Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 32 din 16 noiembrie 1990

pentru modificarea si completarea unor dispozitii ale Codului de procedura penala

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 128 din 17 noiembrie 1990


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Codul de procedura penala se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Articolul 5 va avea urmatorul cuprins:
    "Garantarea libertatii persoanei
    Art. 5
    In tot cursul procesului penal este garantata libertatea persoanei.
    Nici o persoana nu poate fi retinuta sau arestata si nici nu poate fi supusa vreunei forme de restringere a libertatii decit in cazurile si in conditiile prevazute de lege.
    Daca cel impotriva caruia s-a luat masura arestarii preventive sau o masura de restringere a libertatii considera ca aceasta este ilegala, are dreptul, in tot cursul procesului, sa se adreseze instantei competente, potrivit legii.
    Orice persoana impotriva careia s-a luat ilegal o masura preventiva are dreptul la repararea pagubei suferite, in conditiile prevazute de lege.
    In tot cursul procesului penal, invinuitul sau inculpatul arestat preventiv poate cere punerea in libertate provizorie, sub control judiciar sau pe cautiune."
    2. Dupa articolul 5 se introduce articolul 5^1, cu urmatorul cuprins:
    "Respectarea demnitatii umane
    Art. 5^1
    Orice persoana care se afla in curs de urmarire penala sau de judecata trebuie tratata cu respectarea demnitatii umane. Supunerea acesteia la tortura sau la tratamente cu cruzime, inumane ori degradante este pedepsita prin lege."
    3. Articolul 6 va avea urmatorul cuprins:
    "Garantarea dreptului de aparare
    Art. 6
    Dreptul de aparare este garantat invinuitului, inculpatului si celorlalte parti in tot cursul procesului penal.
    In cursul procesului penal, organele judiciare sint obligate sa asigure partilor deplina exercitare a drepturilor procesuale in conditiile prevazute de lege si sa administreze probele necesare in aparare.
    Organele judiciare au obligatia sa incunostinteze pe invinuit sau pe inculpat despre fapta pentru care este invinuit, incadrarea juridica a acesteia si sa-i asigure posibilitatea pregatirii si exercitarii apararii.
    Orice parte are dreptul sa fie asistata de aparator in tot cursul procesului penal.
    Organele judiciare au obligatia sa incunostinteze pe invinuit sau inculpat, inainte de a i se lua prima declaratie, despre dreptul de a fi asistat de un aparator, consemnindu-se aceasta in procesul-verbal de ascultare. In conditiile si in cazurile prevazute de lege, organele judiciare sint obligate sa ia masuri pentru asigurarea asistentei juridice a invinuitului sau inculpatului, daca acesta nu are aparator ales."
    4. La articolul 136 se introduce un alineat final, cu urmatorul cuprins:
    "Cind se dispune arestarea preventiva a invinuitului sau inculpatului, procurorul sau instanta de judecata incunostinteaza despre aceasta, in termen de 24 de ore, un membru din familia acestuia ori o alta persoana pe care o desemneaza invinuitul sau inculpatul, consemnindu-se aceasta intr-un proces-verbal."
    5. Dupa articolul 140 se introduce articolul 140^1, cu urmatorul cuprins:
    "Plingerea impotriva masurilor preventive luate de procuror
    Art. 140^1
    Impotriva ordonantei de arestare preventiva sau a aceleia de obligare de a nu parasi localitatea se poate face plingere la instanta careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond.
    Plingerea impreuna cu dosarul cauzei va fi trimisa instantei prevazute la alin. 1, in termen de 24 de ore, iar invinuitul sau inculpatul arestat va fi adus in fata instantei si va fi asistat de aparator.
    Plingerea se va cerceta in camera de consiliu.
    Instanta se pronunta in aceeasi zi, prin incheiere definitiva, asupra legalitatii masurii, dupa ascultarea invinuitului sau a inculpatului.
    Participarea procurorului este obligatorie.
    Cind considera ca masura preventiva luata este ilegala, instanta dispune revocarea arestarii si punerea in libertate a invinuitului sau a inculpatului ori, dupa caz, revocarea masurii obligatorii de a nu parasi localitatea."
    6. Articolul 155 va avea urmatorul cuprins:
    "Prelungirea duratei arestarii inculpatului de catre procuror
    Art. 155
    Durata arestarii inculpatului poate fi prelungita in caz de necesitate si numai motivat.
    Prelungirea duratei arestarii inculpatului poate fi dispusa de procurorul sef al unitatii de procuratura in cadrul careia functioneaza procurorul care exercita supravegherea cercetarii penale sau care efectueaza urmarirea penala. Prelungirea poate fi dispusa o singura data, cu cel mult 30 de zile.
    In cazul cind mandatul de arestare a fost emis de procurorul sef al unitatii de procuratura in cadrul careia se exercita supravegherea cercetarii penale, prelungirea prevazuta in alineatul precedent se dispune de procurorul sef al unitatii ierarhic superioare.
    Daca mandatul de arestare a fost emis de un procuror din Procuratura Generala, prelungirea prevazuta in alin. 2 se dispune de procurorul ierarhic superior."
    7. Articolul 158 alineatele 1 si 2 vor avea urmatorul cuprins:
    "In cazul cind durata arestarii preventive a fost prelungita, procurorul care a dispus prelungirea, primind propunerea intocmita potrivit art. 156, cu cel putin 8 zile inainte de expirarea duratei arestarii, daca apreciaza ca nu este cazul ca inculpatul sa fie pus in libertate, sesizeaza, cu cel putin 5 zile inainte de expirarea prelungirii, instanta careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond.
    Daca prelungirea a fost dispusa de procurorul de la unitatea de procuratura ierarhic inferioara celei corespunzatoare instantei competente sa judece cauza in fond, acesta, daca apreciaza ca nu este cazul ca inculpatul sa fie pus in libertate, inainteaza propunerea, in termen de 24 de ore, procurorului de la unitatea ierarhic superioara, care, daca o socoteste intemeiata, sesizeaza instanta."
    8. Articolul 159 va avea urmatorul cuprins:
    "Procedura prelungirii arestarii de catre instanta
    Art. 159
    Instanta sesizata fixeaza termen de infatisare inainte de expirarea duratei mandatului.
    Completul de judecata va fi prezidat de presedintele instantei sau de un judecator desemnat de acesta, iar participarea procurorului este obligatorie.
    Dosarul cauzei va fi depus de catre procuror cu cel putin 2 zile inainte de termen si va putea fi consultat de catre aparator la cererea acestuia.
    Inculpatul este adus in fata instantei si va fi asistat de aparator.
    In cazul in care instanta acorda prelungirea, aceasta nu va putea depasi 30 de zile.
    Incheierea prin care s-a hotarit asupra prelungirii nu este supusa recursului. Masura se comunica administratiei locului de detinere, care este obligata sa o aduca la cunostinta inculpatului.
    Instanta poate acorda si alte prelungiri, fiecare neputind depasi 30 de zile. Dispozitiile alineatelor precedente si ale art. 158 se aplica in mod corespunzator."
    9. Articolul 160 va avea urmatorul cuprins:
    "Procedura in cauzele cu mai multi inculpati arestati
    Art. 160
    Cind in aceeasi cauza se gasesc mai multi inculpati arestati, pentru care durata prelungirii arestarii expira la date diferite, procurorul sef sau, dupa caz, procurorul ierarhic superior, care sesizeaza instanta potrivit art. 158 pentru unul din inculpati, va sesiza, totodata, instanta si cu privire la ceilalti inculpati."
    10. Dupa articolul 160 se introduce o sectiune noua, sectiunea V, cu urmatorul cuprins:

    Sectiunea V
    Liberarea provizorie sub control judiciar si liberarea provizorie pe cautiune

    Modalitatile liberarii provizorii
    Art. 160^1
    In tot cursul procesului penal, inculpatul arestat preventiv poate cere punerea sa in libertate provizorie, sub control judiciar sau pe cautiune.

    &1. Liberarea provizorie sub control judiciar
    Conditiile liberarii
    Art. 160^2
    Liberarea provizorie sub control judiciar se poate acorda in cazul infractiunilor savirsite din culpa, precum si al infractiunilor intentionate pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii care nu depaseste 7 ani.
    Liberarea provizorie sub control judiciar nu se acorda in cazul in care inculpatul este recidivist ori exista date care justifica temerea ca va savirsi o alta infractiune.
    Organul judiciar dispune ca, pe timpul liberarii provizorii, inculpatul sa respecte una sau mai multe din urmatoarele obligatii:
    a) sa nu depaseasca limita teritoriala fixata decit in conditiile stabilite de organul judiciar;
    b) sa comunice organului judiciar orice schimbare de domiciliu sau resedinta;
    c) sa nu mearga in locuri anume stabilite;
    d) sa se prezinte la organul de urmarire penala sau, dupa caz, la instanta de judecata ori de cite ori este chemat;
    e) sa nu intre in legatura cu anumite persoane determinate;
    f) sa nu conduca nici un autovehicul sau anumite autovehicule;
    g) sa nu exercite o profesie de natura aceleia de care s-a folosit la savirsirea faptei.
    Ridicarea controlului judiciar
    Art. 160^3
    Controlul judiciar instituit de catre procuror sau instanta poate fi ridicat oricind, in totul sau in parte, pentru motive temeinice.

    &2. Liberarea provizorie pe cautiune
    Conditiile liberarii
    Art. 160^4
    Liberarea provizorie pe cautiune se poate acorda, la cerere, cind este asigurata repararea pagubei produse prin infractiune si s-a depus cautiunea stabilita de organul judiciar competent.
    Pe timpul liberarii provizorii, inculpatul este obligat sa se prezinte la chemarea organelor judiciare si sa comunice orice schimbare de domiciliu sau resedinta.
    Liberarea provizorie pe cautiune nu se acorda in cazul savirsirii infractiunilor intentionate pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii mai mare de 7 ani sau cind inculpatul este recidivist ori exista date care justifica temerea ca va savirsi o alta infractiune.
    Cautiunea
    Art. 160^5
    Cautiunea garanteaza respectarea de catre inculpat a obligatiilor ce-i revin in timpul liberarii provizorii.
    Cuantumul cautiunii este de la 10.000 la 100.000 lei.
    Consemnarea cautiunii se face pe numele inculpatului si la dispozitia organului care a stabilit cuantumul acesteia.
    Cautiunea se restituie cind:
    a) se revoca liberarea provizorie pentru cazul prevazut in art. 160^10 alin. 1 lit. a);
    b) se constata, de catre procuror prin ordonanta, iar de instanta prin incheiere, ca nu mai exista temeiurile care au justificat masura arestarii preventive;
    c) se dispune scoaterea de sub urmarire penala, incetarea urmaririi penale, achitarea sau incetarea procesului penal;
    d) se pronunta pedeapsa amenzii sau pedeapsa inchisorii cu suspendarea conditionata a executarii ori cu executarea prin munca corectionala;
    e) se dispune condamnarea la pedeapsa inchisorii.
    Cautiunea nu se restituie, in cazul prevazut la lit. e), cind liberarea provizorie s-a revocat potrivit dispozitiilor art. 160^10 alin. 1 lit. b). Cautiunea se face venit la bugetul statului la raminerea definitiva a hotaririi de condamnare.
    In cazurile prevazute la lit. b) - e) se dispune si incetarea starii de liberare provizorie.
    Cererea de liberare provizorie si organul competent sa o rezolve
    Art. 160^6
    Cererea de liberare provizorie poate fi facuta in cursul urmaririi penale, precum si in cursul judecatii, pina la terminarea cercetarii judecatoresti la prima instanta, de catre inculpat, sotul acestuia, rudele apropiate.
    Cererea poate fi facuta si in cazul in care s-a dispus rejudecarea cauzei de catre instanta de recurs pentru administrarea de noi probe sau cind s-a dispus rejudecarea cauzei de catre instanta a carei hotarire a fost casata.
    Cererea trebuie sa cuprinda numele, prenumele, domiciliul si calitatea persoanei care o face, precum si mentiunea cunoasterii dispozitiilor legii privitoare la cazurile de revocare a liberarii provizorii.
    In cazul liberarii provizorii pe cautiune, cererea trebuie sa cuprinda si obligatia depunerii cautiunii si mentiunea cunoasterii dispozitiilor legii privind cazurile de nerestituire a cautiunii.
    Competenta de rezolvare a cererii revine, in cursul urmaririi penale, dupa caz, procurorului care efectueaza urmarirea penala sau procurorului care exercita supravegherea cercetarii penale, iar in cursul judecatii, instantei sesizate cu judecarea cauzei.
    Cererea depusa la organul de cercetare penala ori la administratia locului de detinere se inainteaza, in termen de 24 de ore, procurorului sau instantei competente, dupa cum cauza se afla in curs de urmarire penala sau de judecata.
    Masurile premergatoare examinarii cererii
    Art. 160^7
    Procurorul sau instanta verifica daca cererea de liberare provizorie cuprinde mentiunile prevazute la art. 160^6 alin. 3 si 4 si, daca este cazul, ia masuri pentru completarea acesteia. Cind cererea este depusa la instanta inaintea termenului de judecata, aceste obligatii revin presedintelui instantei, care procedeaza si la incunostintarea petitionarului despre termenul de judecare a cererii.
    Cind cererea este facuta de catre o alta persoana decit inculpatul, din cele aratate in art. 160^6 alin. 1, organul competent sa o rezolve intreaba pe inculpat daca isi insuseste cererea, iar declaratia acestuia se consemneaza pe cerere.
    Examinarea si admiterea cererii
    Art. 160^8
    Procurorul sau instanta examineaza de urgenta cererea, verificind daca sint indeplinite conditiile prevazute de lege pentru admisibilitatea acesteia.
    In cazul cererii de liberare pe cautiune, daca procurorul sau instanta constata ca sint indeplinite conditiile prevazute de lege, stabileste cuantumul cautiunii si incunostinteaza despre aceasta persoana care a facut cererea. Dupa depunerea dovezii de consemnare a cautiunii, procurorul solutioneaza cererea, iar instanta fixeaza termenul pentru judecare.
    Solutionarea cererii de catre instanta se face dupa ascultarea inculpatului si a concluziilor aparatorului acestuia, precum si ale procurorului.
    In cazul in care constata ca sint indeplinite conditiile prevazute de lege si cererea este intemeiata, procurorul sau instanta admite cererea si dispune punerea in libertate provizorie a inculpatului.
    Solutionarea cererii se face de catre procuror, prin ordonanta, iar de catre instanta prin incheiere.
    Incheierea instantei nu este supusa recursului.
    Prin ordonanta procurorului sau incheierea instantei, in cazul admiterii cererii de liberare provizorie sub control judiciar, se stabilesc si obligatiile ce urmeaza a fi respectate de inculpat.
    Copie de pe ordonanta sau de pe dispozitivul incheierii, ori un extras al acesteia, se trimite administratiei locului de detinere, precum si organului de politie in a carui raza teritoriala locuieste inculpatul. Persoanele interesate se incunostinteaza.
    Administratia locului de detinere este obligata sa ia masuri pentru punerea de indata in libertate a inculpatului.
    Respingerea cererii de liberare provizorie
    Art. 160^9
    In cazul in care nu sint indeplinite conditiile prevazute de lege, cind cererea este neintemeiata sau cind aceasta a fost facuta de catre o alta persoana si nu a fost insusita de inculpat, procurorul sau instanta respinge cererea.
    Impotriva ordonantei procurorului se poate face plingere la instanta careia i-ar reveni competenta sa judece cauza.
    Dispozitiile art. 160^8 se aplica in mod corespunzator.
    Revocarea liberarii
    Art. 160^10
    Liberarea provizorie poate fi revocata daca:
    a) se descopera fapte sau imprejurari ce nu au fost cunoscute la data admiterii cererii de liberare provizorie si care justifica arestarea inculpatului;
    b) inculpatul nu indeplineste, cu rea-credinta, obligatiile ce-i revin potrivit art. 160^2 alin. 2 si art. 160^4 alin. 2 sau incearca sa zadarniceasca aflarea adevarului ori savirseste din nou, cu intentie, o infractiune pentru care este urmarit sau judecat.
    Revocarea liberarii provizorii se dispune de catre procuror prin ordonanta, iar de instanta prin incheiere, cu ascultarea inculpatului asistat de aparator. Revocarea se dispune si in lipsa inculpatului, cind acesta, fara motive temeinice, nu se prezinta la chemarea facuta.
    In caz de revocare a liberarii provizorii, procurorul sau instanta dispune arestarea preventiva a inculpatului si emite un nou mandat de arestare.
    Dispozitiile art. 160^9 alin. 2 si 3 sint aplicabile."
    11. Articolul 171 alineatele 1 si 2 vor avea urmatorul cuprins:
    "Invinuitul sau inculpatul are dreptul sa fie asistat de aparator in tot cursul urmaririi penale si al judecatii, iar organele judiciare sint obligate sa-i aduca la cunostinta acest drept.
    Asistenta juridica este obligatorie cind invinuitul sau inculpatul este minor, militar in termen, militar cu termen redus, rezervist concentrat, elev al unei institutii militare de invatamint, internat intr-o scoala speciala de reeducare si munca ori cind este arestat, chiar in alta cauza."
    12. Articolul 172 va avea urmatorul cuprins:
    "Drepturile aparatorului
    Art. 172
    In cursul urmaririi penale, aparatorul invinuitului sau inculpatului are dreptul sa asiste la efectuarea oricarui act de urmarire penala si poate formula cereri si depune memorii. Lipsa aparatorului nu impiedica efectuarea actului de urmarire penala, daca exista dovada ca aparatorul a fost incunostintat de data si ora efectuarii actului.
    Cind asistenta juridica este obligatorie, organul de urmarire penala va asigura prezenta aparatorului la ascultarea inculpatului.
    In cazul in care aparatorul invinuitului sau inculpatului este prezent la efectuarea unui act de urmarire penala, se face mentiunea despre aceasta, iar actul este semnat si de aparator.
    Inculpatul arestat are dreptul sa ia contact cu aparatorul. In mod exceptional, cind interesul urmaririi cere, procurorul, din oficiu sau la propunerea organului de cercetare penala, poate dispune, prin ordonanta motivata, interzicerea luarii de contact a inculpatului arestat cu aparatorul, o singura data, pe o durata de cel mult 5 zile.
    Luarea de contact cu aparatorul nu poate fi interzisa la prelungirea duratei arestarii de catre instanta de judecata, iar la prezentarea materialului de urmarire penala aceasta este obligatorie.
    Aparatorul are dreptul de a se plinge, potrivit art. 275, daca cererile sale nu au fost acceptate.
    In cursul judecatii aparatorul are dreptul sa asiste pe inculpat, sa exercite drepturile procesuale ale acestuia, iar in cazul cind inculpatul este arestat, sa ia contact cu acesta."
    13. Articolul 201 va avea urmatorul cuprins:
    "Organele de urmarire penala
    Art. 201
    Urmarirea penala se efectueaza de catre procurori si de catre organele de cercetare penala.
    Organele de cercetare penala sint:
    a) organele de cercetare ale politiei;
    b) organele de cercetare speciala.
    Ca organe de cercetare ale politiei functioneaza lucratorii operativi anume desemnati din Ministerul de Interne."
    14. La articolul 245 alineatul 1, dupa litera d) se introduce litera e), cu urmatorul cuprins:
    "e) restituirii cautiunii in cazurile prevazute de lege."
    15. La articolul 350, dupa alineatul 6 se introduce un alineat nou, cu urmatorul cuprins:
    "Cind in cursul urmaririi penale sau al judecatii, invinuitul sau inculpatul a fost liberat provizoriu pe cautiune, instanta va dispune restituirea sumei depuse drept cautiune, in cazurile prevazute de lege. Dispozitiile art. 160^5 alin. 5 se aplica in mod corespunzator."
    16. Capitolul IV din titlul IV al partii speciale va avea urmatorul cuprins:
    "REPARAREA PAGUBEI IN CAZUL CONDAMNARII SAU AL LUARII UNEI MASURI PREVENTIVE PE NEDREPT"
    17. Articolul 504 alineatul 2 va avea urmatorul cuprins:
    "Are dreptul la repararea pagubei si persoana impotriva careia s-a luat o masura preventiva, iar ulterior, pentru motivele aratate in alineatul precedent, a fost scoasa de sub urmarire sau a fost achitata."
    18. Termenul de organ de militie sau militie din Codul de procedura penala sau alte legi speciale se inlocuieste cu termenul de organ de politie sau politie.

    Aceasta lege a fost adoptata de Adunarea Deputatilor in sedinta din 12 noiembrie 1990.

                    PRESEDINTELE ADUNARII DEPUTATILOR
                              MARTIAN DAN

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 12 noiembrie 1990.

                        PRESEDINTELE SENATUI
                   academician ALEXANDRU BIRLADEANU

    In temeiul art. 82 lit. m) din Decretul-lege nr. 92/1990 pentru alegerea parlamentului si a Presedintelui Romaniei,
    promulgam Legea pentru modificarea si completarea unor dispozitii ale Codului de procedura penala si dispunem publicarea sa in Monitorul Oficial al Romaniei.

                           PRESEDINTELE ROMANIEI
                                ION ILIESCU



SmartCity5

COMENTARII la Legea 32/1990

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 32 din 1990
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 32/1990
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu