E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 713 din  3 decembrie 2001

privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 206/2000 pentru modificarea si completarea Legii invatamantului nr. 84/1995

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 803 din 14 decembrie 2001


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 206 din 15 noiembrie 2000 pentru modificarea si completarea Legii invatamantului nr. 84/1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 594 din 22 noiembrie 2000, cu urmatoarele modificari:
    1. La articolul I punctul 1, alineatele (4), (4^1) - (4^4) ale articolului 166 vor avea urmatorul cuprins:
    "(4) Baza materiala a institutiilor de invatamant superior de stat este de drept proprietatea acestora. Ministerul Educatiei si Cercetarii este imputernicit sa emita certificate de atestare a dreptului de proprietate pentru institutiile de invatamant superior, pe baza documentatiei inaintate de catre acestea.
    (4^1) Terenurile si cladirile in care isi desfasoara activitatea unitatile de invatamant preuniversitar de stat: gradinite, scoli generale primare si gimnaziale, licee, grupuri scolare, seminarii teologice, scoli profesionale si scoli postliceale fac parte din domeniul public al comunelor, oraselor, municipiilor, judetelor sau al municipiului Bucuresti, in a caror raza teritoriala isi desfasoara activitatea, si trec in administrarea inspectoratelor scolare judetene, respectiv a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, in conditiile legii. Celelalte componente ale bazei materiale sunt de drept proprietatea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat.
    (4^2) Terenurile si cladirile in care isi desfasoara activitatea unitatile de invatamant special de stat fac parte din domeniul public judetean, respectiv al municipiului Bucuresti, si trec in administrarea inspectoratelor scolare judetene, respectiv a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti. Bunurile imobile trecute in administrarea serviciilor descentralizate pentru protectia drepturilor copilului din subordinea consiliilor judetene, in temeiul art. 3 din Hotararea Guvernului nr. 261/2000, trec in administrarea inspectoratelor scolare.
    (4^3) Schimbarea destinatiei bazei materiale a institutiilor si unitatilor de invatamant preuniversitar se poate realiza numai cu avizul conform al ministrului educatiei si cercetarii. Instrainarea sau schimbarea destinatiei bunurilor din baza materiala a invatamantului fara avizul ministrului educatiei si cercetarii constituie infractiune si se pedepseste conform legii penale. Actele de instrainare sau de schimbare a destinatiei bunurilor din baza materiala a invatamantului, fara avizul ministrului educatiei si cercetarii, sunt nule.
    (4^4) Terenurile si cladirile in care isi desfasoara activitatea unitatile si institutiile de invatamant preuniversitar din subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii, ale caror cheltuieli de intretinere, functionare si dezvoltare se finanteaza de la bugetul de stat, fac parte din domeniul public al statului si se afla in administrarea Ministerului Educatiei si Cercetarii. Celelalte componente ale bazei materiale sunt de drept proprietatea unitatilor si institutiilor respective."
    2. La articolul I, punctul 2 se abroga.
    3. La articolul I, punctul 3 se abroga.
    4. La articolul I, punctul 4 va avea urmatorul cuprins:
    "4. Articolul 167 va avea urmatorul cuprins:
    <<Art. 167
    (1) Finantarea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat se face descentralizat prin bugetele consiliilor judetene/Consiliului General al Municipiului Bucuresti sau prin bugetele locale. Repartizarea fondurilor pe unitatile de invatamant preuniversitar se face prin hotarare a consiliului judetean/Consiliului General al Municipiului Bucuresti sau a consiliului local, pe baza metodologiei elaborate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, aprobata prin hotarare a Guvernului, si cu asistenta tehnica a inspectoratelor scolare.
    (2) Finantarea cheltuielilor de capital, de functionare, de intretinere si de reparare a unitatilor din invatamantul preuniversitar, precum si a bazei didactico-materiale, cu exceptia celor prevazute la alin. (5), este asigurata prioritar de catre consiliile judetene/Consiliul General al Municipiului Bucuresti sau de consiliile locale din bugetele acestora, precum si din resursele proprii ale respectivelor unitati. Din comisia de receptie a lucrarilor vor face parte si reprezentanti ai inspectoratului scolar judetean si ai unitatii scolare.
    (3) De drepturile acordate potrivit legii beneficiaza copiii si tinerii cu deficiente care urmeaza o forma de invatamant preuniversitar de stat.
    (4) Cluburile elevilor, cluburile sportive scolare, taberele scolare, palatele copiilor, inspectoratele scolare, casele corpului didactic, precum si alte institutii de stat subordonate Ministerului Educatiei si Cercetarii se finanteaza din bugetul acestuia.
    (5) Fondurile necesare pentru salarizarea personalului didactic, didactic auxiliar si administrativ din unitatile si institutiile de invatamant preuniversitar, pentru deplasari, precum si pentru cheltuieli de dotari cu obiecte de inventar si carti sunt asigurate din bugetul de stat si defalcate in bugetele locale ale unitatilor administrativ-teritoriale.
    (6) Ministerul Educatiei si Cercetarii poate aloca de la buget fonduri pentru finantarea cheltuielilor curente aferente unor activitati extrascolare, educatiei copiilor cu deficiente, perfectionarii pregatirii profesionale a cadrelor didactice si altor actiuni si activitati, in conditiile legii.
    (7) In zonele defavorizate, precum si in situatii speciale stabilite prin hotarare a Guvernului, se pot aloca fonduri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii, pentru dezvoltarea si modernizarea bazei materiale a invatamantului preuniversitar, precum si pentru alte cheltuieli.
    (8) Creditele externe ale Ministerului Educatiei si Cercetarii, contractate cu aprobarea Guvernului, precum si dobanzile aferente acestora se ramburseaza din bugetul de stat.>>"
    5. La articolul I, punctul 5 se abroga.
    Art. 2
    Legea invatamantului nr. 84/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta lege, va fi republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dandu-se textelor o noua numerotare.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 2 octombrie 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                    PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                             VALER DORNEANU

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 6 noiembrie 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                        p. PRESEDINTELE SENATUI,
                             DORU IOAN TARACILASmartCity5

COMENTARII la Legea 713/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 713 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 82 2020
    Credit urgent prin transfer catre angajati si osvc Împrumuturi și finanțare în 1-2 ore Vă ofer un împrumut financiar unic de la un investitor direct în valoare de 20.000-50.000.000.000 CZK. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă și pentru toți cetățenii. Durata acestui credit poate fi fixată la 240 de luni cu posibilitate de rambursare anticipată la orice preț și fără majorare. Luați întregul împrumut și primiți banii înapoi în 1-2 ore de la aplicare. Dacă doriți să împrumutați bani, vă rugăm să mă contactați prin acest e-mail de mai jos: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
     LEGÁLNÍ A SPOLEHLIVÉ PŮJČKY Dobrý den, hledáte legálního a spolehlivého věřitele? Potřebuješ půjčku? Potřebujete naléhavou finanční pomoc? Potřebujete naléhavou půjčku na splacení svých dluhů? Nebo možná potřebujete kapitálový úvěr ke zlepšení svého podnikání? Půjčku můžete získat od 20 000 Kč do 60 000 000 Kč s nízkou úrokovou sazbou 2 %. Pokud máte zájem o půjčku, kontaktujte mě prosím prostřednictvím tohoto níže uvedeného e-mailu pro více informací; novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
    Credit personal rapid online Buna ziua, sunt o persoana fizica care ofera credite internationale. Cu un capital care va fi folosit pentru a oferi împrumuturi între persoane pe termen scurt și lung în intervalul de la 50.000 la 50.000.000 CZK tuturor solicitanților serioși care au nevoie cu adevărat de el, rata dobânzii este de 2% pe an. J oferă împrumuturi financiare, împrumuturi imobiliare, împrumuturi pentru investiții, împrumuturi auto, împrumuturi personale. Sunt gata să-mi satisfac clienții în maximum 1 zi de la primirea formularului dumneavoastră de întrebare. E-mail: novotnyradex@gmail.com.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu