E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 578 din 24 octombrie 2001

privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 106/2001 pentru finalizarea procesului de privatizare a Bancii Agricole - S.A.

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 672 din 24 octombrie 2001


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 106 din 27 iunie 2001 pentru finalizarea procesului de privatizare a Bancii Agricole - S.A., publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 353 din 30 iunie 2001, cu urmatoarele modificari si completari:
    1. Alineatul (3) al articolului 2 va avea urmatorul cuprins:
    "(3) In contrapartida activelor preluate de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare Banca Agricola - S.A. va primi titluri de stat de valoare nominala egala, denominate in lei. Valoarea nominala a titlurilor de stat ce vor fi emise pe numele Bancii Agricole - S.A. in schimbul activelor denominate in valuta, in limita sumei de 8,7 milioane dolari S.U.A., se va determina utilizandu-se cursul de schimb pentru valuta respectiva, comunicat de Banca Nationala a Romaniei, valabil la data la care angajamentele extrabilantiere au devenit exigibile. Titlurile de stat se vor emite cu data la care angajamentele extrabilantiere au devenit exigibile, emiterea efectiva a titlurilor de stat urmand sa se faca in termen de cel mult 45 de zile de la data predarii activelor la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare. Valoarea garantiei statului prevazuta la alin. (1) se va diminua cu valoarea nominala a titlurilor de stat primite in conformitate cu prevederile prezentului alineat de Banca Agricola - S.A. si, respectiv, cu valoarea angajamentelor extrabilantiere care se sting fara a deveni exigibile sau care sunt recuperate de Banca Agricola - S.A., situatii care vor fi comunicate Ministerului Finantelor Publice de catre Banca Agricola - S.A., in termen de 5 zile lucratoare de la data la care acestea se sting fara a deveni exigibile, respectiv de la data recuperarii efective a acestora."
    2. La articolul 4, dupa alineatul (4) se introduce alineatul (5) cu urmatorul cuprins:
    "(5) Pentru cladirile si terenurile aferente care se predau ministerelor, institutiilor publice centrale si locale Regia Autonoma <<Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat>> nu datoreaza impozitele si taxele prevazute de reglementarile legale in vigoare."
    3. Dupa articolul 5 se introduce articolul 6 cu urmatorul cuprins:
    "Art. 6
    Pentru regularizarea diferentelor rezultate din decalarea datei de emisiune a titlurilor de stat, emise potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 210/2000 privind recapitalizarea Bancii Agricole - S.A. in vederea privatizarii, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru plata activelor fixe prevazute la art. 3 alin. (1) din prezenta ordonanta de urgenta, Ministerul Finantelor Publice va emite titluri de stat in valoare nominala de 37.736.755.015 lei, cu data de 16 iulie 2001, ce vor avea scadenta in data de 31 octombrie 2001 si vor fi purtatoare de dobanda a carei rata se va situa la nivelul ratei ultimei emisiuni de titluri de stat, cu scadenta la 91 de zile, lansate de Ministerul Finantelor Publice anterior datei de emisie. Capitalul si dobanda aferenta se vor plati la scadenta titlurilor de stat. Titlurile de stat emise sunt negociabile numai in relatia cu Banca Nationala a Romaniei."
    Art. 2
    Se aproba Actul aditional nr. 5.633/182 la Protocolul de predare-preluare nr. 4.902/26 iunie 2001, cu modificarile ulterioare, incheiat intre Banca Agricola - S.A. si Regia Autonoma "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" la data de 20 iulie 2001, prevazut in anexa care face parte integranta din prezenta lege.
    Art. 3
    In lista-anexa cuprinzand bunurile transferate in domeniul public al statului si in administrarea Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat", la pozitia 51 se introduce pe coloana "Observatii" sintagma "Se preia dreptul de folosinta cu privire la teren".

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 9 octombrie 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                      PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                               VALER DORNEANU

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 18 octombrie 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                         p. PRESEDINTELE SENATUI,
                             DORU IOAN TARACILA

    ANEXA 1

    Regia Autonoma "Administratia Patrimoniului        Banca Agricola - S.A.
    Protocolului de Stat"                              Nr. 182 din 20 iulie 2001
    Nr. 5.633 din 20 iulie 2001

                               ACT ADITIONAL
la Protocolul de predare-preluare nr. 4.902/26 iunie 2001, cu modificarile ulterioare

    Incheiat astazi, 20 iulie 2001, intre:
    Regia Autonoma "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat", reprezentata prin domnul Eugen Bejinariu, director general, si doamna Emilia Serban, director economic,
    si
    Banca Agricola - S.A., reprezentata prin domnul Vasile Ifrim, vicepresedinte al Comitetului de administrare, si domnul Marin Ilie, directorul Directiei contabilitate
    De comun acord partile convin ca in cadrul Protocolului de predare-preluare nr. 4.902/26 iunie 2001, cu modificarile ulterioare, incheiat in conformitate cu prevederile art. 3 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 210/2000 privind recapitalizarea Bancii Agricole - S.A. in vederea privatizarii, aprobata cu modificari prin Legea nr. 122/2001, sa intervina urmatoarea modificare:
    Paragraful "Banca Agricola - S.A. isi asuma intreaga responsabilitate asupra valorii bunurilor transmise, situatiei juridice si titlurilor de proprietate, Regia Autonoma <<Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat>> nefiind tinuta de drepturile si obligatiile Bancii Agricole - S.A. in legatura cu bunurile (cladiri, terenuri, dotari etc.) preluate in administrarea regiei" se modifica si va avea urmatorul cuprins:
    "In ceea ce priveste bunurile preluate potrivit prezentului protocol Regia Autonoma <<Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat>> va exercita numai drepturile si va fi tinuta doar de obligatiile prevazute de reglementarile legale in vigoare pentru administratorii bunurilor din domeniul public al statului."
    Prezentul act aditional constituie parte integranta a Protocolului de predare-preluare nr. 4.902/26 iunie 2001 si s-a intocmit in 5 exemplare:
    - un exemplar la Regia Autonoma "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat";
    - un exemplar la Banca Agricola - S.A.;
    - un exemplar la Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului;
      un exemplar la Ministerul Finantelor Publice;
      un exemplar la Secretariatul General al Guvernului.SmartCity5

COMENTARII la Legea 578/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 578 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu