a III-a si a II-a ale ordinului Meritul Sportiv, acordata la cea de-a doua si a treia decorare, se prezinta sub forma unei ramuri de palmier, lunga de 33 mm si lata de 7 mm, si este confectionata din argint cu titlul de 925 la mie.
    (2) Clasa a III-a si a II-a ale Ordinului Meritul Sportiv se pot acorda de cel mult trei ori, respectiv o data ordinul propriu-zis si de doua ori cate o bareta.
    Art. 12
    (1) Cutia in care se pastreaza bareta este imbracata in piele mata albastru deschis si in interior este captusita cu plus galben.
    (2) Pe capacul cutiei este imprimat auriu cuvantul "BARETA".
    Art. 13
    Sportivii castigatori ai unei medalii olimpice vor fi decorati astfel:
    a) pentru o medalie olimpica de bronz - cu clasa a III-a si doua barete;
    b) pentru o medalie olimpica de argint - cu clasa a II-a si o bareta;
    c) pentru o medalie olimpica de aur - cu clasa I.
    Art. 14
    (1) Conferirea unei clase superioare duce automat la radierea numelui persoanei respective din evidenta clasei inferioare, locul devenind vacant.
    (2) Insemnul clasei inferioare ramane in posesia celui decorat.
    Art. 15
    (1) Ordinul Meritul Sportiv este o decoratie ce se acorda cetatenilor romani, sportivi amatori sau profesionisti, antrenori, manageri ai unor cluburi sportive sau organizatori de intreceri sportive, precum si alti specialisti, care au merite sportive deosebite in diferite discipline sportive, in promovarea sportului sau in asigurarea unor conditii optime de desfasurare a intrecerilor sportive de nivel international si national.
    (2) Prin merite sportive deosebite, in sensul prezentului regulament, se intelege:
    a) castigarea, individual sau in cadrul unor echipe reprezentative romanesti, de club sau nationale, a unor concursuri cu participare internationala - regionala, continentala, mondiala sau olimpica;
    b) obtinerea, individual sau in cadrul unor echipe, a unor rezultate cu totul deosebite la nivel national;
    c) pregatirea sportivilor care au castigat concursuri internationale sau au obtinut rezultate de exceptie in concursuri nationale;
    d) promovarea diverselor discipline sportive cu atragerea unui numar cat mai mare de tineri;
    e) organizarea in Romania a unor concursuri sportive de prestigiu;
    f) afirmarea pe plan intern si international prin masurile de prevenire a dopajului si a altor practici neregulamentare;
    g) promovarea unor masuri deosebite in prevenirea si combaterea violentei din domeniul sportului si exercitarea autoritatii disciplinare.
    (3) Ordinul Meritul Sportiv se poate acorda si unor persoane fizice sau persoane juridice constituite in structuri sportive, respectiv: asociatii sportive, cluburi sportive de drept public si privat, inclusiv cele organizate ca societati comerciale, federatiile sportive nationale si Comitetul Olimpic Roman, care au obtinut rezultate sportive de exceptie.
    (4) Ordinul Meritul Sportiv se poate acorda si unor cetateni straini sau cluburi sportive din strainatate, care au avut rezultate sportive cu totul deosebite si au contribuit la dezvoltarea activitatilor sportive in Romania.
    Art. 16
    In termen de 30 de zile de la publicarea legii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, ministerul de resort, in colaborare cu celelalte autoritati ale administratiei publice locale, cu institutiile de cercetare si cu unitatile de invatamant si sanitare de specialitate, precum si cu organismele neguvernamentale de profil, va elabora, in baza art. 13 si 15, reglementari specifice, aprobate prin ordin al ministrului de resort, in care se vor detalia conditiile in care se confera Ordinul Meritul Sportiv.

    ANEXA 2

                             REGULAMENT
    privind descrierea si acordarea Medaliei Meritul Sportiv

    Art. 1
    Medalia Meritul Sportiv se acorda pe viata.
    Art. 2
    Medalia Meritul Sportiv se acorda nelimitat si este impartita in clase astfel:
    a) clasa a III-a;
    b) clasa a II-a;
    c) clasa I.
    Art. 3
    (1) Insemnul Medaliei Meritul Sportiv se prezinta sub forma unei piese circulare cu diametrul de 38 mm si este confectionat din tombac.
    (2) Pe avers central, este redata in basorelief replica miniaturala a statuii antice a discobolului, vazuta din fata, inalta de 30,5 mm, inconjurata cu o cununa din frunze de laur, lata de 6 mm. Cununa este legata de patru ori cu o panglica incrucisata in culorile tricolorului romanesc.
    (3) Pe revers medalia este lisa. In partea superioara a placii este inscris: "1966 MERITUL SPORTIV 2000", reprezentand date istorice privind Medalia Meritul Sportiv. In partea inferioara stanga este redata in basorelief o ramura de laur si este inscris cu litere italice: "MENS SANA IN CORPORE SANO". Literele si cifrele din partea superioara sunt inalte de 4 mm, iar cele din partea inferioara sunt inalte de 3 mm.
    (4) Insemnul este surmontat de o sfera fixa cu diametrul de 5 mm, la care se ataseaza un inel cu diametrul de 18 mm, prin care se petrece panglica.
    (5) Panglica din rips moarat albastru deschis este lata de 35 mm, are inaltimea de 50 mm si are pe centru doua benzi galbene, late fiecare de 4,5 mm, separate de cate o dunga albastra, galbena si rosie, late fiecare de cate 1 mm.
    (6) Pentru persoanele de sex feminin, panglica este pliata sub forma de funda si are lungimea de 100 mm.
    (7) Bareta pentru cea de-a doua sau a treia decorare in aceeasi clasa este sub forma unei ramuri de palmier, lunga de 29 mm si lata de 6 mm, si este confectionata din tombac in culorile clasei respective.
    Art. 4
    Deosebirea dintre clase este urmatoarea:
    a) clasa a III-a este aramita;
    b) clasa a II-a este argintata;
    c) clasa I este placata cu aur.
    Art. 5
    (1) Cutia in care se pastreaza medalia este din carton imbracat in pergamoid albastru deschis si este captusita cu matase galbena.
    (2) Pe capacul cutiei sunt imprimate argintiu denumirea si clasa medaliei.
    Art. 6
    (1) Medalia Meritul Sportiv se poarta, de regula, cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei si al celorlalte sarbatori nationale sau religioase, cu ocazia Zilei Ordinului si la diferite manifestari sportive la care cei decorati iau parte ca invitati de onoare.
    (2) Medalia Meritul Sportiv, indiferent de clasa, se poarta pe partea stanga a pieptului.
    (3) Se poarta intotdeauna numai insemnul clasei celei mai inalte a Medaliei Meritul Sportiv care a fost conferita.
    Art. 7
    (1) Conferirea Medaliei Meritul Sportiv se face incepand cu clasa a III-a, cu exceptia primei promotii a Medaliei Meritul Sportiv care se poate acorda in toate clasele, pe baza rezultatelor sportive deosebite avute.
    (2) Rezultate identice sau apropiate celor care au dus la decorarea cu o clasa a Medaliei Meritul Sportiv pot fi rasplatite prin acordarea inca a uneia sau a doua decoratii in aceeasi clasa, in acest caz conferindu-se numai bareta corespunzatoare insemnului clasei primite anterior, care se ataseaza pe panglica.
    (3) Propunerile de conferire trebuie sa tina seama de criteriile stabilite in prezentul regulament, inclusiv pentru prima promotie de decorare.
    (4) Conferirea directa a claselor superioare si a baretelor la prima promotie se face ca urmare a unei insumari de merite deosebite, care ar fi putut conduce la acordarea de clase succesive.
    Art. 8
    (1) Bareta la cea de-a doua si a treia decorare cu aceeasi clasa a Medaliei Meritul Sportiv se prezinta sub forma unei ramuri de palmier, lunga de 29 mm si lata de 6 mm, si este confectionata din tombac in culorile clasei respective.
    (2) Fiecare clasa a Medaliei Meritul Sportiv se poate acorda de cel mult trei ori, respectiv o data medalia propriu-zisa si de doua ori cate o bareta.
    Art. 9
    (1) Cutia in care se pastreaza bareta este din carton, imbracata in pergamoid albastru deschis si este captusita cu matase galbena.
    (2) Pe capacul cutiei este imprimat argintiu cuvantul "BARETA".
    Art. 10
    (1) Conferirea unei clase superioare duce automat la radierea numelui persoanei respective din evidenta clasei inferioare.
    (2) Insemnul clasei inferioare ramane in posesia celui decorat.
    Art. 11
    (1) Medalia Meritul Sportiv este o decoratie ce recompenseaza cetatenii romani, sportivi amatori sau profesionisti, antrenori, manageri ai unor cluburi sportive sau organizatori de intreceri sportive, precum si alti specialisti care au merite sportive deosebite in diferite discipline sportive, in promovarea sportului sau in asigurarea unor conditii optime de desfasurare a intrecerilor sportive de nivel national si local.
    (2) Prin merite sportive deosebite, in sensul prezentului regulament, se intelege:
    a) castigarea, individual sau in cadrul unor echipe, a locurilor I, II si III la concursuri nationale;
    b) pregatirea sportivilor sau a echipelor care au castigat concursurile mentionate la lit. a);
    c) organizarea unor jocuri si concursuri sportive cu atragerea unui numar cat mai mare de persoane;
    d) sprijinirea, prin toate formele, a activitatilor sportive.
    (3) Medalia Meritul Sportiv se poate acorda si unor cetateni straini care au avut rezultate sportive deosebite sau au contribuit la dezvoltarea activitatilor sportive in Romania.
    Art. 12
    In termen de 30 de zile de la publicarea legii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, ministerul de resort, in colaborare cu celelalte autoritati ale administratiei publice locale, cu institutiile de cercetare si cu unitatile de invatamant si sanitare de specialitate, precum si cu organismele neguvernamentale de profil vor elabora, in baza art. 11, reglementari specifice, aprobate prin ordin al ministrului de resort, in care se vor detalia conditiile in care se confera Medalia Meritul Sportiv.

    ANEXA 3

                 Modelul desenat al Ordinului MERITUL SPORTIV

    Figura 1 - Modelul desenat al Ordinului MERITUL SPORTIV, clasa a III-a, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 74 din 5 februarie 2003, la pagina 5.

    Figura 2 - Modelul desenat al Ordinului MERITUL SPORTIV, clasa a II-a, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 74 din 5 februarie 2003, la pagina 5.

    Figura 3 - Modelul desenat al Ordinului MERITUL SPORTIV, clasa I, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 74 din 5 februarie 2003, la pagina 6.

    ANEXA 4

                Modelul desenat al Medaliei MERITUL SPORTIV

    Figura 4 - Modelul desenat al Medaliei MERITUL SPORTIV, clasa a III-a, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 74 din 5 februarie 2003, la pagina 7.

    Figura 5 - Modelul desenat al Medaliei MERITUL SPORTIV, clasa a II-a, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 74 din 5 februarie 2003, la pagina 7.

    Figura 6   Modelul desenat al Medaliei MERITUL SPORTIV, clasa I, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 74 din 5 februarie 2003, la pagina 7.SmartCity5

COMENTARII la Legea 9/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 9 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 428 2006
    Stimate domn / ma, Fericirea zilei! Sunt Jeannie Tucker, un creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale cu o dobândă scăzută de 3%. Știu că există o mulțime de familii de acolo care trăiesc cu plata pentru a plăti cecul și alte care nu pot avea grijă de obligațiile lor financiare și din acest motiv, sunt aici pentru restaurare financiară. Ofer o gamă largă de servicii financiare, care include: Planificare de afaceri, Finanțe comerciale și de dezvoltare, Proprietăți și credite ipotecare, Împrumuturi de consolidare a creanțelor, Împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi private, Refinanțare la domiciliu, Împrumuturi hoteliere, împrumuturi pentru studenți etc. Răspundeți imediat prin e-mail de mai jos pentru mai multe informatii. E-mail: jeannietuckerfinancialservice@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 44 2020
    BUNA!!! Aveți nevoie de asistență financiară? O mulțime de oameni sunt acolo în căutare de ajutor financiar, dar nu știu cum să facă asta. Știți că puteți solicita un împrumut și puteți obține un împrumut în mai puțin de 24 de ore pentru a vă rezolva situația financiară? o mulțime de oameni consideră că este atât de dificil să obțină un împrumut de la băncile lor locale sau de la alte instituții financiare datorită ratei dobânzii ridicate, garanțiilor insuficiente, raportului datoriei / veniturilor, scorului creditului scăzut sau din alte motive. Nu mai așteptați în jur! La NoviCap, oferim soluții de finanțare. Oferim tot felul de împrumuturi, oferim opțiuni de împrumut flexibile și multiple, inclusiv împrumuturi garantate și negarantate, împrumuturi pe termen lung și pe termen scurt, adaptate nevoilor dvs. financiare. Pentru întrebări - Trimiteți un e-mail la (novicapfinancialservices@gmail.com sau WhatsApp prin: +31642117819) ne străduim să facem împrumuturile ușoare, convenabile și accesibile. Serviciul nostru este foarte rapid, de încredere și de încredere și puteți împrumuta până la 20 de milioane de euro la o dobândă subvenționată de 2,5% pe an. Suntem compania potrivită de a contacta atunci când aveți nevoie urgentă de împrumut. Puteți solicita un împrumut oricând și oriunde, la propriul loc convenabil, folosind telefonul sau laptopul, tot ce trebuie să faceți este să ne contactați prin intermediul Email: (novicapfinancialservices@gmail.com) OR Scrie-ne pe WhatsApp prin: +31642117819. Suntem întotdeauna încântați să oferim sprijin financiar. Oferim servicii de împrumut de 24 de ore la nivel mondial.
ANONIM a comentat Hotărârea 130 2013
    Aveți nevoie de un împrumut pentru datorii pentru a plăti facturile? Preia controlul datoriei tale astăzi Disponibil acum Oferta de împrumut pentru extinderea afacerii? Aveți nevoie de un împrumut pentru a plăti facturile? Ai nevoie de împrumut? Ai nevoie de împrumut personal? Împrumut pentru extinderea afacerii? Înființare în afaceri, Educație, Împrumut pentru consolidarea datoriilor Împrumuturi cu bani grei Împrumut pentru orice lucru? Oferim împrumut cu o dobândă scăzută de 3% Împrumut fără cec de credit, e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 6 2020
    Bună tuturor, aici vine un împrumut accesibil care îți va schimba definitiv viața și o dovadă a modului în care am primit un împrumut pentru a-mi schimba viața de familie muritoare. Ma numesc doamna Clancy Dexter. Locuiesc în Florida SUA și sunt azi o femeie fericită? M-am gândit că orice creditor poate schimba viața lui Brock și a familiei mele, voi trimite pe oricine îi caută un împrumut. Mi-au oferit fericirea mea și familiei mele. Mi-a luat un împrumut de 250.000 USD pentru a-mi începe din nou viața ca văduvă cu trei copii. Am mers la această companie, care a împrumutat un credit onest și temător de Dumnezeu, care m-a ajutat să obțin un împrumut de 250.000 USD. . Dolar, ei sunt de fapt temători de Dumnezeu care lucrează cu o companie de creditare de renume. Dacă aveți nevoie de un împrumut și sunteți sigur 100% de rambursare, contactați-le și anunțați-le că doamna Clancy vi le-a oferit. Contact pe e-mail: happyday99loanfirm@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 421 2020
    Ai mare nevoie de ajutor financiar? Căutați un împrumut care să vă ajute în aceste momente critice? Aveți nevoie de un împrumut pentru a vă susține afacerea? Trimiteți acum un e-mail la Lookoutrelief@gmail.com și obțineți împrumuturi promoționale fără dobândă ..
ANONIM a comentat Decizia 45 2020
    ATENȚIE SUNTI NEVOIE DE ÎMPRUMUT PERSONAL / ÎMPRUMUT DE INVESTIȚIE / FINANȚARE PENTRU AFACERI ??? Email: goodnewsloancompany7@gmail.com Serviciile noastre includ următoarele de mai jos ______________________________________________________ * Împrumuturi personale * Împrumuturi pentru camioane și mașini * Credite pentru consolidarea datoriilor * Împrumuturi pentru studenți * Împrumuturi pentru casă și hotel * împrumuturi pentru căsătorie și sărbătoare * Împrumuturi pentru agricultură și fermă * Împrumuturi de pornire a afacerilor sau împrumuturi de extindere a afacerilor. Oferim toate tipurile de împrumuturi Suntem consultanți financiari care se ocupă de finanțele internaționale pentru orice cantitate de instrumente bancare. Avem accesul / contactele pentru a ridica de la 10 mii dolari la 700 milioane dolari. Am readus la viață industriile aflate în dificultate și ne-am întors idei de afaceri bune, oferind fonduri pentru demararea lor. Avem o rețea de investitori care sunt dispuși să ofere fonduri pentru orice persoană și organizații pentru a începe activitatea și operațiunile. Compania noastră a înregistrat o serie de progrese în furnizarea de servicii financiare de primă calitate clienților noștri, în special în domeniul sindicalizării împrumuturilor și al furnizării de capital pentru persoane fizice și companii. Oferim împrumuturi pentru sectorul public și individual care au nevoie de asistență financiară cu o dobândă scăzută de 2%. Credit acceptabil, Termenii și condițiile sunt foarte simpli și atenți, suntem un grup de profesioniști cu împrumut energetic și cu experiență, cu cunoștințe minuțioase ale piețelor financiare, ne angajăm să oferim clienților și furnizorilor noastre forme simple și competitive de soluții financiare pentru toți utilizatori de afaceri. Cred că s-ar putea să vă intereseze să inițiați o afacere nouă care are nevoie de finanțare sau să extindă sfera afacerilor dvs. deja existente, investitorii noștri sunt, de asemenea, interesați de finanțare / parteneriat și gata să investească o sumă mare în comercianții care sunt gata să dovedească expertiza lor în noua industrie, cu compania noastră de împrumuturi de încredere și alte BANE TOP PRIME AAA precum Bank of America, HSBC, Lloyds, Wells Fargo, The Best Banks for SBA Credit și multe altele. Nu veți regreta nimic în această tranzacție de împrumut, deoarece vă voi face fericit prin e-mail {goodnewsloancompany7@gmail.com} obținerea unui împrumut de la această companie este 100% contact garantat și garantat prin e-mail goodnewsloancompany7@gmail.com Salutari Goodnewsloancompany Contact telefonic: +1 (860)866-4085 E-mail: goodnewsloancompany7@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut pentru toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 9 2002
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Legea 428 2006
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Legea 253 2010
    We are Ireland based major/Direct providers of Fresh Cut BG, SBLC, POF, MTN, Bonds and CDs and this financial instruments are specifically for lease and sale.We are one of the leading Financial instrument providers with offices all over Europe. we always deliver on time and precision as Set forth in the agreement. You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs, project financing, Credit line enhancement, Corporate Loans (Business Start-up Loans or Business Expansion Loans), Equipment Procurement Loans (Industrial Equipment, Air crafts, Ships, etc.) as well as other financial instruments issued from AAA Rated bank such as HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank London, Deutsche Bank AG Frankfurt, Barclays Bank , Standard Chartered Bank and others on lease at the lowest available rates depending on the face value of the instrument needed, Our Terms and Conditions are reasonable. DESCRIPTION OF INSTRUMENTS: 1. Instrument: Bank Guarantee (BG)/SBLC (Appendix A) 2. Total Face Value: 10M MIN to 50B MAX USD or Euro 3. Issuing Bank: HSBC, Deutsche Bank Frankfurt, UBS or any Top 25 . 4. Age: One Year, One Day 5. Leasing Price: 4+ 2% 6. Sale Price: 32+2% 7. Delivery by SWIFT . 8. Payment: MT103-23 9. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days. If you have need for Corporate loans, International project funding, etc. or if you have a client that requires funding for his project or business, We are also affiliated with lenders who specialize on funding against financial instruments, such as BG, SBLC, POF or MTN, we fund 100% of the face value of the financial instrument. Inquiries from agents/ brokers/ intermediaries are also welcomed; do get back to us if you are interested in any of our services and for quality service. Name : Finn Walsh E-mail : everydayfinancedesignated@gmail.com Skype id : everydayfinancedesignated@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu