E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 42 din 28 aprilie 1992

pentru aprobarea volumului maxim de masa lemnoasa ce se va recolta in anul 1992 si a unor masuri de protectie a fondului forestier

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 80 din 30 aprilie 1992


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    Volumul maxim de masa lemnoasa ce se va recolta in anul 1992 este de 16,5 milioane metri cubi, din care:
    a) 13,0 milioane metri cubi pentru agentii economici cu capital de stat si privat;
    b) 3,5 milioane metri cubi pentru acoperirea nevoilor populatiei din mediul rural.
    Art. 2
    Volumul maxim de 16,5 milioane metri cubi se va recolta astfel:
    a) 15,6 milioane metri cubi din padurile administrate de Regia Autonoma "Romsilva";
    b) 0,6 milioane metri cubi din padurile proprietate particulara;
    c) 0,3 milioane metri cubi din pasuni impadurite si aliniamente.
    Recoltarea acestor cantitati de masa lemnoasa se va face cu respectarea regulilor silvice.
    Art. 3
    In vederea respectarii posibilitatilor normale de taiere a padurilor pe perioada 1991 - 1995, volumul maxim de masa lemnoasa ce urmeaza a fi recoltat in anii 1993 - 1995 va fi de 42,1 milioane metri cubi, din care 33,1 milioane metri cubi pentru agentii economici cu capital de stat si privat.
    Esalonarea anuala, pe perioada ramasa, a volumului de masa lemnoasa de 33,1 milioane metri cubi va fi reglementata prin lege, in functie de rezultatele obtinute in studiile de actualizare a posibilitatilor normale de taiere a padurilor si in raport cu strategia de restructurare a industriei de prelucrare, adoptata de ministerul de resort.
    Art. 4
    Volumul de masa lemnoasa provenit din doborituri si rupturi de vint si de zapada, precum si cel rezultat in urma fenomenului de uscare anormala, altul decit cel luat in considerare la stabilirea cuantumului pentru anul 1992, va fi valorificat cu prioritate, retinindu-se pe picior, din masa lemnoasa prevazuta la taiere, un volum echivalent.
    Art. 5
    Masa lemnoasa destinata agentilor economici cu capital de stat si privat se atribuie spre recoltare pe baza de negociere sau licitatie, dupa caz.
    Art. 6
    Limitele minime si maxime ale amenzilor prevazute la cap. VI din Legea nr. 26/1976 si la cap. VII din Legea nr. 2/1987 se majoreaza de 10 ori.
    Art. 7
    Savirsirea de acte de comert, fara drept, cu material lemnos, constituie contraventie si se sanctioneaza cu inchisoare contraventionala de la 3 luni la 6 luni sau cu amenda de la 50.000 lei la 250.000, daca fapta, datorita imprejurarilor in care a fost savirsita, nu constituie infractiune.
    Materialul lemnos comercializat se confisca.
    Art. 8
    Se interzice exportul de material lemnos in sortimentele specificate in anexa, care face parte integranta din prezenta lege.
    Fac exceptie de la prevederile alineatului precedent volumul de 300.000 metri cubi cherestea pe anul 1992, precum si cea rezultata din prelucrarea materiei prime importate.
    Incalcarea dispozitiilor alin. 1 constituie contraventie si se sanctioneaza cu inchisoare contraventionala de la 3 luni la 6 luni sau cu amenda de la 500.000 lei la 2.000.000 lei, daca fapta nu constituie infractiune. Amenda se aplica si persoanelor juridice.
    Materialul lemnos ce a facut obiectul contraventiei se confisca. Cind confiscarea nu se mai poate executa in natura, se va dispune confiscarea echivalentului valoric realizat in valuta, iar daca aceasta nu se poate realiza, se va dispune obligarea la plata echivalentului in lei al valutei, majorat de trei ori.
    Art. 9
    Prevederile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor se aplica in mod corespunzator, cu exceptia art. 25 - 27.
    Art. 10
    Anexa nr. 5 la Legea nr. 2/1987, privind evaluarea pagubelor cauzate prin taierea, scoaterea din radacini, distrugerea, degradarea sau sustragerea arborilor, puietilor sau lastarilor, cu distinctiile prevazute la pct. I - "In cazul in care raspunderea materiala se stabileste in conformitate cu prevederile Codului muncii" - si II- "In cazul in care prejudiciul este cauzat prin fapte care, potrivit legii, constituie contraventii sau infractiuni" se abroga.
    De asemenea, se abroga anexa nr. 3 la Legea nr. 26/1976, privind tarifele pentru stabilirea cuantumului despagubirilor in cazul pagubelor cauzate economiei vinatului prin fapte ilicite.
    Art. 11
    Pina la adoptarea unei noi reglementari prin lege, Guvernul este abilitat sa stabileasca criterii si cuantumuri de evaluare corespunzatoare a recuperarii integrale si juste a pagubelor produse.
    Guvernul va prezenta proiectul de lege intr-un termen de 45 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 16 aprilie 1992, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                         PRESEDINTELE SENATUI
                    academician ALEXANDRU BIRLADEANU

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 21 aprilie 1992, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                     PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                                MARTIAN DAN

    ANEXA 1
                             PRODUSE LEMNOASE
                           interzise la export
    1. Busteni, capriori, lemn de mina, traverse de cale ferata, bile-manele
    2. Lemn de foc si pentru celuloza
    3. Cherestea de orice esenta
    4. Furnire
    5. Celuloza.SmartCity5

COMENTARII la Legea 42/1992

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 42 din 1992
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 106 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunt Alexander Magnus, un împrumutat privat și legitim. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut de Crăciun, împrumuturi personale, credite ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare negarantate, garanție, capital de risc etc. ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și garantat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail astăzi Via: alexandermagnus.loan@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu