Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 65 din 21 aprilie 1997

pentru modificarea si completarea Legii nr. 1/1991 privind protectia sociala a somerilor si reintegrarea lor profesionala, republicata

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 74 din 24 aprilie 1997


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    Legea nr. 1/1991 privind protectia sociala a somerilor si reintegrarea lor profesionala, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 257 din 14 septembrie 1994, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Articolul 24 alineatul (1) litera d) va avea urmatorul cuprins:
    "d) acordarea unor credite in conditii avantajoase, cu o dobanda de 50% din taxa oficiala a scontului stabilita de Banca Nationala a Romaniei la depozitul constituit la societatea bancara desemnata prin licitatie, pentru infiintarea sau dezvoltarea de intreprinderi mici si mijlocii sau unitati cooperatiste, cu cel mult 200 de salariati sau, dupa caz, cooperatori, in scopul crearii de noi locuri de munca, in special pentru someri. Ministerul Muncii si Protectiei Sociale va transfera, semestrial, in contul societatii bancare autorizate sa acorde credite, o parte din Fondul pentru plata ajutorului de somaj, in limitele sumei aprobate prin bugetul asigurarilor sociale de stat;"
    2. La articolul 24, alineatul (2) partea introductiva si litera a) vor avea urmatorul cuprins:
    "(2) Pentru ca o intreprindere mica sau mijlocie ori o unitate cooperatista sa poata beneficia de credite potrivit art. 24 alin. (1) lit. d), trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
    a) sa angajeze someri, in proportie de cel putin 50% din numarul locurilor de munca nou-create prin utilizarea creditelor acordate. Daca beneficiarul creditelor disponibilizeaza persoane angajate in conditiile de mai sus, inainte de 3 ani de la incadrare, acesta este obligat ca, pe locurile devenite vacante, indiferent de motive, sa incadreze personal din aceeasi categorie, intr-o perioada de maximum 30 de zile de la data la care acestea au devenit vacante. In cazul nerespectarii acestei conditii, agentul economic va suporta o penalitate egala cu marimea creditului acordat pentru fiecare loc de munca creat si neocupat. Penalitatile se varsa la Fondul pentru plata ajutorului de somaj."
    3. La articolul 24 alineatul (2), dupa litera c) se introduce litera d), cu urmatorul cuprins:
    "d) locurile noi de munca, avute in vedere la acordarea de credite in conditiile alin. (1) lit. d), sa nu fie rezultatul disponibilizarilor de personal in ultimele 12 luni premergatoare incheierii contractului de creditare."
    4. Articolul 24 alineatul (3) va avea urmatorul cuprins:
    "(3) Durata maxima de creditare poate fi de pana la 3 ani, inclusiv perioada de gratie. In cazul in care agentul economic solicita un nou credit, acesta i se poate acorda cu conditia achitarii in totalitate a creditului anterior."
    Art. 2
    Legea nr. 1/1991 privind protectia sociala a somerilor si reintegrarea lor profesionala, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 257 din 14 septembrie 1994, cu modificarile ulterioare si cu cele aduse prin prezenta lege, se va republica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 1 aprilie 1997, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                   PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                            ION DIACONESCU

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 1 aprilie 1997, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                        PRESEDINTELE SENATUI
                             PETRE ROMANSmartCity5

COMENTARII la Legea 65/1997

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 65 din 1997
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu