Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 48 din 31 martie 1999

pentru ratificarea Acordului de cooperare dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Ungare in domeniul transporturilor militare, semnat la Oradea la 20 decembrie 1997

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 145 din  8 aprilie 1999


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se ratifica Acordul de cooperare dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Ungare in domeniul transporturilor militare, semnat la Oradea la 20 decembrie 1997.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 14 decembrie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                       p. PRESEDINTELE SENATUI,
                               ULM SPINEANU

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 1 martie 1999, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                  p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR,
                               PAULA IVANESCU

                                 ACORD
de cooperare intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Ungare in domeniul transporturilor militare

    Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Ungare, denumite in continuare parti contractante,
    in scopul dezvoltarii relatiilor bilaterale dintre armatele celor doua state in domeniul transporturilor militare,
    in spiritul si pe baza prevederilor Tratatului de intelegere, cooperare si buna vecinatate dintre Romania si Republica Ungara, semnat la Timisoara la 16 septembrie 1996,
    au convenit urmatoarele:

    Art. 1
    (1) Prezentul acord se refera la problemele privind transporturile de trupe si de materiale militare, denumite in continuare transporturi militare, pe caile ferate si/sau rutiere si executarea acestora intre cele doua parti contractante, precum si in tranzit sub supraveghere vamala pe teritoriul acestora.
    (2) Sunt raspunzatoare de executarea prevederilor prezentului acord ministerele apararii ale celor doua parti contractante, care vor asigura planificarea, organizarea si realizarea colaborarii prin institutiile lor de specialitate mentionate la alin. (6) si (7).
    (3) In scopul realizarii in bune conditii a prevederilor prezentului acord, ministerele apararii pot incheia intelegeri complementare la nivelul organelor competente din subordine, cu respectarea procedurilor legale interne privind intrarea in vigoare a intelegerilor internationale.
    (4) Transporturile militare pe teritoriul celor doua state se executa cu respectarea conventiilor internationale si a reglementarilor interne ale fiecarei parti contractante in acest domeniu.
    (5) Transporturile militare se vor executa in urmatoarele directii:
    - din Romania in Republica Ungara sau sub forma de tranzit;
    - din Republica Ungara in Romania sau sub forma de tranzit.
    Partile contractante colaboreaza pentru asigurarea tranzitarii transporturilor militare apartinand altor tari.
    (6) Institutiile care solutioneaza problemele privind transporturile militare necesare pentru armata sunt:
    - din partea romana - Sectia Transporturi Militare din Statul Major General al Armatei Romaniei;
    - din partea ungara - Serviciul de Transport al Armatei Republicii Ungare.
    (7) Coordonarea transporturilor de armament, tehnica militara, piese de schimb si ale altor bunuri materiale rezultate din contractele de import-export se va realiza de catre:
    - din partea romana - Regia Autonoma "Romtehnica";
    - din partea ungara - Oficiul de Achizitionare al Ministerului Apararii al Republicii Ungare.
    (8) Partile contractante imputernicesc institutiile militare mentionate la alin. (6) si (7) sa colaboreze cu organele feroviare si rutiere din tara proprie pentru organizarea, programarea si executarea operativa a transporturilor militare. De asemenea, le autorizeaza sa mentina o permanenta legatura intre ele, folosind mijloacele existente, pentru rezolvarea eficienta a problemelor.
    Art. 2
    Organizarea transporturilor militare ce urmeaza a fi executate in interesul partilor contractante se realizeaza pe baza instrumentelor juridice bilaterale in vigoare, cu exceptia problemelor ce se vor rezolva in baza prezentului acord.
    Art. 3
    (1) Planificarea, organizarea si conducerea executiei transporturilor militare vor fi efectuate de catre institutiile mentionate la art. 1 alin. (6) si (7).
    (2) Institutiile mentionate la art. 1 alin. (7) vor remite solicitarile de planificare a transporturilor militare specifice catre autoritatile insarcinate cu executarea acestora numai dupa ce s-au discutat si s-au convenit toate problemele de organizare a transporturilor respective pe teritoriul statului vecin.
    (3) Planificarea transporturilor militare destinate uneia dintre partile contractante sau in tranzit, precum si cererile pentru nevoile de asigurare a acestora (paza si insotire, permis de ruta etc.) vor fi inaintate, in scris (fax, telex), institutiilor prevazute la art. 1 alin. (6) cu cel putin 10 zile inainte de data programata pentru expedierea transportului.
    (4) Renuntarea la solicitarea privind paza si insotirea transporturilor militare sau modificarea continutului acesteia se poate face, in scris (fax, telex), de catre institutiile prevazute la art. 1 alin. (7), cu cel putin 72 de ore inainte de data planificata pentru expedierea transportului.
    (5) Confirmarea planului de transport de catre partea contractanta destinatara se va face, in scris, cu cel putin 48 de ore inainte de expedierea transportului. Aceasta va contine date privind paza si insotirea transporturilor, ordinea executarii cererilor, permisele de ruta pentru transporturile cu supratonaj sau agabaritice, precum si orice alte informatii necesare.
    (6) Institutiile predatoare mentionate la art. 1 alin. (7) vor comunica, in scris (fax, telex), atat partii contractante primitoare, cat si organelor feroviare si rutiere din cele doua tari date despre apropierea transporturilor cu 24 de ore inainte de sosirea acestora in statiile (punctele) de frontiera.
    (7) Forma, continutul si modul de utilizare a documentelor intrebuintate, precum si cerintele referitoare la continutul si forma informatiilor ce se transmit se stabilesc de catre ministerele apararii ale partilor contractante, care vor stabili si masurile pentru apararea secretului.
    (8) Pentru transmiterea informatiilor partile contractante isi asigura gratuit, pe baza de reciprocitate, legaturi prin mijloace militare si publice, precum si prin telefon feroviar, telefax si telegraf.
    Art. 4
    (1) La activitatile militare comune desfasurate pe teritoriul celor doua state pentru transportul formatiunilor la si de la locul de dislocare, precum si pentru deplasarea trupelor in raionul de desfasurare a exercitiilor partea contractanta gazda, in colaborare cu conducerea comuna a activitatii, intocmeste planul de transport al activitatii respective.
    (2) Cerintele de continut si de forma ale planului de transport, modalitatea de acordare si felul sprijinului reciproc se stabilesc de comun acord intre partile contractante pe timpul pregatirii activitatii.
    (3) Pentru transporturile militare rezultate din obligatii internationale partile contractante asigura reciproc, pe teritoriul statului propriu, supravegherea militara, iar la cerere, insotirea si paza acestora.
    Art. 5
    (1) Reglementarea circulatiei feroviare si/sau rutiere se face in baza intelegerilor bilaterale realizate intre partile contractante, precum si a prevederilor conventiilor internationale la care partile contractante participa.
    (2) Pentru executarea transporturilor militare peste frontiera de stat a Romaniei si a Republicii Ungare se vor folosi:
    - statiile de cale ferata de frontiera Episcopia Bihor - Biharkeresztes si Curtici - Lokoshaza pentru transporturile militare feroviare;
    - punctele de control pentru trecerea frontierei Bors - Artand si Nadlac - Nagylak pentru transporturile militare rutiere.
    (3) Controlul pentru trecerea frontierei si controlul vamal se executa de catre autoritatile competente, cu respectarea legislatiei in vigoare in cele doua state.
    (4) Inaintea intrarii pe teritoriul uneia dintre partile contractante se va obtine un aviz din partea administratorului retelei rutiere privind limitele masice si/sau de gabarit maxime admise pe traseul ce urmeaza a fi parcurs, conditie valabila si pentru teritoriul fiecarei parti contractante.
    Art. 6
    (1) Luarea in primire a transporturilor militare se executa de catre garda inarmata, astfel:
    - garda partii contractante romane, in statiile de cale ferata de frontiera Biharkeresztes sau Lokoshaza, pentru transporturile militare feroviare, si in punctele de control pentru trecerea frontierei Artand sau Nagylak, pentru transporturile militare rutiere, atunci cand urmeaza sa pazeasca transporturile pe teritoriul Romaniei;
    - garda partii contractante ungare, in statiile de cale ferata de frontiera Episcopia Bihor sau Curtici, pentru transporturile militare feroviare, si in punctele de control pentru trecerea frontierei Bors sau Nadlac, pentru transporturile militare rutiere, atunci cand urmeaza sa pazeasca transporturile pe teritoriul Republicii Ungare.
    (2) Prin garda se intelege subunitatea (efectivul insotitor) inarmata, insarcinata de catre fiecare parte contractanta cu paza si apararea transporturilor militare de la luarea in primire in statia (punctul) de frontiera pana la predarea acestora. Stabilirea efectivului garzii se face de catre fiecare parte contractanta conform reglementarilor proprii. Documentele necesare garzii sunt prevazute in anexele nr. 1 - 4 la prezentul acord (modelele autorizatiei de trecere a frontierei de stat, imputernicirii pentru comandantul garzii, tabelului cuprinzand militarii din compunerea garzii si actului de predare-primire a transportului) si fac parte integranta din acesta. Asigurarea materiala a garzii se face de catre unitatile militare care le asigura, in colaborare cu organele de transporturi militare ale fiecarei parti contractante.
    (3) Garda trece frontiera de stat in baza prevederilor conventiei de trecere a frontierei, in vigoare intre cele doua state. Partile contractante asigura, pe baza de reciprocitate, inapoierea peste frontiera a garzilor.
    (4) Personalul garzii executa misiunea conform reglementarilor legale in vigoare in armata tarii din care face parte. Pe timpul executarii misiunii pe teritoriul statului vecin, personalul garzii este obligat sa respecte legislatia partii contractante primitoare.
    (5) Personalul garzii insotitoare poarta intreaga raspundere pentru integritatea si securitatea incarcaturii de la primirea pana la predarea transportului.
    Art. 7
    Partile contractante isi asuma obligatia de a-si transmite reciproc informatiile necesare pentru reglementarea eventualelor pagube produse pe timpul executarii transporturilor militare. Pagubele vor fi evaluate potrivit prevederilor normelor legislative ale tarii pe teritoriul careia s-au produs, iar recuperarea acestora se face conform intelegerilor existente intre partile contractante.
    Art. 8
    (1) Transportul armamentului, munitiei, al materialelor explozive, nucleare si chimice periculoase se va face cu respectarea prevederilor acordurilor internationale la care cele doua parti contractante participa. Pe teritoriul statului sau fiecare parte contractanta va respecta prevederile legislatiei nationale si normele proprii referitoare la manipularea si la transportul acestora.
    (2) Tehnica militara imbarcata pe vagoane sau in autovehicule se transporta cu un stoc minim de carburanti.
    Art. 9
    (1) In cazul in care in timpul transportului pe reteaua feroviara sau rutiera a celor doua parti contractante apar situatii care impun rearanjarea incarcaturii pe vagoane sau in autovehicule, repararea unor vagoane sau autovehicule, transbordarea marfurilor pe alte mijloace de transport sau alte operatiuni, din cauza carora nu se mai poate continua deplasarea, intregul transport va fi retinut pana la efectuarea operatiunilor necesare.
    (2) Efectuarea operatiunilor de rearanjare a incarcaturii, de reparare a mijloacelor de transport, de transbordare a marfurilor sau a altor operatiuni care au impus oprirea transporturilor militare se realizeaza pe baza de conventie incheiata intre organele prevazute la art. 1 alin. (6) sau (7), dupa caz, si administratiile feroviare sau rutiere respective, in care se va stabili si timpul necesar pentru executarea remedierilor.
    (3) Plata chiriei pentru mijloacele de transport stationate din aceste cauze se va face potrivit intelegerilor existente intre administratiile feroviare sau rutiere ale celor doua parti contractante.
    (4) In cazul producerii unor evenimente deosebite in timpul executarii transporturilor militare, partile contractante asigura paza materialelor (mijloacelor) si, la cerere, participa la lichidarea urmarilor acestora.
    Art. 10
    (1) Modalitatea de plata a transporturilor militare, achitarea costului acestora, a cheltuielilor privind paza si insotirea transporturilor militare pe teritoriul fiecarui stat, precum si a altor eventuale cheltuieli vor fi evidentiate in contractele de transport incheiate intre institutiile prevazute la art. 1 alin. (6) si (7) si administratiile cailor ferate sau rutiere din statele respective.
    (2) Solicitarea altor servicii si achitarea cheltuielilor prilejuite de acestea se vor reglementa de catre partile contractante prin contracte specifice.
    (3) Partile contractante isi pun reciproc la dispozitie, la cerere, bazele de transbordare tehnica si materiale militare de la Constanta si Zahony.
    Art. 11
    Prevederile prezentului acord nu vor putea fi interpretate ca afectand drepturile si obligatiile partilor contractante potrivit legislatiei interne a fiecareia si conventiilor internationale la care acestea participa.
    Art. 12
    Orice diferende privind interpretarea sau aplicarea prezentului acord vor fi solutionate pe cale amiabila intre partile contractante, fara a fi supuse unor instante internationale sau unor terte parti.
    Art. 13
    (1) Prezentul acord se incheie pe o durata de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii pe noi perioade de cate 5 ani, daca nici una dintre partile contractante nu va informa, in scris, cu cel putin 6 luni inainte de expirarea perioadei de valabilitate respective, cealalta parte contractanta asupra intentiei sale privind incetarea valabilitatii acordului. Acordul isi pierde valabilitatea dupa 6 luni de la denuntarea acestuia de catre una dintre partile contractante.
    (2) Prezentul acord intra in vigoare la data ultimei notificari prin care partile contractante isi comunica reciproc indeplinirea cerintelor legale interne pentru intrarea lui in vigoare.
    (3) Modificarea sau completarea acestuia se poate face in urma unor intelegeri comune intre partile contractante. Aceste modificari sau completari vor constitui parte componenta a prezentului acord si vor intra in vigoare conform prevederilor alin. (2) al acestui articol.
    Semnat la Oradea la 20 decembrie 1997, in doua exemplare originale, fiecare in limba romana si in limba ungara, ambele texte fiind egal autentice.

                      Pentru Guvernul Romaniei,
                      Victor Babiuc,
                      ministrul apararii nationale

                      Pentru Guvernul Republicii Ungare,
                      Gyorgy Keleti,
                      ministrul apararii

    ANEXA 1

                     AUTORIZATIE DE TRECERE A FRONTIEREI
                           nr. ...... din .........

    Documentul este personal si netransmisibil.
    Orice corectura, adaugare sau stersatura
    este strict interzisa si produce anularea
    documentului.
  ______________
 |              |                           Prezenta autorizatie este valabila
 |     Loc      |                           de la ......... pana la ........ .
 |   pentru     |                           Militarul trece frontiera de stat
 |  fotografie  |                           ..................................
 |              |                           cu armamentul seria ...... nr. ...
 |______________|                           si cu ......... cartuse.
 ...............................
  (gradul, numele si prenumele)     Directorul Directiei politie de frontiera,
 nascut la ....................,              .........................
 are dreptul sa treaca frontiera               (semnatura si stampila)
 de stat .......................
 ...............................
 in ambele parti prin punctele
 de control pentru trecerea
 frontierei ....................     ______________________________
 ...............................    |                              |
 pentru predarea-primirea           |______________________________|
 transporturilor militare.           (stampila punctului de control
                                      pentru trecerea frontierei)

    ANEXA 2

                              IMPUTERNICIRE

    Prin prezenta se imputerniceste domnul ...................................
                                               (gradul, numele si prenumele)
pentru a primi in statia de frontiera ........................................
transportul militar nr. ............., compus din: ...........................
..............................................................................
si pentru a asigura paza si insotirea transportului militar pe timpul tranzitului pe teritoriul Romaniei pana la statia de destinatie ............ .

            Comandantul,                _____________________________
     .........................         |                             |
      (semnatura si stampila)          |_____________________________|
                                  (stampila punctului Politie de frontiera)

    Documentul este personal si netransmisibil. Orice corectura, adaugare sau stersatura este strict interzisa si produce anularea documentului.

    ANEXA 3

                              TABEL NOMINAL
cuprinzand militarii din compunerea garzii de paza si insotire a transportului militar nr. ....... din statia ............... la statia .................... si retur
______________________________________________________________________________
 Nr.      Numele si         Gradul        Numarul si seria        Observatii
 crt.     prenumele                       documentului de
          militarului                     identitate
______________________________________________________________________________


______________________________________________________________________________

         Comandantul U.M.,
     .........................
      (semnatura si stampila)

            Vizat,                                     Vizat,
  Seful statiei de frontiera de              Seful statiei de frontiera
     imbarcare (de intrare),                         de iesire,
  .............................              ..........................
     (semnatura si stampila)                   (semnatura si stampila)

    ANEXA 4

                              ACTUL
        de predare-primire a transportului militar nr. ...........

    Intocmit la data de ............. in statia de predare-primire ...........
..............................................................................
                   (se va inscrie denumirea statiei de frontiera)
    Comandantul garzii inarmate ..............................................
                                     (gradul, numele si prenumele)
preda, iar comandantul garzii inarmate .......................................
                                          (gradul, numele si prenumele)
primeste transportul militar nr. ..............., compus din .................
..............................................................................
    In cadrul transportului militar nr. ................ se predau urmatoarele mijloace de transport:
______________________________________________________________________________
Nr.   Numarul mijlocului  Felul mijlocului  Numarul  Numarul        Observatii
crt.  de transport        de transport      de osii  plumburilor
                                                     si starea lor
______________________________________________________________________________



______________________________________________________________________________

    La predare-primire s-au constatat urmatoarele: ...........................
..............................................................................

    Am predat transportul militar        Am primit transportul militar
           nr. ........ .                        nr. ........ .
        Comandantul garzii,                   Comandantul garzii,
         ................                       ...............
           (semnatura)                            (semnatura)



SmartCity5

COMENTARII la Legea 48/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 48 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu