E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 83 din 21 iulie 1995

privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 166 din 31 iulie 1995


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    CAP. 1
    Masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca

    Art. 1
    (1) Incadrarea in munca a unei persoane se realizeaza prin incheierea unui contract individual de munca intre persoana care presteaza munca si persoana fizica sau persoana juridica care angajeaza.
    (2) Persoana incadrata in munca dobandeste calitatea de salariat si are drepturile si obligatiile prevazute de legislatia muncii, de contractele colective de munca si de contractul individual de munca.
    Art. 2
    Incadrarea in munca a unei persoane se poate realiza si prin incheierea unei conventii civile de prestari de servicii, in urmatoarele situatii:
    a) pentru prestarea muncii la asociatiile de locatari;
    b) pentru indeplinirea unor activitati cu o durata de cel mult 60 de zile;
    c) pentru desfasurarea unor activitati cu caracter permanent care nu depasesc, in medie, 3 ore pe zi, in raport cu programul lunar de lucru de 170 de ore.
    Art. 3
    (1) Persoana fizica si persoana juridica, care incadreaza personal in conditiile art. 2, au obligatia de a depune conventia civila, in copie, in termen de 5 zile de la data incheierii acesteia, la directiile de munca si protectie sociala judetene si la Directia generala de munca si protectie sociala a municipiului Bucuresti in a caror raza teritoriala se afla domiciliul sau sediului acestora.
    (2) Dupa expirarea termenului de 5 zile se interzice persoanelor fizice si juridice, care au incadrat persoane cu nerespectarea conditiilor prevazute la alin. (1), primirea acestora la lucru.
    Art. 4
    (1) Persoanele care presteaza servicii in baza unor conventii civile nu dobandesc calitatea de salariat, nu beneficiaza de drepturi de asigurari sociale si nici de cele prevazute in legislatia privind protectia somerilor.
    (2) Persoana fizica si persoana juridica, care incadreaza personal in baza unor conventii civile, nu datoreaza contributia pentru constituirea Fondului pentru plata ajutorului de somaj.
    Art. 5
    Obligatia de a inregistra contractele individuale de munca la directiile de munca si protectie sociala judetene si la Directia generala de munca si protectie sociala a municipiului Bucuresti, in termen de 5 zile de la incheierea acestora, revine urmatoarelor categorii de angajatori:
    a) persoane fizice;
    b) societati comerciale si celelalte categorii de agenti economici cu capital privat sau mixt;
    c) asociatii constituite potrivit Legii nr. 21/1924, precum si celelalte asociatii cu caracter obstesc care sunt constituite si functioneaza potrivit legislatiei romane.
    Art. 6
    (1) Carnetele de munca ale salariatilor incadrati la persoanele fizice si la persoanele juridice, prevazute la art. 5, se pastreaza si se completeaza de catre directiile de munca si protectie sociala judetene si de catre Directia generala de munca si protectie sociala a municipiului Bucuresti.
    (2) Angajatorii sunt obligati sa depuna la directiile de munca si protectie sociala judetene si la Directia generala de munca si protectie sociala a municipiului Bucuresti:
    a) actele privind incheierea, executarea, modificarea si incetarea contractelor individuale de munca, in termen de 5 zile de la emiterea acestora;
    b) actele din care rezulta plata lunara a contributiei pentru asigurarile sociale de stat, a contributiei la constituirea Fondului pentru pensia suplimentara, precum si a contributiei la constituirea Fondului pentru plata ajutorului de somaj, pana la data de 15 a lunii urmatoare pentru care s-au facut aceste plati.
    Art. 7
    (1) La solicitarea unor angajatori, care au posibilitatea pastrarii si completarii carnetelor de munca ale salariatilor, directiile de munca si protectie sociala judetene si Directia generala de munca si protectie sociala a municipiului Bucuresti pot aproba ca aceste operatiuni sa fie efectuate de acestia.
    (2) Angajatorii, prevazuti la alin. (1), au urmatoarele obligatii:
    a) sa prezinte lunar la directiile de munca si protectie sociala judetene si la Directia generala de munca si protectie sociala a municipiului Bucuresti actele din care rezulta plata contributiei pentru asigurarile sociale de stat, a contributiei la constituirea Fondului pentru pensia suplimentara, precum si a contributiei la constituirea Fondului pentru plata ajutorului de somaj;
    b) sa prezinte carnetele de munca ale salariatilor la directiile de munca si protectie sociala judetene si la la Directia generala de munca si protectie sociala a municipiului Bucuresti, la incetarea contractelor individuale de munca ale acestora, in vederea certificarii legalitatii inscrierilor facute si pentru a fi contrasemnate.
    Art. 8
    (1) Contractele individuale de munca, incheiate de cetateni romani cu misiunile diplomatice ori cu oficiile consulare straine cu sediul in Romania, precum si cu reprezentantele din Romania ale unor firme straine, se inregistreaza la Oficiul Muncii, care functioneaza in subordinea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale.
    (2) Salariatii persoanelor juridice prevazute la alin. (1) vor beneficia de drepturile de asigurari sociale, sub conditia platii contributiilor pentru asigurarile sociale prevazute de lege.
    (3) Carnetele de munca se pastreaza si se completeaza de Oficiul Muncii din subordinea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale.
    Art. 9
    (1) Directiile teritoriale de munca si protectie sociala percep un comision de maximum 1% din fondul de salarii angajatorilor carora le pastreaza si le completeaza cartile de munca.
    (2) Conditiile de stabilire a cuantumului comisionului prevazut la alin. (1) se stabilesc prin hotarare a Guvernului.

    CAP. 2
    Raspunderea juridica

    Art. 10
    (1) Nerespectarea de catre persoana fizica sau de catre conducatorii persoanei juridice care angajeaza a prevederilor art. 2, art. 3 si art. 5 din prezenta lege constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500.000 lei la 2.000.000 lei.
    (2) Limitele amenzii se dubleaza in cazul savarsirii din nou, in termen de un an de la data aplicarii sanctiunii, a contraventiilor prevazute la alineatul precedent.
    Art. 11
    (1) Neindeplinirea de catre persoana fizica si de catre conducerea persoanei juridice a obligatiilor prevazute la art. 6 alin. (2) lit. a) si la art. 7 alin. (2) lit. b) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500.000 lei la 1.000.000 lei.
    (2) Neindeplinirea obligatiilor prevazute la art. 6 alin. (2) lit. b) si la art. 7 alin. (2) lit. a) atrage plata penalitatilor prevazute de lege.
    Art. 12
    Constatarea si sanctionarea contraventiilor prevazute la art. 13 si 14 se fac, potrivit procedurii prevazute de Legea nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor, de catre personalul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, al directiilor de munca si protectie sociala judetene si al Directiei generale de munca si protectie sociala a municipiului Bucuresti, imputernicit prin ordin al ministrului muncii si protectiei sociale.
    Art. 13
    In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale va stabili procedura de inregistrare a contractelor individuale de munca, precum si modul de tinere a evidentei muncii prestate de salariatii angajatorilor prevazuti la art. 5.
    Art. 14
    Prezenta lege intra in vigoare in termen de 60 de zile de la data publicarii ei in Monitorul Oficial al Romaniei.
    Art. 15
    La data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga art. 4 pct. 4.8 alin. 1, 2 si 3 din anexa la Hotararea Guvernului nr. 107 din 2 martie 1992 privind infiintarea Regiei Autonome "Locato", precum si orice alte dispozitii contrare.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 26 iunie 1995, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                          PRESEDINTELE SENATUI
                      prof. univ. dr. OLIVIU GHERMAN

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 26 iunie 1995, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                     PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                              ADRIAN NASTASESmartCity5

COMENTARII la Legea 83/1995

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 83 din 1995
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 72 2017
    Salutare tuturor. Am văzut comentarii de la oameni care au primit deja împrumuturile lor din împrumuturi cu inimă pură și apoi am decis să aplic sub recomandările lor și în urmă cu doar câteva ore am confirmat în propriul cont bancar personal o sumă totală de 100.000 de euro pe care am solicitat-o. Aceasta este într-adevăr o veste minunată și îi sfătuiesc pe toți cei care au nevoie de un împrumut real să aplice prin e-mail (elenanino0007@gmail.com) Sunt fericit acum că am obținut împrumutul pe care l-am solicitat.
ANONIM a comentat Legea 90 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Rectificare - 2010
    caroline18@champlin.com password : caroline7793h3 kgorczany@windler.info password : kgorczany7237 okuneva.daniela@vonrueden.com password : 27934madisyn gaylord.madisyn@dietrich.org password : lordsky2882 ldickens@hickle.biz password : chickenengland7263 grady.lura@schaefer.com password : gradymiura27 burnice.abernathy@hirthe.org password : burnicenikki11 marcia13@bartoletti.org password : marcianolucky67 dooley.benedict@sauer.com password : dooleychick6599 hpfannerstill@reichel.com password : playboyrich98 all paypal accounts are free with the money above all still active, if you can't log in, the password might have been changed by other visitors, to get the latest paypal hack updates please bookmark this website Tags leaked paypal, leaked paypal 2020, leaked paypal accounts Contact Kelvin Ericksson(blankatmmaster5555@gmail.com) WhatsApp +3197005033695
ANONIM a comentat Hotărârea 1 2020
    AVANTAJ FINANCIAR Viața este într-adevăr Grace, sunt Daan Sophia în prezent în California SUA. Aș dori să vă împărtășesc experiența mea cu privire la modul în care am primit un împrumut de 185.000,00 USD pentru a-mi șterge proiectul bancar și a începe o nouă afacere. Totul a început când mi-am pierdut casa și bunurile din cauza schiței bancare pe care am luat-o pentru a compensa unele facturi și unele nevoi personale. Am devenit atât de disperat și am început să caut fonduri cu orice mijloace. Din fericire pentru mine, am auzit un coleg de-al meu vorbind despre această companie, m-am interesat, deși mi-a fost frică să nu fiu înșelat, am fost obligat de situația mea și nu am avut de ales decât să cer sfatul prietenului meu cu privire la această companie și mi s-a numărul de contact, intrarea în contact cu ei m-a făcut să fiu sceptic din cauza experienței mele din trecut cu creditorii online, nu știam prea puțin această companie „Instituții de credit de împrumut. a fost un dar pentru mine și familia mea și întreaga lume a internetului, această companie a fost de mare ajutor pentru mine și unii dintre colegii mei și astăzi sunt un mândru proprietar de afaceri bine organizate, iar responsabilitățile sunt bine gestionate, toate datorită domnului Elijah de la (loancreditinstitutions00@gmail.com) .. Deci, dacă într-adevăr aveți cu adevărat nevoie de un împrumut fie pentru a vă extinde, fie pentru a vă înființa propria afacere sau în orice formă de dificultate financiară, vă sfătuiesc să-i oferiți domnului Ilie de la instituțiile de credit de împrumut posibilitatea de a vă ridica financiar în viața dvs. E-mail: loancreditinstitutions00@gmail.com SAU WhatsApp: +393510483991. Mulțumiri
ANONIM a comentat Ordin 384 2020
    AVANTAJ FINANCIAR Viața este într-adevăr Grace, sunt Daan Sophia în prezent în California SUA. Aș dori să vă împărtășesc experiența mea cu privire la modul în care am primit un împrumut de 185.000,00 USD pentru a-mi șterge proiectul bancar și a începe o nouă afacere. Totul a început când mi-am pierdut casa și bunurile din cauza schiței bancare pe care am luat-o pentru a compensa unele facturi și unele nevoi personale. Am devenit atât de disperat și am început să caut fonduri cu orice mijloace. Din fericire pentru mine, am auzit un coleg de-al meu vorbind despre această companie, m-am interesat, deși mi-a fost frică să nu fiu înșelat, am fost obligat de situația mea și nu am avut de ales decât să cer sfatul prietenului meu cu privire la această companie și mi s-a numărul de contact, intrarea în contact cu ei m-a făcut să fiu sceptic din cauza experienței mele din trecut cu creditorii online, nu știam prea puțin această companie „Instituții de credit de împrumut. a fost un dar pentru mine și familia mea și întreaga lume a internetului, această companie a fost de mare ajutor pentru mine și unii dintre colegii mei și astăzi sunt un mândru proprietar de afaceri bine organizate, iar responsabilitățile sunt bine gestionate, toate datorită domnului Elijah de la (loancreditinstitutions00@gmail.com) .. Deci, dacă într-adevăr aveți cu adevărat nevoie de un împrumut fie pentru a vă extinde, fie pentru a vă înființa propria afacere sau în orice formă de dificultate financiară, vă sfătuiesc să-i oferiți domnului Ilie de la instituțiile de credit de împrumut posibilitatea de a vă ridica financiar în viața dvs. E-mail: loancreditinstitutions00@gmail.com SAU WhatsApp: +393510483991. Mulțumiri
ANONIM a comentat Ordin 384 2020
    AVANTAJ FINANCIAR Viața este într-adevăr Grace, sunt Daan Sophia în prezent în California SUA. Aș dori să vă împărtășesc experiența mea cu privire la modul în care am primit un împrumut de 185.000,00 USD pentru a-mi șterge proiectul bancar și a începe o nouă afacere. Totul a început când mi-am pierdut casa și bunurile din cauza schiței bancare pe care am luat-o pentru a compensa unele facturi și unele nevoi personale. Am devenit atât de disperat și am început să caut fonduri cu orice mijloace. Din fericire pentru mine, am auzit un coleg de-al meu vorbind despre această companie, m-am interesat, deși mi-a fost frică să nu fiu înșelat, am fost obligat de situația mea și nu am avut de ales decât să cer sfatul prietenului meu cu privire la această companie și mi s-a numărul de contact, intrarea în contact cu ei m-a făcut să fiu sceptic din cauza experienței mele din trecut cu creditorii online, nu știam prea puțin această companie „Instituții de credit de împrumut. a fost un dar pentru mine și familia mea și întreaga lume a internetului, această companie a fost de mare ajutor pentru mine și unii dintre colegii mei și astăzi sunt un mândru proprietar de afaceri bine organizate, iar responsabilitățile sunt bine gestionate, toate datorită domnului Elijah de la (loancreditinstitutions00@gmail.com) .. Deci, dacă într-adevăr aveți cu adevărat nevoie de un împrumut fie pentru a vă extinde, fie pentru a vă înființa propria afacere sau în orice formă de dificultate financiară, vă sfătuiesc să-i oferiți domnului Ilie de la instituțiile de credit de împrumut posibilitatea de a vă ridica financiar în viața dvs. E-mail: loancreditinstitutions00@gmail.com SAU WhatsApp: +393510483991. Mulțumiri
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Bună ziua tuturor, vă rog, numele meu este Victoria. doresc repede să folosesc acest mediu pentru a tăia o mărturie despre cum Dumnezeu m-a îndreptat către un împrumutat real care mi-a transformat viața din iarbă în grație, de la săracă la o femeie bogată care se poate lăuda acum cu o viață sănătoasă și bogată fără stres sau dificultăți financiare. După atâtea luni de încercări de a obține un împrumut pe internet, am fost înșelat cu suma de 2.700 de dolari. Am devenit atât de disperată în a obține un împrumut de la un împrumutător legitim, care nu va adăuga la durerile mele, apoi am decis să contactez un prieten a mea care a primit recent un împrumut online, am discutat despre această problemă și, până la concluzia noastră, mi-a spus despre un bărbat numit domnul Elijah, care este CEO al instituțiilor de credit de împrumut. împrumutul a fost aprobat cu ușurință fără stres și s-au făcut toate pregătirile referitoare la transferul împrumutului și în mai puțin de trei (3) zile împrumutul a fost depus în contul meu bancar, am crezut că este o glumă până când am primit un apel de la banca mea că Contul meu a fost creditat cu 70.000,00 dolari. Am devenit atât de fericit că, în cele din urmă, Dumnezeu mi-a răspuns rugăciunile îndreptându-mă către un împrumutător de împrumut adevărat, care a fost capabil să îmi satisfacă dorințele inimii. mulțumiri mari domnului Elijah pentru că mi-a făcut viața rezonabilă, așa că sfătuiesc pe toți cei interesați să primească un împrumut să-l contacteze cu amabilitate prin e-mail (loancreditinstitutions00@gmail.com) sau +393510483991 așa am reușit să-mi obțin împrumutul, așa că am putut să-mi achit facturile. Așadar, mulțumesc, pentru că ați petrecut timp pentru a citi despre povestea mea de succes și mă rog ca Dumnezeu să-și facă voia în viața voastră
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Decretul 118 1994
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor și a garanțiilor necorespunzătoare este întotdeauna o preocupare pentru clienți atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT COMPANY. El a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT COMPANY a fost acreditată de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la o rată a dobânzii de 3%. Am avut privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Emiterea creditului nu ar trebui să împiedice creditul necesar. Serviciile noastre includ: - * Împrumuturi pentru investitori * Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri * Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără verificare de securitate socială și credit, garanție 100%. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vă vom realiza visul. MIDLAND CREDIT COMPANY SPUNE DA când băncile sale spun NU. În cele din urmă, finanțăm companii de credit mici, intermediari, instituții financiare mici, deoarece avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii despre obținerea împrumutului: Vă rugăm să răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME E-mail al companiei: midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei este midlandcreditonline.com Motto: Investiții de generații.
ANONIM a comentat Decizia 263 2020
    Sunt atât de încântat ... Am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am obținut un împrumut. Am încercat un alt serviciu, dar nu am putut obține niciodată un împrumut din acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente și la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după ce m-am întâlnit cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 de euro, acum afacerea mea merge bine și vreau să știți astăzi acest lucru cu toții, deoarece acestea sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi în toată lumea. Luați legătura cu ei și nu pierdeți timpul cu acei creditori contactați cu amabilitate acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 83/1995
Legea 130 1999
privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca
Hotărârea 193 1997
pentru aplicarea de catre Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creantelor bugetare
Hotărârea 59 1997
pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 448/1994 privind organizarea si functionarea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale
Norma 3384 1995
privind incasarea, evidenta si modul de utilizare a sumelor incasate din comisionul de 1%, precum si restituirea sumelor suportate de la bugetul de stat in anul 1995, conform Hotararii Guvernului nr. 738/1995
Procedura 3242 1995
de inregistrare a contractelor individuale de munca, precum si modul de tinere, de catre directiile de munca si protectie sociala, a evidentei muncii prestate
Hotărârea 738 1995
privind stabilirea comisionului datorat potrivit art. 9 din Legea nr. 83/1995, precum si unele masuri pentru aplicarea acestei legi
Rectificare 83 1995
Decretul 285 1995
pentru promulgarea Legii privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu