Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 9 din  8 martie 1993

pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord privind infiintarea de centre de cultura si functionarea lor, incheiat la Bucuresti la 22 februarie 1991

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 58 din 19 martie 1993


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se ratifica Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord privind infiintarea de centre de cultura si functionarea lor, incheiat la Bucuresti la 22 februarie 1991.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 8 septembrie 1992, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                PRESEDINTELE SENATUI
              prof. univ. OLIVIU GHERMAN

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 22 februarie 1993, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

           PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                    ADRIAN NASTASE

                                ACORD
intre Guvernul Romaniei si Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord privind infiintarea de centre de cultura si functionarea lor

    Guvernul Romaniei si Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord (numite in continuare parti),
    recunoscand interesul reciproc al popoarelor roman si britanic de a cunoaste mai bine valorile umane si cultura celuilalt,
    decise sa aplice prevederile Actului final al Conferintei pentru Securitate si Cooperare in Europa din 1 august 1975 si ale Cartei de la Paris a C.S.C.E. pentru o noua Europa, adoptata la 21 noiembrie 1990,
    in conformitate cu Acordul dintre parti privind colaborarea in domeniile educatiei, stiintei si culturii din 15 iunie 1978 (numita in continuare acordul cultural),
    au cazut de acord, dupa cum urmeaza:

    Art. 1
    (1) Fiecare parte poate stabili pe teritoriul celeilalte parti centre culturale si de informatii (numite in continuare centre culturale).
    (2) Centrele culturale sunt stabilite in capitala tarii fiecarei parti si, cu acordul partii primitoare, in alte localitati din teritoriul acelei tari.
    Art. 2
    (1) Centrele culturale vor acorda sprijin in aplicarea acordului cultural si a altor programe relevante de colaborare.
    (2) Activitatile centrelor culturale vor avea ca obiectiv intarirea relatiilor dintre cele doua tari prin schimburi si raspandirea directa in public a informatiilor si cunostintelor, in mod deosebit in domeniile culturii si artei, educatiei, stiintei si tehnologiei, presei si comunicatiei prin mijloace audiovizuale.
    Art. 3
    (1) Activitatea Centrului cultural roman din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord va fi condusa de o institutie ce va fi stabilita ulterior de partea romana si notificata pe cale diplomatica partii britanice. Activitatea Centrului cultural britanic din Romania va fi condusa de catre Consiliul Britanic ca agent desemnat al guvernului Majestatii Sale pentru activitati culturale in Romania.
    (2) Centrele culturale romane se vor numi Central Cultural Roman, iar centrele culturale britanice se vor numi Consiliul Britanic. Aceste titluri pot fi utilizate pe frontispiciile cladirilor lor, in corespondenta, precum si in materialele informative si publicitare ale centrelor.
    (3) Fiecare parte va asigura functionarea normala a centrelor culturale ale celeilalte parti si va depune toate eforturile pentru a asigura securitatea personalului si a incaperilor centrelor.
    Art. 4
    (1) Partile vor garanta accesul liber si nestanjenit al publicului in spatiile centrelor culturale si la activitatile lor, atunci cand se desfasoara in alta parte. Ele vor asigura posibilitatea ca centrele culturale sa faca publicitate activitatii lor pe toate caile disponibile.
    (2) Centrele culturale pot stabili si mentine contracte directe cu organele si institutiile centrale si locale, cu asociatii, cetateni si grupuri de cetateni.
    Art. 5
    (1) Activitatile centrelor culturale, desfasurate in spatiile proprii si in alta parte, pot include:
    a) organizarea de vizite si manifestari in domeniile culturii, educatiei si invatamantului, stiintei si tehnologiei;
    b) organizarea de conferinte, seminarii, simpozioane, colocvii si alte reuniuni;
    c) organizarea de spectacole artistice, concerte si expozitii;
    d) prezentarea de filme si materiale audiovizuale;
    e) primirea de universitari si a altor persoane din domeniul activitatii culturale si al artelor, inclusiv a unor persoane care sunt cetateni ai uneia dintre parti, pentru a participa la actiunile organizate de centrale culturale;
    f) raspandirea informatiilor privind activitatile culturale, educative, stiintifice si tehnologice din cealalta tara;
    g) punerea la dispozitie de biblioteci, sali de lectura si resurse audiovizuale; acordarea de facilitati pentru imprumutul de carti, ziare, reviste, materiale audiovizuale sau altele, de natura culturala, educativa, stiintifica sau tehnologica;
    h) publicarea si distribuirea de buletine informative, cataloage si alte materiale cu caracter cultural, educativ, stiintific sau tehnologic;
    i) organizarea de cursuri de predare a limbii, examene si seminarii, acordarea unor servicii de expertiza profesionala, materiale, catre institutiile si persoanele implicate in predarea limbii; colaborarea in producerea de material didactic si organizarea altor cursuri si seminarii;
    j) organizarea de intalniri si alte activitati pentru copii si tineret.
    (2) Centrele culturale pot, de asemenea, desfasura sau participa la alte forme de activitate care sunt in conformitate cu scopurile prezentului acord.
    (3) Oferirea de servicii de cafeterie in cadrul centrelor culturale va intra sub incidenta reglementarilor in vigoare in tara primitoare si nu va fi scutita de impozite si taxe vamale care se aplica in mod normal.
    Art. 6
    Centrele culturale isi vor desfasura activitatile in conformitate cu legile si reglementarile in vigoare in tara gazda.
    Art. 7
    Centrele culturale pot organiza activitati si in afara spatiilor proprii, in colaborare cu autoritatile corespunzatoare din tara gazda.
    Art. 8
    (1) Centrele culturale pot:
    a) percepe taxe de la publicul participant la spectacole si expozitii;
    b) percepe taxe pentru participarea la cursurile de limba sau alte activitati;
    c) percepe o taxa adecvata pentru serviciile de biblioteca descrise la art. 5 (1) lit. g) de mai sus.
    (2) Chestiunile practice legate de aceste activitati vor fi reglementate intre organizatiile competente din cele doua tari.
    Art. 9
    Fiecare parte o va sprijini pe cealalta in gasirea spatiilor sau sediilor corespunzatoare pentru centrele culturale.
    Art. 10
    (1) Impozitele asupra venitului centrelor culturale si al personalului trimis din tara pentru a lucra in cadrul lor vor fi reglementate prin legile fiscale ale statului gazda, in conformitate cu prevederile conventiei dintre cele doua parti pentru evitarea dublei impuneri, cu privire la impozitele pe venit si castiguri in capital, semnata la Bucuresti la 18 septembrie 1975 si amendata prin schimbul de note de la Bucuresti din 3 februarie 1976.
    (2) Chestiunile practice referitoare la legile si reglementarile privind impozitele din fiecare tara vor fi rezolvate de catre organizatiile competente din cele doua tari.
    Art. 11
    Fiecare parte, in conformitate cu legile si reglementarile vamale in vigoare pe teritoriul sau, va acorda celeilalte parti toate facilitatile pentru importul materialului necesar pentru crearea si echiparea centrelor culturale si desfasurarea activitatilor lor potrivit prevederilor prezentului acord.
    Art. 12
    (1) Fiecare parte va desemna personalul propriilor sale centre. In cazul personalului provenind din tara gazda sau avand resedinta permanenta in aceasta, numirile vor fi facute potrivit legilor si reglementarilor in vigoare in tara gazda.
    (2) Directorii centrelor culturale vor fi membri ai misiunii diplomatice a tarii trimitatoare iar colaboratorii lor vor avea acelasi statut ca personalul tehnico-administrativ al ambasadei, in conformitate cu art. 37 alin. (2) al Conventiei de la Viena privind relatiile diplomatice.
    (3) Fiecare parte o va informa pe cealalta asupra componentei personalului centrelor sale culturale care nu are resedinta permanenta in tara gazda si ori de cate ori membri ai personalului preiau sau predau functii la aceste centre.
    Art. 13
    Membrii personalului centrelor de cultura si membrii familiilor si gospodariilor lor, care nu sunt cetateni ai statului primitor si nici nu au resedinta permanenta in acesta, nu vor fi supusi legislatiei muncii a tarii gazda si nu vor beneficia de reglementarile ei privind protectia sociala din tara gazda.
    Art. 14
    Fiecare parte intreprinde masurile necesare pentru a lua de urgenta in consideratie cererile de viza pentru personalul centrelor celeilalte parti si pentru membrii familiilor lor cu care acesta locuieste impreuna.
    Art. 15
    Chestiunile privind aplicarea si interpretarea prezentului acord vor fi rezolvate, acolo unde este necesar, pe cai diplomatice, cu exceptia cazurilor in care, prin acord, se prevede altfel.
    Art. 16
    (1) Fiecare parte va notifica celeilalte parti, pe cai diplomatice, incheierea procedurilor legale interne privind intrarea in vigoare a prezentului acord; acordul va intra in vigoare la data ultimei notificari.
    (2) Acest acord va ramane in vigoare o perioada de cinci ani si in continuare, pana la expirarea a 6 luni de la data la care vreuna din parti va fi comunicat celeilalte, in scris, despre dorinta sa de a-l denunta.
    Drept pentru care, subsemnatii, imputerniciti in mod corespunzator in acest scop de catre respectivele lor guverne, au semnat prezentul acord.
    Incheiat in doua exemplare, la Bucuresti, in ziua de 22 februarie 1991, in limbile romana si engleza, ambele texte avand aceeasi valabilitate.

                Pentru Guvernul Romaniei,
                Adrian Dohotaru

                Pentru Guvernul Regatului Unit al
                Marii Britanii si Irlandei de Nord,
                Michael Atkinson




SmartCity5

COMENTARII la Legea 9/1993

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 9 din 1993
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 9/1993
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu