Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 372 din 20 septembrie 2004

pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Comisia Pregatitoare a Organizatiei Tratatului de interzicere totala a experientelor nucleare privind desfasurarea activitatilor referitoare la instalatiile de monitorizare internationala in aplicarea Tratatului de interzicere totala a experientelor nucleare, inclusiv a activitatilor ulterioare certificarii, semnat la Viena la 13 iunie 2003

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 884 din 28 septembrie 2004


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se ratifica Acordul dintre Guvernul Romaniei si Comisia Pregatitoare a Organizatiei Tratatului de interzicere totala a experientelor nucleare privind desfasurarea activitatilor referitoare la instalatiile de monitorizare internationala in aplicarea Tratatului de interzicere totala a experientelor nucleare, inclusiv a activitatilor ulterioare certificarii, semnat la Viena la 13 iunie 2003.

    Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

                        PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                                VALER DORNEANU

                          p. PRESEDINTELE SENATUI,
                             DORU IOAN TARACILA

                                   ACORD*)
intre Guvernul Romaniei si Comisia Pregatitoare a Organizatiei Tratatului de interzicere totala a experientelor nucleare privind desfasurarea activitatilor referitoare la instalatiile de monitorizare internationala in aplicarea Tratatului de interzicere totala a experientelor nucleare, inclusiv a activitatilor ulterioare certificarii

    *) Traducere.

    In conformitate cu paragraful 12(b) din textul privind infiintarea Comisiei Pregatitoare a Organizatiei Tratatului de interzicere totala a experientelor nucleare, anexat la hotararea de infiintare a Comisiei Pregatitoare a Organizatiei Tratatului de interzicere totala a experientelor nucleare (Comisia), adoptata la intrunirea statelor semnatare ale Tratatului de interzicere totala a experientelor nucleare (CTBT) la data de 19 noiembrie 1996, la New York, Guvernul Romaniei si Comisia, denumite in continuare parti, cu scopul de a inlesni activitatile Comisiei in vederea:
    a) inventarierii statiilor de monitorizare existente pe teritoriul Romaniei;
    b) evaluarii amplasamentelor statiilor de monitorizare existente pe teritoriul Romaniei;
    c) modernizarii sau infiintarii de statii de monitorizare pe teritoriul Romaniei; si/sau
    d) certificarii statiilor de monitorizare de pe teritoriul Romaniei, conform standardelor Sistemului International de Monitorizare (IMS),
si pentru a facilita testarea in regim continuu, functionarea provizorie, dupa caz, si intretinerea IMS in vederea mentinerii eficacitatii tratatului, au convenit, in conformitate cu prevederile CTBT, in particular art. I - IV si partea I a Protocolului, urmatoarele:

    Art. 1
    Guvernul Romaniei si Comisia vor coopera pentru a facilita aplicarea prevederilor prezentului acord. Activitatile care se vor desfasura in Romania de catre Comisie ori in numele sau sunt sau vor fi specificate in anexa sau anexele la prezentul acord. Anexe suplimentare pot fi adaugate sau eliminate periodic, cu acordul mutual al partilor, in conformitate cu prevederile art. 19 si 20.
    Art. 2
    Activitatile care urmeaza sa se desfasoare in numele Comisiei potrivit prevederilor prezentului acord vor fi realizate cu respectarea termenilor si conditiilor unui contract sau unor contracte incheiate de catre Comisie in conformitate cu prevederile reglementarilor financiare ale Comisiei. O copie a termenilor tehnici de referinta ai unui astfel de contract sau contracte va fi furnizata agentului executiv desemnat in conformitate cu art. 3.
    Art. 3
    In cazul in care activitatile decurgand din prevederile prezentului acord urmeaza sa fie desfasurate de Comisie, aceste activitati vor fi indeplinite de echipa Comisiei care va fi alcatuita din persoane desemnate de Comisie, dupa consultarea Guvernului Romaniei. Guvernul Romaniei va avea dreptul de a refuza orice membru al echipei Comisiei, cu intelegerea ca si Comisia va avea dreptul sa propuna noi membri care sa ii inlocuiasca pe cei respinsi. Pentru fiecare activitate desfasurata de Comisie, Comisia va desemna un sef de echipa, iar Guvernul Romaniei va desemna un agent executiv, care vor fi punctele de contact dintre Comisie si Guvernul Romaniei. Comisia va informa Guvernul Romaniei asupra numelui si functiei sefului de echipa, cat mai curand posibil dupa desemnare. Guvernul Romaniei va informa Comisia asupra numelui si functiei agentului executiv, cat mai curand posibil dupa desemnare.
    Art. 4
    Cu cel putin 14 zile inainte de data propusa pentru sosirea echipei Comisiei la punctul de intrare, seful echipei Comisiei si agentul executiv al Guvernului Romaniei se vor consulta pentru a inlesni desfasurarea activitatilor care urmeaza sa se desfasoare, inclusiv in ceea ce priveste aducerea in Romania de catre echipa Comisiei a echipamentelor pentru indeplinirea activitatilor stabilite, in conformitate cu prevederile prezentului acord. Pentru activitatile ulterioare certificarii, aceste echipamente trebuie sa fie conforme cu manualele de operare ale IMS, adoptate de Comisie, fara a aduce atingere art. II paragraful 26(h) din CTBT. In cursul acestor consultari Guvernul Romaniei va informa Comisia asupra punctelor de intrare si de iesire prin care echipa Comisiei si echipamentele vor intra si vor iesi de pe teritoriul Romaniei.
    Art. 5
    In cursul consultarilor mentionate la art. 4, agentul executiv al Guvernului Romaniei va anunta seful echipei Comisiei in legatura cu informatiile necesare pentru ca Romania sa elibereze documentele care sa permita echipei Comisiei sa intre si sa ramana pe teritoriul Romaniei in scopul desfasurarii activitatilor conforme cu manualele de operare relevante ale IMS, adoptate de Comisie, fara a aduce atingere prevederilor art. II paragraful 26(h) din CTBT si anexei sau anexelor la prezentul acord. Comisia va pune aceste informatii la dispozitia agentului executiv al Guvernului Romaniei, cat mai curand posibil, dupa incheierea acestor consultari. In conformitate cu legile si cu reglementarile relevante din Romania, echipa Comisiei va putea intra si ramane pe teritoriul Romaniei pe perioada de timp necesara desfasurarii acestor activitati. La solicitarea membrilor echipei Comisiei, Guvernul Romaniei va acorda vize de intrare sau le va reinnoi, dupa caz, cat mai rapid posibil.
    Art. 6
    Activitatile echipei Comisiei, potrivit prevederilor prezentului acord, vor fi organizate in cooperare cu autoritatile competente din Romania, pentru a putea fi asigurata, in cel mai inalt grad posibil, indeplinirea la timp si in mod eficient a sarcinilor, cu cat mai putine inconveniente pentru Romania si fara a perturba functionarea oricarei instalatii sau activitati in zona in care echipa Comisiei isi va desfasura activitatile.
    Art. 7
    Guvernul Romaniei va acorda membrilor echipei Comisiei aflati pe teritoriul Romaniei protectia si facilitatile pe care le va considera necesare pentru asigurarea securitatii si confortului fiecarui membru al echipei Comisiei. Prevederile Conventiei Natiunilor Unite privind privilegiile si imunitatile, adoptata la New York la 13 februarie 1946, la care Romania a aderat la 5 iulie 1956, se vor aplica mutatis mutandis, pe teritoriul Romaniei, activitatilor Comisiei, oficialilor si expertilor sai, pentru aplicarea prevederilor prezentului acord.
    Art. 8
    Guvernul Romaniei va depune toate eforturile rezonabile pentru a asigura cooperarea autoritatilor locale in desfasurarea activitatilor intreprinse de echipa Comisiei. Comisia va intreprinde toate demersurile rezonabile, necesare informarii agentului executiv al Guvernului Romaniei in legatura cu progresele inregistrate sau cu derularea testarii, functionarii provizorii si a activitatilor de intretinere, dupa caz, pe teritoriul Romaniei.
    Art. 9
    Guvernul Romaniei si Comisia vor pregati din timp o lista cu echipamentele care vor fi aduse in Romania de catre echipa Comisiei. Guvernul Romaniei va avea dreptul, potrivit consultarilor specificate in art. 4, sa inspecteze echipamentele aduse in Romania de echipa Comisiei, pentru a se asigura ca aceste echipamente sunt necesare si adecvate desfasurarii activitatilor echipei Comisiei. Guvernul Romaniei va efectua aceasta inspectie ori de cate ori considera necesar, cu exceptia cazului in care seful echipei Comisiei decide altfel. Seful echipei va fi informat in mod corespunzator cand o asemenea inspectie se realizeaza in absenta sa. Componentele echipamentelor care necesita masuri speciale de manipulare sau de depozitare din punct de vedere al masurilor de securitate vor fi specificate in acest sens de catre seful echipei si comunicate agentului executiv inainte de sosirea echipei Comisiei la punctul de intrare. Guvernul Romaniei va asigura echipei Comisiei conditiile necesare depozitarii echipamentelor in conditii de siguranta. In scopul prevenirii intarzierilor nejustificate in transportul echipamentelor, Guvernul Romaniei va acorda sprijin echipei Comisiei pentru respectarea reglementarilor si normelor interne in vigoare privind importul unor astfel de echipamente in Romania si, dupa caz, exportul unor asemenea echipamente din Romania.
    Art. 10
    Echipamentele si alte bunuri apartinand Comisiei, aduse in Romania pentru aplicarea prevederilor prezentului acord, vor fi scutite de taxe vamale. Agentul executiv va inlesni obtinerea de aprobari vamale pentru orice astfel de echipamente sau bunuri. Transferul de proprietate asupra oricarui echipament se efectueaza cu titlu gratuit si va fi scutit de taxe vamale si T.V.A. Titlul de proprietate asupra oricarui echipament transferat Romaniei de catre Comisie, in vederea instalarii lui permanente in cadrul instalatiilor de monitorizare de pe teritoriul Romaniei, in conformitate cu prevederile prezentului acord, va reveni Guvernului Romaniei dupa certificarea statiei.
    Art. 11
    In conformitate cu prevederile prezentului acord, Comisia va desfasura in Romania numai activitati nonprofit. In scopul aplicarii prezentului acord si a CTBT, Comisia si bunurile sale vor fi scutite de la plata tuturor impozitelor directe. Guvernul Romaniei va intreprinde masurile administrative necesare pentru inapoierea sau restituirea, in conformitate cu legile si reglementarile nationale, a oricaror impozite indirecte care sunt incluse in pretul platit de catre Comisie pentru achizitii si pentru contractarea de servicii in conformitate cu prevederile prezentului acord.
    Art. 12
    (i) Orice date si rapoarte oficiale intocmite de una dintre parti, referitoare la activitatile intreprinse in conformitate cu prevederile prezentului acord, vor fi puse la dispozitia celeilalte parti.
    (ii) Confidentialitatea privind aplicarea prezentului acord va fi asigurata in conformitate cu CTBT si cu deciziile relevante ale Comisiei, precum si cu legislatia romana, fara a aduce atingere obligatiilor partilor de a respecta prevederile cu privire la confidentialitate, prevazute in CTBT.
    Art. 13
    In scopurile prezentului acord, activitatile postcertificare pentru o instalatie IMS vor incepe in momentul indeplinirii urmatoarelor doua cerinte:
    (i) certificarea instalatiei IMS de catre Comisie in conformitate cu manualele si procedurile de certificare relevante;
    (ii) adoptarea bugetului, incluzand intelegerile financiare detaliate, daca acestea exista, pentru exploatarea si intretinerea instalatiei IMS de catre Comisie.
    Art. 14
    Pentru activitatile postcertificare:
    (i) instalatiile vor fi, de asemenea, testate, exploatate provizoriu, dupa caz, si intretinute de catre Guvernul Romaniei in conformitate cu procedurile si intelegerile convenite intre parti. Pentru ca Centrul International de Date (IDC) sa primeasca date de calitate, cu un inalt grad de fiabilitate, aceste proceduri vor fi conforme cu manualele de operare ale IMS, adoptate de catre Comisie, cu respectarea prevederilor art. II paragraful 26(h) din CTBT.
    (ii) Guvernul Romaniei va asigura toate serviciile corespunzatoare, in conformitate cu manualele de operare ale IMS, adoptate de catre Comisie, cu respectarea prevederilor art. II paragraful 26(h) din CTBT, pentru testarea, exploatarea provizorie, dupa caz, si intretinerea instalatiilor de pe teritoriul Romaniei, in conformitate cu legile si cu reglementarile relevante din Romania, cheltuielile fiind alocate in conformitate cu art. IV paragrafele 19 - 21 din CTBT si cu hotararile bugetare relevante ale Comisiei.
    (iii) Guvernul Romaniei va asigura, la cerere, frecventele corespunzatoare solicitate pentru comunicatii, in conformitate cu legile si cu reglementarile nationale si cu planul national de utilizare a frecventelor.
    (iv) Guvernul Romaniei va transmite la IDC datele inregistrate sau furnizate de oricare instalatie de monitorizare de pe teritoriul Romaniei, utilizand formatele si protocoalele care vor fi specificate in manualul de operare al instalatiei. Asemenea transmisii de date vor fi efectuate de la instalatia de pe teritoriul Romaniei catre IDC, utilizandu-se cele mai directe si mai ieftine mijloace disponibile. Toate comunicatiile de date de la instalatia de monitorizare sau de la Centrul National de Date catre Comisie vor fi scutite de orice fel de taxe stabilite de Guvern sau de alta autoritate competenta din Romania, cu exceptia taxelor direct legate de costul furnizarii de servicii, care nu vor depasi nivelul minim acordat institutiilor guvernamentale din Romania.
    (v) Guvernul Romaniei va asigura protectia fizica a instalatiilor si echipamentelor apartinand instalatiilor de pe teritoriul Romaniei, inclusiv liniile de date, echipamentele din teren si senzorii, costurile aferente fiind alocate in conformitate cu art. IV paragrafele 19 - 21 din CTBT, precum si cu hotararile bugetare relevante ale Comisiei.
    (vi) Guvernul Romaniei va lua masurile necesare calibrarii instalatiilor de pe teritoriul Romaniei in conformitate cu manualele de operare ale IMS, adoptate de Comisie, cu respectarea art. II paragraful 26(h) din CTBT.
    (vii) Guvernul Romaniei va notifica Comisiei in legatura cu problemele aparute, informand IDC asupra naturii problemei si facand o estimare a timpului necesar pentru remedierea situatiei. Guvernul Romaniei va notifica, de asemenea, Comisiei in legatura cu aparitia disfunctionalitatilor care afecteaza calitatea datelor provenite de la instalatiile de monitorizare de pe teritoriul Romaniei.
    (viii) Comisia va consulta Guvernul Romaniei in legatura cu procedurile prin care Comisia va avea acces la o instalatie de monitorizare de pe teritoriul Romaniei pentru verificarea echipamentelor si a legaturilor de comunicatii numai in scopul prezentului acord, cat si pentru modificarea in caz de nevoie a echipamentelor, dar si la alte proceduri operationale, cu exceptia cazurilor in care Guvernul Romaniei isi asuma responsabilitatea de a opera aceste modificari. Comisia va avea acces la instalatie in conformitate cu aceste proceduri.
    Art. 15
    Guvernul Romaniei va asigura transmiterea cu promptitudine de catre personalul instalatiei de monitorizare de pe teritoriul Romaniei a raspunsurilor la solicitarile Comisiei cu privire la testarea si functionarea provizorie, dupa caz, a instalatiei si a echipamentelor aferente acesteia sau la transmisia de date catre IDC. Aceste raspunsuri vor fi elaborate in formatul specificat in manualul de operare al instalatiei.
    Art. 16
    Cheltuielile pentru activitatile legate de aplicarea prezentului acord vor fi stabilite in conformitate cu deciziile bugetare relevante adoptate de Comisie. In particular, cheltuielile asociate cu testarea, operarea provizorie, dupa caz, intretinerea instalatiilor de monitorizare, inclusiv asigurarea protectiei fizice, dupa caz, aplicarea procedurilor de validare a datelor, de transmitere a mostrelor, daca este cazul, si de transmitere a datelor de la statia respectiva catre IDC vor fi suportate in conformitate cu art. IV paragrafele 19 - 21 din CTBT, precum si cu deciziile bugetare relevante adoptate de catre Comisie.
    Art. 17
    Dupa incheierea fiecarei activitati mentionate in anexa sau anexe, Comisia va furniza Romaniei asistenta tehnica corespunzatoare, pe care Comisia o considera necesara pentru buna functionare a instalatiilor de pe teritoriul Romaniei, ca parte a IMS. Comisia va asigura, de asemenea, asistenta tehnica si sprijin in perioada de functionare provizorie, dupa caz, si de intretinere a instalatiilor de monitorizare de pe teritoriul Romaniei si a mijloacelor de comunicatii corespunzatoare, in cazul in care Romania solicita o astfel de asistenta si in limitele bugetului aprobat.
    Art. 18
    In cazul aparitiei unui diferend intre parti in legatura cu interpretarea si aplicarea prezentului acord, partile se vor consulta in vederea rezolvarii operative a diferendului.
    Art. 19
    Modificarea prezentului acord se va realiza cu acordul partilor. Prin intelegere reciproca, partile pot incheia acorduri suplimentare in caz de nevoie.
    Art. 20
    Anexa la prezentul acord sau anexele care urmeaza sa fie negociate conform art. 1 din acord constituie parte integranta a acordului si orice referire la acest acord include referirea si la anexa sau anexe. In cazul unei neconcordante intre prevederile anexei si textul acordului, va prevala textul acordului.
    Art. 21
    Prezentul acord va intra in vigoare pentru ambele parti la data la care partea romana va comunica Comisiei ca au fost indeplinite procedurile legale interne pentru intrarea sa in vigoare. Acest acord va ramane in vigoare pana la incheierea unui nou acord intre Guvernul Romaniei si Organizatia Tratatului de interzicere totala a experientelor nucleare.
    Semnat la Viena la 13 iunie 2003, in doua exemplare originale, in limbile romana si engleza, ambele texte fiind egal autentice. In cazul aparitiei unor divergente de interpretare, textul in limba engleza va prevala.

               Pentru Guvernul Romaniei,
               Lucian Biro,
               secretar de stat,
               presedintele Comisiei Nationale
               pentru Controlul Activitatilor Nucleare

               Pentru Comisia Pregatitoare
               a Organizatiei Tratatului de interzicere totala
               a experientelor nucleare,
               Wolfgang Hoffmann,
               secretar executiv al PTS, PrepCom CTBTO

    ANEXA 1
    la acord

    Pentru instalatia de monitorizare internationala mentionata mai jos pot fi solicitate oricare dintre sau toate activitatile urmatoare:
    Inventar
    Evaluarea amplasamentului
    Instalare
    Modernizare
    Testare si evaluare
    Certificare
    Activitati postcertificare
    1. Muntele Rosu             MLR
    Statia seismica AS81        Tip 3 C



SmartCity5

COMENTARII la Legea 372/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 372 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu