E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 472 din  9 iulie 2002

privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 141/2001 pentru sanctionarea unor acte de terorism si a unor fapte de incalcare a ordinii publice

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 524 din 18 iulie 2002


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 141 din 25 octombrie 2001 pentru sanctionarea unor acte de terorism si a unor fapte de incalcare a ordinii publice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 691 din 31 octombrie 2001, cu urmatoarele modificari si completari:
    1. Articolul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 1
    (1) Constituie acte de terorism savarsirea urmatoarelor infractiuni in scopul tulburarii grave a ordinii publice prin intimidare, prin teroare sau prin crearea unei stari de panica:
    a) infractiunile de omor prevazute la art. 174 - 176 din Codul penal, vatamare corporala si vatamare corporala grava, prevazute la art. 181 si 182 din Codul penal, precum si lipsire de libertate in mod ilegal, prevazuta la art. 189 din Codul penal;
    b) infractiunile prevazute la art. 106 - 109 din Ordonanta Guvernului nr. 29/1997 privind Codul aerian, republicata;
    c) infractiunile de distrugere prevazute la art. 217 si 218 din Codul penal;
    d) infractiunile de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, nerespectare a regimului materialelor nucleare si a altor materii radioactive, precum si nerespectare a regimului materiilor explozive, prevazute la art. 279, 279^1 si 280 din Codul penal.
    (2) In cazul infractiunilor prevazute la alin. (1) lit. a) - d), maximul pedepsei prevazute de lege se majoreaza cu 5 ani, fara a se putea depasi maximul general al pedepsei inchisorii, si se aplica pedeapsa interzicerii unor drepturi.
    (3) In cazul infractiunilor de distrugere prevazute la art. 217 din Codul penal, savarsite in conditiile alin. (1), nu se poate aplica pedeapsa amenzii.
    (4) Tentativa se pedepseste.
    (5) Se considera tentativa si producerea sau procurarea mijloacelor ori instrumentelor, precum si luarea de masuri in vederea comiterii infractiunilor prevazute la alin. (1)."
    2. La articolul 2, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 2
    (1) Constituie, de asemenea, acte de terorism si se pedepsesc cu inchisoare de la 5 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi:
    a) introducerea sau raspandirea in atmosfera, pe sol, in subsol sau in apa de produse, substante, materiale, microorganisme sau toxine de natura sa puna in pericol sanatatea oamenilor sau a animalelor ori mediul inconjurator;
    b) amenintarile cu bombe sau cu materii explozive, daca ele au ca scop tulburarea grava a ordinii publice, prin intimidare, prin teroare sau prin crearea unei stari de panica."
    3. Articolul 4 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 4
    Amenintarea unei persoane sau a unei colectivitati, prin orice mijloace, cu raspandirea sau folosirea de produse, substante, materiale, microorganisme sau toxine de natura sa puna in pericol sanatatea oamenilor sau a animalelor ori mediul inconjurator, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 5 ani."
    4. Articolul 5 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 5
    Alarmarea, fara un motiv intemeiat, a unei persoane sau a publicului, a organelor specializate pentru a interveni in caz de pericol ori a organelor de mentinere a ordinii publice prin corespondenta, telefon sau orice alte mijloace de transmitere la distanta, care priveste raspandirea sau folosirea de produse, substante, materiale, microorganisme sau toxine din cele prevazute la art. 4 se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani."
    5. La articolul 6, alineatul (2) va avea urmatorul cuprins:
    "(2) In cazul infractiunilor prevazute la art. 1 si 2, urmarirea penala se efectueaza din oficiu, in mod obligatoriu, de catre procuror."
    6. Articolul 7 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 7
    Operatorii serviciilor de posta si telecomunicatii au obligatia de a comunica, de indata, procurorului, la solicitarea scrisa a acestuia, prin intermediul conducerii administrative a acestor servicii, informatiile necesare identificarii persoanelor suspecte de savarsirea infractiunilor prevazute in prezenta ordonanta de urgenta."

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 27 iunie 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                      PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                              VALER DORNEANU

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 27 iunie 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                         p. PRESEDINTELE SENATUI,
                             DORU IOAN TARACILASmartCity5

COMENTARII la Legea 472/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 472 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
ANONIM a comentat Ordin 67 2017
    Exista vreun template pentru Raport?
ANONIM a comentat Hotărârea 1202 2010
    Nu am gasit niciunde cum se calculeaza tariful pe unitatea de masura (metri cadere/luna) x ore functionare. Cum sa calculez metri cadere / luna???
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu